ایران پرسمان

آخرين مطالب

نماد حسرت ایرانیان تحلیل روز

نماد حسرت ایرانیان
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - اکو ایران /متن پیش رو در اکو ایران منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
دوشنبه صبح کیومرث هاشمی از مجلس یازدهم رای اعتماد گرفت و بر کرسی وزارت ورزش و جوانان نشست. شب قبلش – یک‌شنبه شب – ورزش‌دوستان ایرانی به امید سه قهرمانی جهانی پای گیرنده‌هایشان نشستند؛ امیدی که بیشتر به حسرت بدل شد. تنها یکی از سه فینالیست موفق شد طلای جهانی را از آن‌ خود کنند. حسن یزدانی کشتی‌گیر آیکونیک کشورمان برای پنجمین بار به تیلور آمریکایی خورد و در پیکاری پرهیجان، در آخرین ثانیه‌های بازی ضربه فنی شد تا آه از نهان همه بلند شود.
چند ساعت بعد از جلسه رای اعتماد کیومرث هاشمی، اتفاق نمادین دیگری در عالم ورزش کشور رخ داد. فوق‌ستاره فوتبال جهان، کریستیانو رونالدو با تیم النصر عربستان وارد ایران شد؛ آن‌‌ها قرار است در جام باشگاه‌های آسیا در مقابل پرسپولیس قرار بگیرند. فیلم و عکس جوانانی که ساعت‌ها برای دیدار با رونالدو منتظر مانده بودند، با ذوق نام او را صدا می‌زدند و حتی گاهی از در و دیوارها بالا می‌رفتند در شبکه‌های اجتماعی با سرعت بالایی دست‌به‌دست می‌شد.
باز هم مثل مواردی از این دست، فضای مجازی شده بود جایی برای شوخی، تحلیل و تاسف. عده‌ای به طنز رفتارهای عجیب و غریب جوانان هم‌وطنشان را مورد اشاره قرار می‌دادند، عده‌ای تحلیل‌گرانه و عده‌ای با تاسف و شرم. اما شاید ته دل هر یک از این سه دسته را که نگاه می‌کردی «حسرت» مشترک بود. حسرت به چیزی که همسایه جنوبی ما دارد و ما نمی‌توانیم داشته باشیم.
وزیر جدید در جهانی موازی
هم‌زمان شدن این چند رویداد، قیاس ناخودآگاهی را در ذهن مخاطب ایرانی به‌وجود آورد. در حالی وزیر ورزش جدید انتخاب شده بود که از سویی طعم تلخ شکست دو کشتی‌گیر کشورمان هنوز زیر دهان ورزش‌دوستان بود و از سوی دیگر فیلم‌های استقبال جوانان ایرانی از رونالدو فضای مجازی را قبضه کرد. 
وزیر جدید اما در دفاعیات خودش در مجلس در جهانی دیگر سیر می‌کرد: «میدان ورزش امروز به یکی از میادین اصلی جنگ نرم تبدیل شده است و سرمایه‌گذاری سنگین دستگاه‌های تبلیغاتی دشمن برای اثرگذاری بر جوانان و نوجوانان از طریق ورزش و عفت‌زدایی از این طریق و تحمیل ارزش‌های غربی بسیار گسترده شده است». هاشمی ادامه داد: «تاکید ویژه می‌کنم مسئولیت راهبری سازمان‌های ورزشی و به ویژه فدراسیون‌های ورزشی، مسئولیتی حساس و فرهنگی است.»
جالب آن‌که کیومرث هاشمی سابقه‌ای طولانی در مدیریت ورزشی دارد؛ از معاونت سازمان تربیت بدنی و قائم مقامی وزیر آموزش و پرورش در دولت دوم محمود احمدی‌نژاد تا ریاست کمیته ملی المپیک. او در سطح خرد و کلان سیاست‌گذاری ورزشی قرار داشته است.
ورزش ایران: ویترینی که توی ذوق می‌زند
می‌گویند مسابقات و مدال‌های قهرمانی‌ جهانی برای کشورهای درحال‌توسعه مهم‌تر است تا کشورهای توسعه‌یافته. شاید این‌طور باشد، شاید واقعا ورزش و قهرمانی در سطح جهانی فرصتی است برای توسعه‌نیافته‌ها که نشان دهند در سطح بین‌المللی حرفی برای گفتن دارند. فرصتی برای این‌که نام کشور خودشان را در کنار اخبار مثبت در جهان ببینند. به همین قیاس می‌توان این بخش از ورزش را دست‌کم ویترینی برای کشورها، علی الخصوص درحال‌توسعه‌ها، در نظر گرفت.
همین‌طور هم هست. استادیوم‌های رنگارنگ قطر و توانایی عربستان در جذب فوق‌ستاره‌های جهان فوتبال، فارغ از تحلیل‌های اقتصادی آن، ویترین درخشانی را برای این کشورها دست‌وپا کرده است. ویترینی که در ذهن مخاطب ایرانی می‌ماند و با آن‌چه که اینجا هست مقایسه می‌شود. این‌طور است بسیاری از جوانان ورزش‌دوست ایرانی با حسرت دیدن ستاره‌ها بزرگ جهان یا لذت تماشای فوتبال در ورزشگاه‌هایی در تراز جهانی، بزرگ می‌شوند و تنها قاب جادویی است که به آن‌ها نشان می‌دهد دارند چه را از دست می‌دهند.
در نگاه بسیاری از کارشناسان مخارج سنگینی که کشورهای عربی جنوب خلیج فارس در ورزش انجام می‌دهند لزوما قابل دفاع نیست. آن‌ّها بر این باور هستند که این قدر هزینه برای «ویترین» ورزشی یک کشور نمی‌ارزد. شاید همین‌طور باشد اما با این وجود نمی‌توان حسرتی که این ویترین در دل همسایه شمالی‌اش ایجاد می‌کند را نادیده‌گرفت.
زیرساخت و برنامه‌ریزی ورزشی: شاخصی گویا از ما
مساله را می‌توان از منظر دیگری نگاه کرد. ایران در برخی از رشته‌های ورزشی حضور در سطوح بالای آسیایی و جهانی را تجربه کرده است. اما به‌نظر می‌رسد که افت و خیز ورزشکاران ایران در مسابقات جهانی بیشتر از حدود معمول آن است. شاید روزگاری به‌خاطر تلاقی چند رویداد خوب و تلاش سخت یک یا چند ورزشکار مثلا پرسپولیس به فینال باشگاه‌های آسیا برسد اما همه می‌دانند که این دستاورد یک «اتفاق» بوده که تا اطلاع ثانوی قرار نیست تکرار شود.
البته گاهی این موفقیت‌ها پایه‌دارتر است. آن زمان نگاه می‌کنی می‌بینی مربی یا مسئولی چند سال وقت گذاشته و نسلی از ورزشکاران را تربیت کرده که تا چند سال به درخشش ادامه خواهند داد. داستان تیم والیبال کشورمان چیزی در همین مایه‌ها بود. گاهی هم ورزشکاران رشته‌های انفرادی ما بالا می‌آیند و خوش می‌درخشند. سابقه را که دنبال می‌کنی به تلاش بی‌امان خود ورزشکار و برخی از دوربرهایش می‌رسی و نه سیستمی که موفقیت خروجی آن باشد. انگار موفقیت‌ها موردی، پراکنده و بی‌ثبات هستند.
برگردیم به انتخاب وزیر ورزش؛ با نگاهی به بحث‌های امروز مجلس به‌نظر می‌آید هنوز در همان است و پاشنه همان – احتمالا بدتر هم شده. البته اگر رندی آخر گزارش از ما ایراد بگیرد که وقتی شاخص کیفیت حکمرانی ایران سال‌هاست که در حال سقوط آزاد است، چطور امکان دارد یکی فکر کند که ورزش می‌تواند راه متفاوتی را طی کند، ایرادش وارد است و ما را یارای پاسخ نیست.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1043331/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

دیدار استاندار خوزستان با خانواده شهید مدافع امنیت

دومین همایش فصلی کارکنان بنیاد شهید و امور ایثارگران استان البرز برگزار شد

شهید مدرس نمونه بارز یک نماینده متعهد و خدمتگزار ملت بود

سند تعالی، فرهنگی، معنوی اخلاقی و سیاسی سرمایه انسانی بنیاد شهید و امور ایثارگران ابلاغ شد

وقتی مار لقمه گنده تر از دهانش بر میداره!

‏در این ویدئو می توانید شاهکار خلقت را ببینید!

طوفان‌های مغناطیسی در یک قدمی کره زمین

چرا یادمون میره قراره بمیریم؟!

رئیس جبهه اصلاحات: سیاست ورزی مرسوم دوم خردادی با بن بست روبرو شده است

امیرعبداللهیان نوشت: سوگنامه‌ای برای بشریت!

تماس تلفنی پرتنش پاپ و رئیس اسرائیل درباره غزه

بحران در بیمارستان‌های غزه پس از پایان آتش‌بس

تصاویر رهبران حماس در دفتر وزیر جنگ اسرائیل

اکونومیست: پوتین در حال پیروزی است

هدف «من شهردارم» تبدیل هر شهروند به یک شهردار است

«من‌شهردارم» پروژه‌ای بزرگ با استقبال و مسئولیت‌پذیری شهروندان

آغاز دومین دوره طرح «من شهردارم»/ زاکانی: 63 درصد از پروژه‌های نخستین دوره تا این لحظه تکمیل شده است

مشکل آلودگی شهر تهران قدیمی است/ امیدواریم با برقی‌سازی ناوگان حمل‌ونقل عمومی پرونده آلودگی هوا را ببندیم

ایجاد طرح های خلاقانه با پرتقال

موج‌فشان شگفت انگیز "چابهار" در سیستان و بلوچستان

وقتی میگه بدون باشگاه ورزش میکنم!

بازیگوشی دو توله سگ با شیر نر قوی هیکل!

رودخانه گازی حومه راه شیری ستاره دارد

رونمایی از دستاوردهای جدید ارتش؛ از زیردریایی بدون سرنشین تا پهپاد عمودپرتاب

تحلیل مجید تفرشی از مواضع کشورهای عربی درمورد جنگ غزه

حزب‌الله: آشیانه توپخانه اسرائیل را هدف قرار دادیم

مخالفان طالبان در مسیر اتحاد ‌

پیشنهاد اقتصادی عربستان به ایران را جدی بگیریم؟

آغاز به کار غرفه‌های طرح من شهردارم 2 در سطح منطقه 7

دهمین نشست ارائه مقالات علمی و تجربه‌نگاری درس‌آموخته‌های فنی سازمان مشاور برگزار می‌شود

فضاسازی مناسب برای حضور خانواده‌ها در ارتفاعات شمال تهران

"یاکوتیا" به استقبال زمستان تقویمی می رود

شفق شمالی در خاور دور

پرش و رقص دلفین ها در جزیره هنگام

دلربایی پاییز در مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران

داستانک/ وعده های سرد

بازیگوشی های توله پلنگ

سوتی خطرناک هوش مصنوعی/ جراح چشم از حقیقت پرده برداشت

دو خط کتاب/ فقط یک گناه وجود دارد آن هم دزدی ست

ناگفته‌های متکی از جلسات ویژه «شعام» پس از حمله آمریکا به افغانستان

واکنش ایران به گزارش سالانه تروریسم وزارت خارجه آمریکا: فاقد اعتبار است

رونمایی از دستاوردهای جدید ارتش؛ از پهپاد چمروش 4 تا شناورهای متفاوت

شکارچی شب در اختیار ایران!

مرگ نمادین دانشجویان آمریکایی برای همدردی با فلسطینیان

تصاویری از بمباران قبرهای اعضای خانواده خبرنگاران فلسطینی

اتحادیه اروپا رکورد جدید بودجه نظامی خود را منتشر کرد

روزها این چنین در غزه آغاز می‌شود

حمایت مستقیم آمریکا از حملات مجدد صهیونیست‌ها به غزه

ایتالیا خواب ندارد!

بمباران جنون‌آمیز شهر غزه توسط صهیونیست‌ها