ایران پرسمان

آخرين مطالب

المانیتور: اسرائیل در انتظار پیام «بایدن» درباره برجام است سیاست روز

المانیتور: اسرائیل در انتظار پیام «بایدن» درباره برجام است
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - انتخاب / «بنت» سرسخت با هرگونه توافق مخالف بود و طی سال گذشته تغییرات راهبردی در سیاست‌های اسرائیل درباره ایران ایجاد کرد. آیا لاپید به همین روند ادامه داده یا مسیرش را تغییر خواهد داد؟ لاپید و بنت توافق کرده‌اند که پس از چرخش پست، موضوع ایران را به دست بنت بسپارند، اما فارغ از توافق‌ها و تقسیم کارها، مردی که در راس اسرائیل تا پایان این ماه قرار دارد، لاپید خواهد بود.
بن کسپیت در گزارشی تحت عنوان«اسرائیل درگیر بی‌ثباتی سیاسی و منتظر پیام بایدن درباره توافق با ایران» در المانیتور نوشت: لاپید قرار است هفته آینده بر اساس یک توافق پیچیده تقسیم کار، جانشین نفتالی بنت به عنوان نخست وزیر اسرائیل شود. سوال روشن اینکه آیا لاپید قصد دارد سیاست جنگ طلبانه و تقابلی بنت در مورد ایران و توافق هسته ای با قدرت های جهانی را ادامه دهد. سفر جو بایدن رئیس جمهور ایالات متحده در 13 ژوئیه به اسرائیل در حالی انجام می شود که چرخه پست انتخابات داخلی دیگری داغ شده است و به دقت، احتیاط و حساسیت زیادی نیاز دارد. برنامه او شامل دیدارهایی با نخست وزیر جدید، نخست وزیر جایگزین شده، رئیس جمهور و احتمالاً نخست وزیر سابق است که برای بازگشت به نخست وزیری نامزد می شود. یعنی یک میدان مین سیاسی برای بایدن و کارکنانش است.
در ادامه این مطلب آمده است: بنیامین نتانیاهو، مشکوک است که بایدن دموکرات، معاون سابق باراک اوباما، قصد دارد چشم‌انداز انتخاباتی او را مختل کند. دموکرات‌ها هیچ علاقه‌ای به نتانیاهو ندارند. می توان انتظار داشت که مخالفان او این خصومت و در عین حال روابط گرم خود با بایدن را در جریان انتخابات برجسته کنند. یکی از موضوعات جذاب هم اینکه لاپید وقتی با یک دسته گل پایین پله‌های ایر فورس وان منتظر بایدن است، موضوع پرتلاطم ایران و مشکل فلسطین را هم باید مطرح کند.
از ژوئن 2021 که کاخ سفید با اکراه پذیرفت دولت مستقر اسرائیل محدودیت‌های زیادی دارد، موضوع فلسطین تا حد زیادی به حاشیه رفته است. اما تا زمان رسیدن بایدن دیگر تکلیف دولت مشخص شده و نگرانی درباره آینده آن وجود ندارد، پس احتمالا بایدن انتظار داشته باشد که لاپید امتیازات مهمتری به تشکیلات خودگردان فلسطین داده و حتی اقدامات دیپلماتیک ملموس انجام دهد. لاپید هم احتمالاً با همان رویکرد مودبانه همیشگی، از رئیس‌جمهور می‌خواهد همه ابتکارات و ایده‌های جدید را به بعد از انتخابات اسرائیل، احتمالاً در اوایل نوامبر، موکول کند.
لاپید در نقشه سیاسی اسرائیل رهبری بلوک چپ میانه را بر عهده دارد و بعید است که موضع طرفدار گفتگو با فلسطینی ها آسیب قابل توجهی به او وارد کند. اما اگر می‌خواهد برنده شود، لاپید حداقل دو یا سه کرسی کنست را از جناح راست میانه‌رو لازم دارد. همین امر در مورد هر رقیبی صدق می کند، چه لاپید، چه وزیر دفاع بنی گانتز یا وزیر دادگستری گیدئون سار، که تلاش می کند از دستیابی نتانیاهو به اکثریت 61 کرسی کنست و تغییر عمیق اسرائیل آنگونه که ما می شناسیم جلوگیری کند.
چرخش پست آتی بین بنت و لاپید که احتمالاً در 29 ژوئن اجرایی می‌شود، در مقطعی حیاتی رخ می‌دهد، زیرا قدرت‌های جهانی تلاش‌های خود را برای دستیابی به توافقی جدید با ایران در مورد برنامه هسته‌ای خود از سر می‌گیرند. آژانس های دفاعی اسرائیل در این مورد اختلاف نظر دارند.
اداره اطلاعات نیروهای دفاعی اسرائیل (هم رئیس فعلی آن آهارون هالیوا و هم تامیر هیمن سلف وی) توافق را بهترین گزینه در میان گزینه های بد در شرایط فعلی می داند. موساد تحت مدیریت دیوید بارنیا دیدگاه مخالفی دارد. گانتز از موضع گیری علنی اجتناب کرده است، اما می‌گویند در این مورد به موساد و رئیس ستاد ارتش اسرائیل، سپهبد آویو کوچاوی نزدیکتر است.
بنت سرسخت با هرگونه توافق مخالف بود و طی سال گذشته تغییرات راهبردی در سیاست‌های اسرائیل درباره ایران ایجاد کرد. آیا لاپید به همین روند ادامه داده یا مسیرش را تغییر خواهد داد؟ لاپید و بنت توافق کرده‌اند که پس از چرخش پست، موضوع ایران را به دست بنت بسپارند، اما فارغ از توافق‌ها و تقسیم کارها، مردی که در راس اسرائیل تا پایان این ماه قرار دارد، لاپید خواهد بود.
بعید است که رهبری لاپید نویدبخش تغییر در سیاست اسرائیل در مورد توافق با ایران باشد. هفته گذشته، لاپید نظرات خود را در پاسخ به پیام جوزپ بورل، نماینده سیاست خارجی اتحادیه اروپا درباره سفر به ایران برای مذاکره درباره از سرگیری مذاکرات، به وضوح بیان کرد. طبق گزارش ها، لاپید با عصبانیت پاسخ داده و به بورل گفته است از سرگیری مذاکرات یک "اشتباه استراتژیک" است زیرا ایران فقط به بازی برای زمان علاقه مند است.
پیام مشترک غیرعادی که توسط لاپید و بنت در 18 مارس صادر شد و از دولت بایدن خواست سپاه پاسداران را از فهرست سازمان‌های تروریستی آمریکا حذف نکند، نشانه دیگری از طرز فکر لاپید است. گانتز از امضای بیانیه خودداری کرد. دیدگاه‌های لاپید بیش از آنکه به گانتز و سازمان اطلاعات ارتش نزدیک باشد، به دیدگاه‌های بنت نزدیک است پس به‌ویژه در مورد روابط اسرائیل با آمریکا، تایید کننده و نه مخالف برنامه‌های او خواهد بود. یک منبع دیپلماتیک ارشد اسرائیلی که خواست نامش فاش نشود، به المانیتور گفت: «سوال واقعی این است که آیا بایدن می‌تواند به لاپید درباره توافق ایران اطمینان دهد و تضمین‌های کافی از سوی آمریکا برای متقاعد کردن لاپید برای برداشتن پایش از روی پدال گاز ارائه کند یا خیر».
دستیاران گانتز، که ممکن است با لاپید برای حمایت از چپ میانه رقابت کنند، امیدوارند که لاپید به سمت دیدگاه‌های نامزد آنها در مورد ایران حرکت کند. یک منبع ارشد در اردوگاه گانتز که خواست نامش فاش نشود به المانیتور گفت: اگر آمریکایی ها توافق را انتخاب کنند، با ما یا بدون ما به توافق می رسند. این منبع افزود، به جای رویکرد همه یا هیچ، «اسرائیل باید به دنبال تفاهم استراتژیک عمیق با آمریکایی‌ و گرفتن مجموعه‌ای بزرگ از امتیازات باشد».
شخصیت لاپید، دیدگاه‌های مرکزگرایانه‌اش و درک عمیق او از اهمیت روابط استراتژیک با ایالات متحده به عنوان پشتوانه امنیت ملی اسرائیل، همگی نشان می‌دهند که حداقل روی کاغذ، معامله با لاپید در مورد ایران آسان‌تر از بنت است.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/377696/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

1500کیلو زعفران فردا در بورس کالا عرضه می‌شود

قیمت طلای جهانی اندکی صعود کرد

رئیس بانک مرکزی اروپا: اقتصاد جهانی در نقطه عطف قرار دارد

تونل وحشت وسط خیابان؛ تلاش مردم برای جبران اقدام عجیب دو برادر!

تصاویر جادویی از رعد و برق در ارتفاع بالا از نمای کابین خلبان هواپیمای ایرباس!

لحظه دلهره‌آور متلاشی شدن کامیون در برخورد با قطار مسافربری در ترکیه

حادثه مرگبار در جریان مسابقه اتومبیل‌رانی در سریلانکا

سیلی هولناکِ در چین

غذا دادن به یک خرس غول پیکر توسط مرد روس با قاشق

جزیره ای رویایی در مالدیو

چهار نکته که لازم است قبل از هر چیزی بدانید

گوناگون/ این کوه آتشفشانی هر روز 80 گرم طلا فوران می‌کند

تمام ماموریت بالگرد مریخی «نبوغ» را در یک دقیقه تماشا کنید

ربات انسان‌نمای Menteebot با قابلیت درک زبان طبیعی معرفی شد

لغو جایزه «انجمن قلم آمریکا» در پی تحریم نویسندگان

استقبال استاندار ایالت پنجاب از رئیسی

توضیح وزیر کشور درباره علت تغییر استاندار مازندران

تصویب لایحه جنجالی اخراج پناهجویان از بریتانیا

تداوم بازدید مقامات ژاپنی از معبد جنگ سوال برانگیز شد

دعوت پوتین از همه کشورها برای گسترش کریدور شمال-جنوب

انتصاب مدیرکل توسعه منابع انسانی بنیاد شهید و امور ایثارگران

نجار طبیعت اینجوری درخت رو قطع می‌کند

مسابقه بین چهارپایان!

بازی‌ توله خرس قهوه‌ای با دوربین تله‌ای در ارتفاعات رامسر

رخ نمایی پلنگ ایرانی با غرش‌های بلند در صخره‌های دماوند

وقتی برای اولین بار پشت ماشین سنگین میشنی

در قدیم مامان ها اینقدر صبور نبودن!

تا به حال ساعت مچی آفتابی دیده اید؟

طنز/ چگونه در پارک‌ها محل آرامش بقیه بشیم؟

جلوه‌های منحصر به‌فرد از سرزمین بهشتی گیلان

ساخت دستگاهی برای تولید برق از عرق بدن

سخنان جالب دکتر کاکاوند در مورد شاعر مهستی گنجوی

سرلشکر باقری: همه سناریوها را در سطح عملیاتی دقیقا بررسی می‌کنیم

زیباکلام: هزینه‌ای که اسرائیل برای رهگیری موشک‌های ایران داد خیلی بیشتر از هزینه‌ای بود که ایران متحمل شد

نشست سخنگوی دولت؛ از واردات خودرو تا افزایش تعطیلات

راحتی خیال از مرز شرقی؟

بازدارندگی متعارف ایران

تسهیل خدمات سرمایه‌گذاری از مسیر پنجره واحد الکترونیک در قشم/حجم صادرات و صادرات مجدد قشم به 505 میلیون دلار رسید

سقف برداشت از حساب‌های بانکی کاهش یافت؟

گوشت با سبزی در صدر منوی تورم

افزایش قیمت کارخانه ای خودرو‌ را کسی گردن نمی‌گیرد

گوناگون/ کشف کلاه‌خودی از 2500 سال قبل

عجیب ترین پدیده های طبیعی در کره زمین

لحظه هولناک تصادف 2 بالگرد نظامی در مالزی

تلاش های فیلِ مادر برای نجات دادن فرزندش از دریاچه

تبرئه مردی که بدنش الکل تولید می‌کند!

ای مرغ سحر عشق ز پروانه بیاموز

تصاویری که عبدالرضا داوری از تفاوت استقبال از روحانی و رئیسی در فرودگاه پاکستان منتشر کرد

میرسلیم: رئیسی در فرصت باقی‌مانده تدبیر مناسبی بیندیشد وگرنه همه ضرر می‌بینیم

کارگران به دیدار رهبر انقلاب می‌روند ‌