ایران پرسمان

آخرين مطالب

جنایت علیه صلح تحلیل روز

جنایت علیه صلح
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - هم میهن /متن پیش رو در هم میهن منتشر شده و بازنشر آن در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
پس از ترور اسماعیل هنیه در تهران، شاید بتوان گفت که 75سال گذشته و از بدو اعلام موجودیت اسرائیل، هیچ‌گاه به اندازه امروز این ادعا که این رژیم عامل اصلی بی‌ثباتی در منطقه خاورمیانه است، مورد پذیرش عمومی و جهانی نبوده است. جنایات این رژیم در غزه صفحه جدید و البته وحشتناکی را در تاریخ نقض حقوق بشر گشوده است؛ به‌طوری‌که برخی از تحلیلگران معتقدند که این جنایات به تعبیری بدتر از هلوکاست است؛ زیرا در جلوی چشم جهانیان و با حمایت ایالات متحده و سکوت نسبی غرب انجام می‌شود. درحالی‌که هلوکاست هرچه بود، پنهانی بودن آن یا تایید زشتی آن از سوی عامل جنایات، انکارناپذیر است.
ولی اکنون نتانیاهو به‌عنوان یک جنایتکار جنگی در رأس و فرمانده ماشین نقض نظام‌مند حقوق‌بشر در غزه است. اسرائیل با فاصله بسیار زیادی از هر کشور دیگری دنبال ترور بوده است و پیچیده‌ترین و مشهورترین ترورها را در بیرون از مرزهای خود انجام داده است و عجیب و جالب این است که پس از این همه قدرت‌نمایی اطلاعاتی و عملیاتی و ترور صدها نفر، نه‌تنها مشکل آن حل نشده که موجودیت آن بیش از گذشته در خطر قرار گرفته است؛ اگر جز این بود، اسرائیل تاکنون از جنگ و بی‌ثباتی خارج شده بود.
همچنین، ترورهای اسرائیل منحصر به افراد سیاسی و نظامی نبود؛ از نویسنده و روشنفکر گرفته تا دانشمندان و متخصصان و روزنامه‌نگاران را شامل می‌شود. همچنان که منحصر به فلسطینی و عرب و مسلمان نبود و انگلیسی و آلمانی و مسیحی و حتی یهودی را هم شامل شده است. مدتی بود که کوشش‌های جهانی برای پایان دادن به جنگ وحشیانه علیه مردم غزه در حال انجام بود و همزمان نیز مذاکراتی برای آرامش فضای عمومی و نظامی منطقه بین ایران و کشورهای صاحب‌نفوذ در جریان بود. همچنین، در ایران انتخاباتی برگزار شد و رئیس‌جمهوری روی کار آمد که شعار محوری او در سیاست خارجی ایجاد صلح و آرامش و تفاهم و گفت‌وگوست. ولی نتیجه چه شد؟
نتانیاهو در همان روز اول کار این دولت، به زشت‌ترین شکل ممکن دست به اقدام تروریستی زد تا پیام جنگ‌طلبانه خود را خیلی روشن به جهان اعلام کند؛ این پیام که حیات و نطفه اسرائیل و ایدئولوژی حاکم بر آن بر جنگ گذاشته و بنا شده است. صلح و پیشرفت اقتصادی کشورهای منطقه بیش از هر جنگی نافی موجودیت این رژیم است. البته ملاحظات سیاسی و نظامی در پاسخ به این اقدام و تعیین زمان و مکان آن موضوعی خارج از صلاحیت ماست؛ ولی آنچه که باید باور داشت، همین گزاره فوق است که دشمن اسرائیل توسعه اقتصادی منطقه و گام برداشتن به‌سوی حل اختلافات منطقه‌ای است.
مشکلات شخص نتانیاهو از طریق دامن زدن به بحران و ایجاد تنش‌های سیاسی و نظامی حل یا کمتر خواهد شد. نتانیاهو و هم‌پیمانان او می‌کوشند که حمایت بی‌چون‌وچرای غرب به‌ویژه ایالات متحده را داشته باشند و اجازه ندهند که منطقه روی آرامش ببیند. پارادوکس سیاست در موضوع اخیر از آنجا ناشی می‌شود که نه می‌توان در برابر جنایت سکوت کرد و نه می‌توان در تله جنگ‌طلبانه آن افتاد. شاید یک راه سوم‌ هم پیش روی ما وجود داشته باشد؛ به میدان آوردن کشورهایی که از این سیاست‌های اسرائیل زیان می‌بینند و آن را برای منطقه و منافع خود زیان‌بار می‌دانند. در این مسیر، حتی برخی از کشورهای غربی نیز مجبور به همراهی هستند و یا ایالات متحده نیز نخواهد توانست چون امروز و بی‌محابا از نتانیاهو حمایت کند. این راه، همان پیگیری خط صلح همراه با توسعه منطقه‌ای همه‌جانبه و با مشارکت همه کشورهای همسایه است؛ موضوعی که در سخنرانی آقای پزشکیان در مراسم تحلیف نیز به‌روشنی مورد تاکید قرار گرفته بود.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1148692/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

واکنش مکزیک و کانادا به تعرفه‌های ترامپ

افزایش بازده اوراق قرضه جهانی پایدار است؟

شرایط خروج از کشور دانش آموزان به چه شکل است؟

تصویب 650میلیون دلار سرمایه گذاری درهیئت سرمایه گذاری خارجی

برنامه زمانبندی تخصیص ارز ثبت سفارش‌ها بزودی اعلام می‌شود

آمادگی فرودگاه امام برای پروازهای تهران پاریس از 12 بهمن

38.5 میلیون دلار در تالار ارز تجاری معامله شد

افزایش عوارض 5 آزادراه دولتی؛ درآمد 5 همتی محقق می‌شود؟

ثبت 20هزار دیدار با ایثارگران استان تهران/پرداخت یک‌هزار و 900 میلیارد تسهیلات قرض‌الحسنه به ایثارگران

حکمت/ برترین عمل شیعیان ما انتظار فرج است

گربه رباتیک به کاهش استرس کمک می‌کند

شعر انتخابی ریحانه وطن‌خواه

شعر خوانی شنیدنی به زبان ترکی توسط خانم شریفی مقدم و آقای رونقی

تصاویر تشییع پیکر قضات شهید در حرم مطهر حضرت معصومه(س)

قائم پناه: مصوبات سفرهای استانی رئیس‌جمهور نباید در برنامه‌ریزی کلان کشور خللی ایجاد کند

حضور قاضی صلواتی در مراسم تشییع پیکر قاضی رازینی و مقیسه

دستگیری اعضای یک شبکه تکفیری-سلفی توسط وزارت اطلاعات

هشدار یمن؛ موشک‌های نقطه‌زن داریم

رژیم صهیونیستی وضعیت سلامت اسرای آزاد شده خود را اعلام کرد

آمار روسیه از تلفات اوکراین؛ ٤٦٠ نظامی کشته شدند

افزایش مجدد قیمت لبنیات تکذیب شد

سرپرست سازمان بنادر منصوب شد

واردات خودرو به مناطق آزاد مجاز شد

پزشکیان: تمام تلاشمان را می‌کنیم امسال تابستان قطعی برق نداشته باشیم

مراسم جشن میلاد امام علی (ع) و روز پدر در بنیاد استان البرز برگزار شد

تنها پادشاهی که به اجنبی‌ها باج نداد

کسانی که بار گناه دیگران را هم به دوش می کشند!

علی مطهری: در شرایط کنونی بهترین تصمیم آغاز مذاکرات است

آیا دولت شهید رئیسی به دنبال تصویب FATF بود؟

گزارش الجزیره از خانه‌ای که یحیی سنوار در آن به شهادت رسید

گزارش صداوسیما از مراسم تشییع قضاتِ شهید در پایتخت

محمد مهاجری: مراقب باشیم نوکر بی‌جیره و مواجب کاسبان تحریم نشویم

ملانیا ترامپ هم در آستانه تحلیف میم‌کوین راه‌اندازی کرد

بازگشایی کنسولگری ترکیه در حلب

لحظه دیدار روزنامه نگار فلسطینی ازاده با دخترش

جزئیاتی از توافق حماس و رژیم صهیونیستی برای آتش بس در غزه

ارتش یمن: فقط کشتی‌های اسرائیلی را هدف قرار می‌دهیم

ترامپ: تجهیزات نظامی آمریکایی جامانده در افغانستان را پس می‌گیریم!

چرا علی‌اف در به چالش کشیدن پوتین جسور شده است؟

نرخ عوارض پنج آزادراه‌ دولتی تغییر کرد

آخرین وضعیت پرداخت سود سهام عدالت به مردم

تا 200 میلیون وام بدون ضامن ویپاد؛ ترا‌بانک پاسارگاد

تعیین و تکلیف حذف کارت سوخت خودرو در سه ماه اول 1404

صف چند کیلومتری در یخبندان کانادا برای ویزیت رایگان پزشک!

کشف یک جایگزین طبیعی برای «اوزمپیک»

چرا خاقانی مشهور نیست!

جزئیات تازه روزنامه ایران از شهادت قضات دیوان عالی کشور

طواف پیکر قضات شهید، حجج الاسلام رازینی و مقیسه در حرم مطهر حضرت معصومه

توصیف رئیس قوه قضاییه از شهید مقیسه

ساسان کریمی: به قول ظریف اروپایی‌ها کور می‌کنند ولی شفا نمی‌دهند