ایران پرسمان - اطلاعات / «استقامت و مداومت» عنوان یادداشت روز در روزنامه اطلاعات به قلم سید مسعود رضوی است که میتوانید آن را در ادامه بخوانید:
رئیس جمهور پزشکیان، اکنون 9 ماه است که در پاستور مستقر شده و تیم دولت را به خوبی ارزیابی کرده و میشناسد. اگر به انصاف داوری کنیم، او یکی از پاکدستترین و کوشاترین رؤسای دولت در طول چهلوپنج سال گذشته بوده است. با عبور از چند ماه نخست، اینک هم به تواناییهای وزرا و کارآیی وزارتخانههای تحت امر ایشان اِشراف دارد و هم موازنۀ فشار و بازی و رقابت با نهادهای دیگر در بخشهای خصولتی و اهرمهای فشار در بدنۀ دیوانسالاری را نیز تجربه کرده است. میداند دولت چه تواناییهایی دارد و زیاده طلبان و باندهای ویژه خوار چه قدرت و نفوذی!
دولت تنها در داخل درگیر نیست. در خارج از ایران، در منطقه و دیپلماسی بینالملل، که درصدر آن تحریمهای گسترده آمریکا و بحران و جنگ خاورمیانه است، کشور و امنیت و اقتصاد ما را تهدید میکند.
با این چشمانداز داخلی و خارجی، رئیس جمهوری باید بتواند دولت را در دو حوزه اجرایی، آموزشی خدماتی و رفاهی از یک طرف؛ اقتصادی، تجاری، صنعتی و ارزی از سوی دیگر به توازن برساند. درحالی که در مجلس شورای اسلامی، درحال حاضر ذهنیت تعامل کمرنگ و شرایط رقابت پررنگتر است و البته نهادهای رقیب دیگری هم هستند؛ بنابراین معاونت پارلمانی رئیس جمهوری که یکی از مهمترین معاونتهاست، باید فعال و هوشمندانه وارد این حوزه شود.
متأسفانه نه معاون قبلی مناسب بود و نه ادغام دو معاونت و انتخاب کنونی، صائب به نظر میرسد. امیدوارم این داوری درست نباشد، اما دکتر پزشکیان خود باید اهتمام و ابتکار به خرج دهد. کاندیدای زبدهای را که برای وزارت اقتصاد برگزیده شخصاً و با پشتوانه مطمئن به مجلس ببرد و در این زمان دولت را با تغییر در یک و حتی دو تن دیگر از وزرا و معاونین در بالاترین سطوح و وزارتخانهها، ترمیم کند تا یکدستی و کارآیی لازم حاصل شود و درخت وفاق برگ و بار دهد.
بازار
![]()
آنگونه که برخی رسانهها اعلام کرده بودند گویا قرار بود دور چهارم مذاکرات همین هفته انجام شود که انجام نشد و فعلاً داده دقیقی در مورد زمان بعدی مذاکرات وجود ندارد. با این حال بزرگترین هدف این مذاکرات بیگمان جلوگیری از یک جنگ ویرانگر در منطقه و بازگرداندن توازن و آرامشی مقبول است، اما در هنگامه مذاکرات سرنوشت ساز میان ایالات متحده و ایران، توقف و تعویقی رخ داده است.
برخی نئوکانهای آمریکایی در خارج یا درون دولت ترامپ شروع به لفاظی کرده و در شبکه ایکس خواستهایی گزاف و نامعقول را مطرح کردهاند که در حقیقت تحقق شعارهای نتانیاهو و راضی کردن آن آدمکشِ تحت تعقیب بینالمللی است. امیدواریم مذاکرات با همان سنجه و تراز سابق پیش رود و همانطور که وزیر خارجه ایران گفت: در سریعترین زمان ممکن به یک توافق خوب با ایالات متحده دست پیدا کنیم.
در حاشیه این مسأله پیشنهاد میکنم دستگاه دیپلماسی و شخص دکتر پزشکیان ابتکاراتی ارائه کنند تا بر سرعت مذاکرات افزوده شود و صفحه بازی نئوکانهای رادیکال و نزدیک به اسرائیل را از ترامپ و ویتکاف دور سازند. این کار دشوار است، ولی غیر ممکن نیست؛ مخصوصاً که چنین ابتکاری از سوی ایران میتواند ضربه سختی به اسرائیل محسوب شود.