ایران پرسمان - تسنیم / معاون وزیر و رئیس مرکز مطالعات سیاسی و بینالمللی وزارت امور خارجه به تشریح چگونگی برگزاری مجمع گفتگوی تهران پرداخت.
نشست خبری سعید خطیب زاده، معاون وزیر و رئیس مرکز مطالعات سیاسی و بینالمللی وزارت امور خارجه با موضوع مجمع گفتگوی تهران و با حضور خبرنگاران داخلی و خارجی از ساعت 10:30 صبح روز چهارشنبه 24 اردیبهشت ماه 1404 در سالن البرز ساختمان شهید سلیمانی در مرکز مطالعات سیاسی و بینالمللی وزارت امور خارجه برگزار شد.
این مجمع با حضور مقامات عالیرتبه از کشورهای مختلف در تاریخ 27 تا 29 اردیبهشتماه 1404 برگزار خواهد شد.
بازار
![]()
خطیب زاده درباره جزئیات برگزاری این نشست گفت: مجمع گفتگوی تهران مهمترین پلتفرم گفتگوهای بینالمللی ایران است که در یک تداوم چهار دههای در این مرکز برگزار میشود. مرکز مطالعات سیاسی که از ثمرات انقلاب اسلامی است یکی از بخشهای دستگاه دیپلماسی بوده است، و کنفرانسهای سه گانه طی دههها ادامه داشته است.
وی افزود: مرکز چند سال قبل با تجمیع این سه کنفرانس، مجمع گفتگوی تهران را راه اندازی کرد که این مجمع ادامه همین سکوی گفتگو توسط مقامات اندیشکدهای است. سال گذشته با توجه به اتفاقاتی که برای رئیس جمهور و وزیر خارجه فقید اتفاق افتاد این مجمع برگزار نشد. اما امسال این مجمع را با 200 مهمان و هیئت خارجی برگزار میکنیم، برخی وزرای خارجه و نمایندگان دولتها و سفرا و مقامات سابق و اندیشمندان در این مجمع شرکت خواهند کرد و ما 40 جلسه طی دو روز برگزار خواهیم کرد.
رئیس مرکز مطالعات سیاسی و بینالمللی وزارت امور خارجه در ادامه گفت: حدود 50 خبرنگار بینالمللی و دفاتر خارجی خارج از ایران و خبرنگاران داخلی این مجمع را پوشش خواهند داد و عنوان کنفرانس مجمع گفتگوی امسال «آملیت منطقهای در نظم یا بی نظمی جهانی» خواهد بود.
وی اظهار داشت: ما در مجمع امسال در مورد آملیت صحبت خواهیم کرد. آخرین وضعیت فلسطین، مقاومت، سناریوهای پیش رو، تجاوزات رژیم صهیونیستی، نظم نوین در غرب آسیا و ساختارهای جایگزین نظام بینالملل موضوعاتی هستند که در مورد آنها جلساتی را خواهیم داشت.
خطیب زاده همچنین گفت: هیئتی از سازمان ملل هم در کنفرانس حاضر هستند. در مورد تحریمهای بینالمللی جلسات متنوعی را خواهیم داشت. سیاست خارجی میان جناحهای داخلی نیست، این مجمع یک رویداد ملی است که تمام بخشهای مرتبط با سیاست خارجی برای برگزاری آن همکاری کردند. از همه دستگاههای کمک کننده تشکر میکنم.
وی در ادامه توضیح داد: در مجمع امسال 4 گونه جلسه خواهیم داشت، جلسهای با وزرای خارجه و فرستادهها خواهیم داشت، نوع دومگفتگوهای پنلی خواهد بود که به صورت زنده برای همه قابل دسترسی خواهد بود و همچنین دو نوع جلسه تخصصی هم به طور همزمان برگزار خواهند شد. یک نوع جلسه هم خواهیم داشت که بیشتر گفتگوهای استودیویی خواهد بود که بعدا در دسترس عموم قرار خواهد گرفت.
معاون وزیر افزود: ما از 53 کشور مهمانان ارشد داریم، از تمامی کشورهای حوزه خلیج فارس تقریبا هیئت شرکت کننده خواهیم داشت. حدود 40 میهمان اروپایی خواهیم داشت، از مقامات سابق یا مسئولهای فعلی. مجمع انشالله متفاوت خواهد بود، در سطح بالا از کشور افغانستان شرکت کننده خواهیم داشت.
وی گفت: این مجمع یک سنت 4 دههای دارد. کنفرانس خلیج فارس، آسیای مرکزی و قفقاز و افغانستان، ادغام این سه کنفرانس، را با بازتعریفی با عنوان مجمع گفتگوی تهران خواهیم داشتیم.
خطیب زاده در ادامه گفت: هر مجمعی باعث ایجاد فضایی برای تبادل نظر و ارتقای تفاهم میشود، البته هر مجمعی یک دستور کار دارد، دستورکار این مجمع آملیت خواهد بود. وزرای خارجه که در مجمع هستند با وزیر خارجه دیدار خواهند داشت. دولت چهاردهم با یک محوریت خاصی کار خود را آغاز کرده دال محوری دولت هم ایجاد وفاق است. این مجمع مرهون کمکها و فکر آقای عراقچی است.
رئیس مرکز مطالعات سیاسی و بینالمللی وزارت امور خارجه گفت: پیشبرد اهداف سیاست خارجی از ابزارهای مختلفی بهره میبرد، دنیا دنیای متفاوتی است، این مجمع هم یکی از ابزارهای گفتگوهای دیپلماتیک است. دکتر عراقچی از 10 نفر از مقامات خارجی دعوت کردند که ما 8 نفر از آنها را در مجمع خواهیم داشت. در افتتاحیه مقامات عالی نظام سخنرانی خواهند کرد.
وی افزود: چالشهای نظام بینالملل مختلف است، یکی از چالشها گزارههای معیوبی است که بر علیه ایران است. اینها را باید از طریق خودش پاسخ داد هر چالشی باید با ابزار خود پاسخ داده شود. سیاست خارجی دولت براساس فرصت محوری چیده شده است. مهم است که ما هم سکو بسازیم و هم بتوانیم حرفمان را در سکو بزنیم. مجمع تهران ایجاد فضای گفتگوی خنثی نیست، ایجاد میکروفون برای افراد مختلف است که گفتگو داشته باشند.
خطیب زاده گفت: ما مهمانانی از آمریکای شمالی، اروپا، انگلیس، آلمان، مقاماتی از اروپای شرقی ترکیه، ارمنستان، هند، ژاپن، چین، عربستان و ... داریم.
وی همچنین گفت: نشست هفتگی سخنگوی وزارت خارجه دوشنبه در مجمع گفتگوی تهران و در مرکز مطالعات سیاسی وزارت خارجه برگزار خواهد شد. گفتگو برای ارتقای فهم است. گفتگو از جنس نشست است. ما مجمع برگزار میکنیم برای اینکه فضای راحتی ایجاد کنیم برای گفتگو در یک محیط غیررسمیتر تا مقامات و اندیشمندان بتوانند ارتقای فهم بدهند.
http://www.PorsemanNews.ir/Fa/News/1251419/جزئیات-برگزاری-مجمع-گفتگوی-تهران-اعلام-شد