ایران پرسمان

آخرين مطالب

جک استراو تعلل صورت گرفته در پرداخت بدهی انگلیس به ایران را اهانت‌آمیز خواند اقتصاد روز

جک استراو تعلل صورت گرفته در پرداخت بدهی انگلیس به ایران را اهانت‌آمیز خواند
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - ایرنا / یک هفته پس از تسویه بدهی قدیمی انگلیس به ایران، جک استراو وزیر امور خارجه اسبق انگلیس تعلل صورت گرفته را اهانت‌آمیز توصیف و تصریح کرد که این بدهی باید زودتر تسویه می‌شد.
وزیر امور خارجه اسبق انگلیس روز سه‌شنبه در مصاحبه تلفنی با ایرنا اظهار کرد: از اینکه این بدهی بالاخره پرداخت شد خیلی خوشحالم. انگلیس از سال 1979 این مبلغ را به جمهوری اسلامی ایران بدهکار بود و باید زودتر تسویه می‌شد. من هم مانند بسیاری از افراد در انگلیس نسبت به تاخیر طولانی این بدهی متاسف هستم.
استراو نخستین سیاستمدار انگلیس بود که پس از پیروزی انقلاب اسلامی به ایران سفر کرد. او در سال 1979 میلادی وارد پارلمان شد و 18 سال بعد به کابینه دولت «تونی بلر» راه یافت و سکان وزارت کشور را به دست گرفت. استراو جانشین دیوید بلنکت شده بود که به دلیل فساد کاری از مقام خود کناره گیری کرد. وی چهار سال بعد یعنی در ژوئن سال 2001 ریاست دستگاه دیپلماسی انگلیس را بر عهده گرفت و سه ماه بعد (سپتامبر) راهی تهران شد.
استراو تا سال 2006 سکان وزارت امور خارجه انگلیس را برعهده داشت و پس از آن تا ژوئن 2007 به معاون پارلمانی نخست وزیر منصوب شد. این سیاستمدار اسبق انگلیس به مدت سه سال یعنی تا سال 2010 نیز سکان وزارت دادگستری را برعهده گرفت و در این دوره گروهک تروریستی منافقین را به فهرست تحریم‌های انگلیس اضافه کرد. وی تا 2015 نماینده مجلس عوام بود و در سال‌های پایانی، ریاست مشترک گروه دوستی پارلمانی انگلیس و ایران را برعهده داشت. 
استراو در ادامه گفت‌ وگو با خبرنگار ایرنا بیان داشت که هنگام ریاستش بر دستگاه دیپلماسی این کشور، گفت‌ وگوها میان ایران و انگلیس درباره تعیین مبلغ دقیق بدهی جریان داشت و هنوز پرونده به جمع‌بندی نرسیده بود. وی اینگونه توضیح داد که در آن مقطع پرونده طلب ایران «فقط اسناد حاوی اطلاعات بود و نیاز به تصمیم‌گیری نداشت.»
این دیپلمات اسبق انگلیس با این حال گفت که چند سال پیش هنگامی که سرگرم نوشتن کتابش درباره ایران بود به وزارت امور خارجه مراجعه کرد تا اسناد مربوط به سال‌های دوران ریاستش را مرور کند. وی اظهار کرد که در کنکاش خود، پرونده مربوط به طلب ایران را پیدا نکرد و احتمال داد که اسناد به وزارت دفاع ارجاع شده است. استراو بر همین اساس گفت: کاش این موضوع به من سپرده شده بود، چون در آن زمان تحریم‌های زیادی علیه ایران وضع نشده بود و به راحتی می‌شد از طریق نظام بانکی مبلغ بدهی را تسویه کرد.
وی در ادامه این گفت‌ وگو، از سابقه رفتار دولت انگلیس در نحوه رسیدگی به این پرونده ابراز تاسف کرد و یادآور شد که در سال 2013، «هنگامی که سه مقام رسمی وزارت دفاع ایران با اطلاع دولت انگلیس در رابطه با این پرونده به لندن سفر کردند؛ از سوی ماموران مرزی دستگیر و دو روز بعد اخراج شدند.»
استراو این رفتار دولت انگلیس را «اهانت‌آمیز» خواند و گفت؛ بن والاس (وزیر دفاع انگلیس) که آن زمان ریاست مشترک گروه دوستی پارلمانی انگلیس و ایران را برعهده داشت این مساله را در مارس 2014 در پارلمان مطرح و تصریح کرد که این رفتار غیرقابل پذیرش است.
این دیپلمات اسبق انگلیس با اشاره به اینکه والاس، پاسخ قابل قبولی را دریافت نکرد افزود، «من موضوع را با ویلیام هیگ وزیر امور خارجه وقت انگلیس در میان گذاشتم و او از آنچه رخ داده بود ابراز تاسف کرد.»
استراو ادعا کرد: اطمینان دارم که وزارت خارجه از دستگیری و حبس مقامات ایران اطلاع نداشت، اما در کل داستان غم‌انگیزی است و اگر آن‌ها وارد کشور می‌شدند زودتر می‌توانستیم به توافق برسیم.
به گزارش ایرنا، دولت انگلیس به واسطه حکم دیوان بین المللی تجارت در 1990 و 1996 میلادی و همچنین تایید اصل این بدهی در دادگاه عالی انگلیس در سال 2019 ملزم به پرداخت اصل و فرع بدهی خود به ایران شد اما از پرداخت این بدهی به بهانه تحریم‌های اتحادیه‌ اروپا سر باز زد.
این بدهی، هفته گذشته از بانک مرکزی انگلیس به بانک مرکزی عمان منتقل شد و بانک مرکزی عمان این مبلغ را به حساب بانک مرکزی ایران واریز کرد که با هر ارزی قابل برداشت است
جک استراو معتقد است که پرداخت این بدهی، زخم کهنه در روابط انگلیس و ایران را ترمیم خواهد کرد و فصل تازه‌ای از روابط دو جانبه را رقم خواهد زد. وی همچنین ابراز امیدواری کرد که این تحول بر مذاکرات وین که با محور رفع تحریم ها جریان دارد تاثیر مثبتی بگذارد.
وزیر امور خارجه اسبق انگلیس در پاسخ به این پرسش که ارزیابی او، در مقام مذاکره کننده اسبق انگلیس، از آخرین وضعیت گفت‌ وگوهای وین چیست اظهار کرد که از نگاه او گفت‌ وگوها به توافق نزدیک شده اما حمله روسیه به اوکراین و تاثیر تحریم‌های وضع شده علیه روسیه، اوضاع را «پیچیده» کرده است.
البته به عقیده استراو تحریم‌های اعمال شده علیه مسکو نباید تاثیر چندانی در توافق نهایی بگذارد زیرا این سند قرار است توسط کشورهایی امضا می‌شود که تحریم‌های روسیه را اعمال کرده و آن‌ها به اجرای کامل آن متعهد خواهند بود.
وزیر امور خارجه اسبق انگلیس در پاسخ به پرسشی درباره تضامین مورد نظر ایران که ناظر بر عدم تکرار اقدامات غیرقانونی دولت آمریکا باشد هم گفت: مشکل دولت جو بایدن مانند اوباما این است که برای ارائه تضمین در این زمینه باید برجام به پیمان بین‌المللی تبدیل شود.
وی با بیان اینکه این مساله نیازمند مصوبه کنگره است عنوان کرد که اولا دمکرات‌ها در کنگره از اکثریت زیادی برخوردار نیستند و در ثانی برجام در سال‌های اخیر به یک موضوع تعصب‌آمیز در آمریکا تبدیل شده و این مساله، کار را دشوار کرده است.
استراو عنوان کرد که دلایل ایران برای درخواست تضمین از آمریکا را درک می‌کند و ابراز امیدواری کرد که توافق نهایی در وین هرچه سریع‌تر حاصل شود.
مذاکرات وین که با محور رفع تحریم‌ها جریان دارد، 20 اسفند به پیشنهاد مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپا وارد یک دوره تنفس شد و مذاکره کنندگان برای مشورت‌های سیاسی به پایتخت‌ها بازگشتند.
قریب به اتفاق کشورهای مشارکت کننده در گفت‌وگوها، خواهان جمع‌بندی سریع‌تر مذاکرات هستند اما دست‌یابی به توافق نهایی در انتظار تصمیمات سیاسی ایالات متحده آمریکا در خصوص چند موضوع باقی‌مانده مهم و کلیدی است.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/365467/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

واکنش همتی به سخنان قالیباف؛ زندگی را برای مردم سخت و پیچیده نکنید

سرقت عجیب سهمیه بنزین؛ مواظب کارت سوخت خود باشید!

گردشگری/ آبشار دوقلوی زمرد حویق در دل کوه‌های تالش

فرار کردن اسب‌ها در مرکز لندن

طبیعت چشم‌نواز دشت لاله‌های واژگون

ناسا 2 ماموریت رصد زمین را پس از 18 سال متوقف کرد

داستانک/ سمعک با کارکرد متفاوت

هلاکت 2 تروریست با عملیات پهپادی نیروهای امنیتی در اطراف زاهدان

سردار اشتری: شهید حجازی دارای سبک فرماندهی بود

سردار فدوی: نقش شهید حجازی در توانمندسازی مقاومت موثر است

غریب‌ آبادی: آمریکا صلاحیت ورود به عرصه حقوق بشر را ندارد

العربیه: مصر به اسرائیل پیشنهاد ازسرگیری مذاکرات در مقابل تعلیق عملیات رفح را داد

هشدار چین به آمریکا: بین تقابل و همکاری یکی را انتخاب کنید

جبهه پایداری معامله‌گر است

اسراییل‌ ضربه راهبردی خورده است

دردسر تیک‌تاک

ائتلاف غرب علیه نفت روسی

اتفاق جدید در بازار مسکن؛ خریداران مسکن و مستاجران منتظر تغییر باشند

قیمت این خودرو 30 میلیون تومان ارزان شد

هوای تازه/ نه اژدهاست که کرم شب است اسرائیل

4گوشه دنیا/ کشف کلاه‌خودی از 2500 سال قبل

نماهنگ سرود «حریفت مُنُم»

ایران می تواند پرتاب انسان به فضا را رقم بزند؟

بزرگترین چاپگر 3بعدی جهان یک خانه را در 80 ساعت می‌سازد

دلبر و یار من تویی رونق کار من تویی

رئیسی: هرکجای کشور فسادی دیده شود مطلقا به فساد و مفسد رحم نخواهد شد

انتقاد فلاحت پیشه به ادعای کریمی قدوسی درباره بمب اتم

ایران: تحریم‌های یکجانبه علیه سوریه باید لغو شود

ریابکوف: کاهش روابط با آمریکا را بررسی می‌کنیم

آخرین وضعیت از گورهای دسته جمعی بیمارستان ناصر

نجات روسیه با اقتصاد موازی

اصفهان؛ میخی بر تابوت اسرائیل

نمایندگانی که از رئیسی دعوت کردند باید در برابر ناکارآمدی دولتش پاسخگو باشند

گل‌درشت‌گویی ماورایی سریال ده‌نمکی

شیائومی نیامده رکورد زد!

نرخ مصوب انواع میوه اعلام شد؛ قیمت گوجه سبز سر به فلک کشید!

راه جلب عنایت امام زمان (عج)

خالد نبی؛ زیارتگاهی شگفت‌انگیز در دل طبیعت

تصاویری از پنل‌های خورشیدی جدیدی که در هر مکانی امکان نصب آن وجود دارد

برای خریدن کتاب هایی درباره اهل بیت(ع) به چه چیزهایی باید توجه شود؟

تحریم‌ مشترک انگلیس، آمریکا و کانادا علیه ایران

تداوم حملات حزب‌الله لبنان به شمال فلسطین اشغالی

ادامه سرکوب دانشجویان حامی فلسطین در آمریکا

202 روز جنگ غزه به روایت آمار و ارقام

تصاویر جدید از سرکوب تظاهرات همبستگی با غزه در دانشگاه سوربن فرانسه

«اقتصاد» میدان شلغم‌فروشان شده است!

شاهکار ایرانی در سریلانکا

بی‌رمقی اونس جهانی برای سومین روز متوالی

مطالبه‌گری؛ مهمترین برنامه عملیاتی بنیاد شهید و امور ایثارگران در دولت سیزدهم

نحوه تنظیم آینه ها در خودروی فورد کراون