ایران پرسمان

آخرين مطالب

چالش آمریکا برای تامین تسلیحات اوکراین تحلیل روز

چالش آمریکا برای تامین تسلیحات اوکراین
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - ایسنا /متن پیش رو در ایسنا منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
روزنامه تلگراف با اشاره به کاهش سرعت تولید مهمات توپخانه‌ای توسط متحدان اوکراین، تاثیر این موضوع را بر عملکرد کی‌یف در میدان جنگ با روسیه بررسی کرد.
 رسانه انگلیسی مدعی شده در حالی که «ولودیمیر زلنسکی» رئیس‌جمهور اوکراین درباره کاهش موجودی مهمات ارتش هشدار می‌دهد، روسیه میلیون‌ها گلوله توپ از کره شمالی دریافت می‌کند. اوکراین با بدتر شدن وضعیت آب‌وهوا برای تامین میزان کافی مهمات توپخانه‌ای به منظور تغییر دادن این وضعیت، در مضیقه است.
روزنامه تلگراف در این باره نوشت: زلنسکی هشدار داده است که محموله‌های اصلی مهمات 155 میلی‌متری پس از در گرفتن جنگ میان اسرائیل و حماس در ماه گذشته، با کاهش شدیدی روبه‌رو شده است.
هم اوکراین و هم روسیه، سخت در تلاش بوده‌اند ذخایر گلوله‌های توپ خود را پس از نزدیک به دو سال جنگ دوربرد در میدان‌های وسیع حفظ کنند اما به گفته سرویس اطلاعاتی کره شمالی، روسیه، اخیرا، یک میلیون گلوله توپ از کره شمالی، در ده محموله جداگانه، دریافت کرده است. این به روسیه کمک کرده نیروهایش را در تلاشی دوباره از سوی اوکراین برای تصرف آودیوکا و در هم کوبیدن پیاپی شهر دونتسک با آتش توپ‍خانه‌ای حفظ کند.
در عین حال، اتحادیه اروپا اذعان کرده است هدف بلندمدت یک‌ساله آن برای تحویل یک میلیون گلوله توپ به کی‌یف تا مارس سال میلادی بعدی، محقق نخواهد شد. این نهاد اروپایی از آغاز این برنامه در 9 فوریه، در حدود 300 هزار گلوله توپ به اوکراین عرضه کرده است که عمدتا از ذخایر کشوری آن‌ها بوده است. دیپلمات‌ها و وزرای اروپایی ضعف در توانمندی‌های اروپا در عرصه تولید و عملکرد ناموفق در افزایش قابل توجه سرعت آن را مقصر اجرای ضعیف این برنامه دانسته‌اند.
در ادامه این گزارش آمده است: طبق آمار سرویس‌های اطلاعاتی غربی، تخمین زده شده بود که اوکراین حدود 6 هزار گلوله 155 میلی‌متری در روز شلیک کند، در حالی که روسیه 20 هزار گلوله در روز شلیک می‌کرد و این میزان برابر با تولیدات ماهانه اروپاست. این میزان، اغلب به شدت نبردها و تامین مهمات از سوی کشورهای خارجی بستگی داشت و متغیر بود.
عرضه مهمات متعارف ارتقایافته با قابلیت دوگانه، از جمله گلوله‌های خوشه‌ای توسط آمریکا برخی مشکلات را برطرف کرد، چراکه ذخایر قابل توجهی از این گلوله‌ها وجود داشت.
«جاستین کرامپ» مدیرعامل شرکت اطلاعات راهبردی «Sibylline» در این باره گفت «این موضوع، به ویژه، به توجه به درگیری‌های جنگی در اسراییل، نگرانی‌ها درباره کمبود مهمات را کاهش داد.»
مهمات توپخانه‌ای یکی از درخواست‌های اصلی اوکراین در مذاکرات آن با غرب برای درخواست حمایت از آن در جنگ است. آلمان، اخیرا، به کی‌یف قول داد که تعداد بیشتری از گلوله‌های 155 میلی‌متری را به آن عرضه کند که در چارچوب بسته حمایتی نظامی 1.4 میلیارد دلاری انجام خواهد شد.
در این میان، آمریکا در تلاش است برای جبران کمبود ذخایر مهمات در پی جنگ اوکراین و جنگ اسرائیل با حماس، سرعت تولیدات گلوله‌های توپ خود را بالا ببرد. اخیرا، ارتش آمریکا از کنگره خواست بودجه 3.1 میلیارد دلاری را برای خریداری گلوله‌های توپ 155 میلی‌متری و توسعه تولیدات تایید کند.
«داگ بوش» دستیار وزیر دفاع آمریکا در زمینه خرید تجهیزات ارتش این کشور گفت که حدود نیمی از این بودجه تخصیص‌یافته 3.1 میلیارد دلاری به گلوله‌های 155 میلی‌متری صرف ارتقای ظرفیت صنعتی کشور شده و بقیه آن صرف خریداری گلوله‌ خواهد شد. آمریکا برنامه دارد سرعت تولید گلوله‌های 155 میلی‌متری خود را به 100 هزار در ماه برساند اما انتظار نمی‌رود که این هدف تا سال 2025 عملی شود.
سرعت کم متحدان اوکراین در تولید مهمات توپخانه‌ای به معنای این است که کی‎یف، احتمالا، نخواهد توانست در میدان تعادل برقرار کند. کرامپ در این باره می‌گوید «مطمئنا، تعداد بیشتری به کار اوکراین می‌آید اما در حال حاضر، هر دو طرف از منابع کافی برای دوام آوردن در نبردها برخوردارند، اگرچه، در شرایط فعلی، برای داشتن دستاوردی در میدان کافی نیست.»
دولت‌های غربی در پاسخ به درخواست‌های متعدد کی‌یف استدلال کرده‌اند که قصد دارند با سامانه‌های تسلیحاتی باکیفیت‌تر و دوربرد نظامیان اوکراین را تجهیز کنند.
طبق ادعای تلگراف، موشک کروز «سایه طوفان» اهدا شده به اوکراین توسط انگلیس و فرانسه و موشک‌های «اتکمز» آمریکا به طور قابل توجهی به غلبه بر توانمندی‌های روسیه در میدان کمک کردند.
در ادامه این مطلب ادعا شده است: برتری کرملین در زمینه مهمات، با از دست دادن 600 سلاح و سکوی پرتاب، به تدریج در مدت 20 ماه جنگ کاهش یافت. گفته می‌شود خسارات توپخانه‌ای مسکو در ضدحملات جنوب، چهار برابر کی‌یف است. با این وجود، اوکراین بدون گلوله‌های توپ نخواهد توانست در برابر پیشروی‌های روسیه دوام بیاورد یا خود در آینده پیشروی کند.
به گفته کرامپ، نگرانی‌ها درباره وضعیت، با توجه به بسته شدن کارخانه‌های تولید مهمات باقی‌مانده از دوران جنگ سرد، رو به افزایش است.
بازار
زلنسکی روز جمعه، در کنفرانسی خبری در کی‌یف به سه «پیروزی» اشاره کرده بود که کشورش باید در عرصه بین‌المللی به آن دست پیدا کند. او گفت «ما به سه پیروزی نیاز داریم. اولی پیروزی در برابر کنگره آمریکاست. این موضوع یک چالش است، آسان نیست اما اوکراین تمام تلاش خود را می‌کند.»
«جو بایدن» رئیس‌جمهور آمریکا از کنگره خواسته است مبالغ بیشتری را برای کمک به اوکراین تایید کند اما بودجه کی‌یف در یک لایحه بودجه موقت به تصویب‌رسیده در هفته گذشته حذف شد.
زلنسکی در ادامه گفت «دومین پیروزی دریافت کمک اتحادیه اروپا در زمینه بسته 50 میلیارد یورویی است. سومی هم آغاز مذاکرات درباره عضویتمان (در اتحادیه اروپا) است.»
اشاره زلنسکی به بسته حمایتی اعلام شده‌ اخیر اتحادیه اروپا برای اوکراین است که تا کنون به دلیل مخالفت مجارستان تایید نشده است.
اوکراین امیدوار است که اعضای اتحادیه اروپا در نشستی که 14 تا 15 دسامبر برگزار خواهد شد، با آغاز روند مذاکراتی عضویت کی‌یف در این نهاد اروپایی موافقت کنند.
ترجمه شادی سلطان زاده

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1069116/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تحلیل هاآرتص از وعده خبر بزرگ ترامپ درباره ایران

سفارت ایران در واتیکان، انتخاب پاپ جدید را تبریک گفت

ترامپ مجری «فاکس نیوز» را به عنوان دادستان فدرال پایتخت آمریکا معرفی کرد

آمریکا: قصد مداخله در مناقشه هند و پاکستان را نداریم

تلاش خاموش هند و پاکستان برای تنش زدایی در میانه‌ی موشک‌پراکنی

بی انصافی در نماز

شگفتی طبیعت؛ تخم‌گذاری حلزون غول‌پیکر از گردن

ارتفاعات رودبار در گیلان

علت انتخاب نام خانوادگی ایرانی برای فرمانده نیروی دریایی ارتش

ماجرای جالب یکی از خادمان مهمان سرای غدیر برای خادم شدن

سامانه ذخیره‌سازی انرژی بدون لیتیوم با عمر 25 سال معرفی شد

غزل زیبای سعدی

کمالوندی: ایران تنها کشوری نیست که غنی‌سازی دارد و در عین حال سلاح هسته‌ای ندارد

فشار شدید دولت آمریکا بر تل آویو برای رسیدن به توافق با حماس

انتقاد «بیل گیتس» از «ایلان ماسک»

وسایل نوستالژیک و قدیمی که حس خوبی به شما میدهد

وسیع ترین چشمه آب گرم جهان

بر فرازِ خلیج فارس

مکانی زیبا در قزاقستان

وقتی یوزپلنگ به مرغ‌های شاخدار درس پرواز می‌دهد!

لحظه ریزش دیوار روی یک آتش‌نشان

توضیح کامل امیر دریادار شهرام ایرانی درباره نام تاریخی خلیج فارس

جمله احساسی امیر دریادار شهرام ایرانی درباره خلیج فارس

سخنان ارزشمند دکتر قمشه ای

گفتگوی تلفنی گروسی با عراقچی

دیدار عارف با جمعی از اعضای حزب کارگزاران/ فائزه و محسن هاشمی هم بودند

انگلیس سنگین‌ترین بسته تحریمی علیه روسیه را اعمال کرد

استقبال چین از انتخاب پاپ جدید

رسانه های عبری: سفر وزیر دفاع آمریکا به اسرائیل لغو شد

سفیر آمریکا: تل آویو مسئول توزیع کمک‌ها در غزه نخواهد بود

آغاز عملیات اجرایی حفاری اکتشافی نفت در دریای خزر پس از سه دهه وقفه

نصری: هدف آشکار منافقین، تخریب اقدامات دیپلماتیک ترامپ با ایران است

چه شود آهویت باشم یا علی ابن موسی الرضا

برگ های پاییزی در استان شیگای چین

هرچی که دارمو امام رضا بهم داد

جزایر برمودا واقع در آتلانتیک شمالی

راز چشم‌های آبی فاش شد؛ همه به یک انسان اولیه اروپایی بازمی‌گردند

سخنان دلنشین دکتر کاکایی

نیوزویک نظر پاپ جدید در مورد سیاست‌های مهاجرتی ترامپ را اعلام کرد

الجولانی در ازای لغو تحریم‌ها، پیشنهادهایی به آمریکا داده است

رژه هوایی جنگنده‌های نیروی هوایی ارتش روسیه بر فراز میدان سرخ

صادارات چین به آمریکا در ماه فروردین امسال 17.6 درصد کاهش یافت

دستیار ویژه ریگان: آیا ترامپ به جنگ با ایران «نه» می‏‌گوید؟

وزیر نفت از تسریع فرآیند جذب سرمایه‌گذاری در بخش بالادستی صنعت نفت خبر داد

بیت‌کوین به کانال 100 هزار دلار بازگشت

ببینید که ژاپنی ها ساختمان هاشون رو چجوری تخریب می‌کنند!

چه خوبه که ما امام رضا داریم...

کشف ماهواره ناسا درباره انتشار اشعه ایکس از سیاه‌چاله

روزگار از من گرفت

قالیباف: من هیچ وقت با مذاکره مخالف نبودم/ مگر می‌شود بدون دنیا زندگی کرد