ایران پرسمان
اقدام غیرانسانی هند در ریختن پناهجویان روهینگیا به دریا
جمعه 26 ارديبهشت 1404 - 12:04:48
ایران پرسمان - فارس / اقدام غیرانسانی و غیراخلاقی نیروی دریایی هند مبنی بر پیاده کردن پناهجویان مسلمان روهینگیا وسط دریا خشم مقامات حقوق بشری سازمان ملل را برانگیخت.
یک مقام ارشد حقوق بشر سازمان ملل با انتقاد شدید از گزارش‌هایی مبنی بر اجبار پناهجویان روهینگیا به پیاده شدن از ناوهای هندی در آب‌های اطراف میانمار، این اقدام را «غیراخلاقی و غیرقابل قبول» توصیف کرده و از آغاز تحقیقات در این زمینه خبر داد.تام اندروز، گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر میانمار، در بیانیه‌ای اعلام کرد: «فکر اینکه پناهجویان روهینگیا از ناوهای نظامی به دریا انداخته شده‌اند، به‌شدت تکان‌دهنده و غیرقابل تحمل است.
بازار
در حال جمع‌آوری اطلاعات و شهادت‌های بیشتری درباره این اتفاقات هستم و از دولت هند می‌خواهم که به‌طور کامل آنچه رخ داده را روشن کند.» طبق این گزارش، نیروهای هندی هفته گذشته ده‌ها پناهجوی روهینگیا را در دهلی نو بازداشت کردند که بسیاری از آن‌ها دارای مدارک شناسایی رسمی پناهجویی بوده‌اند. حدود 40 نفر از این افراد با چشم‌بند و با ناوهای نیروی دریایی هند به جزایر آندامان و نیکوبار (قلمرو هند در نزدیکی میانمار) منتقل شده اند.
به گفته منابع، پس از ورود کشتی به دریای آندامان، این پناهجویان جلیقه نجات دریافت کرده و مجبور شدند برای رسیدن به یکی از جزایر متعلق به میانمار، که سابقه‌ای طولانی در آزار روهینگیا دارد، به آب بزنند.گرچه گفته می‌شود آن‌ها زنده مانده‌اند، اما وضعیت جسمی و محل کنونی‌شان همچنان نامشخص است.اندروز هشدار داد، «آنچه که شاهد آن هستیم، نادیده گرفتن آشکار جان و امنیت کسانی است که نیاز به حمایت بین‌المللی دارند. این رفتار ظالمانه، توهینی به کرامت انسانی است و نقض جدی اصل عدم بازگرداندن (non-refoulement) به شمار می‌رود؛ اصلی بنیادین در حقوق بین‌الملل که کشورها را از بازگرداندن افراد به سرزمینی که در آن در معرض خطر جانی یا آزادی قرار دارند، منع می‌کند.»همچنین گزارش‌هایی منتشر شده مبنی بر آنکه حدود 100 پناهجوی دیگر از یک مرکز بازداشت در ایالت آسام هند خارج و به منطقه‌ای در نزدیکی مرز بنگلادش منتقل شده‌اند.اندروز در پایان خواستار اقدام فوری دولت هند شد و افزود، «دولت هند باید بدون هیچ ابهامی این اقدامات غیرانسانی علیه پناهجویان روهینگیا را محکوم کرده، تمامی روندهای اخراج به میانمار را متوقف کند و افرادی را که مسئول این نقض آشکار تعهدات بین‌المللی هند هستند، مورد پیگرد قرار دهد.»
طبق آمار سازمان «پناهندگان بین‌المللی»، تا دسامبر گذشته حدود 22 هزار و 500 پناهجوی روهینگیا در هند به‌طور رسمی ثبت‌نام شده بودند. این نهاد غیردولتی تأکید می‌کند که مسلمانان روهینگیا یکی از محروم‌ترین و تحت آزارترین گروه‌های پناهجویی در هند هستند؛ پدیده‌ای که آن را به خط‌مشی‌ها و گفتمان‌های اسلام‌ستیزانه دولت هند نسبت می‌دهد.اقلیت مسلمان روهینگیا سال‌هاست که در ایالت راخین میانمار تحت ظلم و ستم قرار دارند. از سال 2017 تاکنون، نزدیک به یک میلیون نفر از آنان به بنگلادش گریخته‌اند.روهینگیا مردمی مسلمان و هندوآریایی هستند که در ایالت راخین در غرب میانمار زندگی می‌کنند.
سازمان ملل متحد و همچنین اغلب رسانه‌های بین‌المللی و سازمان‌های حقوق بشری مردم روهینگیا را جزو ستم‌دیده‌ترین اقلیت‌ها در جهان توصیف می‌کنند. این مردم 4 درصد کل جمعیت میانمار را تشکیل می‌دهند.میانمار از یک دهه پیش در اقدامی سازمان یافته به دنبال قتل عام و اخراج دسته جمعی این قوم از این کشور است؛ مساله‌ای که به نسل کشی روهینگیا تبدیل شده است. نسل‌کشی روهینگیا مجموعه‌ای از آزار و اذیت‌های مداوم دولت میانمار علیه مردم مسلمان روهینگیا است که از دو مرحله تشکیل شده‌است، مرحله اول که در اکتبر سال 2016 آغاز شد و در ژانویه سال 2017 به پایان رسید و مرحله دوم که در اوت 2017 آغاز شد و از آن زمان تا کنون ادامه دارد. این بحران بیش از یک میلیون روهینگیایی را مجبور به فرار به کشورهای همسایه کرده‌است.

http://www.PorsemanNews.ir/Fa/News/1251978/اقدام-غیرانسانی-هند-در-ریختن-پناهجویان-روهینگیا-به-دریا
بستن   چاپ