ایران پرسمان
معرفی وانگ زنگچی؛ واپسین ادیب ناب چین!
سه شنبه 31 خرداد 1401 - 16:30:34
ایران پرسمان - مهر /درست مانند شخصیتش، نثرهای وانگ زنگچی ساده و بی آلایش هستند. چرا که او هیچ‌گاه در وجودش به دنبال شهرت و ثروت نبود و با نگاهی فلسفی و وارسته‌ به انسان‌ها و جهان اطرافشان می‌نگریست.
 گروه فرهنگ و اندیشه: وانگ زنگچی یکی از نویسندگان مهم ادبیات معاصر چین است که به‌عنوان نماینده مکتب ادبی پکن شناخته می‌شود. بیستمین قسمت از پرونده «ادبیات چین» به معرفی این‌نویسنده اختصاص دارد.
هنگامه کرمی و بیتا جعفری دانشجویان زبان و ادبیات چین دانشگاه تهران در یادداشت کوتاهی که با عنوان گفتاری در معرفی «واپسین ادیب ناب چین»! در اختیار مهر قرار داده‌اند، این‌چهره ادبی را معرفی کرده‌اند.
در ادامه مشروح این‌یادداشت را می‌خوانیم؛
وانگ زنگچی (5 مارس 1920 - 16 می 1997)، اهل گائویوی جیانگ سو، نویسنده، مقاله نویس، نمایشنامه نویس و نماینده نویسندگان مکتب پکن در عصر مدرن بود. از او همچنین با عنوان‌های «آخرین ادیب ناب چین» و «آخرین محقق رسمی چین» هم یاد می‌شود. از آثار او می‌توان به «طریقت راهبان»، «گذر آب روان»، «گفتگوهای شب یشمین» و … اشاره کرد.
طریقت راهبان که معروف ترین اثر وانگ زنگ چی‌ست داستان یک پسر سیزده ساله به نام مینگهای را روایت می‌کند که برای راهب شدن وارد معبد می‌شود. در این معبد، زندگی به شکل عادی جریان دارد و راهبان برخلاف قوانین خود، مانند مردم معمولی زندگی می‌کنند. در این میان مینگهای با دختری به نام شیائویینگ‌زی که در نزدیکی معبد زندگی می‌کند، آشنا می‌شود و پس از چهار سال، درست زمانی که در شرف انتصاب به عنوان راهب است، معبد را رها کرده و تصمیم به ازدواج با شیائویینگ‌زی می‌گیرد.
مضمون رمان‌های وانگ زنگچی سرشار از حال و هوای چینی‌ست. عشق و علاقه او به فرهنگ سنتی چین باعث شده تا دائم در نوشته‌های خود به فرهنگ و سنت‌های ملی رجوع کند.
درست مانند شخصیتش، نثرهای وانگ زنگچی ساده و بی آلایش هستند. چرا که او هیچ‌گاه در وجودش به دنبال شهرت و ثروت نبود و با نگاهی فلسفی و وارسته به انسان‌ها و جهان اطرافشان می‌نگریست. او حتی در مواجهه با ناملایمات و سختی‌های زندگی هم به خوبی روحیه خود را حفظ می‌کرد و سعی داشت تا در حد امکان نهایت لذت را از لحظه‌ها ببرد. از این‌رو ساده و بی‌آلایش بودن، یکی از ویژگی‌های اصلی رمان و نوشته‌های وانگ زنگچی به شمار می‌رود.
وانگ زنگ چی معتقد بود تنها کتاب‌های فاخر و غنی نیستند که ارزش خواندن و توجه مخاطب را دارند، بلکه فاخر بودن چیزی است که می‌شود آن را در درون زیبایی‌های کوچک و معمولی مختص هر فردی یافت و سعی می‌کرد تا در نوشته‌هایش نیز به این‌موضوع بپردازد. وانگ زنگچی با داشتن چنین‌طرز فکری سبب شد تا مردم چین بیش از پیش به زیبایی‌های جزئی و معمولی دنیای اطراف خود توجه کرده و آنهارا حس کنند.
رمان‌های وانگ زنگچی عاجزانه این درخواست را از مردم دنیای امروزی می‌کند: آهسته‌تر حرکت کنید و قدر خود را بدانید!

http://www.PorsemanNews.ir/Fa/News/376756/معرفی-وانگ-زنگچی؛-واپسین-ادیب-ناب-چین!
بستن   چاپ