ایران پرسمان

آخرين مطالب

دانشگاه الزهرا درختان کهنسال ده ونک را بدون مجوز شهرداری سر بُرید شهرداری تهران

دانشگاه الزهرا درختان کهنسال ده ونک را بدون مجوز شهرداری سر بُرید
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - دانشگاه الزهرا در یک تخلف جدید بدون کسب مجوز از کمیسیون ماده 7، چند درخت کهنسال را سربُرید، این درحالی است که به گفته مسوولان شهرداری طی سال های اخیر نیز 11 درخت دیگر در این دانشگاه بدون کسب مجوز قطع شده بودند و هنوز دانشگاه جریمه این تخلف را پرداخت نکرده است.

به گزارش شهر ، بعدازظهر گرم تابستانی 19 مردادماه در حوالی ده ونک و دانشگاه الزهرا (س) پرسه می زدم که صدای یک اره برقی به گوشم رسید، سکوت تابستانی محوطه دانشگاه را شکسته بود، کنجکاو شدم، از لابه لای نرده های سبز رنگ خیابان به داخل محوطه دانشگاه سرک کشیدم، از پشت نرده‌های دانشگاه یک وانت را دیدم که تنه‌های تنومند درختان محوطه سبز دانشگاه را که بریده شده بودند حمل می کرد. اینها همان درختانی بودند که سال‌ها سایه‌سارشان ساعات فراغت دانشجویان را پر از آرامش می‌کرد و قرنی پیش زینت‌بخش قصبه ونک بودند.
محوطه دانشگاه نیمه تعطیل تابستانی و تقریبا خلوت بود و جز چند کارگر و پیمانکار که در حال قطعه قطعه کردن تنه درختانی که صد ساله به نظر می‌رسیدند، کسی را نمی‌دیدم. چند تماس با روابط عمومی و مسئولان شهرداری گرفتم تا اینکه به وحید اسماعیلی رئیس اداره فضای سبز منطقه 3 گزارش قطع درختان را منتقل کردم،فرصتی خواست تا تا موضوع را پیگیری کند. بعد از مدت کوتاهی، تماس گرفته و اعلام کرد: دانشگاه برای سر برُی برخی درختان درخواستی به منطقه 3 ارائه کرده و گفت: احتمالا آنچه دیدید مربوط به همان مجوز است.
چرا درختان صد ساله در محوطه یک دانشگاه خشک شده‌اند؟
از او خواستم که اجازه بازدید از فضای داخلی و مشاهده میدانی درختان را به من بدهد، قبول کرد و یکی از کارشناسان شهرداری که در محوطه حضور داشت با من تماس گرفت و با همراهی‌اش داخل محوطه سبز دانشگاه شدم، و از نزدیک دیدم که سه درخت چنار قدیمی که 100 ساله به نظر می‌رسیدند و سرشاخه‌هایشان خشک شده است از ارتفاع 4 تا 6 متر سربریده شده‌اند.
کارشناس گفت: 4 درخت چنار در محوطه این دانشگاه خشک شده بود و برای عبور و مرور در دانشگاه مخاطراتی ایجاد می‌کرد و ممکن بود هر لحظه بر سر یکی از دانشجویان بیفتد و حادثه‌ای رخ دهد. به همین دلیل مسئولان تصمیم به خشکه‌زنی از راس 6 متر کرده‌اند.
درباره قدمت این باغ و ارزش درختان چنارش با این کارشناس صحبت کردم و وی با اذعان به اینکه چنارهای ارزشمند باغ دانشگاه دچار بیماری شده‌اند و آنچنان که لازم بوده از آنها نگهداری نشده است، بر لزوم قطع شاخه‌ها تاکید کرد.

ایران پرسمان


چناری به قدمت چنار تجریش آنهم خشکیده!
در همان محوطه یک درخت که به نظر چند صد ساله می‌آید توجهم را جلب می‌کند، کارشناس همراه گفت: این درخت هم سن چنار تجریش است! درخت به نظر خشکیده می‌آید اما درکنارش نهالی رشد کرده است. آقای کارشناس تاکید کرد که این درخت نیمه جان است.
درختان چند ساله‌ای که شناسنامه ندارند
پرسیدم این درختان ارزشمند که هر کدام حدود 100 ساله به نظر می‌رسند چرا تا به حال شناسنامه‌دار نشده‌اند تا دانشگاه ملزم به حفظ آنها شود، پاسخ داد: از ما کاری ساخته نیست، باید دانشگاه درخواست دهد!
این کارشناس که حفظ نباتات خوانده‌است ابراز داشت: شاید به زودی دیگر درختان این محوطه هم به دلایل متعددی مثل تغییرات اقلیمی و عدم زمستان گذرانی و البته رسیدگی نامناسب خشک شوند.
به تنه درختانی که قطع و پشت وانت تلنبار شده بودند اشاره کرده و گفتم اما این درختان به ظاهر سالم است، کارشناس اما تاکید داشت که درختان به دلیل بیماری که دچار شده اند از درون پوسیده اند و تکه از تنه‌های برزمین مانده را بر داشته و توی دست پودر کرد و گفت: اینها دیگر برای سلامت جان دانشجویان خطرناک بودند.
دانشگاه مجوزی برای سربُری درختان نداشته‌است
محوطه دانشگاه را بعد از تهیه چند فیلم و عکس ترک کردم و ساعتی بعد با حسین سیگارودی معاون خدمات شهری و محیط زیست منطقه 3 درباره این اتفاق گفت و گو کردم، سیگاررود تاکید کرد که دانشگاه مجوزی برای سربُری درختان نداشته است.
تاکنون 15 درخت در محوطه دانشگاه بدون مجوز قطع شده است
وی با اشاره به اینکه دانشگاه الزهرا در سال‌های گذشته نیز اقدام به قطع درختان بدون هماهنگی با منطقه کرده بود و به همین دلیل جریمه هم برای آنها درنظر گرفته شده است، ابراز داشت: هنوز جریمه سر بُری 11 درخت کهنسالی که در گذشته قطع شدند از سوی دانشگاه پرداخت نشده و سربری 4 درخت دیگر هم تخلف و بدون مجوز بود.
معاون محیط زیست و خدمات شهری شهرداری تهران با بیان اینکه دانشگاه برای رفع خطر درختان باید از سوی کمیسیون ماده 7 کسب مجوز می‌کرده است، و طبق بررسی ها این مجوز هنوز صادر نشده است، تاکید کرد: سربرداری و قطع درختان و هرگونه جا به جایی آن در اماکن خصوصی و عمومی باید با هماهنگی این کمیسیون باشد.
قطع درختان موقتا متوقف شد
به همین دلیل با گزارشی که از قطع بدون مجوز به منطقه داده شد از ادامه کار جلوگیری شده است.
چرا درختان کهنسال باقی مانده باغ مستوفی الممالک پلاک‌کوبی نمی‌شوند؟
پلاک کوبی درختان چنار این دانشگاه شاید بتواند از ادامه این روند نگهداری ناقص تا حدود زیادی جلوگیری کند؛ چون پلاک‌ها بر روی بستر جی آی اس است و گزارش‌های صحیح و کاربردی از وضعیت درختان در سراسر کشور ارائه می‌کند و علاوه بر اینکه می توان از اطلاعات جمع آوری کرد، در تهیه نقشه‌های مفید فضای سبز و شهرداری بهره برد. همچنین اطلاعات مفید و دقیقی از تعداد درختان، سن، گونه، بیماری، آفات، قطر، و حتی مختصات آنها چه از نظر شهرداری و چه از نظر سازمان نقشه برداری و جی آی اس و گزینه های کاربردی دیگر است بدست می‌آید.
از سیگارودی معاون خدمات شهری منطقه 3 درباره اینکه چرا درختان با این قدمت و تاریخچه هنوز در محیط دانشگاهی که باید حساسیت بیشتری وجود داشته باشد، پلاک کوبی نشده است پرسیدم و وی در پاسخ به این سوال گفت: چون ملک دانشگاه زیر نظر شهرداری تهران نیست، نگه داری درختان آن نیز بر عهده مالک است و مالک برای پلاک‌کوبی و شناسنامه‌دار کردن این درختان باید پیشنهاد دهد. البته اگر خسارتی به درختان وارد شود شهرداری با حکم قضایی برای بررسی علل این خسارات دخالت می کند.
قدمت برخی درختان محوطه دانشگاه الزهرا و باغ ایرانی که در محدوده ده ونک است، به 300 سال می رسد، و گفته می شود این درختان در زمان میرزا حسن مستوفی‌الممالک معروف به «آقا»، در دورهٔ قاجار و پهلوی اول وزیر دارایی بوده است کاشته شده است.
این محدوده باغات مستوفی الممالک معروف است، او با خرید زمین‌های ونک و محدوده اطرافش با احداث 8 قنات آباد کرد و با تقسیم زمین های ده ونک به زمین ها کشاورزی و باغ بنای آبادانی آن را فراهم کرد.
حالا از آن باغ و قصبه تنها یک عمارت و آرامگاه باقی مانده و درختانی که با قدمت بالای 100 سال در محوطه این دانشگاه باقی مانده است که میراث طبیعی تهران به حساب می‌آیند، اما به دلیل نبود اطلاعات از تعداد دقیق‌شان سرنوشتی همانند سرنوشت دیگردرختان خانه باغ های قدیمی تهران در انتظارشان است.
به نظر می رسد ورود مدیریت شهری به بحث نگهداری از درختان کهنسال به عنوان میراث طبیعی شهر و شناسنامه دار کردن آنها بتواند تا حدودی از نابودی آنها جلوگیری کرده و به حفظ محیط زیست شهری مطلوبتر کمک کرد.
منبع: فارس
انتهای پیام/

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/383165/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ماجرای عملیات شهادت‌طلبانه شهروند ترکیه‌ای در قدس

روایت فارن پالیسی از ماجراجویی های پرهزینه تل آویو

معاون سیاسی استانداری فارس مطرح کرد: برنامه و نقشه راه؛ کلید واژه پیشرفت صنعت بیمه

ادعای مقام آمریکایی درباره مخالفت کاخ سفید با حمله به رفح

یورش به کلمبیا؛ پلیس تحصن دانشجویان هوادار فلسطین را برچید

برگی از تاریخ/ معلم شهیدی که درس شهادت را در کلاس‌های شهامت تدریس کرد

ابداع صفحات خورشیدی خم شونده و قابل شستشو

شاعرانه/ بگو به باران ببارد امشب

معاون رئیس‌جمهور: اکنون فرصت مناسبی برای آشکارسازی ماهیت پلید سردمداران نظام سرمایه‌داری است

کاهش تنش‌ها در منطقه محور تماس تلفنی بورل و امیرعبداللهیان

حمله پهپادی مقاومت اسلامی عراق به جولان اشغالی

صحنه‌ای پر بازدید از شیرجه بامزه خرس قطبی در آب

برگی از تاریخ/ شهید «حسین اسکندرلو» را بیشتر بشناسیم

خفاش‌ها نباشند دیگر از قهوه خبری نیست!

ماجرای نجات یک پرنده هما در پنجشیر افغانستان

گوسفند غول‌پیکری که در تاجیکستان مثل طلا باارزش است

آفتاب گرفتنِ بامزه ی جوجه تیغی

صبحانه خوردن به سبک یک گوریل

موج غول پیکر در تفرجگاهِ اسپانیا

کار کردنِ دستگاه MRI بدون پوشش

حمله ناگهانی دو پاندا به مربی باغ وحشی در چین

فیبر کربن، یکی از قدرتمندترین الیاف مصنوعی ساخته دست بشر

داستانک/ آداب و رسوم الکی

اصابت موشک‌های حزب‌الله به 2 سازه در شمال فلسطین اشغالی

رئیس جمهور کلمبیا: از فردا روابطمان با اسراییل را قطع می‌کنیم

نتانیاهو برای منع قرار بازداشت دست به دامان خانواده اسرای اسرائیلی شد

اظهارات بودار سمیر جعجع علیه مقاومت با حمایت تلویحی از اشغالگران!

دوراهی قالیباف برای رسیدن به صندلی ریاست

نجات آقای « ب.ز»

پیام ناتو به روسیه با برپایی بزرگ‌ترین مانور از زمان جنگ سرد

بلا و بهای خام‌اندیشی

همدلی سازمان منطقه آزاد، نهادها و اصناف برای بهبود شرایط کارگران/ امضای تفاهم نامه تنظیم امور کار درجزیره کیش

معاون استانداری فارس مطرح کرد: برنامه و نقشه راه؛ کلید واژه پیشرفت صنعت بیمه

تصادف هولناک مترو با اتوبوس؛ بیش از 50 نفر زخمی شدند

چرخش خورشید به دور افق در قطب جنوب

فوران یک آتشفشان در اندونزی و تخلیه ساکنان

لبخند بزن، تو در شارجه هستی!

معمای عجیب پزشکی: این 500 کوتوله از دیابت، سرطان و بیماری قلبی در امانند

دکلمه زیبای خسرو شکیبایی

حمله گردان‌های قدس به مقر فرماندهی ارتش رژیم صهیونیستی

شمال یمن بمباران شد

واکنش سازمان ملل به رفتار پلیس آمریکا با دانشجویان

حماس: به زودی به پیشنهاد صلح اسرائیل پاسخ می‌دهیم

پلن B عربستان: توافق امنیتی با آمریکا بدون رابطه با اسرائیل

بازداشت حداقل 1000 دانشجو در دانشگاه‌های آمریکا

محدودیت‌های نانوشته علیه معلمان

عملیات شهادت‌طلبانه شهروند ترکیه‌ای در قدس

فرقان؛ ردپای مارکسیسم

مردی که تسلیم نمی‌شود

«دلار چند؟»