ایران پرسمان
واشنگتن‌پست: ترامپ در سفر به عربستان فقط دنبال پول است
دوشنبه 22 ارديبهشت 1404 - 13:02:06
ایران پرسمان - فارس /روزنامه واشنگتن پست در گزارشی درباره سفر ترامپ به عربستان سعودی گزارش داد، تمرکز او در این سفر فقط قراردادهای تجاری و تجارت خصوصی در چارچوب سیاست خارجی است.
دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، روز سه شنبه 13مه وارد ریاض خواهد شد تا سفر چهارروزه‌ای به خاورمیانه را آغاز کند؛ سفری که طبق گفته منابع متعدد آگاه از برنامه‌ریزی آن، اولویت آن نه دیپلماسی سنتی بلکه قراردادهای تجاری و شراکت‌های اقتصادی خواهد بود.
بازار
این سفر به پادشاهی‌های ثروتمند خاورمیانه که اولین سفر بین‌المللی ترامپ در دوره دوم ریاست جمهوری‌اش محسوب می‌شود، نشانه‌ای از اولویت‌های اوست و همچنین حاکی از تمایل وی به کنار گذاشتن متحدان سنتی آمریکا است که معمولاً اولین مقاصد سفر خارجی روسای‌جمهور تازه‌کار هستند. این سفر همچنین علاقه ترامپ به این منطقه، ثروت آن و تشریفاتی را که میزبانان برای او تدارک دیده‌اند، منعکس می‌کند.
براساس گزارش روزنامه واشنگتن پست، مذاکرات و قراردادهای مورد انتظار در حالی در پیش است که آمریکا در تلاش است تا با هر دو کشور عربستان سعودی و ایران، قراردادهایی نهایی کند؛ در حالی که ایران در حال خروج تدریجی از وضعیت تحریمی چند دهه‌ای خود است. اولین سفر رسمی ترامپ در دوره دوم ریاست جمهوری‌اش او را به عربستان سعودی، قطر و امارات متحده عربی خواهد برد؛ جایی که هدف او جذب یک تریلیون دلار سرمایه‌گذاری برای شرکت‌های آمریکایی است.
براساس گزارش رویترز، این تلاش بر پایه تعهد اولیه 600 میلیارد دلاری ولیعهد عربستان، محمد بن سلمان برای سرمایه گذاری در ایالات متحده است. این درحالیست که هدف دیرینه آمریکا برای عادی‌سازی روابط عربستان سعودی و اسرائیل، همچنان دور از دسترس باقی مانده است، چرا که جنگ غزه ادامه دارد و عربستان برای آغاز دوباره مذاکرات، خواستار آتش‌بس فوری و مسیر مشخصی به سوی تشکیل کشور فلسطین است. «
ریچارد هاس، رئیس پیشین شورای روابط خارجی آمریکا میگوید، مشخصا تمرکز این سفر بر تجارت است. این یعنی اقتصاد. همین نکته خودش خیلی چیزها را می‌گوید.» «این نکته روشنگر این است که این دولت، اولین دولت مدرن آمریکاست که بیشتر به دنیا از منظر اقتصادی و تجاری نگاه می‌کند تا از زاویه راهبردی یا دیپلماتیک.»
روزنامه گازت عربستان روز یک شنبه گزارش داد، در آستانه سفر ترامپ، پادشاه عربستان، سلمان بن عبدالعزیز، دعوت‌نامه‌هایی را برای رهبران کشورهای شورای همکاری خلیج فارس جهت حضور در اجلاس خلیج فارس-آمریکا که در جریان این سفر برگزار خواهد شد.
این دعوت‌نامه‌ها از طریق سفیران عربستان سعودی به امیر کویت، شیخ مشعل الاحمد الجابر الصباح، سلطان عمان، هیثم بن طارق، و پادشاه بحرین، حمد بن عیسی آل خلیفه، تحویل داده شده است.
براساس گزارش آکسیوس، ترامپ در دیدار با رهبران کشورهای خلیج فارس، قرار است دیدگاه خود درباره تعامل آمریکا با مسائل غرب آسیا را ارائه و اولویت‌های سیاست خارجی‌اش در منطقه را تشریح کند این سفر در ادامه سفر اخیر اریک ترامپ، پسر رئیس‌جمهور آمریکا، به قطر و امارات انجام می‌شود؛ جایی که او نظارت بر پروژه‌های سازمان ترامپ در حوزه املاک و رمزارزها را برعهده داشته است. سازمان ترامپ پروژه‌های جدیدی از جمله برج 80 طبقه‌ای در دبی و یک زمین گلف در نزدیکی دوحه را اعلام کرده است. «
فرستاده ترامپ به خاورمیانه، استیو ویتکاف، اخیرا در سخنانی در سفارت اسرائیل در واشنگتن گفته که انتظار دارد در زمینه گسترش توافق‌نامه‌های ابراهیم پیشرفت حاصل شود. «فکر می‌کنیم خیلی زود، شاید اعلامیه‌هایی خواهیم داشت که امید داریم منجر به پیشرفت تا سال آینده شود.»
دو منبع نزدیک به محافل رسمی کشورهای خلیج فارس به رویترز گفته اند، «با این حال، مخالفت نخست‌وزیر اسرائیل، بنیامین نتانیاهو، با توقف کامل جنگ و تشکیل کشور فلسطین، باعث می‌شود این پیشرفت‌ها بعید به نظر برسد.رابرت موگیلنیکی، پژوهشگر ارشد مؤسسه کشورهای خلیج فارس در واشنگتن در این باره گفت، دولت ترامپ می‌خواهد این سفر، یک اتفاق بزرگ باشد.
یعنی مجموعه‌ای از اعلامیه‌های پرزرق‌وبرق درباره قراردادها و همکاری‌هایی که بشود آن‌ها را به‌عنوان دستاوردی برای آمریکا معرفی کرد».مدیران ارشد شرکت‌های بزرگ آمریکایی برای شرکت در کارگروه سرمایه‌گذاری عربستان-آمریکا که هم‌زمان با سفر ترامپ در ریاض برگزار می‌شود، به این کشور سفر خواهند کرد. از جمله این افراد می‌توان به لری فینک (بلک‌راک)، جین فریزر (سیتی‌گروپ) و آروین کریشنا (آی‌بی‌ام) اشاره کرد.
این روزنامه آمریکایی در ادامه نوشت، انتظار می‌رود پادشاهی‌های حوزه خلیج فارس مراسم مجللی برای استقبال از ترامپ در سفرهای او به ریاض، دوحه و ابوظبی برگزار کنند.
واشنگتن پست افزود، با وجود نگرانی‌های جدی امنیتی منطقه‌ای شامل سرنوشت غزه، برنامه هسته‌ای ایران و توازن قدرت منطقه‌ای، دستیاران کاخ سفید گفته‌اند این مسائل در این سفر در مرکز توجه نخواهند بود.
این موضوع نشان‌دهنده نگاه محدودتر ترامپ به نقش آمریکا در جهان است. در پسِ این نمایش پر زرق و برق، تلاشی حساب‌شده از سوی آمریکا برای بازگرداندن نفوذ خود در منطقه‌ای دیده می‌شود که چین به‌تدریج جای پای خود را در مرکز سیستم پترو‌دلار مستحکم کرده است. «

http://www.PorsemanNews.ir/Fa/News/1250528/واشنگتن‌پست--ترامپ-در-سفر-به-عربستان-فقط-دنبال-پول-است
بستن   چاپ