ایران پرسمان
تأثیر تغییرات آب و هوایی بر روی تولید قهوه در دنیا
يکشنبه 1 خرداد 1401 - 06:30:50
ایران پرسمان - مجله ایلیاد / بر اساس مطالعه‌ی جدیدی که یک تیم بین‌المللی از محققین انجام داده‌اند، تاثیر تغییرات آب و هوایی بر روی بزرگ‌ترین تولیدکنندگان قهوه در آفریقا مورد بررسی قرار گرفته است. نتایج این مطالعه هم برای مزرعه‌داران تولیدکننده‌ی قهوه که درآمد اصلی آن‌ها از طریق قهوه‌ی مخصوص است و هم برای کافه‌های سرتاسر دنیا اهمیت بالایی دارد.
دکتر «آبل چمورا» به‌عنوان نویسنده‌‌ی اصلی مقاله‌ی این تیم در مجله‌ی Scientific Reports، می‌گوید: «تغییرات آب و هوایی اثر زیادی بر تولید قهوه در اتیوپی گذاشته است. شبیه‌سازی‌های کامپیوتری ما نشان داده است که نواحی مناسب برای کشت قهوه‌ی با کیفیت متوسط تا سال 2090 به مرور افزایش پیدا می‌کند. با این حال نباید خوشحال بود، زیرا اگر تغییرات آب و هوایی به همین صورت ادامه پیدا کند، نواحی مناسب برای کشت قهوه‌ی مخصوص باکیفیت به مرور کم و کمتر می‌شوند. این موضوع نه تنها برای دوست‌داران قهوه اهمیت دارد، بلکه برای کشاورزان نیز اهمیت بالایی خواهد داشت.»
محققین در سناریوهای مختلف، اثر 19 عامل آب و هوایی را بر روی کشت 5 نوع قهوه‌ی مخصوص مورد بررسی قرار داده‌اند. این عوامل عبارت‌اند از دمای میانگین، میزان بارش و تغییرات فصلی و ... . به‌عنوان مثال، آن‌ها برآورد کرده‌اند که با گرم شدن هوا، رشد دانه‌های قهوه به صورتی خواهد بود که از کیفیت قهوه خواهد کاست. افزایش بارندگی باعث افزایش تولید می‌شود، ولی نمی‌تواند برای کیفیت قهوه مفید فایده واقع شود.
محققین دریافته‌اند که تغییرات آب و هوایی باعث می‌شود نواحی مناسب برای کشت 4 نوع از 5 نوع قهوه‌ی مخصوص در آینده کمتر شود و برخی از این انواع قهوه بیشتر در معرض کاهش قرار می‌گیرند. به‌عنوان مثال یکی از قدیمی‌ترین و پرفروش‌ترین قهوه‌های باکیفیت دنیا که در جنوب‌غربی اتیوپی کشت می‌شود، در انتهای قرن 21 با کاهش 40 درصدی مناطق زیر کشت مواجه خواهد شد.
این موضوع نه تنها بر روی دوست‌داران قهوه و کشاورزان اثر می‌گذارد، بلکه کلیت اقتصاد اتیوپی را نیز تحت تاثیر قرار خواهد داد. محققین می‌گویند: «اگر برخی از مناطق زیر کشت قهوه‌ی مخصوص در اتیوپی کیفیت خود را به خاطر تغییرات آب و هوایی از دست بدهند، اثرات زیادی بر صادرات قهوه‌ی اتیوپی خواهد داشت.
اگر این مناطق مجبور به کشت قهوه‌ی معمولی شوند، می‌توانند تا حدود کمی وارد رقابت با جاهای دیگر دنیا شوند. با این حال از آنجا که یک سوم صادرات محصولات کشاورزی اتیوپی را قهوه تشکیل می‌دهد، در هر صورت اقتصاد این کشور تا حدودی تحت تاثیر قرار خواهد گرفت.»

http://www.PorsemanNews.ir/Fa/News/372501/تأثیر-تغییرات-آب-و-هوایی-بر-روی-تولید-قهوه-در-دنیا
بستن   چاپ