ایران پرسمان

آخرين مطالب

نبرد قیمت‌ها در بازار اجاره‌بها تحلیل روز

نبرد قیمت‌ها در بازار اجاره‌بها
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - آفتاب یزد /متن پیش رو در آفتاب یزد منتشر شده و انتشار آن در آخرین خبر به معنای تایید تمام یا بخشی از آن نیست
افزایش عجیب و خارج از عرف اجاره واحدهای مسکونی و تقاضای غیرمنصفانه مالکان در بازار بدون نظارت مسکن، مستاجران را در استان سمنان سرگردان و ناامید کرده است.
خانه اساسی ترین نیاز هر شهروند است و این روزها مستاجران یا همان خوش‌نشین های گذشته، برای پیدا کردن خانه مناسب و با اجاره و رهن منصفانه امیدی ندارند.
نبود خانه مناسب، افزایش مبلغ رهن و اجاره، نبود تمایل مالکان در خصوص قبول مستاجران دارای فرزند، امکانات حداقلی برخی واحدهای مسکونی، در دسترس نبودن خانه های نوساز، خانه به دوشی مستاجران و تلاطم بازار مسکن را در پی داشته است.
البته نبود نظارت در بازار مسکن مساله امروز و دیروز نیست و سال ها است که موجران و مستاجران در نبردی نفس گیر بر سر اجاره بها و خانه مبارزه می کنند. در سال های گذشته خصوصا در دوران همه گیری کرونا، سازش هایی در بازار مسکن برای رفاه حال مستاجران و حل نگرانی ها صورت گرفت، اما عمر این سازش ها بر خلاف کرونا، کوتاه بود.
طبق آمارهای اعلامی، از هر پنج نفر در کشور 2 نفر مستاجر هستند و در 10 سال گذشته با افزایش نرخ اجاره نشینی در جامعه حدود 37 درصد خانوارهای کشور در مسکن های استیجاری سکونت دارند. در برخی مناطق تنها در 2 ماه گذشته میزان رهن و اجاره مسکن 6 برابر افزایش داشت و پرداخت این مبالغ از عهده بسیاری از خانواده ها خارج است.
نگاهی به قیمت ها
زمستان 1400، بر اساس قیمت های ارائه شده از سوی مالکان مسکن، برای اجاره یک واحد مسکونی 60 تا 80 متری با عمر 10 تا 25 ساله در مناطق معمولی سمنان بین 50 تا 80 میلیون تومان ودیعه و ماهانه حدود 600 هزار تا 2.5 میلیون تومان برای اجاره بها نیاز بود.
برخی از این واحدها تک‌خوابه و بدون انباری یا پارکینگ هستند و اگر متقاضی اجاره مسکن با مساحت حدود 100 تا 150 متر و امکانات بیشتر باشید نیاز به حدود 100 تا 250 میلیون تومان ودیعه و ماهانه 2 تا 3 میلیون تومان اجاره بها است.
اکنون برای اجاره یک واحد 60 تا 75 متری عموما تک خوابه در مجتمع ها و جایی جز مرکز شهر و محله های معروف، به 40 تا 100 میلیون تومان ودیعه و ماهانه 1.5 تا سه میلیون تومان اجاره نیاز است.
این مبالغ را برای خانه هایی با متراژ بالاتر و دارای امکاناتی مانند پارکینگ، انباری، آسانسور افزیش دهید. مالکان به بهانه وضعیت مطلوب و معمول خانه های خود مانند حتی نقاشی و رنگ دیوارها، جنس و کیفیت کابینت ها و نوع سیستم گرمایشی یا سرمایشی به مبالغ اجاره اضافه می کنند.
نرخ گذاری یکسانی در قیمت گذاری اجاره بها مسکن وجود ندارد و مالکان بر اساس دخل و خرج زندگی خود، اجاره را تعیین می کنند. افزایش هزینه های جاری زندگی در 2 ماه گذشته سبب بالا بردن اجاره و ودیعه مسکن شد و موجران پوشش هزینه های خود را به جیب مستاجران گره زدند.
نبرد قیمت‌ها در بازار اجاره‌بها طرح هایی مانند فرزندآوری بدون پشتوانه حمایتی در حوزه مسکن
مرتضی شرفیه یکی از مستاجران شاکی از اوضاع مسکن در گفت و گو با خبرنگار ایرنا بیان کرد: تبلیغات فرزندآوری و طرح های تشویقی برای تولد فرزندان سوم و چهارم هر روز از تلویزیون و رادیو پخش می شود اما در جامعه خبری از طرح حمایتی مثلا در حوزه مسکین در این زمینه وجود ندارد.
وی با اشاره اجاره بهای خانه اش اضافه کرد: موعد قرارداد اجاره خانه 80 متری واقع در مسکن مهر نیمه تیرماه به پایان رسید و صاحبخانه برای تمدید قرار 70 میلیون ودیعه و اجاره ماهانه 2 میلیون و 300 هزارتومانی طلب کرده است و پاسخ درخواست کاهش مبلغ اجاره و رهن را با جمله «اگر نمی‌خواهی تخلیه کن» داد.
این مستاجر ادامه داد: با وجود فرزندان 10 و پنجساله ام، پیدا کردن خانه سخت است و مالکان به بهانه وارد نشدن خسارت تمایلی به معامله با ما ندارند و از طرفی با پول رهن خانه 80 متری باید خانه ای 65 متری اجاره کنم.
شرفیه، درخواست رهن کامل از سوی مالکان و سختگیری های داشتن فرزند را چالش های اجاره نشینی تابستان 1401 در سمنان می داند.
خرید خانه محال شده است
فائزه بلند و همسرش نیز مستاجرانی با کفش های آهنین زنگ زده ای هستند که در مسیر پیدا کردن سقفی برای خود در واحدهای مشاوران املاک شهر جست وجو می کنند. این زوج با گلایه از وضعیت مسکن می گویند: افزایش هزینه های زندگی چاره ای جز کم کردن مخارج ضروری و غیر ضروری نمی گذارد.
بلند ادامه داد: توان مالی ما تنها به اجاره خانه 70 متری می رسد و بسیاری از خانه ها به دلیل رعایت نکردن دیگر مستاجران، به تعمیرات یا رنگ نیاز دارد در حالیکه مالکان حاضر به تقبل هزینه برای جبران این مسایل و آماده کردن خانه برای اجاره جدید نیستند.
وی افزود: برخی مشاوران املاک با مستاجران همکاری نمی کنند به گونه ای که حتی بخش بیشتر کمیسیون خود را به دلیل دوستی یا منفعت طلبی از مستاجران دریافت می کنند.
بلند اظهار داشت: در چندسال گذشته وضعیت اقتصادی و مسکن خرید خانه را محال کرد و اکنون وضعیت اجاره بها، اجاره‌نشینی را نیز دشوار ساخته است.
ساخت مسکن های دولتی دردی از اجاره نشینی دوا می کند؟
دولت های مختلف برحسب نیازسنجی های خود هر بار با طرح های مسکن مانند مسکن مهر، نهضت ملی مسکن و اقدام ملی مسکن وارد بازار مسکن شدند.این طرح ها فرصت صاحبخانه‌ شدن بسیاری از افراد را با شرایط عالی و معقول نیز فراهم کرد، گرچه انتقاداتی نیز به این طرح ها از سوی منتقدان و کارشناسان وارد شد.
در هر صورت ساخت مسکن زمان بر است و هر روز با ازدواج و مهاجرت های شغلی نیاز به خانه افزایش می یابد. نظارت بر بازار مسکن، تشکیل کارگروه ارزیابی و قیمت گذاری ودیعه و اجاره بها، ساماندهی برنامه های اینترنتی خرید و فروش، کنترل مشاوران املاک و برخورد جدی با نابسامانی بازار اجاره مسکن، تا آماده شدن و عرضه مسکن های دولتی ضروری است، هر چند که متقاضیان مسکن های دولتی محدود هستند و بازار اجاره بها هر روز رونق بیشتری می گیرد.
در میان تلاطم زندگی و مشکلات اقتصادی و اجتماعی، اجاره نشینی دیگر خوش نشینی نیست و مستاجران خسته، ناتوان و درمانده تر از هر زمان دیگری به دنبال سقفی یکساله هستند.
به گزارش ایرنا؛ سقفی که معلوم نیست تا یکسال آینده امکان قرض گرفتنش را دارند یا نه. 

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/383856/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ماجرای عملیات شهادت‌طلبانه شهروند ترکیه‌ای در قدس

روایت فارن پالیسی از ماجراجویی های پرهزینه تل آویو

معاون سیاسی استانداری فارس مطرح کرد: برنامه و نقشه راه؛ کلید واژه پیشرفت صنعت بیمه

ادعای مقام آمریکایی درباره مخالفت کاخ سفید با حمله به رفح

یورش به کلمبیا؛ پلیس تحصن دانشجویان هوادار فلسطین را برچید

برگی از تاریخ/ معلم شهیدی که درس شهادت را در کلاس‌های شهامت تدریس کرد

ابداع صفحات خورشیدی خم شونده و قابل شستشو

شاعرانه/ بگو به باران ببارد امشب

معاون رئیس‌جمهور: اکنون فرصت مناسبی برای آشکارسازی ماهیت پلید سردمداران نظام سرمایه‌داری است

کاهش تنش‌ها در منطقه محور تماس تلفنی بورل و امیرعبداللهیان

حمله پهپادی مقاومت اسلامی عراق به جولان اشغالی

صحنه‌ای پر بازدید از شیرجه بامزه خرس قطبی در آب

برگی از تاریخ/ شهید «حسین اسکندرلو» را بیشتر بشناسیم

خفاش‌ها نباشند دیگر از قهوه خبری نیست!

ماجرای نجات یک پرنده هما در پنجشیر افغانستان

گوسفند غول‌پیکری که در تاجیکستان مثل طلا باارزش است

آفتاب گرفتنِ بامزه ی جوجه تیغی

صبحانه خوردن به سبک یک گوریل

موج غول پیکر در تفرجگاهِ اسپانیا

کار کردنِ دستگاه MRI بدون پوشش

حمله ناگهانی دو پاندا به مربی باغ وحشی در چین

فیبر کربن، یکی از قدرتمندترین الیاف مصنوعی ساخته دست بشر

داستانک/ آداب و رسوم الکی

اصابت موشک‌های حزب‌الله به 2 سازه در شمال فلسطین اشغالی

رئیس جمهور کلمبیا: از فردا روابطمان با اسراییل را قطع می‌کنیم

نتانیاهو برای منع قرار بازداشت دست به دامان خانواده اسرای اسرائیلی شد

اظهارات بودار سمیر جعجع علیه مقاومت با حمایت تلویحی از اشغالگران!

دوراهی قالیباف برای رسیدن به صندلی ریاست

نجات آقای « ب.ز»

پیام ناتو به روسیه با برپایی بزرگ‌ترین مانور از زمان جنگ سرد

بلا و بهای خام‌اندیشی

همدلی سازمان منطقه آزاد، نهادها و اصناف برای بهبود شرایط کارگران/ امضای تفاهم نامه تنظیم امور کار درجزیره کیش

معاون استانداری فارس مطرح کرد: برنامه و نقشه راه؛ کلید واژه پیشرفت صنعت بیمه

تصادف هولناک مترو با اتوبوس؛ بیش از 50 نفر زخمی شدند

چرخش خورشید به دور افق در قطب جنوب

فوران یک آتشفشان در اندونزی و تخلیه ساکنان

لبخند بزن، تو در شارجه هستی!

معمای عجیب پزشکی: این 500 کوتوله از دیابت، سرطان و بیماری قلبی در امانند

دکلمه زیبای خسرو شکیبایی

حمله گردان‌های قدس به مقر فرماندهی ارتش رژیم صهیونیستی

شمال یمن بمباران شد

واکنش سازمان ملل به رفتار پلیس آمریکا با دانشجویان

حماس: به زودی به پیشنهاد صلح اسرائیل پاسخ می‌دهیم

پلن B عربستان: توافق امنیتی با آمریکا بدون رابطه با اسرائیل

بازداشت حداقل 1000 دانشجو در دانشگاه‌های آمریکا

محدودیت‌های نانوشته علیه معلمان

عملیات شهادت‌طلبانه شهروند ترکیه‌ای در قدس

فرقان؛ ردپای مارکسیسم

مردی که تسلیم نمی‌شود

«دلار چند؟»