ایران پرسمان

آخرين مطالب

موافقان و مخالفان تغییر ساعت رسمی چه می گویند؟ تحلیل روز

موافقان و مخالفان تغییر ساعت رسمی چه می گویند؟
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - خبرآنلاین /متن پیش رو در خبرآنلاین منتشر شده و انتشار آن در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
عدم تغییر ساعت کشور مشکلات بسیاری را در لحظه این اتفاق به خاطر ناهماهنگی ایجاد کرد اما بحث تغییر ساعت حالا یک کورس علمی پژوهشی در دانشگاه های بسیاری از دنیاست که متخصصان درباره مزایا و معایبش بررسی می کنند.
غزال زیاری-پروکورن | در بسیاری از کشورهای مختلف دنیا، با شروع فصل بهار، ساعت‌ها یک ساعت به جلو کشیده می‌شود ودر فصل پائیز یک ساعت به عقب برمی‌گردد. این اتفاقی بود که تا سال گذشته در کشور ما نیز اتفاق می‌افتاد، اما امسال بنا به تصمیمات کشوری، بر خلاف سال‌های قبل، ساعت رسمی کشور در طول سال تغییری نخواهد کرد.
در این مقاله قصد داریم تا به بررسی مزایا و معایب تغییر ساعت رسمی کشور بپردازیم و ببینیم که آیا این اتفاق در نهایت اقدام مثبتی خواهد بود یا خیر.
در کشور آمریکا، ساعت رسمی در ماه مارس امسال یک ساعت به جلو کشیده شده و در ماه نوامبر یک ساعت به عقب برمی‌گردد. این اقدام برای اولین بار در سال 1918 و در جریان جنگ در کشور آمریکا انجام شد و در آن زمان هدف از آن، تلاشی برای صرفه‌جویی در مصرف سوخت روزانه برای روشن کردن لامپ‌ها و مصرف زغال‌سنگ برای گرم کردن خانه‌ها شد. در سال 1919 این قانون در آمریکا لغو شد تا اینکه در سال 1966 این قانون در سراسر این کشور مجددا اجرایی شد. در آمریکا 48 ایالت، از جمله آریزونا، هایوایی و... از قانون تغییر ساعت رسمی کشور استفاده نمی کنند. در ماه مارس 2022، سنای آمریکا به اتفاق آرا لایحه‌ای را تصویب کرد که در صورت تصویب مجلس نمایندگان و امضای رئیس‌جمهور، تغییر ساعت رسمی در این کشور به صورت دائمی انجام خواهد شد.
بازار

ایران پرسمان

درسال 2022، شصت و چهار کشور دنیا از سیستم تغییر ساعت رسمی استفاده کردند و 9 کشور در برخی حوزه‌ها از این سیستم بهره برده و در برخی حوزه‌ها خیر. در سال 2021 نیز 175 کشور دنیا، ساعت رسمی خود را تغییر ندادند.اما مزایای تغییر ساعت رسمی کشور چیست؟ و این تصمیم چه معایبی می‌تواند به همراه داشته باشد.

ایران پرسمان


مزایای تغییر ساعت رسمی کشور
در ادامه به بررسی مزایای جلو کشیدن ساعت‌ها در فصل بهار و به عقب برگرداندن آن در فصل پاییز می‌پردازیم:
داشتن روزهای طولانی‌تر
بهره‌گیری از نور روز و داشتن روزهای طولانی‌تر باعث می‌شود تا زندگی ایمن‌تر در جریان باشد ؛ آمار تصادفات رانندگی کاهش یافته و تعداد عابران پیاده که توسط ماشین‌ها دچار سانحه می‌شوند نیز کاهش خواهد یافت.
جنیفر دولئاک و نیکلاس سندرز، دو اقتصاددان مطرح بر این باور هستند که با تغییر ساعت رسمی کشور، آمار دزدی‌ها در مجموع 7% کمتر می‌شود و این آمار در فصل بهار و با تغییر ساعت، در ساعات عصرگاهی 27% کاهش می‌یابد. آنها گفته‌اند:« بیشتر جنایات خیابانی در عصر هنگام و بین ساعات 5 تا 8 بعدازظهر رخ می‌دهند و در صورتی که هوا روشن باشد، احتمال اینکه رهگذران بتوانند قربانیان را دیده و به آنها کمک کنند و درعین حال فرد خاطی را مشاهده و شناسایی کنند، بالا خواهد رفت.»
درعین حال، مردم فرصت بیشتری برای پیاده‌روی و گردش و تفریح در روشنایی روز و بعد از اتمام ساعت کار خواهند داشت.
مصرف برق کمتر
یکی از مزایای تغییر ساعت رسمی کشور این است که از آنجا که مردم با روشن بودن هوا، کمتر به سراغ لامپ‌ها می‌روند، در نتیجه به نور مصنوعی کمتری نیاز خواهد بود و در مصرف برق صرفه‌جویی خواهد شد.
بهبود اوضاع اقتصادی
طولانی‌تر بودن روز، بدین معناست که مردم بعد از اتمام ساعات کاری بیشتر به خرید رفته و گردش اقتصادی بیشتر می‌شود؛ فروش فروشگاه‌ها، رستوران‌ها و حتی پمپ بنزین‌ها رونق می‌گیرد. صنعت باربکیو در آمریکا پیش‌بینی کرده که سود آنها در یکی از ماه‌هایی که طول روز طولانی‌تر است، حدود 150 میلیون دلار افزایش می‌یابد و درسال 2007 برآورد شده بود که با غروب دیرتر آفتاب، حدود 59 میلیون دلار حفظ شده و دلیل آن هم کاهش آمار سرقت‌ها بوده.
سبک زندگی فعال
وقتی روز طولانی‌تر باشد، مردم بعد از اتمام کار، فعالیت‌های فیزیکی بیشتری در بیرون از خانه خواهند داشت و کمتر در خانه می‌نشینند.
معایب تغییر ساعت رسمی کشور
اما تغییر رسمی ساعت کشور معایبی هم به همراه دارد که امسال ما از این معایب در امان خواهیم بود:
برای سلامتی شما بد است
شاید عجیب به نظر برسد ولی تغییر الگوی خواب حتی برای یک ساعت، برخلاف ریتم طبیعی بدن فرد است و تاثیرات منفی بر سلامت افراد خواهد داشت. نتایج یک تحقیق حاکی از آن است که آمار حملات قلبی در روزهای دوشنبه و سه شنبه بعد از تغییر ساعت رسمی کشور ( و با اتمام تعطیلات آخر هفته در کشورهای خارجی) 10% افزایش می‌یابد. محققان دریافته‌اند که پس از تغییر ساعت رسمی ، سردردهای خوشه‌ای (سردردهای ناگهانی و ناتوان‌کننده) نیز در افراد افزایش می‌یابد.
در هفته‌های بعد از تغییر ساعت رسمی کشور در فصل بهار، آمار خودکشی مردان در استرالیا، در مقایسه با دیگر هفته‌ها افزایش می‌یابد. در عین حال تغییر ساعت کشوری، ریسک تصادفات مرگبار خودرو را 5 تا 6.5% افزایش می‌دهد.
کاهش بهره‌وری
دوشنبه بعد از تغییر ساعت رسمی در فصل بهار در آمریکا، "دوشنبه خواب آلود" نامگذاری شده ؛ چرا که در آن روز افراد یکی از کم‌خواب‌ترین روزهایشان در سال را سپری می کنند. هفته بعد از تغییر ساعت در فصل بهار هم با افزایش سرقت‌های سایبری همراه است؛ چرا که کارمندان در اینترنت وقتشان را به بطالت می‌گذرانند. به این دلیل که خسته هستند!
تیل روئنبرگ، کرونوبیولوژیست آلمانی که درباره ارتباط بدن انسان با نور و تاریکی تحقیق می‌کند، دریافته که ساعت بیولوژیک بدن انسان، با تغییر ساعت رسمی کشور تنظیم نمی‌شود و عواقب این تغییر ساعت این است که اکثریت جمعیت در طول روز با کاهش بهره‌وری و کیفیت زندگی، افزایش استعداد ابتلا به بیماری و حس خستگی روبرو هستند.
گران قیمت بودن
ویلیام شوگارت، اقتصاددان دانشگاه یوتا، اعلام کرده که تغییر ساعت رسمی کشور برای آمریکایی‌ها 1.7 میلیارد دلار هزینه فرصت ازدست رفته، برپایه میانگین دستمزد ساعتی افراد، هزینه دارد.
انجمن حمل و نقل هوایی آمریکا تخمین زده که تغییر ساعت رسمی کشور، در سال 2007 و به لطف اشتباهات مردم در تنظیم برنامه‌های زمانی که منجر به از دست رفتن پروازهایشان شده، 147 میلیون دلار برای صنعت هوایی این کشور درآمد زایی داشته.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/669534/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

مرشایمر: در سال 2024 اسرائیل 2 بار تلاش کرد آمریکا را به تله جنگ با ایران بکشاند

نظرسنجی جالب از مردم غزه و کرانه باختری درباره حماس

«برج ترامپ» در دمشق؟

پدران شهدا الگو های برتر صبوری، فداکاری و گنجینه ای از اسرار عشق و ایثارند

اظهارات خصمانه وزیرخارجه آمریکا علیه ایران

بلومبرگ گزارش داد: بازی استراتژیک بن‌سلمان در برابر ترامپ

اسیر دو تابعیتی اسرائیلی - آمریکایی دیدار با نتانیاهو را نپذیرفت

نماینده سابق: ایران و آمریکا روی کلیات توافق کردند و وارد مسائل جزیی‌تر شده‌اند

لعنت بر پدر و مادر ناترازی

کالاهای اساسی یا لوکس؟

بازگشت به خانه اول؟

پیش‌‌بینی بورس سه‌ شنبه 23 اردیبهشت 1404

رویای ساخت هواپیمای ایرانی به دولت چهاردهم رسید

راه نجات مسکن از دل واگذاری زمین می‌گذرد

پیش بینی متفاوت یک کارشناس از آینده قیمت طلا و ارز

ثبت یک رکورد در بورس تهران؛ آیا بازار سرمایه فردا هم مثبت خواهد ماند؟

سمی ترین آب هم حریف تمساح های غول پیکر نشد

ترسناک ترین صدای پرندگان در جهان

روستای سیاهمزگی، پیوند طبیعت و زندگی

مهارت زندگی/ از کجا بدانید دچار «موفقیت‏‌هراسی» هستید؟

تلاش دلخراش فیل مادر برای نجات فرزندش از زیر کامیون

پناه گرفتن حیوانات وحشی از باران در کنار محیط بانان

یکی از پیشرفته‌ترین سیستم‌های ریلی دنیا در ژاپن

اقیانوس آرام از ایستگاه فضایی بین‌المللی

شاهراه حیات جنگل

ژاپن؛ کشوری که از یک پیاز صنعت می‌سازد…

چطور انسان می‌تواند از انرژی بی پایان سیاه چاله استفاده کند؟

در دیدار عراقچی با وزیر امور خارجه امارات عربی متحده چه گذشت؟

برگزاری نشست مدیران کل وزارت خارجه‌های ایران و ترکیه

چرا گروه پ.ک.ک منحل شد؟

نعیم قاسم: مقاومت تجاوز اسرائیل را متوقف کرد

یا خط قرمزی مطرح نشده یا عقب‌نشینی کردند

ادعای جدید «حمید رسایی»

فعال اصلاح‌طلب: خروجی دور چهارم مذاکرات، جنگ‌طلبان را منزوی کرد

چرا هشتادمین سالگرد پایان جنگ جهانی دوم مهم است

مذاکره ادامه دارد

اما و اگرهای لغو اجرای قانون ممنوع بودن واردات کالاهای خارجی دارای مشابه ایرانی

کلید حل بحران ناترازی انرژی در جیب این اعجوبه قرن است

«ریال دیجیتال» در بلاتکلیفی است؛ بدون قانون، بدون آینده

شبکه شتاب به شبکه پرداخت روسیه وصل شد

مهاجرانی: کشور با کسری 20 هزار مگاواتی برق مواجه است

پیش‌بینی قیمت دلار 23 اردیبهشت 1404

مهم‌ترین راهبرد حل ناترازی از زبان سخنگوی دولت

یارانه کالابرگ مرحله سوم اردیبهشت واریز شد

یارانه گوشت حذف شد

دریاچه نمک قارحان بزرگترین دریاچه نمک چین

چگونه دید شما بر درک سرعت تاثیر می‌گذارد؟

نمایی از بلوچستان را ببینید

پل بسفر در استانبول، ترکیه

اینجا طولانی ترین جاده دنیا را قطع میکند و مسافران را به مرگ میکشاند