ایران پرسمان

آخرين مطالب

رسانه آلمانی: غرب مقصر بحران گرسنگی در افغانستان است تحلیل روز

رسانه آلمانی: غرب مقصر بحران گرسنگی در افغانستان است
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - ایسنا / "بیش از یک میلیون کودک به شدت دچار سوء تغذیه و نیمی از جمعیت افغانستان گرسنه هستند. این فاجعه انسانی با تحریم‌های مداوم علیه طالبان در حال بدتر شدن است."
شبکه دویچه وله، در گزارشی پیرامون تاثیر مخرب تحریمهای اعمال شده علیه افغانستان بر وضعیت حال حاضر این کشور نوشت: «دیوید بیزلی، مدیر اجرایی برنامه جهانی غذا وابسته به سازمان ملل (WFP) وضعیت افغانستان را در پایان سال گذشته میلادی اینگونه توصیف کرد: "جهنم روی زمین". از زمان بازگشت طالبان به قدرت در اوت 2021، تیراندازی‌ها، بمباران‌ها و جنگ در افغانستان تخفیف یافته است. با این حال، اندیشکده گروه بین‌المللی بحران مستقر در بروکسل این نگرانی را مطرح کرد که "گرسنگی و دشواری معیشت پس از تسلط طالبان در افغانستان می‌تواند بیش از همه بمب‌ها و گلوله‌های دو دهه گذشته باعث مرگ مردم افغانستان شود."
نورا حسنین، مدیر حوزه افغانستان در سازمان بشردوست "کودکان را نجات دهید" به دویچه وله درباره "خانواده‌های مستاصل" در افغانستان گفت که مجبور شده‌اند به طور فزاینده‌ای به "استراتژی‌های انطباقی افراطی و مضر" متوسل شوند.
حسنین گفت: این شامل فروش کودکانشان و کارهای دیگری است که اگر وضعیت اینگونه نبود هرگز انجام نمی‌دادند.
آمارهای این وضعیت به همان اندازه تک تک داستان‌های انفرادی که این وضعیت را رقم زده‌اند، غم انگیز هستند. بر اساس اعلام سازمان برنامه جهانی غذا، حدود 20 میلیون نفر - نیمی از جمعیت افغانستان- به کمک‌های غذایی فوری نیاز دارند.
به گفته مری الن مک گرورتی، مدیر کشور افغانستان در سازمان برنامه جهانی غذا پول کافی برای کمک به این کشور وجود ندارد. او در یک کنفرانس مطبوعاتی اینترنتی در ماه ژوئیه توضیح داد که تصمیم گیری در مورد اینکه چه کسی باید کمک غذایی دریافت کند، بر اساس وضعیت تغذیه فعلی افراد یا آسیب پذیری خاص آنها گرفته می‌شود. مک گرورتی از وجود یک فرآیند تصمیم گیری "بسیار دشوار و اغلب دلخراش" در این زمینه صحبت کرد.
بخش بهداشت و سلامت افغانستان نیز در حال سقوط است. سمیرا سید رحمان، که برای سازمان امدادرسان موسوم به کمیته بین‌المللی نجات (IRC) کار می‌کند، به دویچه وله گفت که هنگام بازدید از یک بیمارستان در ولایت پکتیا در شرق افغانستان شاهد بود که در آنجا نه پزشک و پرستاران کافی وجود نداشت. او گفت: پزشکانی هم که با آنها صحبت کردیم در شش ماه گذشته حقوق نگرفته‌اند. بخش‌ها مملو از زنانی بود که کودکان دچار سوتغذیه را در آغوش می‌گرفتند. در بخش نوزادان، سه نوزاد بالاجبار یک انکوباتور مشترک داشتند.
افغان‌ها با بحران های زیادی دست و پنجه نرم می‌کنند. ویرانی ناشی از چندین دهه جنگ نیز از مشکلات این کشور است. تغییرات آب و هوایی سه سال گذشته منجر به خشکسالی در بخش‌های وسیعی از این کشور شده است. این تغییرات در جاهای دیگر این کشور باعث جاری شدن سیل یا بارش برف غیر فصلی در اواسط ژوئن شد. امسال هم این کشور دچار زلزله بزرگ دیگری شد. اما بزرگترین چالش به گفته سمیرا سید رحمان تعلیق پرداخت پول به این کشور از خارج است.
غرب به مدت 20 سال قبل از روی کار آمدن مجدد طالبان، به شدت در افغانستان از نظر نظامی، سیاسی و همکاری برای توسعه درگیر بود. جامعه بین‌المللی سه چهارم هزینه های عمومی این کشور را پوشش داد. اما پس از به دست گرفتن قدرت توسط طالبان، یک شبه جریان پول وارده به افغانستان قطع شد.
رحمان توضیح داد: حدود 400,000 نفر در بخش دولتی به اضافه 200,000 نفر در بخش امنیتی شاغل بودند. بسیاری از این مشاغل ناپدید شده اند؛ بیکاری بیشتر از همیشه است و تورم هم همینطور.
هر چند طالبان برای گفتگوهای صلحی که به سرعت به مذاکرات خروج تبدیل شد با آمریکا شراکت کردند. اما دولتی که آنها تشکیل دادند منزوی است و در سطح بین‌المللی به رسمیت شناخته نشده است. این امر جریان پول را به این کشور متوقف کرده است. علاوه بر این، تحریم‌هایی که علیه تروریست‌های افراطگرا اعمال شد، اکنون بر دستگاه دولتی تحت رهبری طالبان و در نتیجه کل کشور نیز تأثیر گذاشته است.
کنت راث، مدیر دیده بان حقوق بشردر یک ارزیابی نوشت که کمک دادن به افغانستان بدون وجود یک سیستم بانکی کارآمد که تحریم‌ها در کارش اخلال ایجاد نکند، کافی نیست.
 دو نوع تحریم علیه افغانستان وجود دارد. سازمان ملل و اتحادیه اروپا تحریم‌هایی را علیه اعضای گروه طالبان - از جمله به قول وزارت خارجه آلمان اعضای "دولت دوفاکتوی" آن اعمال کرده‌اند. آمریکا همچنین از سال 1999 به طور یکجانبه تحریم‌هایی را علیه طالبان اعمال کرده و این تحریم‌ها را در سال 2001 تقویت کرد و طالبان را در فهرست "سازمان های جهانی تعیین شده به عنوان تروریست" (SGDT) قرار داد.
به گفته کنراد شیتر، عضو مرکز بین‌المللی مطالعات جنگ شهر بن (BICC) هدف این تحریم‌ها انزوای اقتصادی افغانستان است. شیتر گفت: "همه فرصت‌های اقتصادی افغانستان در حال قطع شدن هستند. همه چیزها بجز کمک‌های بشردوستانه برای این کشور تعلیق شده‌اند؛ تمام پروژه‌های توسعه این در کشور به حال تعلیق درآمده‌اند." شیتر تصریح کرد که افغانستان به طور کامل از بازارهای اقتصادی و مالی جدا شده است. این محقق جنگ در پایان گفت: افغان‌ها دوباره به یک "اقتصاد ضرورت" بازگردانده شده‌اند.
یکی دیگر از عوامل مؤثر بر به وجود آمدن این وضعیت در افغانستان، تصمیم دولت آمریکا برای مسدود کردن دارایی های بانک مرکزی افغانستان به مبلغ حدود هفت میلیارد یورو (7.2 میلیارد دلار) و توقیف نیمی از آن به عنوان غرامت احتمالی برای قربانیان حملات تروریستی 11 سپتامبر 2001 بود.
به گفته آلنا دوهان، گزارشگر ویژه سازمان ملل در حوزه اقدامات قهری یکجانبه، این اقدام از نظر قانونی زیر سوال است. دوهان به دویچه وله گفت: از منظر حقوق بین الملل، پول یک بانک مرکزی متعلق به دولت آن کشور نیست، بلکه متعلق به خود آن کشور است.
بانک مرکزی افغانستان بدون دسترسی داشتن به ذخایر ارزی خارجی خود از بابت اینکه بتواند نقش خود را در اقتصاد افغانستان ایفا کند بسیار محدود می‌شود. تحریم ها و کمبود ارز، انتقال پول به افغانستان را تقریبا غیرممکن ساخته‌اند.
ترجمه علی مدنی

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/383920/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

مرغ ارزان شد

چاپ اسکناس 500 هزار تومانی از سوی بانک مرکزی واقعیت دارد؟

جزئیات دیدار امیرعبداللهیان با دبیرکل سازمان ملل

حماس: مواضع بایدن متناقض است

نماینده روسیه در شورای امنیت: آمریکا با هر قطعنامه آتش بس در غزه مخالفت کرده است

کاخ سفید: آمریکا در مورد رفح با اسرائیل در حال گفت و گو است

شکست برنامه‌های فرزندآوری

ادعای روزنامه شهرداری تهران: درآمد هر زباله‌گرد 50 میلیون تومان

دعوای درون جریانی و مجلس تندروها

سی‌ان‌ان مطرح کرد: بازدارندگی ربوده شده تل‌آویو

ایران از تمام ظرفیت موشکی خود در پاسخ به اسرائیل استفاده نکرد

نماهنگ «تنبیه متجاوز»

عملیات انتقال بیمار 300 کیلویی به بیمارستان مسکو!

تلاوت دلنشین سوره قیامت با صدای استاد عبدالباسط

زومی حیرت آور درون صورت فلکی اوریون

زیبایی شناسی معشوق در شعر فارسی

تصویر احوالپرسی ظریف از ولایتی

چرا به شاهد 136، «کلاشنیکف دنیای پهپاد‌ ها» می گویند؟

تاریخ سازی جعلی

سیل برای دبی گران تمام شد

دیدار مشاور رئیس جمهور در امور روحانیت با خانواده شهدا در سمنان

گیر افتادن گربه‌ای در سیل دبی

نماهنگ حماسی «الله اکبر» با صدای محمود کریمی

اوضاع فرودگاه کیش و دبی یک روز پس از باراش شدید باران

با بزرگترین ستاره شناخته شده آشنا شوید

همدلی های دلنشین دکتر شکوری

هشدار صریح ایران به رژیم صهیونیستی؛ در پاسخ دادن به هرگونه ماجراجویی آنی عمل می‌کنیم

سخنگوی کابینه اسرائیل: حمله ایران به ما «بی‌سابقه» بود

رئیسی: اگر اهل مذاکره‌اید، ما میز مذاکره را ترک نکرده‌ایم

روایت هاشمی رفسنجانی از درخواست وزیر نفت برای صدور نفت مجانی به سوریه

سپاه ادعای آسیب نیروگاه دیمونا در حمله ایران را تکذیب کرد

6 پیشنهاد وزیر امور خارجه کشورمان در شورای امنیت سازمان ملل

اردن: باید مانع حمله به رفح شد

رویترز: آمریکا عضویت فلسطین در سازمان ملل را وتو می‌کند

تظاهرات علیه نتانیاهو امروز هم ادامه یافت

انتقاد نظامیان اسرائیلی از ضعف ارتش برابر حملات حزب الله لبنان

انقلابیون انتقادی

موضع‌گیری دو پهلو

بیشترین و کمترین بازدهی نمادهای بازار سهام هفته چهارم فروردین

رییس سازمان برنامه و بودجه: کشور در مدار رشد اقتصادی قرار دارد

شهدا بهترین الگو برای انسان در مسیر الله هستند

هوای تازه/ آی قابیل! آی اســرائیل! نوبت انتقام‌ هابیل است

دام دنیا در بیان عطار نیشابوری

بیانیه بایدن درباره تحریم‌های جدید ضدایرانی آمریکا

امیرعبداللهیان: در صورت تعرض به منافع ایران، در پاسخ‌گویی لحظه‌ای تردید نخواهیم کرد

امیرعبداللهیان: عملیات دفاع مشروع و اقدام متقابل ایران پایان یافته است

اردن: ایران قصد تشدید تنش ندارد

سلامت جسمی- روانی صهیونیست‌ها وخیم‌تر شده است

سازمان بهداشت جهانی: حجم ویرانی بیمارستان‌های غزه فاجعه‌آمیز است

ادعای رسانه عبری درباره اصابت موشک به دیمونا جنگ روانی است