ایران پرسمان
بیم و امید غربی ها از مذاکرات هسته‌ای با ایران
چهارشنبه 17 آذر 1400 - 18:14:58
ایران پرسمان - آخرین خبر / متن پیش رو در رویترز منتشر شده و بازنشر آن در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست.
به گزارش رویترز وزیر امور خارجه فرانسه گفته است که انتظار می‌رود مذاکرات درباره احیای توافق هسته‌ای 2015 ایران روز پنجشنبه از سر گرفته شود، اگرچه می‌ترسد ایران در حال خرید زمان برای خود باشد.
ژان ایو لودریان، وزیر خارجه فرانسه در کمیته پارلمان فرانسه با اشاره به هفتمین دور مذاکرات هسته ای بین ایران و قدرت های بزرگ گفت: «عوامل خیلی دلگرم کننده نیستند». لودریان گفت: «ما این احساس را داریم که ایرانی‌ها می‌خواهند مذاکرات طولانی‌تر شود، بیشتر از تعهدات خود بازگردند و به ظرفیت دستیابی به سلاح هسته‌ای نزدیک‌تر شوند.»
بر اساس توافق سال 2015 که توسط تهران و شش قدرت بزرگ منعقد شد، ایران برنامه هسته ای خود را در ازای رهایی از تحریم های ایالات متحده، اتحادیه اروپا و سازمان ملل محدود کرد. رئیس جمهور وقت دونالد ترامپ در سال 2018 ایالات متحده را از توافق خارج کرد و تحریم های شدید ایالات متحده را مجدداً اعمال کرد و ایران یک سال بعد شروع به نقض محدودیت های هسته ای کرد.
در حالی که گزارش‌های لودریان و رسانه‌های ایران می‌گویند انتظار می‌رود مذاکرات روز پنجشنبه از سر گرفته شود، یک مقام ارشد وزارت خارجه آمریکا گفت که واشنگتن هنوز تاریخ تایید شده‌ای ندارد.
رویترز در ادامه نوشت: مذاکرات هفته گذشته با ابراز ناراحتی مقامات اروپایی و آمریکایی از خواسته‌های دولت جدید ایران قطع شد. به نظر می رسد هر یک از طرفین در تلاش است تا دیگری را به دلیل عدم پیشرفت مقصر بداند. جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی ایالات متحده گفت که روسای جمهور ایالات متحده و روسیه - دو قدرت از شش قدرت بزرگ در توافق، به همراه بریتانیا، چین، فرانسه و آلمان - روز سه شنبه گفتگویی در مورد ایران داشتند.
رویترز به نقل از بیل برنز، مدیر آژانس اطلاعات مرکزی آمریکا نوشت: آژانس معتقد است که رهبر ایران تصمیمی برای برای "سلاح" هسته ای ندارد، اما خاطرنشان کرد که در توانایی خود برای غنی سازی اورانیوم، یکی از راه های شکافت، پیشرفت هایی داشته است.
ایران تلاش برای تسلیحات هسته‌ای را رد می‌کند و می‌گوید که تنها می‌خواهد بر فناوری هسته‌ای برای مقاصد صلح‌آمیز تسلط پیدا کند.
برنز در نشست شورای مدیر عامل وال استریت ژورنال گفت: «ما در حال حاضر هیچ مدرکی نمی‌بینیم که رهبر معظم ایران تصمیمی برای ساخت سلاح داشته باشد».
برنز چالش ایران را «چالشی سه وجهی» توصیف کرد. ابتدا چالشی برای برای دستیابی به مواد شکافت‌پذیر، سپس «سلاح‌سازی» با قرار دادن چنین موادی در وسیله‌ای که برای ایجاد انفجار هسته‌ای باشند و در نهایت جفت کردن آن با سامانه‌های انتقال مانند «موشک‌های بالستیک» توصیف کرد. برنز در مورد سلاح‌سازی گفت: «تا جایی که ما ارزیابی می کنیم، ایرانی‌ها هنوز کارهای زیادی برای انجام دادن دارند».

http://www.PorsemanNews.ir/Fa/News/349856/بیم-و-امید-غربی-ها-از-مذاکرات-هسته‌ای-با-ایران
بستن   چاپ