ایران پرسمان

آخرين مطالب

در اقمار اورانوس چه می‌گذرد؟ خردنامه

در اقمار اورانوس چه می‌گذرد؟
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - ایسنا / نتایج یک مطالعه نشان می‌دهد که دو قمر اورانوس ممکن است از اقیانوس‌های فعال پشتیبانی کنند.
به نقل از آی ای ، یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که دو قمر اورانوس ممکن است اقیانوس‌های فعالی را در خود جای داده باشند که مواد را به فضا پرتاب می‌کنند. این یافته از آزمایشگاه فیزیک کاربردی جان هاپکینز (APL) در لورل، مریلند بدست آمده است.
اورانوس در مجموع 27 قمر دارد. این بار قمرهایی به نام‌های آریل و میراندا در کانون توجه قرار دارند.
گمان می‌رود که یک یا هر دو قمر اقیانوس‌های فعالی در زیر سطوح یخی خود داشته باشند. این تیم ادعا می‌کند که پمپاژ فعال مواد به محیط فضا به این موضوع اشاره دارد.
«ایان کوهن»، دانشمند فضایی و نویسنده اصلی این مطالعه جدید، گفت: غیرعادی نیست که اندازه‌گیری‌های ذرات پرانرژی امری برای کشف دنیای اقیانوسی باشد.
اندازه‌گیری‌های مشابه قبلاً به شناسایی قمرهای اقیانوسی اروپا (مشتری) و انسلادوس (زحل) منجر شده است. این تیم همچنین پیشنهاد می‌کند که چند قمر بزرگ دیگر اورانوس نیز می‌توانند اقیانوس‌های زیر سطحی داشته باشند.
این فعالیت عجیب زمانی کشف شد که دانشمندان داده‌های تشعشعات تقریباً 40ساله جمع‌آوری‌شده توسط وویجر 2 ناسا - تنها فضاپیمایی که از اورانوس بازدید کرد- را دوباره بررسی کردند.
ابزار ذرات باردار کم انرژی (LECP) این فضاپیما همانطور که حدود چهار دهه پیش از اورانوس عبور می‌کرد، داده‌های ذرات را جمع‌آوری کرد.
آن‌ها فعالیت غیرعادی پلاسمایی را بین قمرهای آریل و میراندا کشف کردند. کوهن در بیانیه‌ای گفت: آنچه جالب بود، این بود که این ذرات به شدت در نزدیکی استوای مغناطیسی اورانوس محصور بودند.
مشاهدات وویجر 2 با استفاده از مدل‌های فیزیکی بازسازی شد. تیم از این موضوع دو نتیجه گرفته است: ذرات یا از طریق یک ستون بخار (مشابه انسلادوس) یا از طریق کندوپاش تشکیل می‌شوند.
کندوپاش یا اسپاترینگ (Sputtering) یکی از روش‌های لایه‌نشانی از فاز بخار است که به‌طور عمده برای تولید فیلم فلزات از نانو تا میکرو است و تحت شرایط کنترل‌شده می‌توان نانوذراتی 3 نانومتری هم به این شیوه بدست آورد. اما فرایند کندوپاش عبارتست از کندوپاش اتم‌ها یا مولکول‌های منبع یا هدف (Target) و ایجاد یک فیلم با یون‌های یک گاز خنثی که در پلاسما ایجاد شده و درمیدان ایجادکننده پلاسما شتاب می‌گیرند.
پس از سال‌ها، اورانوس به خط مقدم تحقیقات علمی رسیده است و آژانس‌های فضایی مانند ناسا بار دیگر در حال آماده شدن برای بررسی این دنیای دور هستند. با این حال، قرار نیست این ماموریت تا پایان این دهه آغاز شود. تا آن زمان، دانشمندان باید این سیاره را با استفاده از داده‌های وویجر 2 مطالعه کنند.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/660396/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

اظهارات خصمانه وزیرخارجه آمریکا علیه ایران

بلومبرگ گزارش داد: بازی استراتژیک بن‌سلمان در برابر ترامپ

اسیر دو تابعیتی اسرائیلی - آمریکایی دیدار با نتانیاهو را نپذیرفت

نماینده سابق: ایران و آمریکا روی کلیات توافق کردند و وارد مسائل جزیی‌تر شده‌اند

لعنت بر پدر و مادر ناترازی

کالاهای اساسی یا لوکس؟

بازگشت به خانه اول؟

پیش‌‌بینی بورس سه‌ شنبه 23 اردیبهشت 1404

رویای ساخت هواپیمای ایرانی به دولت چهاردهم رسید

راه نجات مسکن از دل واگذاری زمین می‌گذرد

پیش بینی متفاوت یک کارشناس از آینده قیمت طلا و ارز

ثبت یک رکورد در بورس تهران؛ آیا بازار سرمایه فردا هم مثبت خواهد ماند؟

سمی ترین آب هم حریف تمساح های غول پیکر نشد

ترسناک ترین صدای پرندگان در جهان

روستای سیاهمزگی، پیوند طبیعت و زندگی

مهارت زندگی/ از کجا بدانید دچار «موفقیت‏‌هراسی» هستید؟

تلاش دلخراش فیل مادر برای نجات فرزندش از زیر کامیون

پناه گرفتن حیوانات وحشی از باران در کنار محیط بانان

یکی از پیشرفته‌ترین سیستم‌های ریلی دنیا در ژاپن

اقیانوس آرام از ایستگاه فضایی بین‌المللی

شاهراه حیات جنگل

ژاپن؛ کشوری که از یک پیاز صنعت می‌سازد…

چطور انسان می‌تواند از انرژی بی پایان سیاه چاله استفاده کند؟

در دیدار عراقچی با وزیر امور خارجه امارات عربی متحده چه گذشت؟

برگزاری نشست مدیران کل وزارت خارجه‌های ایران و ترکیه

چرا گروه پ.ک.ک منحل شد؟

نعیم قاسم: مقاومت تجاوز اسرائیل را متوقف کرد

یا خط قرمزی مطرح نشده یا عقب‌نشینی کردند

ادعای جدید «حمید رسایی»

فعال اصلاح‌طلب: خروجی دور چهارم مذاکرات، جنگ‌طلبان را منزوی کرد

چرا هشتادمین سالگرد پایان جنگ جهانی دوم مهم است

مذاکره ادامه دارد

اما و اگرهای لغو اجرای قانون ممنوع بودن واردات کالاهای خارجی دارای مشابه ایرانی

کلید حل بحران ناترازی انرژی در جیب این اعجوبه قرن است

«ریال دیجیتال» در بلاتکلیفی است؛ بدون قانون، بدون آینده

شبکه شتاب به شبکه پرداخت روسیه وصل شد

مهاجرانی: کشور با کسری 20 هزار مگاواتی برق مواجه است

پیش‌بینی قیمت دلار 23 اردیبهشت 1404

مهم‌ترین راهبرد حل ناترازی از زبان سخنگوی دولت

یارانه کالابرگ مرحله سوم اردیبهشت واریز شد

یارانه گوشت حذف شد

دریاچه نمک قارحان بزرگترین دریاچه نمک چین

چگونه دید شما بر درک سرعت تاثیر می‌گذارد؟

نمایی از بلوچستان را ببینید

پل بسفر در استانبول، ترکیه

اینجا طولانی ترین جاده دنیا را قطع میکند و مسافران را به مرگ میکشاند

کشاورزی به صورت مینیمال

مروری بر داستان جالب زال از شاهنامه فردوسی

روایتی جالب از بزرگ شدن زال توسط سیمرغ

آبشارهای اوزود در مراکش