ایران پرسمان

آخرين مطالب

موسوی تبریزی: روحانی را در جلسه‌ منزل خاتمی انتخاب کردیم سیاست روز

موسوی تبریزی: روحانی را در جلسه‌ منزل خاتمی انتخاب کردیم
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - تسنیم / موسوی تبریزی به جزییاتی از جلسه اصلاح‌طلبان در منزل خاتمی که به انتخاب حجت‌الاسلام روحانی منجر شد اشاره می‌کند. او می‌گوید گزینه‌های دیگری مثل جهانگیری و عارف هم داشتیم ولی به روحانی روی آوردیم. اصلاح‌طلبان غالباً می‌گفتند گزینه دیگری نبود.

ایران پرسمان

دوم خرداد ماه سال 1376 در تاریخ سیاسی ایران برجسته است. روزی که سید محمد خاتمی از جریان به اصطلاح چپ سنتی به ریاست‌جمهوری رسید و موج جدیدی در فضای سیاسی کشور به راه افتاد. جریان اصلاح‌طلبی در فضای سیاسی کشور از دوم خرداد متولد شد؛ جریانی که ردپای آن در تحولات دولت اصلاحات، مجلس ششم، حوادث سال 88 و روی کار آمدن دولت روحانی کاملاً مشهود بود و کماکان این جریان که درون خود احزاب متعددی را دارد، نقش آفرینی می‌کند. برای بررسی دوم خرداد و دولت اصلاحات و همچنین وضعیت کنونی اصلاح‌طلبان با حجت‌الاسلام والمسلمین سید حسین موسوی تبریزی دبیرکل مجمع محققین و مدرسین حوزه گفت‌وگو کردم. این تشکل، یکی از دو حزب روحانی در جریان اصلاح‌طلب است. موسوی تبریزی در دهه شصت دادستان کل انقلاب و در دوره اول و سوم مجلس شورای اسلامی، نماینده مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی بود.
حجت‌الاسلام موسوی تبریزی از روحانیون فعال اصلاح‌طلب با سابقه 2 دور نمایندگی مجلس که به مناسبت دوم خرداد با خبرنگار سیاسی خبرگزاری تسنیم، گفت‌وگو می‌کرد، درباره ماهیت دوم خرداد می‌گوید که دولت خاتمی در شرایط روی کار آمد که مردم تا حدودی از پیشرفت کشور مایوس شده بودند و مردم برای پیشرفت کشور به خاتمی رای‌ دادند چون او را نماد پیشرفت می‌دانستند.
این نماینده اسبق مجلس در توضیح شکل‌گیری دولت خاتمی و نقش مجمع روحانیون مبارز در روی کار آمدن آن، اینگونه توصیف می‌کند: "چون آقای خاتمی عضو مجمع روحانیون مبارز بود. آقای کروبی هم همین طور. من خودم هیچ وقت نه عضو حزب جمهوری اسلامی بودم و نه مجمع روحانیون مبارز اما با همه آنها رفاقت و رفت و آمد داشتم و افکار این طیف مثل آقای خاتمی را می‌پسندیدم. ممکن است با بعضی از آقایان این گروه از نظر فکری هم مشکل داشته باشم اما در کل جمع بندی مجمع روحانیون مبارز و آقای خاتمی را قبول داشتم. در انتخابات هم کمک می‌کردیم."
او البته، دولت خاتمی را ادامه دولت سازندگی مرحوم هاشمی رفسنجانی‌ می‌داند و می‌گوید که هاشمی رفسنجانی هیچ اشکال مبنایی به دولت آقای خاتمی نداشت و اگرچه اشکالاتی بعضاً مطرح می‌شد، فنی و در چارچوب بوده است؛ تبریزی با بیان این جمله که " آقای هاشمی با آقای خاتمی خوب بود و به ایشان کمک هم می‌کرد"، می‌گوید که افراطیون چپ و راست آقای هاشمی را آزار می‌دادند و با این توصیف، اینگونه نتیجه گیری می‌کند که مدیریت افراطی‌ها توسط آقای هاشمی بهتر از خاتمی بوده است چرا که به گفته او، خاتمی روحیه برخورد با افراطیون را به اندازه لازم نداشت و صرفاً به صبر و تحمل اکتفا می‌کرد.
از آقای موسوی‌تبریزی خواستیم درباره مصادیق افراطیونی که به گفته او دولت و شخص آقای خاتمی را مورد آزار قرار می‌دادند، مصداقی‌تر صحبت کند، او به برخی اعضای حزب مشارکت و سازمان مجاهدین اشاره کرد و گفت که برخی افراد این تشکل‌ها آقای خاتمی را آزار می‌دادند. وقتی درباره سعید حجاریان پرسیدم گفت که او بیشتر حرف می‌زده و تئوریک بوده، نه اینکه تئورسین یا فرد موثری در دولت خاتمی باشد چرا که تعبیر وی، کسی برای خاتمی که خودش تئورسین دولتش بود، فکر تولید نمی‌کرد.
این فعال سیاسی اصلاح‌طلب در عین حال افزود که خاتمی‌ به افراطیون می‌گفت، که من دنبال پیشرفت هستم و پیشرفت با تندروی حاصل نمی‌شود و ادامه داد: برخی در سیاست‌خارجی حرف‌های می‌زدند تا آقای خاتمی را تضعیف کنند.
از موسوی تبریزی درباره انتخابات 92 و علت حمایت اصلاح‌طلبان از روحانی نیز پرسیدم؛ آنهم در شرایطی که گزینه‌های مشخصی مثل عارف و جهانگیری در دسترسشان بود. لذا اصلاح‌طلبان بدون گزینه نبودند ولی اینطور وانمود می‌کنند که فرد دیگر نبود! موسوی تبریزی با تاکید بر اینکه، جهانگیری و عارف گزینه‌های ایده‌آلی برای اصلاح‌طلبان در نسبت با روحانی بوده‌اند، گفت که: "همان موقع برخی اصلاح طلبان خوب هم در بین گزینه‌ها حضور داشنند مثل آقای عارف یا آقای جهانگیری. صحبت شد و گفتیم نمی‌خواهیم شخصی باشد که صدر در صد تابع ما باشد چون چنین کسی هم وجود نداشت که بتواند رای بیاورد. گفتیم هرکس می‌خواهد بیاید از هر حزبی باشد، هر وقت تاییدش از شورای نگهبان آمد، حتی اگر از ما نبود و مستقل هم بود، اگر افراطی های طیف راست در مقابلش قرار گرفتند، ما او را انتخاب می‌کنیم."
دبیرکل مجمع محقیق و مدرسین حوزه علمیه قم در ادامه این مصاحبه درباره چگونگی حمایت از روحانی به جلسه‌ای در منزل رئیس‌جمهور دولت اصلاحات اشاره و درباره جزئیان آن توضیح می‌دهد که: " در زمان انتخابات سال 92 و بعد مشخص شدن کاندیدای احراز صلاحیت شده‌. جلسه‌ای مهم و تعیین کننده‌‌ای در منزل آقای خاتمی برگزار شد که بنده نیز در آن جلسه حضور داشتم؛ تقریباً بزرگان اصلاحات همه بودند. بحث حمایت از کاندیدای ریاست‌جمهوری را مطرح کردند و اعضا علی‌رغم اینکه آقای جهانگیری و عارف گزینه‌های ایده‌آل‌تری از روحانی بودند، ما به این تصمیم رسیدیم که باید از روحانی حمایت کنیم."
از موسوی‌تبریزی پرسیدم که چرا اصلاح‌‌طلبان مسئولیت حمایت از روحانی را هیچگاه به عهده‌ نگرفتند که وی گفت: برای ما گزینه بهتری از دیگر گزینه‌ها بود، ما از روی اضطرار حمایت کردیم و بالاخره در نهایت مردم به ایشان رای دادند.
وی در ادامه، با اشاره به رفاقت قدیمی خود با حسن روحانی، "پوست کلفت" بودن را از مزیت‌های وی در نسبت با جهانگیری و خاتمی خوانده و توضیح می‌دهد: از روحانی حمایت کردیم برای اینکه ما باید همه چیز را در کنار ضد آن ببینیم. همیشه انتخاب بین بد و خوب نیست. گاهی بین بد و بدتر یا خوب و خوب‌تر است. انصاف حکم می‌کند که ما جامعه را ببینیم و خدمت در جامعه را در نظر بگیریم. وقتی می‌توانیم فحش ندهیم و با مذاکرات خیلی از منافع ملت را به دست بیاوریم چرا نکنیم؟
موسوی تبریزی در پایان درباره عملکرد دولت خاتمی، می‌گوید که خاتمی نتوانست همه اهداف خود را محقق کند و درباره چرایی این گفته خود به "نفوذ" و "نفوذی" ها در دولت وی استناد و ماجراهایی چون، "قتل‌های زنجیره‌ای"، "18 تیر" و "حوادث 88" را از جمله دلایل خود می‌خواند

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/372743/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

صنعت خودرو، قربانی زیاده‌خواهی مسئولان و دلالان

از کجا بفهمیم نمازهایی که میخوانیم بدرد قیامت می خورد؟

جوانمردی امیرالمؤمنین صلوات الله علیه در جنگ ها

در شب قبل شهادت حضرت حمزه(ع) چه گذشت؟

«اسلام آمریکایی» چیست؟

هیتلر برای چه به دنبال برج ایفل بود؟

واکنش نماینده ایران به کشف گورهای دسته جمعی در خان‌یونس

بازتاب گسترده سفر رئیس‌جمهور ایران به سریلانکا در رسانه‌های جهان

واکنش کرملین به انتقال کمک‌های چند میلیارد دلاری آمریکا به اوکراین

التهاب سیاسی در دانشگاه‌های آمریکا

در باکو جایی برای شیعیان نیست

بررسی طرح مالیات بر عایدی سرمایه؛ نرخ مالیات املاک، خودرو، طلا و ارز چقدر است؟

پاسخ معاون وزیر کار در مورد دستمزد کارگران؛ افزایش حقوق بی‌سابقه بوده، 119 درصد افزایش یافت

افزایش سه برابری ظرفیت تبادل برق ایران و ترکمنستان

هر روز به این سه بزرگواران سلام بدید

اهمیت انشاءالله گفتن در کارها

ویدئوی زیبا و آرامش‌بخش از شن‌های کویر

همه‌جا پای یک ژن در میان است؛ حتی در لذت از موسیقی!

شاعرانه/که درد عاشقان آنجا به جز شیون نمی‌دانم

پنج پیشنهاد ایران برای تقویت امنیت اطلاعات در جهان

بالا رفتن پرچم ایران در جزیره سیلان سریلانکا

جزئیات رایزنی‌های چهار گزینه ریاست مجلس دوازدهم با منتخبین

ابراز احساسات مردم سریلانکا از حضور رئیسی در کشورشان

متقی: تخم‌ مرغ‌های حماس در یک سبد نیست

ذوق‌زدگی رژیم صهیونیستی از تصویب بسته کمکی در سنای آمریکا

پیروزی ترامپ و بایدن در انتخابات مقدماتی پنسیلوانیا

وصول 110 هزار میلیارد تومان فرار مالیاتی در سال گذشته

اتمام بررسی جداول لایحه بودجه 1403 در کمیسیون تلفیق

ابراز تاسف معاون وزیر صمت از کاهش عرضه محصولات پتروشیمی

هشدار وزارت کار: اخبار رسمی کالابرگ‌ را تنها از مراجع رسمی دنبال کنید

نشست هم‌اندیشی تشکل‌های ایثارگری با دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد

پیام تسلیت رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی شهادت جانباز گرانقدر «سلمان کلیوند عباسی»

نمایش نهنگ غول پیکر مقابل چشم گردشگران

دوربین مخفی دیدنی در مورد مد و لباس

استوری وفات حضرت عبدالعظیم حسنی علیه‌السلام

احیای نظریه مکانیک کوانتومی؛ واضح‌ترین تصویری که تاکنون از اتم‌‌های منفرد ثبت شده است

معرفی نامزدهای جایزه ادبیات داستانی زنان

پاسخ معنادار سعید حجاریان به یک منتقد نااُمید در توئیتر

نامزد دور دوم انتخابات: شفافیت مجلس قبل مورد نقد است/ در کشور حکمرانی رسانه‌ای درستی نداریم

افشاگری فلاحت‌پیشه درباره یک کلاهبرداری بزرگ؛ ماجرای دریافت غرامت جنگی از عراق

مراسم استقبال رسمی از رئیس‌جمهور ایران در سریلانکا

اردن: تلاش می‌کنیم مانع حمله به رفح شویم

گوشی آیفون باعث نگرانی کره جنوبی شد

خبر خوب برای کارگران؛ اخراج سخت شد

تیرخلاص به خودروی کارکرده

مبادلات طلا ساماندهی می‌شود

گوناگون/ خصلتی که کافران یهود را به خونخواری و جنگ‌افروزی کشاند

موشک «فالکون 9» یک رکورد جدید را ثبت کرد

عکس تلسکوپ فضایی هابل از یک دمبل فضایی!

خاطرات پردردسر برادر «جین آستن»