ایران پرسمان

آخرين مطالب

ارزیابی فلاحت‌پیشه از سفر نخست‌وزیر عراق به ایران سیاست روز

ارزیابی فلاحت‌پیشه از سفر نخست‌وزیر عراق به ایران
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - ایسنا / یک کارشناس مسایل بین‌الملل گفت: مناسبات ایران و عراق از چنان ظرفیتی برخوردار است که جا دارد دو کشور به خاطر آن مسایل‌شان در کل عراق و منطقه اقلیم را تعدیل و به نحوی حل و فصل کنند و مسایل اختلافی را به نقاط قوت تبدیل کنند.
حشمت‌الله فلاحت‌پیشه در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به سفر نخست‌وزیر عراق به ایران و اهمیت مسایل مرزی و درخواست ایران برای مدیریت مرزهای عراق در تمامی نقاط اظهار کرد: معتقدم دو کشور ایران و عراق باید یک سامان نهادی به مناسبات‌شان دهند. عوامل اختلافی در رابطه را کاهش دهند و در عین حال کمک کنند از ظرفیت های لازم حداکثر استفاده را کنند.
وی با بیان اینکه روابط ایران و عراق در سطح اقتصادی 12 برابر روابط اقتصادی ایران با 27 کشور عضو اتحادیه اروپاست گفت: روابط ایران با 27 کشور عضو اتحادیه اروپا به اندازه مناسبات یک ماه ایران و عراق هم نیست و نکته جالب این‌که در داخل ایران بخش اعظم حق ماموریت‌ها و مناصبی که لوکس محسوب می‌شوند مربوط به کشورهای اروپایی است. در عراق برخی کشورهای رقیب ایران هم‌زمان 22 وابسته اقتصادی در سفارت‌خانه‌هایشان دارند در حالی که ایران یک وابسته اقتصادی دارد. در زمان مسئولیتم 28 سفر مرزی داشتم و چندین بار به مرز زمینی ایران و عراق رفتم از خسروی به بغداد و عتبات عالیات. قصدمان این بود که امنیت مرزها را نشان دهیم و در آن جا توصیه‌هایی هم کردیم که اگر بتوان 15 مرز آبی و خاکی خود را سامان دهیم .
این نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه عراق به محل چالش‌های منطقه‌ای تبدیل شده است و مسئولان عراقی باید به این مسایل و تبعات آن برای کشورهای همسایه از جمله ایران توجه بیشتری داشته باشند گفت: کشوری که تا این حد چالش امنیتی دارد دچار توسعه نمی‌شود و مناسباتش با همسایگان نوسان دارد. از سویی معتقدم ایران هم باید قضایای سیاسی ـ امنیتی خودش را تا حد امکان متفاوت از مسایل بغرنج منطقه پیش ببرد. اخیرا برخی در ایران مصاحبه‌هایی می‌کنند که به جریان‌های کردی در کل ترکیه اتهاماتی می‌زنند در حالی که نباید وارد چنین بازی شد.
وی تاکید کرد: اگر مسایلی با عراق است، باید با دولت مرکزی این کشور مطرح شود. معتقدم سفر نخست‌وزیر عراق به ایران به لحاظ اقتصادی و سیاسی می‌تواند بخشی از چالش‌های سیاسی و امنیتی را حل کند.
فلاحت‌پیشه اظهار کرد: هم‌چنین باید موافقت‌نامه‌هایی میان دو کشور شکل گیرد که امکان تفسیری و بهانه‌گیری در آن وجود نداشته باشد. واقعیت این است که عراق با همه ظرفیت‌های اقتصادی‌اش مسایل و مشکلات جغرافیای سیاسی و جمعیتی اش هم ممکن است آسیب‌هایی را داشته باشد اما این مسوولان ایران هستند که باید این آسیب‌ها را حل کنند یا مانع از ورود آنها به ایران و آسیب زدن به منافع ملی شوند.
این نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه ایران هیچ گاه مناسبات سازنده با اقلیم را کنار نگذاشته است و این واقعیتی غیرقابل انکار است اظهار کرد: چه در جنگ تحمیلی و چه بعد از آن مناسبات ایران با منطقه اقلیم کردستان عراق بسیار خوب بوده است ولی تا حد زیادی اکنون دچار چالش شده است. بخشی از آن به این دلیل بوده که مقتضیات امنیتی ایران دیده نشده است و بخشی دیگر از زیرکی کشورهای منطقه بود که مسایل قومی خود را به عراق و ایران منتقل کردند.
وی ادامه داد: دولت عراق و اقلیم این آمادگی را دارند که چالش‌های خود را با ایران رفع کنند و ایران باید از تجربه مناسباتش در این رابطه استفاده کند و اجازه ندهد جنبه‌های مثبت رابطه با عراق و اقلیم کردستان آسیب ببیند. مناسبات گسترده ایران با اقلیم در اوج اختلافات هم کاهش نیافته است و کشورها باید عوامل مثبت تعاملات را تقویت کنند. در قضایایی که اخیرا شکل گرفته واقعیت این است که موضوع کردی ایران متفاوت از چالش‌های امنیتی ترکیه و سوریه و عراق با کردهاست.
فلاحت‌پیشه تصریح کرد: از این نظر که تاریخ و مناسبات دولت‌های مختلف در ایران با کردهای ایران متفاوت بوده است. الان جریان روژآوا در سوریه به گونه‌ای است که به راحتی به دولت مرکزی سوریه اعتماد نخواهد کرد، این جمعیت بزرگ از کردها در سوریه از شناسنامه برخوردار نمی‌شدند مگر اینکه نسب کردی خودشان را انکار می کردند. در ترکیه به شکلی تحقیرآمیز کردها را نوعی ترک کوهی می‌خوانند که 25 استان ترکیه به این خاطر در چالش است. دولت ترکیه نیز به دلیل عدم شناسایی کردها چالش دارد یا در عراق مساله کردی به حدی در چالش است که در جنگ تحمیلی دو جناح دموکرات و اتحادیه میهنی در خیلی از اهداف با ایران مشترک بودند و به همین دلیل در عراق به کمتر از خودمختاری قانع نبودند.
وی تاکید کرد: این در حالی است که کردهای ایران خود را اولین جمعیت ایران و مرکز قومی ایران می‌دانند و خود را بدون ایران تصور نمی‌کنند. بنا بر این، شبیه‌سازی کردهای ایران با مناقشات کردی که در سه کشور دیگر منطقه در جریان است، به ضرر منافع ملی است. متاسفانه همان‌طور که گفتم خیلی از کشورهای منطقه زیرکانه سعی کردند به گونه‌ای موضوع کردی را در کل منطقه تسری دهند تا مساله شان صرفا مساله آنها نباشد و به این شکل ایران را گرفتار کردند.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/395295/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

دستگاه های صدرنشین و قعر نشین تبدیل مجوزهای کاغذی را بشناسید

مقام مسئول: 6 دهک جامعه توان خرید خانه را ندارند

آیت‌الله جوادی آملی: بانک‌ها جلوی اختلاس‌ها را بگیرند

بنیاد شهید تا پایان فروردین 1403 ، حدود 2 هزار میلیارد تومان به بیمه دی بدهی دارد

نشست هم اندیشی با تشکل‌های ایثارگر استان کرمانشاه

صحنه ای جالب از تخم گذاشتن شاهین پشت پنجره

ایده های جالب یک آدم خوش ذوق!

سعدی‌خوانی مرحوم آیت الله مجتهدی تهرانی

مارک زاکربرگ: دستگاه جدیدمان مغز را می‌خواند

بزرگداشت شاعری که پیشانی زبان پارسی است/ گوته تا شجریان از «سعدی» اعتبار گرفتند

به مناسبت روز بزرگداشت شاعر و نویسنده بزرگ قرن هفتم، سعدی شیرازی

تمجید امیرعبداللهیان از ابتکار تاریخی آفریقای جنوبی

بحرین میزبان نشست آینده سران اتحادیه عرب

پلیس آمریکا یکصد دانشجوی حامی فلسطین را بازداشت کرد

رسوایی‌های گسترده در پارلمان انگلیس

جزئیات آخرین تحولات منطقه از زبان خبرنگار صداوسیما در مرز لبنان

پیامدهای اِل‌نینو؛ اعلام وضعیت اضطراری و جیره‌بندی برق در اکوادور

حماس: درحال حاضر زمینه‌ای برای مذاکره وجود ندارد

انتصاب سرپرست جدید موسسه آموزشی علوم وفنون کیش

اعلام برنامه های هفته سلامت در نشست رییس مرکزتوسعه سلامت با خبرنگاران

روز خوش بورس؛ جهش 78 هزار واحدی شاخص

اسنپ تخفیف ویژه مؤسسات نیکوکاری را تمدید کرد

صدور و تمدید 3259 مجوز سرمایه گذاری در سال 1402 در قشم/ 54 طرح جدید اقتصادی به بهره برداری رسید

قاضی زاده هاشمی: بنگاه های اقتصادی بنیاد شهید واگذار می شود

یکی از زیباترین مناظر گله اسب‌های وحشی

صحنه ای نفس گیر از کمک به یک کوسه برای بازگشت به آب

پنگوئن رباتیک با سرعت و چالاکی در زیر آب حرکت می‌کند

نمایی از داخل کپسول فضانوردی Orion

طلبِ عشق زهر بی سروپایی نکُنیم….!

جعفرزاده: نه رئیسی، رئیس جمهور دو دوره ای می شود نه بایدن

سپاه درخصوص «عملیات وعده صادق» پیام داد؛ تشکر از مردم و خط‌و‌نشان برای دشمنان

رسانه‌های صهیونیستی: 250 هزار فلسطینی رفح را ترک کرده‌اند

آلمان 4 پاتریوت دیگر می‌خرد

اهدای 100 هزار گل لاله به شهر جنگ‌زده اوکراین

افت محسوس قیمت سکه امامی؛ عقبگرد دلار به کانال 65 هزار تومانی

فعال سیاسی: بدون تغییر در تیم اقتصادی دولت نباید منتظر بهبود اوضاع بود

خط فقر 150 هزار تومانی در سال 84

تأیید بیمه مرکزی نسبت به افزایش سرمایه‌ی بیمه دی

نسبت به ادامه زندگی تا ابدیت چه آمادگی باید داشته باشیم؟

شگفت‌زدگی جالب یک بلاگر خارجی بعد از دیدن شیراز

گوناگون/ روش پاسخ به حمله دشمن در کلام امیرالمؤمنین (ع)

دره های زیبای الموت قزوین

کاخ رسانه تصاویر جالبی از فرود مجدد فالکون 9

یک اردیبهشت سالروز درگذشت شاعر و نویسنده ممتازِ معاصر، ملک‌الشعرا بهار

حسین شریعتمداری: حمله اسرائیل مانند توپ میرزا آقاسی، صدراعظم محمدشاه قاجار بود

رضا نصری: زبان ایران باید در مقابل اسرائیلِ یاغی و قانون‌شکن زبان قانون و منطق و متانت باشد!

صفر تا صد برنده و بازنده عملیات ایران علیه اسرائیل در 3 دقیقه

شمار شهدای غزه به 34 هزار و 49 نفر رسید

آوارها در غزه وسیله‌ای برای سرگرمی کودکان شد

اعتراض مردم انگلیس به وتوی آمریکا علیه فلسطین