ایران پرسمان

آخرين مطالب

اندیشکده کوئینسی: چرا کمپین جنگ با ایران در آمریکا، دوباره فعال شده است؟ تحلیل روز

اندیشکده کوئینسی: چرا کمپین جنگ با ایران در آمریکا، دوباره فعال شده است؟
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - انتخاب /متن پیش رو در انتخاب منتشر شده و بازنشر آن در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
وبسایت Responsible Statecraft وابسته به اندیشکده کوئینسی در تحلیلی به قلم جو سیرینچون و جف ویلسون نوشت: تنها چند هفته پس از شروع سال جدید، ستیزه جویان دوباره از ارتش ایالات متحده می‌خواهند تا برنامه‌هایی را برای حمله همه جانبه به زیرساخت‌های هسته‌ای ایران آماده کند.
مارک دوبوویتز، مدیرعامل بنیاد دفاع از دموکراسی‌ها و متیو کرونیگ از شورای آتلانتیک از مدافعان قدیمی جنگ پیشگیرانه با ایران در مقاله‌ای در وال استریت ژورنال هفته گذشته استدلال کردند که خط قرمز برای اقدام نظامی زمانی فرا خواهد رسید که زمان مورد نیاز ایران برای ساختن یک سلاح هسته‌ای به کمتر از زمان موردنیاز برای پاسخ پنتاگون کاهش می‌یابد. این افراد ادعا می‌کنند که این شرایط می‌تواند اوایل امسال اتفاق بیفتد.
آن‌ها می‌گویند: زمانی که چنین شود، رئیس جمهور باید دستور حمله نظامی به تأسیسات هسته‌ای ایران را بدهد تا از ساخت بمب توسط تهران جلوگیری به عمل آورد.
این نویسندگان که فراخوانی برای جنگ پیشگیرانه‌ی دیگری در خاورمیانه صادر کرده اند، با تحریف واقعیت‌ها و نادیده گرفتن استراتژی نظامی صحیح به این نتیجه رسیده اند.
برای متقاعد کردن سیاستگذاران به بررسی یک ماجراجویی نظامی دیگر در منطقه، طرفداران جنگ با ایران باید دو دروغ بزرگ را ترویج کنند: اینکه دیپلماسی نمی‌تواند بحران را حل کند و یا اینکه جنگ می‌تواند این کار را انجام دهد. بنابراین، دوبوویتز و کرونیگ با این ادعا که مذاکرات به بن بست رسیده است، شروع می‌کنند.
درست است که مذاکرات با ایرانی‌ها کند بوده است. این هم درست است که آن‌ها در حال غنی‌سازی اورانیوم بالاتر از آستانه تعیین‌شده در توافق هسته‌ای سال 2015 هستند. اما فراموش نکنیم که ایالات متحده، تحت ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ، این توافق را در سال 2018 نقض کرد، بیش از 1000 تحریم فلج‌کننده جدید علیه ایران اعمال و علناً یکی از نظامیان ارشد ایران را ترور کرد. در سال 2020. در حالی که جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا مذاکرات را برای بازگشت متقابل به پایبندی به توافق آغاز کرده، تمام تحریم‌های ترامپ را حفظ کرده است. جای تعجب نیست که روند مذاکرات کند بوده و ایرانی‌ها محتاط هستند.
با این حال، مذاکرات متوقف نشده، نشانه‌هایی از پیشرفت را در این ماه نشان می‌دهد و دیپلمات‌های غربی و ایرانی نسبت به نهایی شدن توافق در هفته‌های آینده ابراز خوش بینی محتاطانه‌ای کرده اند. شاید این چشم‌انداز بازگرداندن توافق است که باعث شده منتقدان بار دیگر توهم یک «توافق بهتر» را در رسانه‌ها مطرح کنند.
برجام یکی از قوی‌ترین توافق‌های عدم اشاعه است که تاکنون مورد مذاکره قرار گرفته است. به طوری که همه راه‌های ایران را برای دهه‌ها به سمت بمب بست. ایران موافقت کرد که کل مجموعه هسته‌ای خود را تحت رژیم بازرسی قرار دهد.
بسیاری از این محدودیت‌ها پس از 15، 20 یا 25 سال منقضی می‌شوند، اما بازرسی‌ها و تعهد ایران برای عدم دستیابی به سلاح هسته‌ای که در توافق ذکر شده است، برای همیشه ادامه می‌یابند. از سوی دیگر، در‌ها برای مذاکره درباره محدودیت‌های بعدی باز است، همانطور که در اکثر توافق‌های کنترل تسلیحات، از جمله همه توافق‌های هسته‌ای استراتژیک بین ایالات متحده و روسیه، معمول بوده است.
برای در هم شکستن این موفقیت، طرفداران جنگ باید ادعا کنند که حملات نظامی ایالات متحده یک راه حل تقریبا جادویی خواهد بود، که به حداقل تلاش نیاز دارد، اما حداکثر اثربخشی را به دست می‌آورد. دوبوویتز و کرونینگ سال هاست که از این دیدگاه حمایت می‌کنند.
برای مثال، کرونیگ چندین مقاله نوشته و خواستار حمله به ایران شده است و یک کتاب کامل را به آغاز یک جنگ پیشگیرانه با ایران اختصاص داد، در حالی که توافق در واقع در حال مذاکره بود. صحبت‌های او از گذشته تا به حال یک نقطه‌ی اشتراک دارد و آن اینکه ادعا می‌کند "واشنگتن گزینه‌های نظامی موثری دارد" و "شکی نیست که پنتاگون می‌تواند تاسیسات هسته‌ای ایران، حتی آن‌هایی که عمیقا در زمینه مدفون شده اند را نابود کند. "
واقعیت این است که اگرچه وزرای دفاع گفته اند که ایالات متحده می‌تواند تاسیسات هسته‌ای ایران را نابود کند (حداقل به طور موقت)، هیچ یک نگفته اند که این لزوما هوشمندانه‌ترین ایده است.
برعکس، رابرت گیتس، وزیر دفاع سابق در دوران جورج دبلیو بوش و باراک اوباما، در سال 2007 گفت: حمله به ایران یک فاجعه استراتژیک خواهد بود و چنین حمله‌ای تنها برنامه ایران را حداکثر تا دو سال به عقب می‌اندازد. او در سال 2012 افزود: اگر فکر می‌کردید جنگ در عراق سخت است، حمله به ایران به نظر من یک فاجعه خواهد بود.
دریاسالار مایک مولن، رئیس سابق ستاد مشترک با گیتس موافق است. وی در سال 2015 گفت: شایان ذکر است که هرگونه حمله، حتی در صورت موفقیت آمیز بودن، توانایی گریز هسته‌ای ایران را حداکثر یک تا سه سال به تاخیر می‌اندازد و در عین حال مردم ایران را به طور کامل علیه ایالات متحده و به نفع توسعه سلاح‌های هسته‌ای تحریک می‌کند.
حتی جیم متیس، وزیر دفاع ترامپ نیز گفته معروفی دارد که وقتی صحبت از ایران می‌شود، ایالات متحده باید برای حفظ صلح و ثبات زمان بخرد و به دیپلمات‌ها اجازه دهد تا در مورد چگونگی حفظ صلح برای یک ساعت، یک روز، یک هفته، یک ماه یا یک سال بیشتر کار کنند. ارتش باید تلاش کند تا برای دیپلمات‌ها وقت بخرد تا جادوی خود را انجام دهند.
بعد از اینکه آن بمب‌ها را روی آن تاسیسات سخت انداختید، چه اتفاقی می‌افتد؟
اگر مقامات ایران تصمیم بگیرند، در پناهگاه‌های سخت خود شروع به پرتاب موشک ها‌ی متحرک کنند، چه اتفاقی می‌افتد؟ اگر آن‌ها را به پایگاه‌های ایالات متحده در آن سوی خلیج [فارس] پرتاب کنند چه اتفاقی می‌افتد؟ اگر آن‌ها را به اسرائیل یا جای دیگری پرتاب کنند چه اتفاقی می‌افتد؟ اگر آن‌ها را به میدان نفتی عربستان بزنند، چه می‌شود؟ اگر آن‌ها راس لفان را با تمام گاز طبیعی اش هدف قرار دهد، چه می‌شود؟ چه اتفاقی می‌افتد اگر آن‌ها اکنون با استفاده از موشک‌های کروز خود یک تانکر یا نفتکش را غرق کنند؟ البته باید به خاطر داشت اقتصاد جهان کاملاً به هم ریخته است... حالا به من بگویید چگونه با همه این‌ها کنار بیایم؟ جنگ هرگز ساده نیست و ما باید همیشه مراقب کسانی که جنگ طلب هستند، باشیم.
کرونیگ و دوبوویتز قول می‌دهند که در صورت تشدید تنش با ایران، پنتاگون اکثر تأسیسات هسته‌ای این کشور را نابود خواهد کرد. حال آنکه ما فکر می‌کنیم این انگیزه واقعی نویسنده را بیان نمی‌کند، منظور امید به تغییر رژیم در ایران است.
پس از بیش از 20 سال جنگ در عراق و افغانستان، 54 درصد از آمریکایی‌ها با تصمیم برای خروج نیرو‌ها از افغانستان موافق بودند، اگرچه با نحوه مدیریت این وضعیت مخالفت داشتند. علاوه بر این، 69 درصد آمریکایی‌ها فکر می‌کنند که ایالات متحده در دو دهه حضور نیرو‌های آمریکایی در آنجا عمدتاً نتوانسته است به چیزی دست یابد.
با این حال، علیرغم ناکارآمدی گزینه‌ی نظامی، دولت بایدن بسیار واضح گفته است که هرگز اجازه نخواهد داد ایران سلاح هسته‌ای داشته باشد و در صورت لزوم، همه گزینه‌ها روی میز است. اما بیایید خودمان را فریب ندهیم که فکر کنیم راه اندازی یک جنگ پیشگیرانه دیگر در خاورمیانه به نوعی آسان، ارزان یا موثر خواهد بود.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/356035/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

بازدید میدانی یحیی السنوار از مناطق درگیری در غزه

اسرائیل در غزه؛ جنایت پشت جنایت

محافظت شیر مادر از توله‌ها در برابر گله گاومیش‌های عصبانی

چرا اجرام زحمت در ایستگاه فضایی بین المللی شناور می شوند؟

دکلمه زیبای خسرو شکیبایی

رئیسی پایتخت سریلانکا را به مقصد تهران ترک کرد

کاخ سفید ارسال مخفیانه موشک های دوربرد به اوکراین را تایید کرد

حمله یمن به ناوشکن آمریکایی و کشتی اسرائیلی

استعفای ناگهانی فرمانده یگان ویژه «اشباح» از ارتش رژیم صهیونیستی

تنبیه یک شامپانزه توسط مادرش به دلیل سنگ زدن به مردم!

محاصره پلنگ ایرانی توسط چند قلاده سگ‌ در شاهرود

حمله ناکام و دردناک پلنگ به خانواده جوجه تیغی ها

شکوفه های زیبا در کره جنوبی

امضای یادداشت تفاهم امنیتی بین ایران و روسیه

بیانیه وزارت امور خارجه در سالگرد واقعه طبس و شکست آمریکا

زمان برگزاری ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری اعلام شد

حزب‌الله لبنان: پاسخ محکم ایران نشان داد اسرائیل بسیار ضعیف است

واعظی: عملیات «وعده صادق» تقویت اتحاد ملی کشور را در پی دارد

تظاهرات مجدد شهرک‌نشینان در برابر محل اقامت نتانیاهو

محاصره بن گویر در میان معترضان خشمگین صهیونیست

پیام‌های حمله به دو پایگاه آمریکا در شرق سوریه

تندروها در پی رسیدن به کرسی قالیباف؟

حامیان گشت ارشاد

ویدئو چندش‌آور از ساخت کوکاکولا در پاکستان

گوناگون/ غواص تنهایی که به آب نامه می‌نوشت و در آب شهید شد

مشاهده گله‌ی گوزن قرمز در جنگل‌های هیرکانی لنگرود

منطقه دیدنی آب بندان شفیع آباد در استان گلستان

بارش برف بهاری در جاده شاهرود - توسکستان

تعهد شرکت‌های پیشرو در هوش مصنوعی برای حفاظت از کودکان

با روش تخلیه الکتریکی آشنا شوید

نزدیک بشیم به هم یا نزدیک نشیم؟

هرروز یک سری مشکل هست!

توضیحات رائفی‌پور درباره اموالش: مستاجرم!

المیادین: مأموریت‌ مستشاران ایرانی در سوریه ادامه دارد

پزشکیان: اصرار به حجاب اجباری، عناد ایجاد می‌کند

سند مهم منتشر شده در یازدهمین جلسه دادگاه منافقین

اردوغان: دیگر تجارت گسترده گذشته با اسرائیل را نداریم

سناریوی زندانی شدن ترامپ روی میز سرویس مخفی آمریکا

لحظه هدف قرار گرفتن محل استقرار نظامیان اسرائیلی توسط حزب‌الله

والاس: روسیه بزرگترین تهدید کنونی علیه انگلیس است

تکرار قصه ناتمام زن‌کشی

وطن امروز نوشت: نظام اسلامی و چالش کشف حجاب

دیوار کلاهبرداری فرو ریخت

ماجرای 4 اسیر قدیمی اسرائیلی که «ابوعبیده» از آن ها یاد کرد

تکرار یک اشتباه

«طوفان اقصی» کار «رئیس سازمان اطلاعات ارتش اسرائیل» را ساخت

جایزه تتر و بیت‌کوین تا +30 میلیون تومان در ازای یک ثبت‌نام ساده

رئیس فراکسیون کارگری مجلس: عدم افزایش حق مسکن و پایه سنوات کارگران هیچ توجیهی ندارد

معاون سازمان توسعه تجارت: اعدادی که برای تجارت با آفریقا اعلام می‌شود واقعی نیست

پرش خیره کننده کروکودیل برای گرفتن طعمه