ایران پرسمان

آخرين مطالب

روانشناسی/ 8 مورد که نشان می دهد در خانواده ای سمی بزرگ شده اید دانش و فناوری

روانشناسی/ 8 مورد که نشان می دهد در خانواده ای سمی بزرگ شده اید
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - دینو/ عصبانیت، اضطراب، پنهان‌‌کردن احساسات واقعی و اعتمادبه‌نفس پایین ویژگی‌های هستند که برخی از خانواده های سمی به فرزندان خود منتقل می‌کنند. خودخواهی و بی‌تفاوتی والدین نسبت به احساسات فرزندانشان در دوران کودکی تأثیر زیادی بر شکل‌گیری شخصیت آنها می‌گذارد. در نتیجه، بچه‌ها شروع به سرزنش‌کردن خود می‌کنند، احساس درماندگی دارند و در زندگی اجتماعی خود دچار مشکل می شوند.
در این مطلب، به بررسی تأثیر یک خانواده سمی بر شکل‌گیری شخصیت افراد می‌پردازیم. این بررسی به ما کمک می‌کند تا دنیای درونی خود را بیشتر درک کنیم. دانستن دلایل ترس و اضطراب ما می‌تواند به درمان آن کمک کرده و زندگی‌مان را بهتر کند.
شما در یک خانواده سمی بزرگ شده‌اید،اگر :
1. از کنترل شدن می‌ترسید
اغلب اتفاق می‌افتد که والدین در خانواده‌های سمی سعی می‌کنند که سایر اعضای خانواده را کنترل کنند. این رفتار طبیعی نیست و در طولانی‌مدت به آزار عاطفی تبدیل می‌شود. این رفتار باعث می‌شود که احساس کنید کمتر به اطرافیان خود اعتماد دارید. همچنین، شما را از داشتن روابط جدید بازمی‌دارد. این احساس که دائماً توسط خانواده‌تال کنترل می‌شوید ممکن است منجر به رفتار اجتنابی نیز شود.
2. در تعاملات اجتماعی و اعتماد به دیگران مشکل دارید
وقتی شخصی در یک فضای متشنج، در اطراف کنترل‌گری‌ها و سایر آزارهای ذهنی بزرگ می‌شود، احساساتش تحت تاثیر قرار می‌گیرد. برخی از والدین ممکن است نتوانند حمایت لازم را برای فرزند خود فراهم کنند. در سناریویی دیگر نیز ممکن است فرد در خانواده‌ای زندگی کند که احساس می‌کند همیشه باید مراقب باشد. و بعدها نیز تغییر این احساس که دائماً باید مراقب باشید، دشوار خواهد شد. در آخر هم با مشکلاتی در زمینه اعتماد به دیگران و صمیمی‌شدن با آنها روبرو خواهید شد.
مشکلا عاطفی این افراد معمولاً حاد هستند. آنها با دیدن و تجربه مداوم آزار جسمی و عاطفی، بدرفتاری و بی‌توجهی، تصویر خود از روابط را شکل می‌دهند. این افراد ممکن است ارتباط مراقبتی و سالم بین افراد را درک نکنند. آنها همیشه ناخودآگاه منتظرند که اطرافیانشان بیش از حد واکنش نشان دهند، مطالبه کنند، آنها را به خاطر چیزی سرزنش یا ناامید کنند.
3. با شکست‌خوردن به راحتی کنار نمی‌آیند
کودکانی که در یک محیط سمی بزرگ می‌شوند ممکن است دائماً احساس کنند که همیشه به اندازه کافی خوب نیستند یا حتی بی‌ارزش هستند. آنها با خواسته‌های بیش از حد روبرو می‌شدند و اگر انتظارات والدینشان را برآورده نمی‌کردند، همیشه مورد سرزنش قرار می‌گرفتند. این افراد اصولاً عزت‌نفس پایینی دارند و به خودشان اهمیت نمی‌دهند. به همین دلیل است که کوچکترین اشتباه یا شکست می‌تواند آنها را به وحشت انداخته و منجر به عصبانیت‌شان شود.
4. احساس کمبود هویت دارند
وقتی در مورد سلامت روان خود صحبت می‌کنیم، مورد احترام قرار گرفتن در خانواده برای ما یک عامل حیاتی است. این مورد به اندازه‌ احساس دوست داشته‌شدن و تعلق داشتن مهم است. اگر رابطه بین کودک و والدینش توهین‌آمیز باشد، ممکن است کودک با دنیای درونی، هویت و عزت‌نفس خود دچار مشکل شود. این تجربه‌ها منجر به اثرات منفی مانند اضطراب و حتی افسردگی می‌شود.
5. خیلی از خودتان انتقاد می‌کنید
عزت‌نفس پایین یکی از یادگاری‌هایی که از والدین سمی برای فرزندان باقی می‌ماند. این کودک همواره احساس می‌کند احمق و بی‌لیاقت است و شایسته بدست آوردن هیچ چیز بهتری نیست. این کودکان در هر کاری که انجام می‌دهند، از خود انتقاد می‌کنند، تردید دارند و به فکر عواقب کار هستند. آنها پذیرفته‌اند که بدتر از دیگران هستند و این باعث می‌شود از نظر روحی رنج ببرند. اما قادر نیستند که شرایط را تغییر دهند، زیرا حمایت روحی لازم را دریافت نمی‌کنند.
6. احساسات خود را سرکوب می‌کنید
والدینی که به صورت کلامی یا فیزیکی کودک را آزار می‌دهند، احساسات او را نادیده می‌گیرند. علاوه بر این، اگر بچه ها سعی کنند احساسات خود را ابراز کنند، ممکن است منجر به بدرفتاری بیشتر خانواده شود. در نتیجه، بچه‌ها عادت می‌کنند که درد، رنجش و عصبانیت خود را پنهان کنند. در ادامه مسیر زندگی خود، ممکن است شروع به اولویت دادن احساسات دیگران بر احساسات خود کنند.
سرکوب عواطف تأثیراتی منفی بر شناخت فرد از خودش می‌گذارد. درک اینکه چه کسی هستند، چه احساسی دارند و در زندگی خود چه می‌خواهند برای آنها دشوار می‌شود. بنابراین، آنها نمی‌توانند را در حوزه‌هایی از زندگی که برایشان مهم است، پیشرفت کنند. زیرا از نظر ذهنی، همیشه بوسیله احساساتی مانند عدم اطمینان و عدم آشنایی قبلی کنترل می‌شوند.
7. همیشه احساس می‌کنید کودکی درمانده هستید
گاهی اوقات والدین سمی از پذیرفتن فرزند خود به عنوان بزرگسال خودداری می‌کنند. مهم نیست که یک کودک چقدر بزرگ می‌شود، این والدین ممکن است همیشه سعی کنند با آنها مانند یک کودک ناتوان رفتار کنند. آنها می‌خواهند همواره کودک را کنترل کنند. اگر هم با مقاومتی روبرو شوند، با رفتاری توهین‌آمیز واکنش نشان می‌دهند تا فرزندشان احساس گناه کند.
اگر کودک اجازه نداشته باشد خودش تصمیم بگیرد و مستقل باشد، حریم خصوصی او مورد تهاجم قرار می‌گیرد‌. این مورد می‌تواند برای سلامت روان او مضر باشد. این کودکان ممکن است دچار اضطراب شوند، از شروع کاری جدید بترسند و نتوانند در جامعه جا بیفتند.
8. اغلب مضطراب هستید
کودکانی که در خانواده های سمی بزرگ شده‌اند اغلب درگیر اختلالات اضطراب می‌شوند. این مورد به دلیل بی‌ثباتی خانواده، بدرفتاری روحی و جسمی و نبود امنیت اتفاق می گ‌افتد. کودکان مبتلا به اضطراب با مشکلاتی در تمرکز مواجه می‌شوند. آنها ممکن است احساس تحریک‌پذیری، بی‌قراری، نگرانی و تنش را تجربه کنند.
آیا هیچ یک از این ویژگی‌ها را در والدین خود مشاهده کرده‌اید؟ خود شما کدام یک از این علائم را تجربه کرده‌اید؟ تجربیات و پیشنهادات خود را با دینو به اشتراک بگذارید.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/372715/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

واکنش همتی به سخنان قالیباف؛ زندگی را برای مردم سخت و پیچیده نکنید

سرقت عجیب سهمیه بنزین؛ مواظب کارت سوخت خود باشید!

گردشگری/ آبشار دوقلوی زمرد حویق در دل کوه‌های تالش

فرار کردن اسب‌ها در مرکز لندن

طبیعت چشم‌نواز دشت لاله‌های واژگون

ناسا 2 ماموریت رصد زمین را پس از 18 سال متوقف کرد

داستانک/ سمعک با کارکرد متفاوت

هلاکت 2 تروریست با عملیات پهپادی نیروهای امنیتی در اطراف زاهدان

سردار اشتری: شهید حجازی دارای سبک فرماندهی بود

سردار فدوی: نقش شهید حجازی در توانمندسازی مقاومت موثر است

غریب‌ آبادی: آمریکا صلاحیت ورود به عرصه حقوق بشر را ندارد

العربیه: مصر به اسرائیل پیشنهاد ازسرگیری مذاکرات در مقابل تعلیق عملیات رفح را داد

هشدار چین به آمریکا: بین تقابل و همکاری یکی را انتخاب کنید

جبهه پایداری معامله‌گر است

اسراییل‌ ضربه راهبردی خورده است

دردسر تیک‌تاک

ائتلاف غرب علیه نفت روسی

اتفاق جدید در بازار مسکن؛ خریداران مسکن و مستاجران منتظر تغییر باشند

قیمت این خودرو 30 میلیون تومان ارزان شد

هوای تازه/ نه اژدهاست که کرم شب است اسرائیل

4گوشه دنیا/ کشف کلاه‌خودی از 2500 سال قبل

نماهنگ سرود «حریفت مُنُم»

ایران می تواند پرتاب انسان به فضا را رقم بزند؟

بزرگترین چاپگر 3بعدی جهان یک خانه را در 80 ساعت می‌سازد

دلبر و یار من تویی رونق کار من تویی

رئیسی: هرکجای کشور فسادی دیده شود مطلقا به فساد و مفسد رحم نخواهد شد

انتقاد فلاحت پیشه به ادعای کریمی قدوسی درباره بمب اتم

ایران: تحریم‌های یکجانبه علیه سوریه باید لغو شود

ریابکوف: کاهش روابط با آمریکا را بررسی می‌کنیم

آخرین وضعیت از گورهای دسته جمعی بیمارستان ناصر

نجات روسیه با اقتصاد موازی

اصفهان؛ میخی بر تابوت اسرائیل

نمایندگانی که از رئیسی دعوت کردند باید در برابر ناکارآمدی دولتش پاسخگو باشند

گل‌درشت‌گویی ماورایی سریال ده‌نمکی

شیائومی نیامده رکورد زد!

نرخ مصوب انواع میوه اعلام شد؛ قیمت گوجه سبز سر به فلک کشید!

راه جلب عنایت امام زمان (عج)

خالد نبی؛ زیارتگاهی شگفت‌انگیز در دل طبیعت

تصاویری از پنل‌های خورشیدی جدیدی که در هر مکانی امکان نصب آن وجود دارد

برای خریدن کتاب هایی درباره اهل بیت(ع) به چه چیزهایی باید توجه شود؟

تحریم‌ مشترک انگلیس، آمریکا و کانادا علیه ایران

تداوم حملات حزب‌الله لبنان به شمال فلسطین اشغالی

ادامه سرکوب دانشجویان حامی فلسطین در آمریکا

202 روز جنگ غزه به روایت آمار و ارقام

تصاویر جدید از سرکوب تظاهرات همبستگی با غزه در دانشگاه سوربن فرانسه

«اقتصاد» میدان شلغم‌فروشان شده است!

شاهکار ایرانی در سریلانکا

بی‌رمقی اونس جهانی برای سومین روز متوالی

مطالبه‌گری؛ مهمترین برنامه عملیاتی بنیاد شهید و امور ایثارگران در دولت سیزدهم

نحوه تنظیم آینه ها در خودروی فورد کراون