ایران پرسمان

آخرين مطالب

پیشگیری از زوال عقل با شناسایی 38 پروتئین کلیدی خردنامه

پیشگیری از زوال عقل با شناسایی 38 پروتئین کلیدی
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - باشگاه خبرنگاران /دانشمندان دانشگاه جانز هاپکینز، با شناسایی 38 پروتئین مهم، چراغ امید را در پیشگیری از زوال عقل و آلزایمر در سالمندان روشن کردند.
 به نقل از ساینس دیلی، بر اساس مطالعه جدیدی که توسط محققان دانشکده بهداشت عمومی دانشگاه جانز هاپکینز انجام شد، بیماری آلزایمر در اواخر زندگی با سطح غیر طبیعی ده‌ها پروتئین در خون همراه است. این اولین بار است که محققان درباره ارتباط پروتئین‌ها با بروز عارضه زوال عقل می‌گویند. این کشف اهداف جدیدی را برای پیشگیری از این بیماری نشان می‌دهد.
یافته‌ها بر اساس تجزیه و تحلیل جدید از نمونه خون بیش از ده هزار نفر از افراد میانسال و مسن است، نمونه‌هایی که طی مطالعات گسترده در دهه‌های گذشته به عنوان بخشی از یک مطالعه در حال انجام، گرفته و ذخیره شده است. محققان سطح غیر طبیعی 38 پروتئین در خون را از عوامل بسیار مهم در بروز بیماری آلزایمر دانسته‌اند.
اگرچه بیشتر این مارکر‌های خطر ممکن است فقط محصولات جانبی فرآیند آهسته بیماری باشد که منجر به آلزایمر می‌شود، اما تجزیه و تحلیل به سطح بالای پروتئینی به نام SVEP1، به عنوان یک عامل احتمالی در روند بیماری اشاره دارد. این مطالعه در تاریخ 14 مه در مجله نیچر منتشر شد.
یوزف کورش، نویسنده ارشد این مطالعه می‌گوید: برخی از این پروتئین‌های کشف شده تنها شاخص‌هایی هستند که ممکن است منجر به بیماری آلزایمر شود. این کشف می‌تواند هیجان انگیز باشد، زیرا می‌توان در آینده با هدف قرار دادن این پروتئین‌ها، تاثیر چشمگیری در پیشگیری از بروز آلزایمر داشت.
آلزایمر، رایج‌ترین نوع زوال عقل بوده که یک بیماری کشنده غیر قابل برگشت است که منجر به از دست دادن عملکرد شناختی و جسمی می‌شود. با وجود دهه‌ها مطالعه فشرده، هیچ درمانی وجود ندارد که بتواند روند بیماری را کند کند، چه رسد به آن که آن را متوقف یا معکوس کند. دانشمندان به طور گسترده تصور می‌کنند بهترین زمان برای درمان آلزایمر قبل از بروز علائم است.
تلاش‌ها برای اندازه گیری خطر ابتلا به آلزایمر در افراد قبل از بروز زوال عقل بیشتر بر روی دو ویژگی بارز مغز متمرکز شده است: انبوه پروتئین بتا آمیلوئید معروف به پلاک و گره خوردن پروتئین تاو. دانشمندان نشان داده‌اند که تصویربرداری از مغز پلاک‌ها و میزان مایع مغزی نخاعی آمیلوئید بتا یا تاو، در پیش بینی بروز آلزایمر سال‌ها قبل از آن بسیار باارزش است.
اما انسان ده‌ها هزار پروتئین متمایز دیگر در سلول‌ها و خون خود دارد و روش‌های اندازه گیری بسیاری از این‌ها از یک نمونه خون کوچک در سال‌های اخیر پیشرفت کرده است. آیا تجزیه و تحلیل جامع‌تری با استفاده از چنین تکنیک‌هایی می‌تواند منادی دیگر آلزایمر باشد؟ این سوالی است که دانشمندان تلاش کردند در این مطالعه به آن پاسخ دهند.
تجزیه و تحلیل اولیه محققان، نمونه‌های خون گرفته شده از بیش از 4800 شرکت کننده در میانسالی در معرض خطر تصلب شرایین در جوامع را (ARIC) نشان داد، سطح غیرطبیعی 38 پروتئین به میزان قابل توجهی با خطر ابتلا به آلزایمر مرتبط بود.
دانشمندان برای تایید این یافته‌ها در جمعیت متفاوتی از بیماران، نتایج یک نمونه خون قبلی را که در سال 2002-2006 طی یک مطالعه ایسلندی گرفته شده بود، بررسی کردند. این مطالعه سنجش پروتئین‌ها از جمله 13 مورد از 16 پروتئین شناسایی شده در آنالیز‌های ARIC را انجام داد. از این 13 پروتئین، شش مورد دیگر با خطر ابتلا به آلزایمر در یک دوره پیگیری 10 ساله مرتبط بودند.
در تجزیه و تحلیل آماری بیشتر، محققان پروتئین‌های شناسایی شده را با داده‌های مطالعات گذشته در مورد پیوند‌های ژنتیکی با آلزایمر مقایسه کردند. این مقایسه حاکی از آن است که یکی از پروتئین‌های شناسایی شده، SVEP1، تنها یک نشانگر تصادفی خطر آلزایمر نیست بلکه در تحریک یا پیشروی بیماری نقش دارد.
SVEP1 پروتئینی است که عملکرد‌های طبیعی آن تا حدودی مرموز باقی مانده است، اگرچه در مطالعه‌ای که اوایل سال جاری منتشر شد، این بیماری با ضخیم شدن شریان آترواسکلروز که زمینه ساز حملات قلبی و مغزی است، ارتباط داشت.
پروتئین‌های دیگر مرتبط با خطر آلزایمر در مطالعه جدید شامل چندین پروتئین ایمنی کلیدی بود که با یافته‌های مرتبط بودن آلزایمر با فعالیت ایمنی غیر طبیعی شدید در مغز در دهه‌های گذشته مطابقت دارد.
محققان قصد دارند با استفاده از تکنیک‌هایی مانند SomaScan برای تجزیه و تحلیل پروتئین‌ها در نمونه‌های خون برای شناسایی مسیر‌های احتمالی ایجاد کننده آلزایمر، یک استراتژی بالقوه برای پیشنهاد روش‌های جدید درمان آلزایمر ارائه دهند.
دانشمندان همچنین در حال مطالعه چگونگی ارتباط سطح پروتئین در نمونه‌های ARIC با بیماری‌های دیگر مانند بیماری عروقی (مرتبط با رگ‌های خونی) در مغز، قلب و کلیه هستند.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/291181/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

قیمت ارز‌های دیجیتال در 21 اردیبهشت 1404؛ بیت کوین حدوداً 8.5 میلیارد تومان

شوک قیمتی تخم مرغ: از ایران تا سوئیس

بایواتانول در مسیر ورود به جایگاه‌های بنزین؛ سوخت سبز می‌شود

سیر تاریخی تورم؛ از ثبات تا بحران و فشار بی‌سابقه بر رفاه ایرانیان

مهاجرت طراحان و مرمت‌کاران فرش؛ ترکیه و پاکستان مقصد اصلی مهاجرت این صنعت است

نرخ تورم ماهانه بانک مرکزی برای فروردین ماه اعلام شد

دلیل افزایش استقبال سرمایه‌گذاران از طلای بورسی چیست؟

ترمز رشد اقتصادی کشیده شد؛ زنگ خطر برای اقتصاد ایران

توصیه آیت‌الله بهجت برای تشرف به بارگاه ملکوتی امام رضا(ع)

کارکرد جالب تله موش چسبی

دانشمندان تمامی ماده گمشده جهان را پیدا کردند

ظریف: اگر امروز توافق نشود، مقصرش طرف آمریکایی است!

بقائی: عراقچی فردا به امارات می‌رود

پزشکیان: ایران هرگز به دنبال سلاح هسته‌ای نیست، اما از حقوق هسته‌ای صلح‌آمیز خود تحت هیچ شرایطی کوتاه نمی‌آید

ایران بر خط قرمز غنی سازی پافشاری کرد، آمریکا عقب نشینی کرد!

فرستاده ویژه ترامپ در حال مذاکرات غیرمستقیم با حماس است

نتانیاهو: برای طرح‌هایمان در یمن و غزه از کسی اجازه نمی‌خواهیم

آنروا: بحران انسانی در غزه فراتر از تصور است

ترامپ: اوکراین باید پیشنهاد پوتین برای مذاکره را بپذیرد

تصویر واقعی؛ درباره عکسی از خلوتی نمایشگاه کتاب

رایزنی در جده

عمق واقعی معدن الماس در سیبری!

زیبایی هنر خیابانی در برزیل

ضرب المثل/ زبان سرخ، سر سبز میدهد بر باد

المانیتور به نقل از منابعی در عمان: مذاکرات ایران و آمریکا ظاهراً در مسیر درستی پیش می‌رود

مقام سابق میز ایران در ارتش اسرائیل: ما شاهدیم که چگونه نتانیاهو و ترامپ در مسائل مختلف مربوط به خاورمیانه از یکدیگر فاصله می‌گیرند

واکنش آذری جهرمی به مقابله مثل با تغییر احتمالی نام خلیج فارس توسط ترامپ

اشغالگران از خدمت‌رسانی شهرداری غزه به فلسطینیان جلوگیری می‌کنند

جهاد اسلامی: مقاومت فلسطین بدون برقراری آتش‌بس، اسرای صهیونیست را آزاد نخواهد کرد

نسیم آرامش در شبه‌قاره

نظارت نبود، مهسا در آتش سوخت

مرد سایه اسرائیل کیست؟

سکه در مسیر افزایش قیمت؛ دلار 83 هزار تومان شد

امیدی به احیای بانک آینده نیست؛ مجوز گزیر بدهید

مرحله دوم سود سهام عدالت چه زمانی واریز می‌شود؟

معامله 94 کیلوگرم شمش طلا در 21 اردیبهشت ماه

روشی خلاقانه برای غذا خوردن جوجه شاه کرکس

ارزیابی عراقچی از دور چهارم مذاکرات؛ مواضع ایران و آمریکا مقداری بهم نزدیک شده؛ اکنون امید بیشتری برای پیشرفت داریم

مقام آمریکایی: هیچ چیزی درباره آنچه از ایران می‌خواهیم، تغییر نکرده است

مراسم امضای اسناد همکاری ایران و ازبکستان

واکنش لارنس نورمن به توضیحات عراقچی درباره غنی سازی پس از دور چهارم مذاکرات

وزیر خارجه آلمان: همه مسیر‌های مذاکرات با ایران برای نتیجه مثبت هموار است

جزئیات تماس تلفنی جولانی با بن‌سلمان

بازداشت بیش از 770 کودک زیر 18 سال در کرانه باختری از 7 اکتبر

دیدار وزیر کشور طالبان با نمایندگان چین و پاکستان درباره همکاری‌های منطقه‌ای

کرملین: استقرار صلح‌بانان اروپایی در اوکراین را نمی‌پذیریم

گروگان‌گیری تروئیکا

دوگانه بهارستانی‌ها در رفتار با پاستور

14 سالمند در غزه از گرسنگی جان دادند

بازگشت تریاک افغانستان و پاکستان به پشت مرزهای ایران