ایران پرسمان
پیش‌بینی بانوی اصولگرا از میزان مشارکت مردم در انتخابات
سه شنبه 4 خرداد 1400 - 09:29:34
ایران پرسمان - ایرنا / «لاله افتخاری» نماینده سه دوره مجلس و عضو جبهه پیروان خط امام و رهبری با اشاره به انتخابات پیش‌ روی ریاست جمهوری گفت: داوطلبان انتخابات به جای توهین و تخریب همدیگر، برنامه‌ های عملیاتی خود را برای اداره کشور ارایه کنند.
انتخابات ریاست جمهوری 28 خرداد برگزار می‌شود و رییس سیزدهمین دولت بعد از انقلاب همراه با دولت جدید به طور رسمی در مرداد ماه کار خود را آغاز خواهد کرد. در حال حاضر که افکار عمومی و جناح‌ های سیاسی منتظر اعلام نتایج بررسی صلاحیت‌ ها هستند؛ ضرورت برگزاری کمپین‌ های انتخاباتی سازگار با دو مولفه مهم برگزاری انتخابات با کیفیت باید مورد توجه قرار گرفته و بعد از اعلام نتایج بررسی صلاحیت‌ ها، کمپین‌ ها بر اساس این شاخص‌ ها شروع شوند تا خروجی انتخابات ریاست جمهوری، تشکیل دولت قوی و کارآمد باشد.
 برگزاری انتخابات کیفی نیازمند دو عامل مهم است که در سخنان مقام معظم رهبری و حجت الاسلام «حسن روحانی» رییس جمهوری هم مورد تاکید و توجه قرار گرفته است. مشارکت حداکثری مردم برای شکل گیری دولتی توانمند و قوی از یک سو و از طرف دیگر انتخاب درست مردم مبتنی بر ساختار کارآمدی ، باعث شکل گیری انتخابات با کیفیت است و حاصل جمع مشترک هر دو ضرورت تشکیل دولت توانمند، قوی و کارآمد است.
به عبارت بهتر و صریح تر علاوه بر تشویق مردم به مشارکت حداکثری، رسانه‌ ها باید تلاش کنند فقدان احزاب در کشور را تا حد ممکن برطرف کرده و مردم را دعوت به ارزیابی صحیح و مبتنی بر شاخص‌ های دقیق و علمی برای رای دادن به فرد مورد نظر بکنند تا ماحصل آن شکل گیری دولتی باشد که بتواند بر مشکلات غلبه کرده و مسیر توسعه را در فراز ونشیب ها و پیچ و خم های اداره کشور باز نگه دارد.
در گفتگو با «لاله افتخاری» نماینده دوره هفتم، هشتم و نهم مجلس شورای اسلامی و عضو جبهه پیروان خط امام و رهبری، الزامات برگزاری انتخاباتی در تراز نظام جمهوری اسلامی ایران را مورد بررسی قرار دادیم.
نامزد های انتخاباتی با ارایه برنامه رای جمع کنند نه تخریب دیگران
افتخاری در ابتدا با پاسخ به این سوال که شورای نگهبان چه نقشی در فراهم کردن الزامات تحقق مشارکت حداکثری دارد، گفت: اعضای شورای نگهبان کاندیداها را برای داشتن صلاحیت قرار گرفتن در جایگاه ریاست جمهوری تأیید می‌کنند و این امر هم بر اساس قوانین موجود در کشور انجام می‌گیرد. بنابراین نمی‌توانیم از شورای نگهبان انتظار داشته باشیم به قوانین عمل نکرده و بر اساس ملاحظات سیاسی عمل کند. شورای نگهبان هر فردی که ویژگی‌های مطرح شده در قانون را داشته باشد تایید می‌کند و حملات به شورای نگهبان سیاسی و جناحی است.البته شورای نگهبان همواره تلاش کرده از همه سلایق در انتخابات حضور داشته باشند قطعا در انتخابات فعلی هم همین رویکرد را دارد.
وی سپس به عملکرد دواطلبان انتخابات ریاست جمهوری در تبلیغات انتخاباتی پرداخت و بیان داشت: نامزدها تلاش کنند با اثبات خود و برنامه های خود رأی مردم را جذب کنند نه با تخریب دیگران و اگر نقدی صورت می‌گیرد نقد واقعی باشد. در نقد طرف مقابل توهین نباشد و نکات مثبت و منفی هر دو در نظر گرفته شود. همین امر می تواند باعث افزایش مشارکت مردم در انتخابات شود.وگرنه صرف توهین و تخریب برای مردم جذابیتی ندارد.
مردم از کاندیدا ها برنامه مطالبه کنند
نماینده پیشین مجلس با تاکید بر این نکته که داوطلبان پست ریاست جمهوری باید برنامه دقیق و عملیاتی برای اداره کشور داشته باشند، اظهار کرد: شاید برای مردم درک این موضوع که شعار ها و حتی برنامه های اعلامی کاندیدا ها به چه میزان واقعی یا کاذب است به صورت کامل ممکن نباشد اما کارشناسان باید این شعار ها را تحلیل کنند که چه میزان شعار ها حقیقی است و اگر حقیقی است چه میزان می تواند گره گشا باشد و این را به مردم ارایه دهند. تا مردم بر اساس شناخت دقیق از توان فرد مورد نظر رای دهند.
این فعال سیاسی اصولگرا افزود: راه حل و مساله اصلی برای حل مشکلات کشور همان شعار تخصص و تعهد است که از ابتدای انقلاب مطرح است. فردی باید انتخاب شود که دارای این دو ویژگی باشد. اگر تعهد به معنای واقعی باشد تخصص هم خواهد بود. اگر کسی کاری که تخصص ندارد به عهده بگیرد خیانت کرده است. بنابراین مردم در انتخاب خود به تعهد و تخصص فرد توجه کنند.
مشارکت بیش از 50 درصد خواهد بود
وی در مورد سردی انتخابات در سال جاری هم بیان داشت: یکی از علت های این امر، فضای کرونایی است که باعث شده نشست‌ ها و تجمعات سیاسی یا برگزار نشود و یا حداقلی برگزار شود؛ در نتیجه شور حضور فیزیکی مردم در تجمعات انتخاباتی امسال وجود نداشته باشد. از سوی دیگر البته امسال شور انتخاباتی در فضای مجازی بیشتر است. با گذشت زمان هم شور و شوق انتخابات بیشتر می‌شود و به نظر من نقش نخبگان که پیشران کنش ها در هر جامعه ای هستند در ایجاد مشارکت حداکثری موثر است. هم چنین نخبگان باید به وظیفه خود در دعوت مردم به مشارکت در انتخابات و رای درست دادن عمل کنند. به نظر من در روزهای آتی شور و شوق انتخاباتی در جامعه بیشتر خواهد شد و فضای مجازی نقش بیشتری در این زمینه خواهد داشت و در نهایت مشارکت از 50 درصد بیشتر خواهد بود.

http://www.PorsemanNews.ir/Fa/News/291330/پیش‌بینی-بانوی-اصولگرا-از-میزان-مشارکت-مردم-در-انتخابات
بستن   چاپ