ایران پرسمان
پاسخ دهلی‌نو به ترامپ: آتش‌بس ما ربطی به تجارت نداشت
چهارشنبه 24 ارديبهشت 1404 - 12:56:20
ایران پرسمان - ایسنا /هند ادعای ترامپ مبنی بر اینکه مشوق‌های تجاری باعث آتش‌بس با پاکستان شده را رد کرد. دهلی‌نو همچنین پیشنهاد ترامپ برای میانجی‌گری را رد کرد.
 دولت هند روز سه‌شنبه ادعای دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، را مبنی بر اینکه آتش‌بس میان هند و پاکستان با میانجی‌گری آمریکا و به دلیل پیشنهاد امتیازات تجاری از سوی او صورت گرفته، رد کرد.
راندیر جایسوال، سخنگوی وزارت امور خارجه هند، در یک کنفرانس خبری هفتگی گفت که رهبران ارشد در دهلی‌نو و واشنگتن هفته گذشته پس از رویارویی شدید ارتش هند با پاکستان در تماس بودند، اما هیچ گفت‌وگویی درباره تجارت انجام نشده است.
بازار
جایسوال به مکالمات بین جی‌دی ونس، معاون رئیس‌جمهور آمریکا و نارندرا مودی، نخست‌وزیر هند و همچنین بین مارکو روبیو، وزیر امور خارجه آمریکا با همتای هندی‌اش، سوبرامانیام جایشانکار، اشاره کرد و گفت: «موضوع تجارت در هیچ‌یک از این گفت‌وگوها مطرح نشد.»
پس از توافق روز شنبه بین هند و پاکستان برای توقف اقدامات نظامی در خشکی، هوا و دریا، ترامپ روز دوشنبه در جمع خبرنگاران مدعی شد که به دو کشور پیشنهاد کمک تجاری داده بود در صورتی که با کاهش تنش موافقت کنند.
ترامپ گفت: «من گفتم، بیایید، ما می‌خواهیم با شما حسابی تجارت کنیم. بیایید متوقفش کنیم. اگر متوقفش کنید، با شما تجارت می‌کنیم. اگر متوقف نکنید، هیچ معامله‌ای نخواهیم داشت. و ناگهان گفتند، فکر می‌کنم متوقفش کنیم.»
ترامپ گفت که اهرم تجاری باعث این تصمیم شد و افزود: «دلایل زیادی بود، ولی تجارت دلیل بزرگی بود.»
ارتش‌های هند و پاکستان از چهارشنبه گذشته وارد یکی از شدیدترین درگیری‌های خود در دهه‌های اخیر شدند، زمانی که هند اهدافی را در داخل خاک پاکستان هدف قرار داد که به گفته آن با شبه‌نظامیانی مرتبط بودند که مسئول کشتار 26 گردشگر در ماه گذشته در کشمیر تحت کنترل هند بودند. پاکستان هرگونه ارتباط با مهاجمان را رد کرده است.
پس از حملات هوایی هند در خاک پاکستان، دو طرف تبادل آتش سنگینی در امتداد مرزهای غیررسمی داشتند و سپس حملات موشکی و پهپادی به قلمرو یکدیگر صورت گرفت که عمدتاً مراکز نظامی و پایگاه‌های هوایی را هدف قرار دادند. افزایش خصومت میان این دو رقیب مجهز به سلاح هسته‌ای، صلح منطقه را تهدید کرد و موجب شد رهبران جهانی خواستار خویشتن‌داری شوند.
ترامپ گفت که نه‌تنها در آتش‌بس نقش میانجی‌گری ایفا کرده، بلکه پیشنهاد میانجی‌گری درباره مناقشه کشمیر را هم داده است؛ منطقه‌ای در هیمالیا که هر دو کشور هند و پاکستان ادعای مالکیت کامل بر آن دارند ولی بخشی از آن را اداره می‌کنند. این دو کشور تاکنون دو جنگ بر سر کشمیر انجام داده‌اند؛ منطقه‌ای که مدت‌هاست به‌عنوان نقطه خطرناک هسته‌ای در منطقه شناخته می‌شود.
به گزارش آسوشیتدپرس، دهلی‌نو همچنین روز سه‌شنبه پیشنهاد ترامپ برای میانجی‌گری را رد کرد.
جایسوال گفت: «ما موضعی دیرینه داریم که مسائل مربوط به قلمرو اتحادیه‌ای تحت کنترل فدرال، یعنی جامو و کشمیر، باید صرفاً به‌صورت دوجانبه بین هند و پاکستان حل‌وفصل شود. این سیاست تغییری نکرده است.»
در همین حال، وزارت امور خارجه پاکستان شامگاه سه‌شنبه اعلام کرد که یکی از کارکنان کمیسیون عالی هند در اسلام‌آباد را به دلیل فعالیت‌های «نامشخص و نامناسب» از این کشور اخراج کرده و به او 24 ساعت مهلت خروج داده است.
ماه گذشته، در اقدامی تلافی‌جویانه، هند و پاکستان حضور دیپلماتیک یکدیگر را در اسلام‌آباد و دهلی‌نو کاهش دادند. تاکنون هیچ‌یک از دیپلمات‌های اخراج‌شده بازنگشته‌اند. پاکستان و هند به‌طور معمول دیپلمات‌های یکدیگر را به‌دلیل اتهامات جاسوسی اخراج می‌کنند.

http://www.PorsemanNews.ir/Fa/News/1251342/پاسخ-دهلی‌نو-به-ترامپ--آتش‌بس-ما-ربطی-به-تجارت-نداشت
بستن   چاپ