ایران پرسمان

آخرين مطالب

جواد امام: مهم‌ترین چالش سیاسی در سال آینده، ناکارآمدی سیستم است سیاست روز

جواد امام: مهم‌ترین چالش سیاسی در سال آینده، ناکارآمدی سیستم است
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - جماران / جواد امام، فعال سیاسی اصلاح طلب، درباره چند چالش سیاسی مهم در سال 1402 گفت: یکی از مهم‌ترین چالش‌های سیاسی ما در سال آینده ناکارآمدی سیستم است. شرایط موجود هم شرایط خیلی جدی و خاصی است.
او ادامه داد: ما چالش‌های متنوعی را در پیش داریم، چالش جدی ما بحث‌های اجتماعی و اقتصادی است و این هم به مطالباتی برمی گردد که از قبل در جامعه وجود داشته و به نوعی بی پاسخ ماند که در برخوردهای پاییز 1401 شاهد آن بودیم. مطالباتی که مردم داشتند عملا بی پاسخ ماند و بر اساس مشاهدات و اعلام‌های رسمی از اعتراضاتی که مورد برخورد قرار گرفت و به اغتشاش رسید عملا این مطالبات بی پاسخ ماند و همه آن‌ها روی هم جمع شده و قاعدتا با توجه به شرایط کشور و جامعه در 1402 این‌ها نمود جدی تری پیدا می‌کند، خصوصا در بحث حجاب با توجه به فضایی که امروز می‌بینیم و جامعه آنرا برنتابیده است و عملا به جای کارفرهنگی همه در حال تهدید و در صدد برخورد هستند.
جواد امام افزود: نحله کیهانیه هم به نوعی به این بحث دامن می‌زنند و صراحتا هم تحریک و تهدید علیه وضع حجاب را دنبال می‌کند. آقایان اعتقادشان بود که اگر حکومت یکدست شود مشکلات حل می‌شود، اما تا زمانیکه نخواهیم اعتراضات را به رسمیت بشماریم و در سیاست هایمان تجدید نظر کنیم این مشکلات باقی خواهد ماند.
او در بخش دیگری از اظهاراتش با اشاره به تحولات اخیر در حوزه سیاست خارجی اظهار داشت: امروز بحث حل مشکلات منطقه‌ای در دستور کار است و آقای شمخانی سفرهایی داشته اند و قابل تقدیر است، اما باید دید این روابط پایدار خواهد ماند و در دراز مدت هم تاثیر جدی می‌گذارد؟ چگونه است که ما الان با کشوری به نام عربستان که این همه علیه یکدیگر اقدام کرده ایم و خط قرمز ما بود با وساطت چین مذاکره می‌کنیم، اما با غرب خیر؟
جواد امام اضافه کرد: به موازات این تحولات نباید به مشکلات اجتماعی و حل منازعات داخلی پرداخته می‌شد؟ اعلام شد رافت اسلامی شامل حال زندانیان شده و بر اساس آمارهای رسمی بیش از هشتاد هزار زندانی آزاد شده اند که باید آن را به فال نیک گرفت و بعد گفتند این‌ها بیست و دو هزار نفرشان افرادی بودند که در اتفاقات پاییز دستگیر شده اند. ما در اتفاقات پاییز هم افراد قابل توجهی را داشتیم که دچار آسیب شدند و خانواده‌های زیادی لطمه خوردند و حقوق مردم که اصل غیر قابل انکاری است، در اینجا ضایع شده.
او گفت: مقدم بر رافت اسلامی، رعایت حقوق افراد است، آیا در این اتفاقات پاییز حقوق کسی ضایع نشد؟ همه در کمال قانون و ضوابط و اخلاق و اسلام و آنچه که مقبول و شایسته مردم و حکومت بود با آن‌ها برخورد شد؟ عده‌ای از افراد وقتی دستگیر شدند اصلا محکوم نشدند، در حالیکه در قانون، عفو شامل محکومین می‌شود. جا داشت که از آسیب دیدگان نیز دلجویی می‌شد و با افراد و مامورینی که خلاف قانون عمل کردند و باعث تشدید این شرایط شدند و اعتراضات را به اغتشاش کشیدند برخورد می‌شد، اما این اتفاقات نیفتاد. این‌ها چالش هاییست که در سال آینده با آن مواجه خواهیم شد. آقایان موفق شدند با قدرت این وضعیت را جمع کنند، اما مشکلات حل نشده است و مردم پاسخی که باید می‌گرفتند را نگرفتند.
وی در ادامه درباره نقش و تاثیر انتخابات در تحولات سیاسی سال 1402 افزود: انتخابات سال آینده مگر قرار است اتفاق ویژه‌ای داشته باشد؟ تا زمانیکه مردم را به حساب نیاوریم و در سیاست‌ها و رفتارها تجدید نظر نکنیم، اتفاق خاصی نمی‌افتد؛ تا زمانیکه نگاه و قوانین و رفتارهای استصوابی که تمام قوا و اجزا را در برگرفته است و غیر از بحث شورای نگهبان که باعث شد بیش از نیمی از مردم در انتخابات شرکت نکنند، عملا تا سطوح پایین کارشناسی و کارمندی را دربرگرفته است.
بازار

ایران پرسمان

جواد امام اضافه کرد: من بعید می‌دانم که تغییر رویکرد اساسی صورت گرفته و اصلاح ساختارها دنبال شود. تا زمانیکه مردم اعتمادشان برنگردد نمی‌شود از آن‌ها انتظار داشته باشیم که با حرکت‌های ظاهری بپذیرند و برگردند. ما اگر بخواهیم این روند را اصلاح کنیم، در درجه اول باید رویکردمان براساس مشارکت مردم باشد و مردم را به حساب بیاوریم، بنا به فرمایش امام مردم، ولی نعمتان ما هستند، ولی قانون اساسی ما به هیچ انگاشته شده و هرچه جلوتر می‌رویم به قیمت حذف مردم و جمهوریت تمام می‌شود.
او ادامه داد: امروز تصویری که از جامعه مشاهده می‌شود تصویری نیست که نسبتی با یک جامعه‌ی کاملا اسلامی داشته باشد و با شعارها و ادعاها فرسنگ‌ها فاصله دارد، چون جامعه به لجبازی افتاده است همانطور که با مطالبات مردم لجبازی می‌شود. ما باید برای اینکه مردم را به حساب بیاوریم باید قانون را فصل الخطاب قرار داده و به مردم برگردیم و همه در مقابل قانون یکسان و پاسخگو باشند.
جواد امام اظهار داشت: من فکر می‌کنم مهم‌ترین چالش جدی کشور ناکارآمدی‌ای است که به تصویر کشیده شده و تا زمانیکه نخواهند به مردم برگردند و نسبت به سیاست‌های غلط گذشته به صراحت تجدیدنظر کنند، قطعا این وضعیت ادامه دارد و آتش زیرخاکستر است و باید شاهد چالش‌های جدی تری در ابعاد متنوع‌تر باشیم. اینکه فکر کنیم تنها با حل مشکلات منطقه‌ای می‌توانیم بهبودی در سایر حوزه‌ها خصوصا منازعات داخلی داشته باشیم و گشایشی در وضعیت اقتصاد ایجاد کنیم، نادرست است؛ ما عملا شاهد هستیم که اتفاق ویژه‌ای نیفتاده است. اگر قرار است ما نظام جمهوری باشیم باید به خواسته اکثریت تن دهیم.
جواد امام درباره تغییرات در سطح گروه‌های سیاسی و ایجاد دسته بندی‌های جدید در سال 1402 گفت: فکر نمی‌کنم بحث جریانات سیاسی هم با تغییرات جدی مواجه شود، شاید عده‌ای به تمنای ورود به قدرت بخواهند دسته بندی‌هایی شکل دهند، اما آنچه مهم است احزاب و تشکیلات‌های سیاسی زمانی موفقند که مردم را نمایندگی کنند، متاسفانه امروز احزاب و گروه‌های سیاسی جایگاه واقعی خود را باتوجه به محدودیت‌ها از دست داده و عملا نمی‌توانند مطالبات مردم را نمایندگی و دنبال کنند. تا زمانیکه مردم نپذیرند و اعتمادشان برنگردد گروه‌های سیاسی نمی‌توانند موفق باشند، احزاب زمانی موفقند که اعتماد مردم برگردد و بدانند که می‌توانند در سرنوشتشان نقش داشته باشند. 
او افزود: امروز هیچ گروه سیاسی‌ای که بتواند مطالبات جدی مردم را نمایندگی کند در کشور نداریم. احزاب سیاسی در قانون انتخابات هیچ جایگاهی ندارند. احزاب سیاسی را بیشتر برای داغ کردن تنور انتخابات می‌خواهند و بعد از انتخابات هم مطالبات مردم فراموش شده و یا اگر دنبال مطالبات مردم بودند با آن‌ها برخورد شده است. امروز مردم می‌بینند که احزاب هم اگر به صحنه برگردند و به احزاب اقبال نشان دهند، آنجایی که باید موثر باشند و بستر تصمیم سازی از آن جا می‌بایست شکل بگیرد با سدهای جدی روبرو خواهند شد که هیچ تغییری در آن‌ها ایجاد نشده است؛ بنابراین من فکر می‌کنم که ما شاهد اتفاق خاصی نخواهیم بود و وضعیتی که ما امروز با آن مواجه هستیم قطعا از 1398 و 1400 بدتر شده است که بهتر نشده است.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/700828/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

فرار مالیاتی 350 فعال رمز ارز با 150 همت گردش مالی رو شد

مخالفت مجلس با افزایش تعرفه اینترنت موبایل

جزئیات دریافت وام مشاغل خانگی

اگر ونگوگ شب‌های پرستاره ایران را می‌کشید!

تسبیحات امیرالمومنین(ع) را بگو...

حیرت‌انگیز ترین بنای زیرزمینی جهان!

آبشار زیبای اِراز در استان لرستان

کاهش زمان تشخیص بیماری با طراحی شبکه عصبی پیچشی

واکنش سپهوند به ادعای میرسلیم: کافر همه را به کیش خود پندارد؛ ایشان مشاعرش را از دست داده است

پیام پزشکیان درپی درگذشت والده یک مقام دولت

خراسان نوشت: ایده جدید روی میز مذاکره

معاون پزشکیان: در این چهل‌وشش سال گام‌های بلندی برداشته شده اما با آنچه می‌خواستیم فاصله‌ زیادی داریم

در جلسه امروز مجلس با حضور وزیر کار چه گذشت؟

فرمانده نزاجا: همه موشک‌های ساخت نیروی زمینی ارتش هوشمند شده‌اند

پزشکیان: در مذاکرات از اصول خود عقب‌نشینی نمی‌کنیم و تنش‌ هم نمی‌خواهیم

نظر رشیدپور درباره پزشکیان، روحانی، هاشمی و احمدی‌نژاد

عیادت آیت‌الله اعرافی از آیت‌الله نوری‌ همدانی

پورمحمدی: نتیجه نهایی مذاکرات مشخص نیست اما امید داریم که به توافقی مطلوب منجر شود

جولان نظامیان اسرائیلی در جنوب لبنان

کالیفرنیا دستور جمع آوری چادرهای بی‌خانمان‌ها را صادر کرد

نشست ترامپ و بن سلمان در کاخ «یمامه» در ریاض

پادشاه انگلیس، میزبان ماکرون خواهد بود

یک خبرنگار دیگر در غزه به شهادت رسید؛ «حسن اصلیح» خبرنگار شهید شماره 215

آزادی 119 پناهجوی افغان از زندان‌های پاکستان

آمریکا پیشنهاد جدیدی در مورد غزه مطرح کرد

روسیه خود را برای مذاکرات استانبول آماده می‌کند

6 کشته طی درگیری‌های ‌پایتخت لیبی

سوئد یک دیپلمات را به اتهام جاسوسی بازداشت کرد

سرمقاله اطلاعات/ این وضعیت دوام می‌یابد؟

زادروز نابغه فروتن و وارسته ایرانی

نرخ سوخت مایع و برق واحدهای کشاورزی مشخص شد

متوسط هزینه ساخت هر مترمربع مسکن اعلام شد؛ وضعیت بحرانی برای خانه‌دار شدن

فرزین: بدون سوییفت با هر بانکی می توانیم ارتباط برقرار کنیم

رونمایی از فاز دوم اتصال شبکه شتاب ایران به میر روسیه

اظهارات سخنگوی دولت در مورد ماجرای نیترات موجود در هندوانه‌ها

صمصامی: برای گرفتن مالیات، فقط بلدند سراغ معلمان و بنگاه‌های تولیدی بروند

تحویل پروژه‌های حمایتی مسکن در شهرها، فقط 6 درصد

نماینده اسبق مجلس: عده‌ای جاسوس نمی‌گذارند ایران در شرایط جنگ اقتصادی با چین و روسیه رابطه خوبی برقرار کند

وعده جدید دولت درباره تامین برق: 50 هزار مگاوات انرژی خورشیدی در کشور مستقر می‌شود

قیمت انواع تخم مرغ در بازار

کمین زیبای پلنگ برای شکار ایمپالا

تکنولوژی جالب جلوگیری از فاجعه بهمن

هنرنمایی دیدنی با پنیر و خیار!

صحنه ای زیبا از برخورد موج دریا و ابر در آسمان!

جهان زودتر از تصور قبلی انسان به پایان می‌رسد

یک مجموعه داستان و رمان جدید در نمایشگاه کتاب

ناگفته‌های روحانی از مذاکرات سعدآباد: دو کشور اروپایی اعلام کردند علیه آمریکا از حق وتو استفاده می‌کنند

روانبخش: مذاکره با آمریکا به مسئله اصلی کشور تبدیل نشود

سخنگوی دولت: دمای اتاق رئیس‌‌جمهور بعضاً روی 29 درجه است

معاون روحانی: وقتی ترامپ این همه تعرفه وضع می‌کند، پس WTO کجاست؟