ایران پرسمان - کیهان /متن پیش رو در کیهان منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
قائممقام ستاد تبلیغاتی پزشکیان در انتخابات 1403، ضمن ابراز نگرانی درباره عملکرد دولت، خواستار اصلاح در کابینه شد.
جواد آذریجهرمی سال گذشته، عضو شورای راهبری کابینه بود و در چیدن تیم دولت هم نقشآفرینی میکرد اما اکنون در یادداشتی از رئیسجمهور خواسته که بدون رودربایستی در تغییر کابینه پیشقدم شود. او مینویسد: «هفت ماهی از عمر دولت جدید میگذره؛ دولتی که بعد از فقدان ناگهانی رئیسجمهور سیزدهم سکان اداره کشور رو با رأی مردم به دست گرفت، اما شاید اون آمادگی لازم برای یه شروع پرقدرت رو نداشت.
تو این مدت، وسط سهمخواهیهای سیاسی حامیان و مدعیان وفاق، قوانین فرصتکُشِ دستوپاگیر و مجلسی که انگار با دولت همجهت نیست، رئیسجمهور چهاردهم [نهم!] یه لیست وزرا به مجلس فرستاد که شاید خودش هم ته دلش به کاراییشون مطمئن نبود.
نُه ماه پر از التهاب و نگرانی گذشت؛ اتفاقات سنگین سیاسی تو منطقه، ناترازیهای انرژی که حسابی مردم رو کلافه کرده و البته ناآمادگی دولت برای مدیریت این بحرانها، روزگار سختی رو برای ملت امیدوار به دولت جدید رقم
زد.
حالا اما، رئیسجمهور کمکم داره به معادلات سیاسی و اقتصادی کشور و منطقه مسلط میشه و شناخت بهتری هم از تیمش پیدا کرده، از اون طرف، جریان غالب تو مجلس، که انگار بیشتر دنبال رقابت سیاسیه، شمشیر اصلاح رو کشیده و میخواد با استیضاح وزرا، خودش رو قهرمان تغییر و ناجی مردم نشون بده.
پیشنهاد من به دکتر پزشکیان اینه: بدون رودربایستی، خودتون پیشقدم بشید برای اصلاح و ترمیم کابینه. شما جراح ماهر و دلسوز این ملتید، نه اونایی که تو مجلس فقط صداشون بلنده. مشکل اداره کشور با شمشیر اونها حل نمیشه، نیاز به تیغ جراح ماهر داره. آقای رئیسجمهور! به صلاح شماست که خودتون پرچم اصلاح و ارتقای اثربخشی و کارآمدی دولت رو بلند کنید».
بازار
![]()
جهرمی با وجود اینکه در چیدن کابینه نقشآفرین بوده، رویش نشده که بگوید کدام وزرا و معاونین ضعیف و ناکارآمد هستند و باید تغییر بکنند و این در حالی است که دولت، پس از دو ماه نتوانسته جایگزین همتی برای وزارت اقتصاد را معرفی کند و برنامه اقتصادی چندان روشنی هم ندارد که بر اساس آن، از وزرا و معاونین مطالبه مسئولیت شود. به عبارت دیگر، مادام که تکلیف برنامه دولت از جمله در حوزه اقتصاد مشخص نشود، تغییر وزرا به خودی خود عایدی چندانی در پی نخواهد داشت.
یادآور میشود آذری جهرمی، چند هفته قبل هم هشدار داده بود: با وجود بازشدن مسیر مذاکره و امیدبخش بودن این خبرها برای بازارها و با امید و آرزوی اینکه انشاءالله نتایج مطلوب و تأمینکننده منافع ملی نیز حاصل شود؛ اما قطعاً در طول مذاکرات پیش رو، نوسانات زیادی رخ خواهد داد. لذا فضای نوسانی پیش روی مذاکرات را در تصمیمات اقتصادی نادیده نگیرید تا متضرر نشوید.
او همچنین اواسط تیرماه سال گذشته، خبر از «کاسبی پست» در دولت داده و نوشته بود: «روال شفاف و مدل علمی و بروز انتخاب وزرا توسط رئیسجمهور منتخب بزودی اعلام خواهد شد. اما چرا این اخبار دست به دست میشود؟ عدهای از شوق خدمت! حاضرند هر وعدهای به هر کسی بدهند تا مثلاً وزیر شوند. عدهای هم طالب این وعدههایند و امروز روز کاسبی آنهاست. لذا با خبرسازی، این بازار مکاره فاسد شکل میگیرد».
قبل از آذری جهرمی، محمد باقر نوبخت (رئیس سازمان برنامه و بودجه در دولت روحانی) دوبار به آقای پزشکیان و دولت تذکر داده است: «با وجود آگاهی حضرتعالی از سه سال فشار تورم بالای ٤٠ درصدی به مردم (ناشی از همبستگی نرخ تورم با نرخهای ارز آزاد و ترجیحی)، چرا اولویت مهار تورم در چنین شرایطی از دستور کار دولت شما خارج شده است؟» و «نظریه های اقتصادی لیبرال مبتنی بر بازار، رافع مشکلات اقتصادی مردم نیست. دولت باید برای رفاه نسبی مردم تا عادی شدن شرایط، وظایف اجتماعی خود را مسئولانه انجام دهد».
همزمان و در حالی که روزنامه سازندگی خواستار برکناری برخی وزرا مثل وزیر راه و صمت شده، سیدحسین مرعشی دبیرکل کارگزاران ضمن سرمقالهای در سازندگی نوشت: شبههای که اخیراً در فضای سیاسی مطرح شده، مبنی بر اینکه حزب کارگزاران سازندگی و روزنامه سازندگی در مقام اپوزیسیون دولت ظاهر شدهاند، نیازمند روشنگری است.
این سوءبرداشت به دنبال چند انتقاد سازنده از برخی وزارتخانهها بهویژه شیوه اطلاعرسانی در ماجرای بندرعباس شکل گرفت. اما حقیقت آن است که چنین برداشتی نادرست و دور از واقعیت است. کارگزاران سازندگی نه تنها از حامیان جدی و مصمم دکتر پزشکیان به شمار میرود بلکه همواره تلاش کرده است با رویکردی مسئولانه، خلأها و کاستیهای موجود در عملکرد بخشهایی از دولت را یادآور شود. روزنامه سازندگی نیز در همین راستا، زبان گویای بخش وسیعی از جامعه و حامیان دولت است؛ رسانهای که دفاع کورکورانه و بیچونوچرا از دولت را در شأن خود نمیداند و ترجیح میدهد با چشمانی باز، گوشهایی شنوا و ارادهای شجاعانه به تقویت واقعی دولت کمک کند. این تقویت، تنها از مسیر نقد مصلحانه و مشفقانه میگذرد؛ نقدی که نه با نیت تخریب بلکه با هدف اصلاح عملکرد آن دسته از نهادهای دولتی مطرح میشود که ناخواسته کشور را با چالشهایی مواجه کردهاند. حزب کارگزاران سازندگی ایران و روزنامه سازندگی همچنان در کنار دولت خواهند بود اما برای آنان، منافع مردم و مصالح کشور اولویت دارد.
http://www.PorsemanNews.ir/Fa/News/1247652/حامیان-انتخاباتی-دولت،-نگران-بیبرنامگی-و-بیتحرکی-دولت