ایران پرسمان

آخرين مطالب

فراخوان متعصبان هندو برای کشتار مسلمانان هند تحلیل روز

فراخوان متعصبان هندو برای کشتار مسلمانان هند
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - فرارو /متن پیش رو در فرارو منتشر شده و بازنشر آن در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
ماه گذشته یک مقام مذهبی هند در جریان برگزاری نشست مذهبی سه روزه در شمال هند فریاد زد: «همه هندو‌ها باید اسلحه بردارند و جامعه را پاکسازی کنند». یکی دیگر از سخنرانان جمعیت زیادی را با خشونت بیش‌تری با خود همراه کرد و به مراسم هیجان بخشید و گفت: «اگر صد نفر از ما سرباز شویم و دو میلیون نفر از آنان را به قتل برسانیم پیروز خواهیم». منظور او از «آنان» 200 میلیون مسلمان هند بودند.
به گزارش فرارو به نقل از اکونومیست؛ مقام‌های هندو که به دنبال خون ریختن مسلمانان هستند متعصبانی منزوی نیستند. تحت حکمرانی دولت ملی گرای هندو، «نارندرا مودی» نخست وزیر هند، پرجمعیت‌ترین دموکراسی جهان، شاهد موج فزاینده‌ای از نابردباری بوده است. در گورگان شهری از مناطق پیرامونی دهلی نو، مسلمانان از استفاده از فضای باز برای عبادت محروم شده‌اند، زیرا مقام‌های محلی این کار را «توهین به احساسات» جمعیت هندوی ساکن آن منطقه قلمداد کرده اند. هم چنین، به مسلمانان اجازه ساخت مساجد داده نشده است.
در نقاط دیگر هند، مسلمانانی که متهم به حمل گاو برای ذبح و در اختیار داشتن گوشت گاو هستند، گاهی به قتل می‌رسند و یا دست کم در محله‌ای که زندگی می‌کنند، بدنام می‌شوند. تجارت با مسلمان تحریم شده است. در ماه‌های اخیر، جوانان رادیکال هندو با ایجاد اپلیکیشن‌هایی نام زنان مسلمان سرشناس را برای فروش با هدف تحقیر مسلمانان منتشر کرده اند.
مسلمانان تنها هدف شوونیسم هندو نیستند. در واراناسی یکی از مقدس‌ترین شهر‌های هند برای هندو‌ها که دارای معابد است، پوستر‌هایی نصب شده‌اند که به غیر هندو‌ها هشدار می‌دهند از آن منطقه و معابد مقدس دوری کنند. حملات به مسیحیان که اقلیت کوچکی در هند هستند در سال‌های اخیر افزایش یافته است. افراد مرتبط با حزب حاکم «بهاراتیا جاناتا» نسبت به تکرار حوادث مشابه سال 1984 میلادی هشدار دادند زمانی که هزاران سیک در جریان قتل عام کشته شده بودند. آن قتل عام پس از ترور «ایندیرا گاندی» نخست وزیر اسبق هند توسط محافظان سیک او رخ داد.
شاخص تبعیض اجتماعی علیه اقلیت‌ها که توسط دانشگاه «بار ایلان» در اسرائیل تهیه شده نشان می‌دهد هندوستان رتبه‌ای بدتر از عربستان سعودی را در زمینه بدرفتاری با اقلیت‌ها کسب کرده است. اطلاع از میزان جنایات رخ داده ناشی از نفرت قومی و مذهبی در هند غیر ممکن است. دولت جمع آوری داده‌ها در این باره را در سال 2017 میلادی متوقف کرد و مراکز ردیابی و رصد مستقل در سال‌های 2017 تا 2019 میلادی تعطیل شدند.
دلیل دیگر نگرانی، سکوت دولت است. از نخست وزیر گرفته تا مقام‌های سطح پایین‌تر هیچ مقام ارشدی طبل اظهارات تحریک‌آمیزی که از سوی هندو‌های متعصب کوبیده شده را محکوم نکرده است. زمانی که خبرنگار بی‌بی سی در این مورد از یکی از سیاستمداران حزب حاکم پرسشی را پرسید آن مقام حزبی سیم میکروفون را قطع کرد. دانشگاهیان، بوروکرات‌ها و افسران بازنشسته ارتش در پیام‌هایی به مودی نگرانی خود را ابراز داشته و از او خواسته‌اند تا فراخوانی برای برقراری آرامش در جامعه منتشر کند. با این وجود، علیرغم ابراز نگرانی‌ها تنها یک مقام بی‌اهمیت در دولت یعنی معاون رئیس جمهور در این باره صحبت کرده است.
با برگزاری انتخابات بزرگ در ماه آینده ممکن است شکاف افزایش یابد. مقام‌های ارشد حزبی مردم را تشویق به کشتن اقلیت‌ها نمی‌کنند، اما در اصل آنان باعث تحریک بیش‌تر نفرت قومیتی می‌شوند چنان چه «یوگی ادیتیانات» وزیر ارشد ملی گرا در اوتارپرادش بزرگترین ایالت هند اعلام کرد که بررسی‌ها نشان می‌دهند 80 درصد رای هندو‌ها در مقابل 20 درصد رای مسلمانان است که به نوعی بیان ضدیت هندو‌ها علیه مسلمانان است.
برخی کارشناسان نگران هستند که حزب حاکم به شعار‌های تفرقه افکنانه متوسل شود، زیرا دیگر وعده‌های تفرقه افکنانه پاسخگوی نیاز‌های آن حزب نخواهند بود وعده‌هایی، چون تغییر وضعیت اضطراری در کشمیر با اکثریت جمعیت مسلمان یا آغاز به کار ساخت معبد در شهر ایودیا بر روی جایی که زمانی مسجدی در آن قرار داشت.
آن حزب با حفظ این تعهدات به چیز تازه‌ای نیاز دارد و با اقتصاد آسیب دیده ناشی از شیوع کرونا، تشدید تخاصم چین در مرز هندوستان و چشم‌انداز ضعیف برای میلیون‌ها نفری که هر سال به نیروی کار می‌پیوندند حزب هندوی هندوستان تسلیم بدترین غرایز خود شده است.
دولت هند باید متوجه باشد که با تقویت این ذهنیت و تصور مضحک که حدود 300 میلیون غیر هندو در هندوستان تهدیدی برای اکثریت 1.1 میلیارد نفری آن کشور هستند موجب آزاد شدن نیرو‌هایی می‌شود که ممکن است غیر قابل کنترل شوند.
خونریزی فرقه‌ای می‌تواند به خودی خود شتاب گیرد. هند در گذشته به اندازه‌ای متحمل آسیب شده که خطرات ناشی از آن آشکار بوده است: صد‌ها هزار نفر در طول تقسیم‌بندی پسا استعماری جان باختند. دهه‌های پس از آن، هند شاهد قتل عام‌های دوره‌ای بوده است. با این وجود، تا همین اواخر اگرچه برخی سیاستمداران سرکش اغلب به نفرت‌افکنی قومیتی و مذهبی برای برنده شدن در انتخابات دامن می‌زدند، اما دولت سکولار آن کشور عمدتا به عنوان یک مانع عمل می‌کرد مانعی که اکنون با قدرت گیری دولتی هندو و ملی گرا دیگر وجود ندارد.
کشور‌های غربی حواس‌شان معطوف به روسیه و چین شده و توجه چندانی به این موضوع ندارند. با این وجود، غرب باید توجه داشته باشد که هند باثبات و دموکراتیک وزنه‌ای برای مقابله با افزایش قدرت چین اقتدارگرا خواهد بود. یک هند اسیر شوونیسم هندو نه تنها برای ساکنان بدتر خواهد بود بلکه می‌تواند باعث افزایش بی‌ثباتی شود و روابط بدتری را با همسایگان مسلمان خود داشته باشد.
دوستان هند که از امریکا آغاز می‌شود باید از نفوذ خود برای متقاعد کردن مودی و یاران‌اش به منظور کنترل گسترش نفرت پیش از تبدیل شدن آن به خشونت گسترده استفاده کنند و مودی نیز باید نشان دهد که عزم لازم برای جلوگیری از چنین فاجعه‌ای را دارد. اما آیا او واقعا این کار را انجام خواهد داد و چنین اراده‌ای را دارد؟

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/355719/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

بی‌رمقی اونس جهانی برای سومین روز متوالی

مطالبه‌گری؛ مهمترین برنامه عملیاتی بنیاد شهید و امور ایثارگران در دولت سیزدهم

نحوه تنظیم آینه ها در خودروی فورد کراون

شاخ به شاخ عجیب دو ماشین در آزادراه!

نتیجه حواس پرتی پشت فرمون؛ کنترلش و از دست داد!

کتک‌کاری یک مسافر با راننده اتوبوس در آمریکا

هوش مصنوعی و احتمال جنگ و فروپاشی اجتماعی

وقتی درد دل می‌کند؛ گوش باش، نگاه باش

خانجانی: توئیت فضائلی جریان به ظاهر ارزشی را آشفته کرد

علیرضابیگی: دولت ناکارآمدی و مشکلاتش را به سفره مردم منتقل کرد

هیاتی از مصر به سرزمین‌های اشغالی می‌رود

نمایش جدید آمریکا درباره غزه: تعیین نماینده ویژه!

استاد دانشگاه کلمبیا در اعتراض به سرکوب دانشجویان خواستار استعفای رئیس دانشگاه شد

«طوفان اقصی» کار این ژنرال اسرائیلی را ساخت

هشدار درباره آینده اقتصاد ایران

مهاجرت با ویزای جعلی

فیلمی که آمریکا را به وحشت انداخت!

مقایسه نرخ رشد اقتصادی ایران در میان اقتصادهای بزرگ دنیا

اختلاف بر سر افزایش حقوق بازنشستگان؛ مبنا کدام قانون باید باشد؟

گناهان زبان؛ بداخلاقی

قلعه جزیره مونت سن میشل در فرانسه

دره ای زیبا در ایسلند

غضنفرآبادی: ابهامات شورای نگهبان در لایحه حجاب را برطرف کردیم

جنبش انصارالله یمن: جنایات اسرائیل در غزه بی‌سابقه است

جنبش دانشجویی حمایت از فلسطین به فرانسه رسید

تنش میان حزب‌الله با رژیم اسرائیل بالا گرفت؟

کیش برترین منطقه آزاد در حوزه‌ی اقتصادی شد

انتقاد از مصوبه مجلس در مورد مالیات طلا؛ دیگر مردم سمت خرید طلا هم نمی‌آیند

قیمت تخم‌مرغ در سراشیبی افتاد؟

کاشان، عروس خانه‌های تاریخی ایران

بارندگی شدید در شهر شنژن چین

طوفان شن بنغازی لیبی را درنوردید

نجات دراماتیک راننده خودرو از میان شعله‌های آتش در آمریکا

داستان عاشقانه سمی یک پروانه!

اجرای موسی عصمتی میلیونی شد

تکذیب ادعای یک نماینده مجلس درباره منوچهر متکی

عصبانیت پسر معاون سابق از انتشار اعترافات متهمان پرونده‌اش!

عصبانیت و انتقاد میرسلیم از دولت

باقری: کلید برقراری آرامش در منطقه توقف جنایات رژیم صهیونیستی است

شورای روابط اسلامی‌-آمریکایی: بایدن به روح ملت خیانت کرد

هراس صهیونیست‌ها از دانشجویان آمریکایی حامی فلسطین

هشدار مقام آلمانی درباره خطر عملیات لیتوانی برای بودجه ارتش

واکنش حزب‌الله به ادعای عجیب تل‌آویو

مسکو: تسلیحات هسته‌ای آمریکا در لهستان در اولویت اهداف نظامی خواهد بود

رئیس‌جمهور فرانسه طاقت لایی‌خوردن نداشت

کیش در صدر مناطق آزاد نشست/ تقدیر ویژه‌ی معاون اول رئیس‌جمهور و وزیر اقتصاد از مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش به عنوان رتبه‌ی برتر روابط عمومی و تصویرسازی

سایه‌روشن سهام سرخابی‌ها

رونمایی از نخستین موتور بنزینی شش سیلندر ایرانی

دیدار چهره به چهره مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان اردبیل با جامعه معظم ایثارگری

حکمت/ آنچه سبب خواری شخص خواهد شد