ایران پرسمان

آخرين مطالب

رویه تاریک «چت جی‌پی‌تی» تحلیل روز

رویه تاریک «چت جی‌پی‌تی»
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - فرارو /متن پیش رو در فرارو منتشر شده و انتشار آن در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
چت جی پی تی یک ابزار قدرتمند است و مزایای بالقوه هوش مصنوعی هنوز به طور کامل شناخته نشده است. با این وجود، این خطر اساسی وجود دارد که میراث چنین فناوری‌ای نه بیکاری بیش‌تر بلکه گسترش مزخرفات باشد.
 چت جی پی تی یک توسعه فناورانه قابل توجه است که قادر به نوشتن نثر متقاعدکننده‌ای است که طبیعی، منسجم و آگاهانه به نظر می‌رسد. با این وجود، این فناوری محدودیت‌هایی دارد و می‌تواند چیز‌های احمقانه‌ای نیز بنویسد. برای مثال، این فناوری می‌تواند بگوید 450 بزرگتر از 500 است. هم چنین، چت جی پی تی گفته است 1 پوند پر وزنی معادل با 2 پوند آجر دارد.
به گزارش کانورسیشن، هم چنین، چت چی پی تی تقلب نیز می‌کند و قادر به سرقت ادبی نیز می‌باشد. برای مثال، از چت جی پی تی بخواهید نام شهری را برای یک داستان فانتزی پیشنهاد کند و ناگهان در قلمروی آشنای طبیعت سرزمین میانه (Tolkien"s Middle Earth) (این کتاب توسط هارپرکالینز و مارینر بوکز در سال 2021 میلادی منتشر شد. این کتاب شامل مجموعه‌ای از مقالات و بخش‌هایی از داستان‌های "جی. آر. آر. تالکین" در مورد پرسش‌های مربوط به عملکرد دنیای فانتزی او "سرزمین میانه" است که توسط "کارل اف. هاستتر" ویراستاری شده است) قرار خواهید گرفت.
بازار

ایران پرسمان

با این وجود، علیرغم این نقص هیجان زیادی در مورد آن چه که چت جی پی تی می‌تواند به دست آورد و آن چه می‌تواند تولید کند وجود دارد.
برای مثال، شرکت رسانه‌ای خبری اینترنتی آمریکایی "بازفید" قصد دارد از چت جی پی تی برای ایجاد آزمون‌ای آنلاین استفاده کند و روزنامه بریتانیایی "ریچ" پیش‌تر مقالاتی را منتشر کرده که با استفاده از فناوری چت جی پی تی نوشته شده اند.
با این وجود، علاوه بر هیجان ایجاد شده نگرانی‌هایی نیز وجود دارد همان طور که پیش‌تر نیز در مورد پیشرفت‌های هوش مصنوعی چنین نگرانی‌هایی رخ داده بود نگرانی مبنی بر آن که چت جی پی تی باعث ایجاد تعدیل نیروی انبوه در بخش‌های خاصی از اقتصاد شود.
زمانی که پیشرفت علمی سریع باشد این یک شکاف رایج است. هر زمان که یک فناوری جدید به وجود می‌آید صحبت از افزایش بهره وری و اتوماسیون (خودکاری شدن) و بحث بر سر این است که آیا وضعیت مردم بهتر خواهد شد یا بدتر.
برخی از اقتصاددانان استدلال می‌کنند که فناوری بهره وری را افزایش می‌دهد بدون اینکه تهدیدی برای تعدیل نیروی انبوه شود، زیرا باعث ایجاد مشاغل تازه‌ای می‌شود.
با این وجود، هرگز هیچ تضمینی وجود ندارد که مشاغل جدید به اندازه مشاغلی که به دلیل اتوماسیون از دست رفته اند ایمنی شغلی یا رضایت بخشی را به ارمغان آورند. کارکنان بخش‌های مختلف دلایل زیادی برای رنج بردن از اضطراب ناشی از اتوماسیون دارند.
این دیدگاه همچنین فرض می‌کند که مشاغلی که خودکار می‌شوند در واقع مشاغل ضروری هستند در غیر این صورت اتوماسیون لزوما به معنای بهره وری بیش‌تر نیست. نظریه متقاعد کننده و بحث برانگیز "دیوید گرابر" انسان شناس فقید در مورد "شغل‌های مزخرف" این موضوع را برجسته ساخت. ایده او این بود که تعداد زیادی از مشاغل اداری عمدتا و اساسا بی معنی هستند. او گفته بود حتی افرادی که این مشاغل را برعهده دارند نیز احساس می‌کنند که سهم بسیار اندکی در امور جامعه دارند.
بنابراین، بیایید بگوییم که چت جی پی تی نقش‌های بیش تری را در یک سازمان به عهده می‌گیرد: نوشتن فاکتورها، قالب بندی داده ها، سازماندهی صفحات گسترده یا جمع آوری آزمون ها. اگر این مشاغل به دلیل ناکارآمدی‌های بوروکراتیک وجود داشته باشند خودکارسازی چنین شغلی بهره وری را افزایش نمی‌دهد، زیرا آن شغل در ابتدا و از اساس بی ثمر بوده است.
هم چنین، این بدان معنا نیست که کار اداری برای انسان‌ها ناپدید می‌شود. مدیران مطمئنا علاقه محدودی به جایگزینی افرادی که آن شغل را برعهده دارند با هوش مصنوعی خواهند داشت. برخی استدلال می‌کنند که مدیران ارشد از مدیریت تیم‌های بزرگ لذت می‌برند، زیرا به آنان اعتبار و اقتدار می‌بخشد. هم چنین، بسیاری از کارکنان می‌توانند شرکت‌ها را قانونی‌تر جلوه دهند که ممکن است مزایای استراتژیک برای شرکت و مدیران آن داشته باشد.
بنابراین، کار یقه سفید‌ها ادامه خواهد یافت، اما در هر صورت وضعیت مبهم‌تر خواهد شد. درخواست‌های بیش تری برای "تماس‌های سریع زوم" وجود خواهد داشت. این بدان خاطر است که ابزار‌هایی مانند چت جی پی تی قادر خواهند بود کار‌های اداری این کارکنان را انجام دهند (مانند تهیه پیش نویس یک فاکتور)، اما بیکار کردن کارکنان لزوما به نفع روسای آنان نخواهد بود.
سیستم‌های ناکارآمد
با این وجود، بزرگترین مانع برای چت جی پی تی از نظر تاثیر آن بر محل کار ما را می‌توان از از افکار متخصص سیستم‌های مدیریت Stafford Beer دریافت کرد. او می‌گوید که سیستم‌های رایانه‌ای به خوبی طراحی شده مشکلات را پیش بینی می‌کنند و در همان ابتدا آن را حل می‌کنند. با این وجود، سیستم‌هایی که طراحی ضعیفی دارند به سادگی با بروز مشکلات خود دچار مشکل می‌شوند این مشکل را می‌توان "ناکارآمدی کارآمد" نامید.
این معضل نشان می‌دهد زمانی که از فناوری برای انجام کار‌های ناکارآمدتر (ناکارآمدی بیش تر) استفاده می‌شود هیچ سود بهره وری‌ای وجود ندارد چیزی که از آن تحت عنوان "پارادوکس سولو" یاد می‌شود این که رایانه‌ها تاثیر کمتری از آن چه ما انتظار داریم بر بهره وری دارند.
خطر بیش از حد فکر کردن به اهمیت چت جی پی تی آن است که به راحتی می‌تواند به عنوان نمونه‌ای برجسته از استفاده ناکارآمد از فناوری برای انجام کار ناکارآمدتر به نتیجه برسد. این کار خود ممکن است هنوز ارزش انجام دادن نداشته باشد. انجام کار‌های ناکارآمدتر با کارایی بیش‌تر به این معنی است که می‌توانید کار‌های ناکارآمد تری انجام دهید که مشکل را تشدید می‌کند.
چت جی پی تی یک ابزار قدرتمند است و مزایای بالقوه هوش مصنوعی هنوز به طور کامل شناخته نشده است. با این وجود، این خطر اساسی وجود دارد که میراث چنین فناوری‌ای نه بیکاری بیش‌تر بلکه گسترش مزخرفات باشد.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/650794/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

در چه صورتی انتقال دارایی مشمول مالیات نمی‌شود؟

طبیعت چشم‌نواز دشت لاله‌های واژگون

لحظه ترسناک کنده شدن چرخ هواپیمای مسافربری هنگام برخاستن از روی باند

تصاویری پر بازدید از صحرای فوق‌العاده عربستان با رنگی خاص

حمله یک فیل به خودرو بازدید کننده ها در طبیعت

ترس کودکان هندی از دیدن پهپاد برای اولین بار

حکمت/ تنها به علی بن ابی‌طالب تمسّک بجوئید

وقتی هنوز مرگت نرسیده!

شبه جزیره ای زیبا در مکزیک

پرش فضانورد و ماجراجوی اتریشی Felix Baumgartner از فاصله ی حدود 39 کیلومتری زمین

ناسا یک باکتری جهش‌یافته و خطرناک را در فضا کشف کرد

شعری فوق العاده زیبا از مولانا

داستانک/ دوستت دارم

وکیل شکات پرونده منافقین: مسعود رجوی نفوذی ساواک بود

جزئیات حادثه اصفهان از زبان رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس

تصاویر اختصاصی شبکه پاکستانی از اسکورت زمینی و هوایی رئیسی در لاهور

رئیس جمهور: اگر رژیم صهیونیستی بار دیگر دست از پا خطا کند، وضعیت متفاوت خواهد بود

عراقچی: پس از اقدام نظامی، زمان ورود به میدان سیاست و دیپلماسی است

باکو: ارمنستان تعیین مرز با آذربایجان را آغاز کرد

دوحه: باید مانع حمله احتمالی به رفح شویم

حضور پررنگ ارتش آلمان در رزمایش «ارابه غول‌پیکر» بیخ گوش روسیه!

جایزه خودرو برای صرفه‌جویی‌کنندگان برق

انتقال املاک، خودرو، طلا و ارز ‌مشمول مالیات بر عایدی سرمایه می شود

سقف جدید برداشت از حساب های بانکی ابلاغ شد

تکریم خانواده شهدا و  ترویج فرهنگ ایثار و شهادت امر بزرگی است که باید از دل جریان‌های مردمی بجوشد

برگزاری دومین کنگره 8 هزار شهید گیلان با حرکت جهادی

دکتر قاضی‌زاده هاشمی: یادواره شهدا از جنس کار زینبی و رساندن پیام شهدا است

ابتکار گوگل به مناسبت روز زمین

آتش گرفتن قطار حین حرکت در کانادا

رعد و برق وحشتناک در چین

برگی از تاریخ/ 14 سال پرستاری از جانبازی که بی‌نام و نشان بود

جشنی سه هزار ساله که در ساری برگزار می‌شود

تاتاکوآ؛ دره ای فرسوده در کلمبیا

شکار بچه آهو توسط یوزپلنگ در مقابل چشمان مادرش!

خوابیدن یک سگ روی ریل هنگام عبور قطار

«متاورس» بازگشته است

به ظاهر دوست اما دشمنانند

بلومبرگ: تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران روی کاغذ می‌ماند

توئیت جدید کریمی قدوسی؛ این بار موشک مورد توجه قرار گرفت

خاندوزی به ریاض می‌رود

دبیر شورای عالی امنیت ملی وارد سن‌پترزبورگ شد

عزیمت به کراچی، مرحله سوم سفر رسمی رئیس جمهور به پاکستان

واکنش یک حقوقدان به توئیت‌های جنجالی کریمی قدوسی: بنزین به آتش ایران‌هراسی نریزید

زلنسکی: روسیه کمپین ارعاب به راه انداخته است

کاهش نرخ سکه و ارز در بازار؛ طلا 18 عیار پرچم دار کاهش ها

قالیباف: تنها کمتر از نیم درصد مردم مشمول قانون مالیات بر سوداگری می‌شوند

گوناگون/ رمزگشایی از روستایی که یک شبه ناپدید شد!

بخشی از سوئیس که متعلق به ایتالیاست

با دَمنده ی هوا، پهپاد درست کرد!

یکی از پربازدیدترین جاذبه های مصر