ایران پرسمان

آخرين مطالب

گوناگون/ واقعیت‌های جالبی که دانستن‌شان هیچ سودی برایتان ندارد خواندنی ها

گوناگون/ واقعیت‌های جالبی که دانستن‌شان هیچ سودی برایتان ندارد
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - روزیاتو / هر فرد بالغی به یاد می آورد زمانی را که مجبور بوده در برابر چشمان همکلاسی هایش پای تخته رفته و یک مسئله ریاضی را حل کرده است. به ندرت پیش آمده که کسی تجربه خوشایندی از این ماجرا داشته باشد؛ اگر بدون مشکل خاصی توانسته باشید این مسئله را حل کنید به سرعت به شما لقب درس خوان یا شاگرد مورد علاقه معلم زده شده و در چشم دیگر شاگردان وجهه خوبی پیدا نمی کردید یا اینکه توسط معلم تحقیر می شدید.

ایران پرسمان

اکنون بعد از خواندن این مقاله، می توانید به نسل های آینده کمک کنید، با دادن سرنخی در مورد معادله هایی که بسیار ساده اما همزمان بی معنی هستند. شاید از خود بپرسید که چنین سرنخ هایی مفید هستند یا خیر. در هر صورت در ادامه این مطلب قصد داریم شما را با 17 واقعیت جالبی آشنا کنیم که دانستنشان چیزی را برایتان تغییر نمی دهد و در واقع هیچ سودی ندارد.

ایران پرسمان

17- فندک پیش تر از کبریت اختراع شد
از یک فرد باهوش سوال کنید و بدون شک مدعی خواهد شد که کبریت هزاران سال پیش اختراع شده است. راه هایی برای کنترل آتش از زمانی که انسان شروع به استفاده از آن کرد وجود داشته و کاملاً منطقی است که این چوب های کوچک با نوکی قابل اشتعال توانستند این کار را انجام دهند. اما شوربختانه، برای علاقمندان به کبریت، نکته باورنکردنی این است که فندک پیش از کبریت ساخته شده است. کبریت امروزی تا سال 1826 چندان محبوب نبود. یک مرد انگلیسی به نام جان واکر را مخترع کبریت های چوبی می دانند اگر چه توانایی مقابله با محبوبیت فندک را ندارد. اختراع فندک اما سه سال زودتر و در سال 1823 رخ داد وقتی که یک شیمیدان آلمانی به نام یوهان وولفگانگ دوبرنیر دریافت که فندک راه حرکت به سمت جلوست. ایده او خیلی مورد توجه قرار نگرفت و به همین خاطر است که بسیاری فکر می کنند کبریت پیش تر از فندک اختراع شده است.

ایران پرسمان

وقتی همسر یا هم اتاقی تان در طول شب شروع به خروپف کرد، روز بعد سعی کنید در مورد خوابی که دیشب دیده از او سوال کنید. شانس زیادی وجود دارد که خواب دیشب را یادشان نباشد و این بدین خاطر است که دانشمندان می گویند تقریباً غیرممکن است بتوان همزمان خروپف کرد و خواب دید. شاید بپرسید چرا. شاید این موضوع به خودآگاهی مربوط باشد. پی بردن به اینکه در هنگام خواب چه اتفاقی می افتد خیلی سخت است اما ماجرا به خوابی موسوم به Non-REM باز می گردد. وقتی در این مرحله از خواب نیستید، خواب دیدن نمی تواند رخ دهد. برای خواب دیدن باید چشم هایتان حرکات سریع (REM) داشته باشند.

ایران پرسمان

15- دلفین ها با یک چشم باز می خوابند
دستکم ما انسان ها می توانیم با دو چشم بسته روی یک تختخواب نرم و راحت بخوابیم. دلفین ها به اندازه ما خوش شانس نیستند. به جای خاموش شدن کامل و بستن هر دو چشم، این موجودات دریایی بامزه هر بار تنها به نیمی از مغزشان استراحت می دهند و این کار دلیل دارد. آن ها اگر تمام مغزشان را خاموش کرده و هر دو چشمشان را ببندند توسط شکارچیان شکار خواهند شد و دلیل دیگر اینکه در صورت چنین کاری خفه خواهند شد. دلفین ها از سمت بیدار مغزشان برای ارائه اطلاعات به بخش خوابیده مغز استفاده می کنند. نکته عچیب تر اینکه وقتی دانشمندان آمریکایی بررسی کردند که بببیند آیا بیخوابی تاثیر منفی بر عملکرد دلفین ها دارد یا خیر متوجه شدند که چنین نیست.

ایران پرسمان

14- اقیانوس اطلس شورتر از اقیانوس آرام است
اگر خواستید اطلاعاتتان را به رخ کسی بکشید به آن ها بگویید که آب اقیانوس اطلس از اقیانوس آرام شورتر است. اما اگر مانند خل و چل ها نگاهتان کردند و تصمیم گرفتند از دوستی با شما صرفنظر کنند ما را مقصر ندانید. غلظت بالای نمک اقیانوس اطلبس به ذوب شدن یخ های قطب جنوب مربوط است. به طور خلاصه، این اقیانوس در سراسر فصل زمستان مقادیر زیادی آب شیرین تولید می کند. سپس فصل بهار از راه می رسد و یخ و برف شروع به ذوب شدن کرده و با آب موجود ترکیب می شود. بدین ترتیب اقیانوس اطلس برای ادامه سال محتوای نمک بالاتری دارد. در این اثنا، اقیانوس آرام تنها باید روی آب هایی که توسط جریان دور قطبی اقیانوس اطلس برای دریافت کمی محتوای نمکی متکی باشد. این محتوای نمکی از اقیانوس اطلس می آید که به سادگی با آب اقیانوس آرام ترکیب نمی شود و بدین ترتیب بخش زیادی از نمک در اقیانوس اطلس باقی می ماند.

ایران پرسمان

13- نام خانوادگی باربی، رابرتس است
شاید جای تعجب باشد که تاکنون کسی در جهان به عنوان ادای احترام به عروسک محبوب همه درختان در کودکی، نامش را به باربارا میلیسنت رابرتس تغییر نداده باشد. آهان کمتر کسی می داند که این نام کامل شخصیت باربی است! این همه سال کجا زندگی می کرده اید؟ شوخی کردیم. حتی اگر کسی می دانست که نام خانوادگی باربی، رابرتس است نیز ترجیح داده آن را با دیگران در میان نگذارد. واقعیات مربوط به باربی اینجا به پایان نمی رسند. معشوق قدیمی او، کن، نیز کن کارسون نام دارد و این زوج داستانی پیش از روز ولنتاین در سال 2011 از هم جدا شده بودند. برخی ها خیلی کار دارند، به ویژه کسی که صفحه باربی در فیسبوک را مدیریت می کند و استاتوس او را به «در رابطه» تغییر داده است!

ایران پرسمان

12- بیش از 177,000 روش برای بستن کراوات وجود دارد
شاید فکر می کردید روش های معدودی برای بستن کراوات وجود دارد اما چنین نیست. یک ریاضیدان اهل استکهلم به نام میکاییل وجدمو یوهانسون تصمیم گرفت تا رهبری تیمی کوچک برای اینکه چند روش بستن برای یک کراوات کوچک وجود دارد را بر عهده بگیرد. تیم یوهانسون در نهایت به این نتیجه رسید که 177,147 روش مختلف برای این کار وجود دارد. این عدد بسیار خیره کننده و بسیار بیشتر از عددی است که 85 کارشناس کراوات در سال 1999 به آن دسته یافته بودند حتی اگر تحقیق خسته کننده ای بوده باشد. البته یوهانسون به تیمش اجازه داد که کراوات را به هر شیوه ای که دوست داشت ببندند، حتی به روش هایی که معمول نبود.

ایران پرسمان

11- چارلی چاپلین یک بار در مسابقه ای برای پیدا کردن شبیه ترین فرد به چارلی چاپلین شکست خورد
چارلی چاپلین هنوز هم یکی از ماندگارترین و مهم ترین شخصیت های دنیای سینماست. آن سبیل کوچک احمقانه، چشم هایی که بسیار واضح هستند و سری فیلم هایی که ایالات متحده را از سال 1914 به بعد شیفته خود کردند (چاپلین در دوران فعالیت خود در بیش از 80 فیلم حضور یافت). به همین خاطر یک سری مسابقات برای پیدا کردن شبیه ترین فرد به چارلی چاپلین برگزار شد. بر اساس ادعای برخی روزنامه ها، در آگوست 1920، خود چارلی چاپلین تصمیم گرفت تا وارد یکی از این رقابت ها شود. در کمال ناباوری، او نتوانست برنده این رقابت شود، شاید به این دلیل که سبیل و چکمه های مشهورش را در خانه جا گذاشته بود. جالب اینکه او در این رقابت رتبه 20اُم را بدست آورد هر چند برخی این رتبه را 27اُم نیز عنوان کرده اند. تنها کاری که چاپلین لازم بود برای برنده شدن در این مسابقه بکند این بود که همان کار همیشگی اش و آن راه رفتن خاصش را انجام دهد اما ظاهراً داوران از نتیجه کار او راضی نبودند.

ایران پرسمان

10- اگر بندهای لاستیکی را داخل فریزر بگذاریم بیشتر عمر می کنند
بعید به نظر می رسد که بخواهید عمر یک بند لاستیکی را افزایش دهید اما اگر به چنین چیزی نیاز پیدا کردید راه حلش اینجاست. لاستیکی که در این بندها استفاده می شود در مقابل کریستاله شدن با گذشت زمان آسیب پذیر است و به همین خاطر است که با طولانی شدن استفاده از آن ها، خشک شده یا خاصیت کشسانی شان را از دست می دهند. همه چیز به دما باز می گردد. نگهداری از این بندهای لاستیکی در شرایط سرد مانند داخل یخچال باعث می شود که سرعت تبدیل شدن لاستیک به کریستال کند شده و این بدان معناست که برای مدت طولانی تری شکل اصلی خود را حفظ می کنند.

ایران پرسمان

9- آلمانی ها از نام «شیر دزد» برای پروانه استفاده می کنن د
برخی می گویند که پروانه در زبان انگلیسی در ابتدا Flutterby بوده است و بعدها به Butterfly تغییر یافته است. اما نمی توان صحت چنین ادعایی را تایید کرد. چیزی که قطعاً درست است، این است که در برخی از نقاط آلمان از پروانه ها با نام «شیر دزد» یاد می کنند. واژه آلمانی معادل این عبارت، milchdieb است زیرا این مردمان شاهد نشستن پروانه ها روی کاسه های کره یا شیر بوده اند. این اتفاق چنان تکرار می شود که نام جدیدی برای پروانه ها اخترافع می شود. برخی از آلمانی نیز از نام schmetterling یا butterfliege برای پروانه استفاده می کنند که به اندازه milchdieb ناخوشایند هستند.

ایران پرسمان

8- هر تمبر 5.9 کالری ارزشی غذایی دارد
همانطور که هر کسی که تاکنون یک تمبر را لیس زده باشد می تواند تایید کند، تمبرهای پستی مزه عجیبی دارند که باعث می شوند دهانتان احساس خشکی کند و حسی ناخوشایند داشته باشد. البته علاوه بر مزه ناخوشایند، اگر می خواهید چاق نشوید بهتر است این کار را زیاد انجام ندهید. هر تمبر پستی در انگلیس به طور متوسط 5.9 کالری در خود دارد که بسیار بیشتر از تمبرهای آمریکایی است و البته کالری کمتری در مقایسه با تمبرهای یادبود دارد. این تمبرها حاوی 14.5 کالری هستند و این بدان معناست که بهتر است به لیس زدن تمبرهای یادبود حتی فکر هم نکنید. اما چه چیزی باعث وجود کالری غذایی در تمبرها می شود؟ این کالری به چسبی باز می گردد که به پشت این تمبرها مالیده می شود. این چسب ها تنها چسبی است که به مجوز بی خطر بودن برای خوردن توسط اداره غذا و دارو نیاز دارد.

ایران پرسمان

7- با جویدن آدامس به مدت 30 دقیقه می توانید بیش از 6 کالری انرژی بسوزانید
نگران نباشید، اگر کارتان به صورت روزمره با لیس زدن تمبرها همراه است، راه حلی برایش وجود دارد. تنها کاری که باید بکنید این است که همزمان با کارتان، آدامس بجوید. بر اساس یافته های دانشمندان و مقاله ای از مجله پزشکی نیوانگلند، آدامس جویدن برای مدت کافی می تواند تا 11 کالری انرژی بسوزاند. این بدان معناست که نیم ساعت آدامس جویدن می تواند کالری جذب شده پس از لیس زدن پشت یک تمبر بدمزه را بسوزاند.

ایران پرسمان

6- و آدامس جویدن هنگام خرد کردن پیاز باعث می شود دیگر اشکتان در نیاید
پیازها به این دلیل اشکتان را در نمی آورند که در حال تکه تکه کردن یک سبزیجات بیگناه هستید و دلتان نازک است. اشکی که هنگام خرد کردن پیاز می ریزید به ترکیبات شیمیایی باز می گردد که زیر پوسته پیاز قرار دارند و آنقدر چشم ها و بینی تان را تحریک می کنند که اشکتان جاری می شود. وقتی که کالری جذب شده در اثر لیس زدن تمبر پستی را با جویدن مقداری آدامس سوزاندید، بهتر است یک تکه آدامس تازه را پیش از خرد کردن پیاز در دهان بگذارید. نکته جالب اینکه این ترفند خوب عمل می کند. این آدامس باعث می شود که غده های بینی شما از پیش مشغول شده و بوهای تند پیاز فرصتی برای سوزاندن چشم ها و تبدیل کردنشان به چشمانی اشکبار نداشته باشند.

ایران پرسمان

5- قرص های ضدبارداری روی گوریل ها نیز موثرند
همانند کلینیک های درمانی جنسی در کشورهای غربی، باغ وحش ها نیز از روش های متعددی برای کنترل زاد و ولد میمون ها استفاده می کنند. این بدان خاطر است که صاحبان باغ وحش ها نمی خواهند جمعیتی بزرگ از میمون ها در فضای محدودشان داشته باشند. شاید باورکردنی نباشد اما گوریل ها نیز می توانند قرص ضد بارداری مصرف کنند. هورمون های گوریل ها شبیه انسان ها کنترل می شوند و به همین خاطر ارتباط عمیقی بین بدن هر دوی آن ها وجود دارد. اکنون سال هاست که از قرص های ضدبارداری روی گوریل ها استفاده می شود.

ایران پرسمان

4- قدرت ران انسان از بتن نیز بیشتر است
این یعنی اینکه زک سابره جونیور، قهرمان کشتی کج بریتانیا از دیوار آجری کنارش مستحکم تر است. یک تن فشار لازم است که استخوان فمور موجود در پای ما خرد شود. این قدرت خارق العاده استخوان ران قابل باور است وقتی به این نکته توجه کنیم که برای تحمل دیگر بخش های اسکلت بدنمان به کار می رود. استخوان ران، ظاهراً هشت بار قوی تر از هر ترکیب بتنی است. این قدرت بسیار ترسناک به نظر می رسد.

ایران پرسمان

3- پشه ها 47 دندان دارند
انگار که گزیده شدن توسط یک پشه و مبتلا شدن به یک بیماری مرگبار کافی نیست که الان می شنویم این حشره کوچولو 47 دندان نیز را زیر شاخکی که در گوشت ما فرو می کند قایم کرده است. در واقع نمی توان به آن ها دندان گفت اما استفاده ای مشابه دندان داشته و به تغذیه حشره کمک می کنند. البته جویدنی در کار نیست. پشه ها خون می نوشند و به همین خاطر پیش از بلعیدن نهارشان نیازی به جویدن ندارند. این 47 دندان تنها برای پاره کردن لباس یا هر چیزی که مانع از دسترسی شان به ناهار باشد یا لایه های پوست به کار می رود. این دندان ها همان چیزی هستند که باعث دردی شبیه چاقو خوردن هنگام نزدیک شدن پشه ها به پوست می شوند. تنها راه مقابله با پشه این است که با همان ران مستحکم تر از بتن تان آن را له کنید!

ایران پرسمان

2- حلزون می تواند تا سه سال بخوابد
شاید این تنها باری باشد که یک حلزون با زیبای خفته دیزنی مقایسه شود. همانند این پرنسس، حلزون ها نیز می توانند تا سه سال بدون ذره ای غذا بخوابند. تنها چیزی که حلزون ها برای زنده ماندن به آن نیاز دارند مقداری رطوبت و گرما است که دومی توسط صدفشان تامین می شود. همچنین حلزون ها نیاز به جفتگیری نداشته و بدون جفتگیری تخم می گذارند. اگر شرایط آب و هوایی مناسب نباشد، حلزون ها به خوابی شبیه خواب زمستانی می روند و همین سبک زندگی باعث شده آن ها بتوانند تا 25 سال زندگی کنند در حالی که متوسط زندگی شان حدود 15 سال است.

ایران پرسمان

1- 111,111,111 x 111,111,111 = 12,345,678,987,654,321
آیا می دانستید که اگر 111,111,111 را در 111,111,111 ضرب کنیم، عدد 12,345,678,987,654,321 بدست می آید؟! در نگاه اول شاید خیلی عدد خاصی نباشد اما با کمی دقت متوجه می شوید که نتیجه این ضرب ابتدا از یک تا نه بالا می رود و سپس به همان ترتیب تا عدد یک پایین می آید. این واقعیت بی فایده از آن چیزهایی است که باعث می شود کسی با دانش ریاضی قابل توجه به نظر برسد.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/394708/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

واکنش همتی به سخنان قالیباف؛ زندگی را برای مردم سخت و پیچیده نکنید

سرقت عجیب سهمیه بنزین؛ مواظب کارت سوخت خود باشید!

گردشگری/ آبشار دوقلوی زمرد حویق در دل کوه‌های تالش

فرار کردن اسب‌ها در مرکز لندن

طبیعت چشم‌نواز دشت لاله‌های واژگون

ناسا 2 ماموریت رصد زمین را پس از 18 سال متوقف کرد

داستانک/ سمعک با کارکرد متفاوت

هلاکت 2 تروریست با عملیات پهپادی نیروهای امنیتی در اطراف زاهدان

سردار اشتری: شهید حجازی دارای سبک فرماندهی بود

سردار فدوی: نقش شهید حجازی در توانمندسازی مقاومت موثر است

غریب‌ آبادی: آمریکا صلاحیت ورود به عرصه حقوق بشر را ندارد

العربیه: مصر به اسرائیل پیشنهاد ازسرگیری مذاکرات در مقابل تعلیق عملیات رفح را داد

هشدار چین به آمریکا: بین تقابل و همکاری یکی را انتخاب کنید

جبهه پایداری معامله‌گر است

اسراییل‌ ضربه راهبردی خورده است

دردسر تیک‌تاک

ائتلاف غرب علیه نفت روسی

اتفاق جدید در بازار مسکن؛ خریداران مسکن و مستاجران منتظر تغییر باشند

قیمت این خودرو 30 میلیون تومان ارزان شد

هوای تازه/ نه اژدهاست که کرم شب است اسرائیل

4گوشه دنیا/ کشف کلاه‌خودی از 2500 سال قبل

نماهنگ سرود «حریفت مُنُم»

ایران می تواند پرتاب انسان به فضا را رقم بزند؟

بزرگترین چاپگر 3بعدی جهان یک خانه را در 80 ساعت می‌سازد

دلبر و یار من تویی رونق کار من تویی

رئیسی: هرکجای کشور فسادی دیده شود مطلقا به فساد و مفسد رحم نخواهد شد

انتقاد فلاحت پیشه به ادعای کریمی قدوسی درباره بمب اتم

ایران: تحریم‌های یکجانبه علیه سوریه باید لغو شود

ریابکوف: کاهش روابط با آمریکا را بررسی می‌کنیم

آخرین وضعیت از گورهای دسته جمعی بیمارستان ناصر

نجات روسیه با اقتصاد موازی

اصفهان؛ میخی بر تابوت اسرائیل

نمایندگانی که از رئیسی دعوت کردند باید در برابر ناکارآمدی دولتش پاسخگو باشند

گل‌درشت‌گویی ماورایی سریال ده‌نمکی

شیائومی نیامده رکورد زد!

نرخ مصوب انواع میوه اعلام شد؛ قیمت گوجه سبز سر به فلک کشید!

راه جلب عنایت امام زمان (عج)

خالد نبی؛ زیارتگاهی شگفت‌انگیز در دل طبیعت

تصاویری از پنل‌های خورشیدی جدیدی که در هر مکانی امکان نصب آن وجود دارد

برای خریدن کتاب هایی درباره اهل بیت(ع) به چه چیزهایی باید توجه شود؟

تحریم‌ مشترک انگلیس، آمریکا و کانادا علیه ایران

تداوم حملات حزب‌الله لبنان به شمال فلسطین اشغالی

ادامه سرکوب دانشجویان حامی فلسطین در آمریکا

202 روز جنگ غزه به روایت آمار و ارقام

تصاویر جدید از سرکوب تظاهرات همبستگی با غزه در دانشگاه سوربن فرانسه

«اقتصاد» میدان شلغم‌فروشان شده است!

شاهکار ایرانی در سریلانکا

بی‌رمقی اونس جهانی برای سومین روز متوالی

مطالبه‌گری؛ مهمترین برنامه عملیاتی بنیاد شهید و امور ایثارگران در دولت سیزدهم

نحوه تنظیم آینه ها در خودروی فورد کراون