ایران پرسمان

آخرين مطالب

جلالی‌زاده در پاسخ به اظهارات پناهیان: بعضی از افراد معنای حزب را نمی‌فهمند سیاست روز

جلالی‌زاده در پاسخ به اظهارات پناهیان: بعضی از افراد معنای حزب را نمی‌فهمند
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - ایلنا / فعال سیاسی اصلاح‌طلب به صحبت‌های پناهیان واکنش نشان داد.
جلال جلالی‌زاده فعال سیاسی اصلاح‌طلب در واکنش به صحبت‌های پناهیان که گفته بود یکی از عوامل عدم مشارکت بیشتر مردم در انتخابات احزاب هستند و چرا احزاب همیشه خودشان را جای مردم جا می‌زنند، گفت: متاسفانه هنوز در کشور ما افرادی هستند که معنای حزب را نمی‌فهمند و هنوز در بین جهان مدرنیته و جهان سنتی تفاوتی قائل نیستند. فکر می‌کنند هر گروه یا حزبی مانع از فعالیت آنها باشد را باید از سر راه برداشت یا آن را از بین برد.
وی تصریح کرد: امروزه هر کسی وارد دنیای سیاست می‌شود، طبیعتا می‌داند که سیاست امروز در دنیا با حزب لازم و ملزوم هستند یعنی یک نفر نمی‌تواند اهل سیاست باشد اما وابسته به یک حزب و گروه خاصی نباشد یا گرایش حزبی نداشته باشد. به طور مشخص، هر چقدر سیاست و حزب لازم و ملزوم همدیگر هستند، مجلس و حزب هم لازم و ملزوم یکدیگر هستند. یعنی هرجایی که مجلس واقعی باشد، احزاب قوی هم در کنار آن حضور دارند و هرجا که احزاب با پایگاه مردمی قوی نباشند، ما شاهد یک حزب قدرتمند و قوی نخواهیم بود.
جلالی‌زاده در ادامه گفت: در هر صورت مشخص است که با قوی شدن احزاب در یک کشور، هیچ جایی برای افراد فرصت‌طلب، منفعت‌طلب و عوام‌فریب نمی‌ماند و حزب با این توضیح که نماینده مردم است، می‌تواند خواسته‌ها و مطالبه‌های آنان را طلب کرده و واسطه‌ای بین مردم و حاکمیت باشد. اینجاست که دیگر حزب به عنوان نماینده مردم است که خواسته‌ها و مطالبات مردم را پیگیری می‌کند و دیگر نیازی به هزینه دادن مردم برای پیگیری مطالبات خودشان نیست. اگر ما هم امروز در کشورمان مشکلات فراوانی از نظر اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی داریم دلیل بر این است که ما در کشورمان حزب قدرتمند نداریم. حزب قدرتمند همیشه به عنوان ناظر بر امور کشور و دولت، فعال است و به عنوان یک ناظر، مراقب و نگهبان، از مطالبات مردم دفاع می‌کند. اگر حزب قدرتمند در کشور پا بگیرد، جایی برای افراد فرصت‌طلب و منفعت‌طلب هم در کشور باقی نمی‌ماند.
وی تصریح کرد: دلیل آنکه کسانی به خاطر نبود حزب در کشور همه‌کاره می‌شوند و در قوا و نهادهای مختلف کشور قرار می‌گیرند آن است که در دنیای امروز، مخالفت با حزب، تشکل‌های مدنی و اجتماعی به معنای عدم‌فهم واقعیت‌های جهان امروز است. یعنی این افراد خودشان را به تجاهل می‌زنند یا می‌دانند اما دوست ندارند که مردم بیشتر و بهتر در تعیین سرنوشت خودشان شرکت کنند و از اینجا باید به این افراد هم حق داد چون این افراد با فعال شدن احزاب قدرتمند کشور از صحنه سیاست خارج می‌شوند.
جلالی‌زاده در پاسخ به این سوال که لازمه تشکیل احزاب قوی در فضای سیاسی امروز چیست و به چه شکل می‌توانیم احزاب قوی داشته باشیم، گفت: متاسفانه به دلیل آنکه برخی حاکمان در کشور ما با حضور احزاب موافق نیستند، کارهایی کرده و موانعی را ایجاد می‌کنند که افراد به حضور در احزاب رغبت پیدا نکنند. اینطور نیست که مردم علاقه‌مند به حضور در احزاب و تشکیل احزاب نباشند اما چون در کشور ما عضویت در حزب هزینه‌بر است و موجب می‌شود که اعضای احزاب دچار هزینه‌های زیادی شوند، به همین دلیل فضای حاکم هم امیدوار به موفقیت احزاب نیست. خیلی از افراد تلاش می‌کنند خودشان را کنار بکشند و در نتیجه ما شاهد احزاب قوی نیستیم.
وی تصریح کرد: دلیل اصلی این است که وقتی یک حزب برای مجلس تأیید نمی‌شود یا فردی به دلیل عضو یک حزب بودن تأیید نمی‌شود، به این معناست که هیچ جایگاهی برای احزاب در کشور ما وجود ندارد یا مسئولین علاقه‌مند نیستند که احزاب در کشور ما فعال باشند. نبود حزب یا احزاب قوی در کشور موجب می‌شود که نیروها و سرمایه‌های کشور به هدر روند و کشور بر اثر سیاست‌های ضعیف و غیرمنطقی و غیرعلمی دچار آسیب‌ها و اتفاق‌های ناگواری شود.
جلالی‌زاده در پاسخ به این سوال که آقای پناهیان در گزاره دیگری اعلام کردند فضای دوقطبی موجود را اصلاح طلبان و اصولگرایان در جامعه ایجاد کردند و تا زمانی که فضای دوقطبی کاذب وجود دارد مشارکت مردم کاهش پیدا می‌کند تحلیل شما از این گزاره چیست، گفت: کسانی مخالف التقاطی بودن جامعه هستند، معتقدند هرکس با ما نیست برماست. یعنی آنها می‌گویند جامعه باید یک دست باشد و زمام جامعه هم در دست ما باشد.
وی افزود: شما نگاه کنید، در آمریکا دو حزب قدرتمند دموکرات و جمهوریخواه وجود دارند. آیا دوقطبی بودن جامعه آمریکا که دو حزب بر سر کرسی ریاست جمهوری یا کنگره مبارزه کرده و در نهایت یک حزب پیروز می‌شود مشارکت مردم را کم کرده است؟ در همین ترکیه که انتخابات دوقطبی شده بود آیا مشارکت مردم کمتر بود؟ در مبارزات و چالش‌های سیاسی حتما دو نفر مخالف در مقابل هم قرار می‌گیرند و هرکدام که از پایگاه مردمی برخوردارتر باشد پیروز می‌شود.
جلالی زاده تصریح کرد: وقتی دو نفر داوطلب انتخابات ریاست جمهوری می‌شوند، اگر جامعه ما یک قطبی باشد دیگر نیازی به انتخابات، رقابت و مبارزه سیاسی نیست. بنابراین احزاب هیچ‌گاه سیاه‌نمایی نکرده‌اند. اگر احزاب وضعیت جامعه را مثل امروز مورد بررسی قرار می‌دهند، با استفاده از کارشناسان، متخصصان و آمارهای دقیق است و مشاهده می‌کنند که دولت در چه مواردی رأی عوض کرده و به گوش مسئولین و مردم می‌رساند تا آن امر اصلاح شود که این موضوع حتما به نفع کشور و مردم است و اصلا ربطی به سیاه‌نمایی ندارد.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1006487/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

رشد ١٧٢ درصدی ارزش معاملات در چهار بورس ‌ایران

هرس درختان در آمریکا

تصویب قطعنامه استقلال بحرین در شورای امنیت سازمان ملل متحد

نوبخت: مساعی هوشمندانه وزیر خارجه در استیفای حقوق ملی مانا خواهد بود

ادامه بررسی لایحه نظام جامع باشگاه‌داری در دستور کار مجلس

عراقچی: ایران از هیچ کوششی جهت کاهش تنش میان کشورهای همسایه فروگذار نخواهد کرد

قالیباف: باید کوشید کارایی و کارآمدی دین در اداره جامعه را به اثبات رساند

پوتین: روسیه و ویتنام همکاری‌های دفاعی و امنیتی‌شان را تقویت می‌کنند

مقام صهیونیست: فرماندهان حماس را ترور کردیم، اما بی‌فایده بود

تحرکات مشکوک آمریکایی‌ها در بغداد؛ «نقشه خطرناکی در راه است»

توافق آبی بین هند و پاکستان به‌رغم آتش‌بس، همچنان تعلیق خواهد ماند

نخست وزیر پیشین اسرائیل: باید به جنگ غزه پایان دهیم

سرمقاله کیهان/ ادامه مذاکرات فقط بعد از پوزش ترامپ

خستگی در سالمندی؛ زنگ خطری که به پای پیری نوشته می‌شود

مخاطرات ابلاغ وارداتی

تفال/ آن شب قدری که گویند اهل خلوت امشب است

کوثری: دشمن فهمیده که با ایرانِ مقاوم نمی‌توان یک‌طرفه مذاکره کرد

اعتراض فرانسوی‌ها به انحلال بزرگترین انجمن حامی فلسطین

تل‌آویو: حماس روش‌های نبرد خود را تغییر داده است

ده‌ها شهید و زخمی در حمله پهپادی صهیونیست‌ها علیه پناهگاه آوارگان

روی میز مذاکرات چه چیزی قرار دارد؟

سرمقاله خراسان/ خداقوت به امام رضایی‌ها

استقبال وزیر خارجه قطر از آغاز مجدد مذاکرات ایران و آمریکا

«ترامپ»: اجرای وعده‌های انتخاباتی سخت‌تر از آن چیزی است که فکر می‌کردم

کیهان نوشت: فرمان تسلیم زیر عنوان توافق

مراسم گرامیداشت شهید حسین امیرعبداللهیان در دامغان برگزار شد

زمان آغاز پیش‌فروش بلیت‌ قطارهای مسافری خرداد

خبر خوش وزیر کار برای مستمری‌بگیران تامین اجتماعی

دیدار وزرای خارجه ایران و قطر در دوحه

اظهارات سفیر آمریکا در سرزمین‌های اشغالی علیه برنامه هسته‌ای ایران

روزنامه ترکیه از توافق پنهان دولت آنکارا و پ.ک.ک خبر داد

کرملین: روسیه پیشنهاد آتش‌بس 30 روزه را بررسی می‌کند

دارو هم کالای لاکچری شد؟

کدام خلیج؟ کدام فارس؟

جریان‏‌شناسی اصول‏گرایان و لیدرهایشان

«پوست‌اندازیِ سعودی‌ها»؛ رپرتاژ مجله بریتانیایی برای بن‌سلمان

مرگ نظریه پرداز قدرت نرم

نتانیاهو در بن‌بست؛ تحلیل «کارشناسان اسرائیلی» از مذاکرات ایران و آمریکا

تصمیم با داده غلط، آتش زیر خاکستر نارضایتی را شعله‌ور می‌کند

مالک شریعتی، نماینده مجلس: 15 میلیارد دلار ارز در خانه‌های مردم است

تستِ عایق بندیِ صدای کف با دستگاه لگدزن

روش جالب پرورش قارچ بر روی تنه درختان

آشنا بشیم با نیاگارای ایران

مرز بین حادثه و معجزه؛ واکنش راننده تریلی پس از فرار میلیمتری از تصادف هولناک!

گوناگون/ آب زمین از کجا آمده است؟ شهاب‌سنگی در قطب جنوب راز را فاش کرد!

آیا می‌دانستید، آب در یک دمای خاص می‌تواند همزمان بجوشد و یخ بزند!

بزرگترین مرال نر جنگل‌های هیرکانی شکار دوربین شد

غول خزنده در آمازون؛ آناکوندای عظیم‌الجثه دیده شد

پارک ملی آتشفشان تنوریو در کاستاریکا

نبرد سهمگین قاتل دریا با فوک بی دفاع