ایران پرسمان

آخرين مطالب

اتفاقی جدید در صنعت انرژی هسته‌ای؛ رونمایی از سامانه آفت‌زدایی صنعتی 60 کیلوواتی سیاست روز

اتفاقی جدید در صنعت انرژی هسته‌ای؛ رونمایی از سامانه آفت‌زدایی صنعتی 60 کیلوواتی
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - ایسنا / معاون سازمان انرژی اتمی ایران اظهار کرد: امروز از سامانه آفت‌زدای صنعتی 60 کیلووات که در حوزه کشاورزی کاربرد دارد، در سازمان انرژی اتمی ایران رونمایی خواهد شد.
به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی سازمان انرژی اتمی ایران، سیدپژمان شیرمردی معاون سازمان و مدیرعامل شرکت توسعه کاربرد پرتوها با حضور در برنامه «سلام خبرنگار» شبکه خبر با اشاره به رونمایی از سامانه جدید پرتودهی و آفت‌زدایی محصولات کشاورزی گفت: این سامانه قادر است آفات را از درون محصولات کشاورزی و مواد غذایی از بین ببرد .
شیرمردی بیان کرد: با به‌کارگیری این سامانه مدت زمان انبارمانی محصولات کشاورزی افزایش می‌یابد.
وی توضیح داد: یکی از مشکلات عمده در حفظ منابع غذایی و محصولات کشاورزی را باید وجود آفت‌ها دانست که خوشبختانه امروز با استفاده از فناوری پرتوها می‌توانیم بخش عمده‌ای از این آفت‌ها را حذف کنیم که این کار به اقتصاد کشور و تامین سلامت غذایی مردم کمک خواهد کرد.
معاون سازمان انرژی اتمی ایران با بیان اینکه این سامانه دومین نوع محصولی است که در حوزه آفت‌زدایی از محصولات کشاورزی در کشور تولید می‌شود؛ گفت: ما در زمینه کاهش آفات و حذف آن‌ها از محصولات کشاورزی طرح‌های متعددی را دنبال کردیم که یکی از آن‌ها استفاده از تجهیزات متنوع در حوزه پرتوهاست.
وی با اشاره به اینکه استفاده از سامانه‌های مبتنی بر پرتوهای یون‌ساز مانند پرتوهای گاما امروز در دنیا به عنوان امری متداول انجام می‌شود، اظهار کرد: ما نیز این روش را مورد استفاده قرار دادیم و اکنون به‌طور هم‌زمان در حوزه استفاده از پرتوهای گاما به سمت پرتوهای غیر یون‌ساز و مایکروویو حرکت کرده‌ایم .
شیرمردی توضیح داد: ‌پرتوهای گاما در اصل یون‌ساز بوده و از چشمه‌های «رادیواکتیو» مانند کبالت 60 تولید می‌شوند و گامای تولید شده ناشی از آن برای استریل کردن تجهیزات پزشکی و همچنین حذف آفات از مواد غذایی است. به طور کلی باید دانست استفاده از پرتوهای یون‌ساز و غیر یون‌ساز برای کاربردهای سلامت و کشاورزی ضرر ندارند زیرا هنگامی که با تجهیزات پرتویی سروکار داریم با بالاترین سطح استاندارد کار می‌کنیم و به عبارت دیگر مسایل ایمنی تجهیزات را در نظر می‌گیریم .
وی در ادامه با اشاره با بیان اینکه استفاده از پرتوی گاما در اصل استفاده از پرتو برای استریل سازی و از بین بردن آفت‌ها و ... درون مواد غذایی به جای مواد شیمیایی و سایر روش‌هاست؛ خاطرنشان کرد: بنابراین باید گفت روش پرتودهی روشی سریع‌تر، تمیزتر و با هزینه کمتر در استریل سازی و آفت‌زدایی خواهد بود.
مدیرعامل شرکت توسعه کاربرد پرتوها گفت: در سامانه‌ای که امروز از آن رونمایی خواهد شد؛ از امواج غیر یون‌ساز استفاده شده که این روش نیز به نحوی شبیه روش قبلی است اما از نظر هزینه سرمایه‌گذاری برای بخش خصوصی و حتی مردم عزیز کشور بسیار مقرون‌ به‌صرفه‌تر است.
وی تاکید کرد: در سامانه‌ای که رونمایی می‌شود شاهد چندین خلاقیت هستیم که سبب شده تا این دستگاه بهتر از نمونه‌های خارجی باشد؛ یکی از ویژگی‌های این دستگاه را باید یکنواختی میزان پرتویی که به مواد غذایی و محصولات کشاورزی داده می‌شود، دانست و شما اطمینان پیدا می‌کنید که اگر لارو و یا تخم حشره‌ای در درون محصول غذایی وجود داشته باشد با پرتودهی یکنواخت از بین می‌رود این در حالی است که ماده غذایی هیچ‌گونه آسیبی نمی‌بیند.
شیرمردی گفت: بهره‌گیری از مواد شیمیایی یکی از روش‌هایی است که امروز در دنیا استفاده می‌شود و این مواد می‌تواند درون مواد غذایی باقی بماند اما پرتودهی این‌گونه نیست.
معاون سازمان انرژی اتمی ایران عنوان کرد: این دستگاه، ماده غذایی را به اصطلاح رادیواکتیو نمی‌کند بلکه آن‌را از مواد شیمیایی عاری می‌کند و پس از برداشت محصولات کشاورزی نیازی به آفت‌کش‌ها نداریم که نکته بسیار مهمی محسوب می‌شود.
وی تاکید کرد: هدف ما این است که مردم عزیز کشورمان از مواد غذایی سالم استفاده کنند.
وی با بیان اینکه فرایندهای شیمیایی و روش استفاده از پرتوها در تمام دنیا انجام می‌شود؛گفت: ما به سمتی در حال حرکت هستیم که استفاده از مواد شیمیایی آفت‌کش را کمتر کنیم به حتم با رویکردی که در سازمان انرژی اتمی ایران پیش گرفته‌ایم و نیز با حمایت‌های وزارت جهاد کشاورزی و سازمان غذا و دارو انشاالله می‌توانیم به تدریج این ظرفیت را در بدنه صنعتی کشور ارتقا دهیم.
شیرمردی درباره کاربرد این سامانه توضیح داد: این سامانه برای آفت‌زدایی از محصولات و مواد غذایی نظیر حبوبات، غلات، گیاهان دارویی، خرما و انجیر استفاده می‌شود.
معاون سازمان انرژی اتمی ادامه داد: باید توجه داشت که ما امروز دومین تولیدکننده خرما در دنیا محسوب می‌شویم اما متاسفانه بخش عمده‌ای از این محصول در کشور به واسطه آفات از بین می‌رود درحالی‌که با استفاده از این دستگاه می‌توانیم میزان انبارمانی خرما را افزایش دهیم و در نتیجه برای کشاورزان عزیز ضرورت ندارد تا به سرعت محصول خود را به فروش برساند بلکه می‌توانند مدت زمان بیشتری آن‌را در انبار نگهداری کنند.
مدیرعامل شرکت توسعه کاربرد پرتوها عنوان کرد: با استفاده از این سامانه می‌توانیم محصولی را که تولید می‌شود را در سطح استانداردهای بین‌المللی قرار دهیم و کیفیت آن را حفظ کنیم. باید توجه داشت که بسیاری از محصولاتی که امروز در دنیا تبادل می‌شود و به اصطلاح گران‌قیمت هستند نظیر پسته، خرما و انجیر و ... در کشور ما تولید می‌شود.
شیرمردی در پایان خاطرنشان کرد: نخستین گامی که با استفاده از این سامانه می‌توان برداشت، کمک به اقتصاد مردم عزیز کشور است و از سوی دیگر سلامت مردم در حوزه مواد غذایی ارتقا می‌یابد.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1006170/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

آغاز عملیات اجرایی حفاری اکتشافی نفت در دریای خزر پس از سه دهه وقفه

نصری: هدف آشکار منافقین، تخریب اقدامات دیپلماتیک ترامپ با ایران است

چه شود آهویت باشم یا علی ابن موسی الرضا

برگ های پاییزی در استان شیگای چین

هرچی که دارمو امام رضا بهم داد

جزایر برمودا واقع در آتلانتیک شمالی

راز چشم‌های آبی فاش شد؛ همه به یک انسان اولیه اروپایی بازمی‌گردند

سخنان دلنشین دکتر کاکایی

نیوزویک نظر پاپ جدید در مورد سیاست‌های مهاجرتی ترامپ را اعلام کرد

الجولانی در ازای لغو تحریم‌ها، پیشنهادهایی به آمریکا داده است

رژه هوایی جنگنده‌های نیروی هوایی ارتش روسیه بر فراز میدان سرخ

صادارات چین به آمریکا در ماه فروردین امسال 17.6 درصد کاهش یافت

دستیار ویژه ریگان: آیا ترامپ به جنگ با ایران «نه» می‏‌گوید؟

وزیر نفت از تسریع فرآیند جذب سرمایه‌گذاری در بخش بالادستی صنعت نفت خبر داد

بیت‌کوین به کانال 100 هزار دلار بازگشت

ببینید که ژاپنی ها ساختمان هاشون رو چجوری تخریب می‌کنند!

چه خوبه که ما امام رضا داریم...

کشف ماهواره ناسا درباره انتشار اشعه ایکس از سیاه‌چاله

روزگار از من گرفت

قالیباف: من هیچ وقت با مذاکره مخالف نبودم/ مگر می‌شود بدون دنیا زندگی کرد

ماجرای نقشه‌ نصب شده بر دیوار اتاق رئیس دستگاه دیپلماسی کویت از زبان سفیر پیشین ایران

فرمانده کل ارتش: ارتقاء توان عملیاتی و حفظ آمادگی رزمی رسالت اصلی نیروهای پدافندی است

قصد ترکیه برای افزایش مبادلات با عراق تا 30 میلیارد دلار

پوتین در میدان سرخ: روسیه سدی شکست‌ناپذیر در برابر نازیسم خواهد بود

در بحبوحه درگیری با پاکستان؛ هند «اس-400» مستقر کرد

پرنده‌های آهنین چینی بازار هواپیماهای نظامی را به هم ریخت؛ داستان چیست؟

افشای دیدار نامتعارف وزیر امور راهبردی اسرائیل با ترامپ در کاخ سفید

نرخ مالیات و عوارض ارزش افزوده انواع سیگار اعلام شد

طلای جهانی افزایشی ماند

چشم های جالب این حشرات را ببینید

پلیس خودروی متخلفان را با لیفتراک می‌برد!

ما همه مدیون امام رضا(ع) هستیم؛ هم در دنیا و هم در آخرت

کارمای آبی؛ هشت‌پا یک غواص را خفه کرد

شاعرانه/ رفت عمر من از دست من

توضیحات بقائی در مورد سفر عراقچی به عربستان و قطر

قالیباف: هیچ‌کس مخالف ارتباط با دنیا نیست

واکنش زینب سلیمانی به ماجرای ترامپ و نام خلیج فارس

استقبال پوتین از رؤسای جمهور چند کشور در مراسم رژه «روز پیروزی»

آزار جنسی خاخام صهیونیست به دخترانش رسوایی به بار آورد

برنامه پوتین و شی برای تضعیف دلار

حضور بیش از 11 هزار نظامی در مراسم رژه «روز پیروزی» مسکو

چرا یک توافق هسته‌ای جدید به نفع مسکو است؟

رشد 12 درصدی ارزش سهام در بورس تهران

متقاضیان واحدهای مسکن ملی بخوانند

سوئیس در یک روز بارانی

حب امیرالمومنین علیه السلام

درهای خیر در کلامِ استاد فاطمی نیا

«آرامشم امام رضا» با نوای کربلایی‌محمدرضا نوشه ور

سقوط کاوشگر قدیمی شوروی روی زمین،«سقوط معمولی» نخواهد بود

واکنش نمایندگی ایران در سازمان ملل به گزارش‌های ساختگی پیرامون سایت ادعایی هسته‌ای