ایران پرسمان
سخنگوی کرملین خواستار فراموش نشدن حاکمیت کوبا و ونزوئلا شد
دوشنبه 27 دي 1400 - 15:56:32
ایران پرسمان - ایرنا / دمیتری پسکوف سخنگوی رئیس جمهور روسیه در خصوص اظهارات آمریکا درباره پایگاه‌های روسیه در آمریکای لاتین گفت: ما درباره کشورهای مستقل صحبت می کنیم.
سخنگوی کرملین روز دوشنبه در پاسخ به سوالی درباره احتمال استقرار موشک های روسی در این کشور، خواستار فراموش نشدن حاکمیت کوبا و ونزوئلا شد. وی تاکید کرد که حاکمیت کوبا و ونزوئلا فراموش نشود.
پیش از این، سرگئی ریابکوف معاون وزیر امور خارجه روسیه در مصاحبه با شبکه تلویزیونی RTVI در پاسخ به سوالی درباره احتمال استقرار موشک های روسی در کوبا و ونزوئلا، چنین چیزی را تایید یا رد نکرد.
ریابکوف مذاکره کننده ارشد هسته ای و موشکی روسیه که سرپرستی هیات روسیه در مذاکرات با آمریکا در مورد امنیت راهبردی در ژنو را برعهده داشت، روز جمعه در گفت و گو با شبکه تلویزیونی اینترنتی روسی ار. تی وی .آی در مورد امکان استقرار موشک های روسی در کوبا و ونزوئلا، چنین احتمالی را رد نکرد.
وی گفت: در این مورد نمی خواهم امکان صد درصدی استقرار موشک های روسیه (در کوبا و ونزوئلا) را تایید کنم و در همین حال چنین احتمالی را رد نمی کنم.
معاون وزیر خارجه روسیه با بیان این که طرف روسی از درست بودن پیش بینی ها (در مورد مقاصد نظامی آمریکا و ناتو) خرسند نیست، افزود: هیچ مورد غیرمنتظره ای در این زمینه وجود ندارد.
ریابکوف توضیح داد: مساله اصلی این است که آمریکا و همپیمانان این کشور در ناتو به هیچ وجه و تحت هیچ شرایطی در مسائل کلیدی ازجمله عدم گسترش ناتو و استقرار زیرساخت های ناتو در نزدیکی مرزهای روسیه، حاضر به سازش و مصالحه نیستند.
 وی افزود: در مورد امکان اینکه روسیه و ناتو حاضر به سازش با مسکو شوند، من طرفدار گفت و گو هستم و معتقدم که همواره گفتمان بهتر از رویارویی و سکوت و تظاهر و افتادن به دام است. 
وی به پاسخ های احتمالی روسیه به اقدام های آمریکا و غرب ازجمله استقرار ناوهای حامل موشک های روسی در سواحل کوبا و ونزوئلا اشاره کرد.
 به عقیده کارشناسان، در صورت استقرار تسلیحات موشکی روسیه در ونزوئلا و کوبا، وضعیتی شبیه بحران کارائیب که با استقرار موشک های شوروی در کوبا در دوره ریاست جمهوری کندی رییس جمهوری وقت آمریکا و در بحبوحه جنگ سرد رخ داد، بین مسکو و واشنگتن تکرار خواهد شد.
بحران کارائیب یا بحران موشکی ‌کوبا که با عناوین بحران اکتبر 1962 یا هراس موشکی شناخته می‌شود، تقابل 13 روزه میان ایالات متحده و اتحاد جماهیر شوروی بود که در پی استقرار موشک‌های بالستیک میان‌برد شوروی در خاک کوبا آغاز شد. از این بحران اغلب به عنوان واقعه‌ای یاد می‌شود که به طور بالقوه‌ای می‌توانست جنگ سرد را به یک جنگ هسته‌ای تمام عیار تبدیل کند.
گفت و گوهای امنیتی راهبردی روسیه و آمریکا در 10 ژانویه 2022 (20 دی)، نشست شورای ناتو و روسیه در 12 ژانویه (22 دی) و نشست شورای دائمی سازمان امنیت و همکاری اروپا در 13 ژانویه (23 دی) از جمله اقدامات برای کاستن از تنش‌های دوجانبه برگزار شد.
سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه اعلام کرد که مذاکرات با آمریکا و سازمان پیمان آتلانیتکی شمالی (ناتو) نشانگر جدی بودن رویارویی کشورها در سطح جهانی است.
به گزارش ایرنا، لاوروف روز پنجشنبه در گفت و گو با شبکه اول تلویزیون سراسری روسیه یادآورشد که مذاکرات با آمریکا و پیمان ناتو در مورد ارائه ضمانت های امنیتی، جدی بودن رویارویی ها و تلاش غرب برای تثبیت برتری در سطح جهانی را نشان داد.

http://www.PorsemanNews.ir/Fa/News/355828/سخنگوی-کرملین-خواستار-فراموش-نشدن-حاکمیت-کوبا-و-ونزوئلا-شد
بستن   چاپ