ایران پرسمان

آخرين مطالب

یک توصیه برای افزایش اثربخشیِ برخی واکسن‌ها دانش و فناوری

یک توصیه برای افزایش اثربخشیِ برخی واکسن‌ها
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - ایسنا /بر اساس یک مطالعه جدید، داشتن روحیه خوب می‌تواند باعث افزایش اثربخشی برخی واکسن‌ها مانند واکسن کووید-19 شود.
متخصصان می‌گویند این کشف می‌تواند به توسعه درمان‌های جدیدی کمک کند که با هدف بهبود روحیه افراد پیش از تزریق واکسن طراحی می‌شوند تا به این ترتیب، پاسخ ایمنی بدن را تقویت کنند.
در حالی‌که پیش‌تر عوامل روان‌شناختی مانند استرس با اثربخشی واکسن‌های مرسوم مانند واکسن آنفلوانزا که حاوی نمونه‌ای ضعیف‌شده از ویروس است، مرتبط دانسته شده بودند، این پژوهش به بررسی تاثیر خلق‌ و روحیه بر (واکسن‌های) فناوری جدیدتر آران‌ای پیام‌رسان (mRNA) پرداخته است.
واکسن‌های آران‌ای پیام‌رسان مانند آن‌هایی که برای کووید-19 استفاده می‌شوند، ماده‌ ژنتیکی‌ را وارد بدن می‌کنند که به سلول‌ها دستور می‌دهد پروتئینی خاص تولید کنند تا بدن تحریک به پاسخ ایمنی شود.
در این پژوهش، گروهی از دانشگاه کاردیف از 184 نفر پیش از تزریق دز اول واکسن کووید-19 نمونه خون گرفتند.
سپس از شرکت‌کنندگان خواسته شد پرسش‌نامه‌ای را تکمیل کنند که برای سنجش میزان استرس، اضطراب، افسردگی و روحیه مثبت طراحی شده بود.
چهار هفته پس از تزریق دز دوم واکسن، دومین نمونه خون از آن‌ها گرفته شد.
به گزارش ایندیپندنت، متخصصان دریافتند سطح پادتن در افرادی که مثبت‌ترین روحیه را گزارش کرده بودند، 16 درصد بیشتر از افرادی بود که پایین‌ترین سطح مثبت‌نگری را داشتند.
پروفسور «کاویتا ودهارا» از دانشکده روان‌شناسی دانشگاه کاردیف، گفت: پژوهش‌ها در مورد واکسن‌های مرسوم مانند واکسن آنفلوانزا نشان داده‌اند که برخی عوامل روان‌شناختی مانند استرس با کاهش اثربخشی واکسن‌ها به‌ویژه در بزرگسالان مسن‌تر، مرتبط بوده‌اند.
وی گفت: در دوران همه‌گیری شواهدی وجود داشت که نشان می‌داد این واکسن‌های آران‌ای پیام‌رسان نسبت به واکسن‌های سنتی‌تر، محافظت بیشتری ارائه می‌دهند. ما علاقه‌مند بودیم بدانیم آیا به‌رغم برتری این واکسن‌ها، عوامل روان‌شناختی همچنان می‌توانند بر میزان اثربخشی آن‌ها تاثیر بگذارند یا خیر. این نخستین‌ بار است که این ارتباط‌ها در زمینه واکسن‌های آران‌ای پیام‌رسان بررسی شده‌اند.
در همین حال، میزان پادتن در افراد دچار افسردگی متوسط، 18 درصد کمتر از کسانی بود که هیچ نشانه‌ای از افسردگی نداشتند.
پروفسور ودهارا گفت این یافته‌ها که در نشریه «مغز، رفتار و ایمنی» (Brain, Behaviour and Immunity) منتشر شده با ارائه برخی از بهترین شواهدی که تاکنون به دست آمده است نشان می‌دهند که عوامل روان‌شناختی با واکنش بدن به واکسن‌ آران‌ای پیام‌رسان مرتبط اند.
او افزود: این آثار، خفیف‌ اما قابل‌توجه‌ هستند زیرا ما این ارتباط‌ها را در واکسن‌هایی می‌بینیم که در غیر این‌ صورت بسیار موثرند به‌ویژه در جوانان‌ که معمولا واکنش خوبی به واکسن‌ها نشان می‌دهند.
این یافته‌ها بر ضرورت درک این مسئله تاکید دارند که این آثار چگونه رخ می‌دهند و چگونه می‌توانیم درمان‌های جدیدی برای بهینه‌سازی روحیه افراد هنگام تزریق واکسن طراحی کنیم تا اطمینان حاصل شود که واکسن‌ها به بهترین شکل ممکن عمل می‌کنند.
واکسن‌ یکی از مهم‌ترین تدابیر بهداشتی محسوب می‌شود که تاکنون ایجاد شده است و چنان‌ که پژوهش‌ها نشان می‌دهند، واکسن‌ها در هر دقیقه جان شش نفر را در جهان نجات می‌دهند.
اما همه از فواید واکسن‌ها بهره‌مند نمی‌شوند. این پژوهش به ما کمک می‌کند بفهمیم چگونه می‌توان واکسن‌ها را در آسیب‌پذیرترین گروه‌ها اثربخش‌تر کرد.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1237736/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

رالی بیت کوین به اوج؛ هدف بعدی 105 هزار دلار؟

تلاش دو زن قصاب برای قطع پای دزد مسلح با ساتور!

عشق یعنی که دَمی بشنوی از نامِ رضا (ع)...

عدس گرانشی را ببینید

روایت اسماعیل آذر از عجیب‌ترین نامه بی نقطه ادبیات فارسی

ویتکاف برای مذاکره با ایران راهی عمان می‌شود

پوتین: مصر شریک کلیدی ما در آفریقا است

فرمانده مقاومت در حمله اسرائیل به شهادت رسید

رویترز: آمریکا و اروپا در حال نهایی‌سازی پیشنهاد آتش‌بس 30 روزه بین اوکراین و روسیه هستند

آلمان، اوکراین را نا اُُمید کرد

اکونومیست: پوتین چه می‌خواهد؟

وزیر صمت: صنعت و تولید در اولویت تامین انرژی و برق است

جانباز 70درصد «حاج حسن خیری» به مقام والای شهادت نائل آمد

مشاهده غول خزنده در آمازون

عراقچی به پاپ جدید پیام داد

نوبخت: گفته بودیم اگر توافق نشود، سال 1404 نرخ ارز به 110 هزار تومان می‌رسد

حمله به نظامیان پاکستان در وزیرستان 9 کشته برجای گذاشت

ارتش پاکستان: پاسخ به هند قطعی و در زمان مشخص از سمت ما خواهد بود

احتمال حذف اسرائیل از معادله توافق هسته‌ای واشنگتن-ریاض

20 هزار موتور فرسوده در تهران با موتور برقی جایگزین می‌شوند

تفاوت عجیب صدای حیوانات و ظاهرشان!

سردترین سیاره ی شناخته شده کشف شد

ز دور باش حوادث دلم

کارشناس ضدانقلاب، «خلیج فارس» را هم فروخت!

دستیار پوتین: روسیه دنبال ازسرگیری صادرات گاز به اروپا است

ارتش یمن: به فرودگاه بن‌گوریون حمله موشکی کردیم

چراغ سبز ترامپ به خزانه‌داری آمریکا برای کاهش تعرفه چین

سفیر روسیه تحریم‌های جدید لندن را «بی‌اثر» خواند

صدا، دوربین، سیگار، حرکت!

الاغ هم‌ قیمت پراید شد

نمایش زیبای دلفین ها بر روی موج ها در فلوریدا

تولید اکسیژن توسط یک گیاه در زیر آب

کارمندان «مایکروسافت» حق ندارند از «دیپ‌سیک» استفاده کنند

شبا نذاره غصه و تنهایی مزاحمت شه!

جدیدترین خبر درباره معرفی وزیر اقتصاد به مجلس

ادعاهای نماینده ترامپ درباره برنامه‌ هسته‌ای ایران

واکنش صهیونیست‌ها به حمله موشکی انصارالله یمن

تمدید تعلیق پروازهای سوئیس، آلمان و هند به سرزمین‌های اشغالی

انتقاد رئیس‌جمهوری برزیل از ترامپ در دیدار با پوتین

پیش‌ بینی بورس شنبه 20 اردیبهشت 1404

«روستای سلین» از توریستی ترین و زیباترین روستاهای منطقه هورامانات بهار

دریاچه زیبای یاماناکا در ژاپن

افزایش توان تولید گرافن با راه‌اندازی تأسیسات جدید

داره فعل مجهول رو درس میده!

چرا اعرابِ مخالف برجام، حامی مذاکرات کنونی ایران و آمریکا هستند؟

تسنیم: مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا در عمان قطعی شد

پایه‌گذار مفهوم "قدرت نرم"، در 88 سالگی درگذشت

انگلیس: تنش‌ها میان هند و پاکستان نگران‌کننده است

مایک هاکبی: به زودی کمک‌های انسانی به غزه وارد خواهد شد

تصاویری از فرار دسته جمعی شهرک نشینان صهیونیست در پی شلیک موشک یمن