ایران پرسمان

آخرين مطالب

امیرعبداللهیان: محاکمه جنایتکاران غزه باید در دستورکار جامعه بین‌المللی قرار گیرد سیاست روز

امیرعبداللهیان: محاکمه جنایتکاران غزه باید در دستورکار جامعه بین‌المللی قرار گیرد
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - فارس / وزیر امور خارجه در نشست عالیرتبه شورای امنیت درباره اجرای قطعنامه 2217 که به دلیل عدم صدور روادید، موفق به شرکت در آن نشد، خواستار محاکمه و اجرای عدالت مرتکبان جنایات در غزه از سوی جامعه بین‌المللی شد و بر حمایت ایران از حرکت مشروع و قانونی ملت فلسطین برای رهایی از اشغال تأکید کرد.
وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران قرار بود در نشست عالیرتبه شورای امنیت درباره اجرای قطعنامه 2217 حضور یابد و به سخنرانی بپردازد که به دلیل تاخیر در صدور روادید از سوی آمریکا موفق به حضور در این نشست نشد.
وزیر امور خارجه روز چهارشنبه هشتم آذر ماه در حاشیه جلسه هیأت دولت با اشاره به دعوت به عمل آمده از وی برای شرکت در نشست شورای امنیت سازمان ملل درباره فلسطین گفت که دولت آمریکا در صدور ویزا برای من و سایر هیأت ایرانی تاخیر داشت و همین امر باعث شد نتوانیم در نشستی که امروز در سازمان ملل برگزار می‌شود، شرکت کنیم. وی افزود: آمریکایی‌ها یک بامداد امروز به من و همکارانم ویزا دادند که با توجه به برگزاری نشست در ساعت 09:30 در نیویورک، عملا امکان حضور من در این نشست فراهم نشد.
بازار
نمایندگی دائم جمهوری اسلامی ایران در نیویورک قرار است متن این سخنرانی را در سازمان ملل ثبت کند.
متن سخنرانی امیرعبداللهیان که قرار بود در این نشست قرائت شود به شرح زیر است.
*سازمان ملل و شورای امنیت تاکنون در ایفای مسؤولیت‌­های قانونی و اخلاقی خود در قبال مسأله فلسطین ناکام بوده
وی در این سخنان با بیان اینکه برگزاری این نشست در امروز، یعنی روز 29 نوامبر، که از 46 سال قبل توسط مجمع عمومی سازمان ملل به عنوان روز بین‌المللی همبستگی با مردم فلسطین نامگذاری شده است، را به فال نیک می‌گیریم، عنوان کرده است: نفس برگزاری این نشست برای جلب توجه نسبت به فاجعه انسانی تحمیل شده بر غزه بسیار مهم و ارزشمند است، اما تنها در صورتی می‌­توان چنین جلساتی را واقعا مفید دانست که منجر به اقداماتی ملموس برای کاهش آلام مردم مظلوم فلسطین و توقف دائمی روند ادامه دار نسل‌کشی مردم فلسطین به ویژه در غزه شود.
وزیر خارجه اضافه کرده است: باید با صراحت و شجاعت اعتراف کنیم که سازمان ملل متحد و به ویژه شورای امنیت تاکنون در ایفای مسؤولیت‌­های قانونی و اخلاقی خود در قبال مسأله فلسطین ناکام بوده است. این ناکامی بیش از همه ناشی از حمایت بی ­چون­ و ­چرای آمریکا از رژیم اشغالگر و ممانعت از هرگونه اقدام موثر برای پاسخگو­کردن اسرائیل بوده است. این، یک شکست اخلاقی برای جامعه بین­‌المللی و نظام ملل متحد است، اما مسؤولیت اصلی آن بر عهده قدرت‌­هایی است که مصرانه مانع از ایفای نقش شورای امنیت طبق منشور ملل متحد می­‌شوند.
در سخنرانی امیرعبداللهیان عنوان شده است: امروز بیش از هر زمان دیگری به قطعنامه 2217 ارجاع می شود، قطعنامه‌ای که اگرچه بسیار دیرهنگام و با محتوایی ضعیف صادر شد، ولی گامی کوچک در مسیری درست به شمار می‌آید که لازم است با جدیت تقویت شود. انتظار طبیعی جامعه بین‌­المللی این بود که شورای امنیت بلافاصله بعد از شروع حملات بدون تفکیک علیه غزه، وارد عمل شده و مانع از استمرار کشتار انسان‌­های بی­گناه شود. چه کسی می‌­تواند کتمان کند که تجاوز تمام­ عیار رژیم اشغالگر به غزه به عنوان باریکه­‌ای که یکی از متراکم‌­ترین مناطق جمعیتی در دنیا محسوب می­‌شود و طی 17 سال گذشته در محاصره کامل قرار داشته است و کشتار هزاران انسان بی­گناه که بیش از 70 درصد آنها زن و کودک هستند، تهدید کننده صلح و امنیت بین‌المللی نبوده است؟
به گفته وزیر امور خارجه، شدت و حجم کشتار غیرنظامیان در طی 50 روز حمله اسرائیل به غزه، بی سابقه بوده و تعداد کودکان و زنان کشته شده در غزه به تنهایی بیشتر از مجموع زنان و کودکانی است که در منازعات مختلف یک سال گذشته در سراسر جهان شامل منازعه اوکراین به قتل رسیده اند. این در حالی است که ماشین سرکوب و کشتار رژیم نژادپرست، همزمان و طی همین دوره زمانی دو ماهه بیش از 3100 فلسطینی را نیز در کرانه باختری به قتل رسانده یا زخمی کرده است (بنا به توصیف روزنامه نیویورک تایمز 25 نوامبر).
* چگونه می‌توان بی عملی شورای امنیت در قبال فاجعه هولناک انسانی غزه را توجیه کرد؟
امیرعبداللهیان خاطرنشان کرده است: چه کسی می‌­تواند این واقعیت را نادیده بگیرد که بمباران­‌های کور و بدون تفکیک غزه با استفاده از بمب‌­های 2000 پوندی و دیگر سلاح‌های ممنوعه از جمله بمب‌های فسفری، که هیچ مکانی شامل بیمارستان‌ها و مساجد و کلیساها و مدارس را نیز مستثنی نکرد، همه عناصر تشکیل دهنده جنایات شدید بین‌المللی شامل جنایت جنگی، نسل کشی و جنایت علیه بشریت را دارا بوده است؟ چگونه می‌توان بی عملی شورای امنیت در قبال فاجعه هولناک انسانی غزه را توجیه کرد؟
به گفته وزیر امور خارجه، اکنون شورای امنیت و اعضای آن در برابر یک آزمون بسیار خطیر قرار دارند. در وضعیتی که غزه تحت اشغال و محاصره ظرف 50 روز زیر شدیدترین حملات نظامی قرار داشته و بیش از 16000 نفر از فرزندان خود که 6000 نفر آنها کودک و 4000 نفر از آنها مادر هستند را از دست داده و در شرایطی که بیش از نیمی از شمال غزه به تلی از خاک تبدیل شده است، هیچ چیزی جز تضمین توقف کامل حملات جنایتکارانه اسرائیل جبران کننده بخش کوچکی از شرمساری اخلاقی جامعه بین المللی در برابر مردم فلسطین و دنیای اسلام نخواهد بود.
وی با بیان اینکه باید به هوش بود که وقفه انسانی علیرغم مفید بودن آن تبدیل به مستمسکی برای تطهیر جنایات گذشته و فرصتی برای تمهید جنایات جدید نشود، افزوده است: تراژدی فلسطین به عنوان یک مسأله انسانی و اخلاقی و حقوقی با ابعاد جهانی، از 7 اکتبر شروع نشد. نباید اجازه داد رژیم اشغالگر و حامیان و مدافعان آن با قبل واقعیت و دروغ پردازی، واقعیت طولانی اشغالگری، سرکوب، تحقیر و نسل کشی یک ملت را – که بیش از 8 دهه به صورت مستمر ادامه دارد – به حاشیه برانند. خشونت و منازعه در خاورمیانه انتخاب مردم فلسطین و ملت های منطقه نبوده است. خشونت، کالای تحمیل شده بر منطقه به واسطه اشغال و خود برتر پنداری نژادی ایدئولوژی صهیونیسم است. اشغالگری ادامه­‌دار و سرکوب­گر که از 1920 شروع شد، در 1948 نهادینه شد و موجب کوچ اجباری یک میلیون فلسطینی شد و در سال‌های بعد از طریق تجاوز و زور نظامی گسترش یافت و تا به امروز از طریق مصادره زمین‌های فلسطینی‌ها و ساخت شهرک‌های جدید ادامه یافته است، بازتاب یک ذهنیت برتری طلب و نژادپرست است که برای مردم تحت اشغال حقوق انسانی برابر قائل نیست.
امیرعبداللهیان در این سخنرانی با تأکید بر اینکه جنایت و نسل کشی مردم فلسطین نباید عادی سازی شود، خاطرنشان کرده است: این یک تکلیف حقوقی و اخلاقی طبق ماده یک مشترک کنوانسیون‌های چهارگانه ژنو 1949 و کنوانسیون مقابله با نسل کشی 1948 است. نباید اجازه داد جنایتکاران با مظلوم نمایی و مستمسک قراردادن جنایاتی که دیگران دهه‌ها پیش در قاره‌ای دیگر علیه یهودیان مرتکب شده‌اند و یا با متهم کردن منتقدان به ضد یهودی گری (anti-semitism) از پاسخگویی در برابر جامعه بین‌المللی طفره رفته و به نسل‌کشی ملت فلسطین ادامه دهند. مقاومت مشروع و قانونی ملت فلسطین برای کسب حق تعیین سرنوشت و دفاع از حقوق بشر و کرامت انسانی فلسطینی‌ها، یک حق پذیرفته شده طبق منشور ملل متحد و حقوق بین‌الملل است و هیچ فرد یا کشور یا سازمانی نمی‌تواند این حق را از فلسطینی‌ها سلب کند. توصیف مبارزه مشروع ملت فلسطین برای احقاق حق تعیین سرنوشت به عنوان تروریسم، نقض آشکار و آگاهانه منشور ملل متحد و قواعد آمره حقوق بین‌الملل و عملی غیراخلاقی و مذموم است.
* به حمایت از حرکت مشروع و قانونی ملت فلسطین برای رهایی از اشغال ادامه می‌دهیم
رئیس دستگاه دیپلماسی عنوان کرده است: جمهوری اسلامی ایران در چارچوب سیاست اصولی خود مبنی بر مخالفت با تجاوز و استفاده از زور در روابط بین‌الملل، اشغالگری، نژادپرستی و تبعیض نژادی و نیز در راستای سیاست مسؤولانه خود برای حراست از صلح و امنیت منطقه‌ای و بین‌المللی، به حمایت از حرکت مشروع و قانونی ملت فلسطین برای رهایی از اشغال و آپارتاید تحمیلی بر سرزمین فلسطین ادامه می‌دهد.
وزیر خارجه در سخنرانی خود اضافه کرده است: در شرایط کنونی، آنچه که باید به عنوان اولویت وجهه همت شورای امنیت سازمان ملل و کلیه دولت ها قرار گیرد، تضمین آتش بس دائمی در غزه، جلوگیری از اخراج فلسطینی‌ها از موطن خود، رساندن فوری کمک های بشردوستانه غذایی و دارویی به مردم غزه، وصل برق و سوخت است. همه فلسطینی‌ها شامل 7 میلیون آواره و فلسطینی‌ها ساکن در کرانه باختری و نوار غزه، مستقیم و غیرمستقیم عزادار عزیزان از دست رفته خود هستند. اکثر جمعیت غزه خانه و دارایی‌‌های خود را در جریان حملات اسرائیل از دست داده­‌اند. جهان نمی­‌تواند نسبت به این ظلم آشکار که نقض فاحش حقوق بشر و حقوق بشردوستانه و مصداق شدیدترین جنایات بین‌­المللی است، بی‌­اعتنا بماند. بی کیفرمانی طراحان و مجریان و عاملان جنایات شنیع (atrocity crimes)، مجوز و محرکی برای تکرار این جنایات است. بر این اساس، باید محاکمه و اجرای عدالت در مورد مرتکبان این جنایات در دستورکار جدی جامعه بین‌المللی قرار گیرد. دولت‌هایی که دهه‌هاست خود را مدعی خودخوانده حقوق بشر و حقوق بشردوستانه معرفی کرده و بارها به بهانه نقض حقوق بشر – در مقیاس­‌هایی بسیار خرد و غیرقابل مقایسه با آنچه در غزه واقع شد – به استفاده ابزاری از سازوکارهای بین‌­المللی برای بدنام سازی کشورهای در حال توسعه مبادرت کرده‌اند، در آزمون صداقت و باورمندی واقعی به ادعاهای خود مردود شدند. نفاق و استاندارد دوگانه در رابطه با حقوق بشر، کلیت حاکمیت قانون در روابط بین‌­الملل را مخدوش کرده و عرصه را برای یکه‌­تازی جنایت­کاران و ناقضان حقوق بین‌الملل آماده‌­تر می‌­کند.
وی در پایان با بیان اینکه این چیزی نیست که هیچ دولت مسؤولیت پذیر و صلح طلبی بپسندد، عنوان کرده است: به امید آزادی مردم فلسطین از یوغ اشغال و سرکوب اشغالگران.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1068768/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

مراسم تجلیل از معلمان و اساتید شاهد و ایثارگر استان اصفهان برگزار شد

پیام تسلیت رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی درگذشت مادر شهیدان والامقام «دیانتی»

پاسخ شاعرانه امام رضا(ع) به آیت‌الله حق شناس!

ترفندهای میوه خوردن

دوربین‌های دید در شب‌ به اندازه عینک می‌شوند

فرمانده ارتش: نهادهای بین‌المللی به تکالیف خود برای مقابله با رژیم صهیونی عمل کنند

100 کشته و مفقود در حادثه وقوع سیل شرق کنگو

پوتین: کی‌یف پیشنهاد آتش‌بس ما را بی‌پاسخ گذاشت

موج بزرگ خودکشی نظامیان صهیونیست در راه است

ترامپ در تدارک فتح کنگره

ترامپ: هفته بزرگی در پیش است

حدود 1500 تن از مردم غزه بینایی خود را از دست داده‌اند

هشدار درباره فعالیت‌های محرمانه «سی آی ای» در عراق

سرمقاله اعتماد/ ظرف و مظروف آموزش

بی‌اعتبار

ساکت‌ترین اتاق جهان!

کوک کردن سیم های گیتار با تیونر خودکار هوشمند

دکتر ظریف برای دیدار با مردم و جشن امضای کتابش به نمایشگاه کتاب می‌رود

زمان مذاکرات امروز ایران و آمریکا مشخص شد

نتانیاهو سفر ترامپ به منطقه را خراب می‌کند؟

هشدار کارشناس اسرائیلی درباره اضمحلال ساختار رژیم صهیونیستی

ژنرال صهیونیست: صحنه فرار گردشگران از ساحل تل‌آویو یعنی پیروز نشده‌ایم

تداوم مذاکرات تجاری میان چین و آمریکا

رهبر معنوی دروزی‌های سوریه: اسرائیل دشمن نیست

فارن‌افرز: ایران از تاریخ آموخته به آمریکا اعتماد نکند

پیش‌پرده مذاکراتی ایران و آمریکا

سرمقاله آرمان ملی/ دولت از هجمه‌های مخالفان نترسد

کدام سکوها در صف رفع فیلترینگ هستند؟

نماهنگ شنیدنی «خادمان» به مناسبت دهه کرامت

صبحانه مشترک با آلپاکا

در ساختار اداری و سیاستی کشور مسیری برای ترویج علم شکل نگرفته است

رونمایی از 2 کتاب در غرفه وزارت خارجه در نمایشگاه کتاب

گشتی در نمایشگاه کتاب تهران

حمایت نوبخت از تیم مذاکره کننده ایرانی در آستانه دور چهارم مذاکرات

منبع ایرانی: غنی‌سازی اورانیوم در خاک ایران خط قرمز قطعی تهران در مذاکرات است

واکنش واعظی به اقدام خلاف عرف گوگل درخصوص خلیج فارس

وزیر خارجه جدید آلمان: وضعیت نوار غزه غیرقابل تحمل شده است

تدابیر امنیتی در بغداد پیش از برگزاری اجلاس سران عرب

ویتکاف یک پروتکل قدیمی را زیر پا گذاشت!

کلمبیا به رئیس جمهور اسبق و مجرم پاناما پناهندگی داد

وزیر خارجه چین: هند و پاکستان باید از بروز مجدد درگیری جلوگیری کنند

مذاکرات هشت ساعته دور اول گفت‌وگوهای تجاری چین و آمریکا

سرمقاله هم میهن/ توسعه مفهوم کارگر

برقی‌سازی 20 هزار موتورسیکلت در تهران؛ هوا و سوخت نفس می‌کشند؟

جزئیات اجرای مرحله سوم کالابرگ؛ فعلا خبری نیست!

سیستم حمل و نقل بنگلادش

قفل دوچرخه جالب

برچسب هوشمند؛ پزشک آینده روی پوست شما

شرط زیاده‌خواهانه ترامپ برای رفع تحریم‌ها؛ برنامه هسته‌ای ایران کاملا برچیده شود

جلالی‌زاده: اگر موضوع مذاکره به رفراندوم گذاشته شود حداقل 80 درصد مردم موافق هستند