ایران پرسمان
تبدیل زباله های شهری به الکتریسیته!
دوشنبه 6 دي 1400 - 14:01:09
ایران پرسمان - سیناپرس / به تازگی تیمی از پژوهشگران هندی موفق به ایجاد روشی نوین در تولید الکتریسیته از زباله های شهری شده اند که می تواند به حفظ محیط زیست کمک کند. در این روش، زباله های گیاهی و مواد آلی به نوعی سوخت زیستی تبدیل می شوند.
بازار میوه و سبزیجات شهر حیدرآباد در هندوستان یکی از بازارهای قدیمی این شهر محسوب می شود که به نوعی مرکز اصلی توزیع تره بار به شمار رفته و میوه فروشی های این شهر از این بازار مایحتاج عمده خود را تامین می کنند. یکی از مشکلات موجود در این بازارهای عرضه کلان، حجم زیاد زباله های تولید شده است که بار زیادی بر دوش مدیریت شهری می گذارد. به تازگی تیمی از پژوهشگران موسسه فناوری شیمیایی CSIR هند موفق شده اند این زباله ها را به نوعی سوخت زیستی سبز و فاقد آلاینده تبدیل کنند که از آن انرژی الکتریکی تولید می شود.
در این طرح یک نیروگاه جدید مبتنی بر سوخت زباله ایجاد شده است که هزاران کیلو زباله و میوه های گندیده و خراب این بازار در آن مورد مصرف قرار گرفته و از چرخه جمع اوری زباله های شهری حذف می شوند. در این میان نکته جالب توجه این است که برآوردها نشان می دهد حجم زباله تولید شده در این بازار روزانه بین 3 الی 4 تن بوده و به این ترتیب نیروگاه زیستی تاسیس شده، مشکلی از بابت تامین سوخت اولیه نخواهد داشت.
 بر اساس اطلاعات فنی منتشر شده در این رابطه، ضایعات گیاهی ابتدا روی تسمه نقاله هایی قرار می گیرد که آنها را به سمت دستگاه های خرد کن می برد. پس از تکمیل فرایند خرد کردن، ضایعات به دوغاب تبدیل شده و در ظروف یا گودال های بزرگی انبار می شوند.
در ادامه به کمک راکتورهای بالابر گازی بی هوازی مبتنی بر فناوری بیومتاناسیون با نرخ بالا، فرآیند هضم بی هوازی این زباله های آلی آغاز شده و در نهایت زباله های مورد نظر به سوخت زیستی تبدیل می شوند. این سوخت قابلیت استفاده در ژنراتورهای بیوگازی را داشته و در این ژنراتورها سوخت تولید شده زیستی بدون ایجاد آلاینده های جوی به برق تبدیل می شود.
پژوهشگران سازنده این نیروگاه مدعی هستند که با تبدیل ده تن زباله آلی می توان روزانه 800 تا 1000 واحد نیرو تولید کرد. در حال حاضر برق تولیدی از این نیروگاه بیش از 100 چراغ خیابان، 170 مغازه، یک ساختمان اداری و شبکه آبرسانی بازار را تامین می کند.
این کارخانه همچنین قادر است بیوگاز نیز تولید کند که روزانه برای پر کردن حدود 30 کیلوگرم سیلندر گاز ال پی چی مورد استفاده در اجاق گازهای خوراک پزی استفاده می شود. در نهایت کود زیستی تولید شده از طریق این فرایند نیز به عنوان کود آلی برای مصارف کشاورزی فروخته می شود.

http://www.PorsemanNews.ir/Fa/News/351941/تبدیل-زباله-های-شهری-به-الکتریسیته!
بستن   چاپ