ایران پرسمان

آخرين مطالب

دایناسورها زنده بودند، اگر سیارک قاتل نبود دانش و فناوری

دایناسورها زنده بودند، اگر سیارک قاتل نبود
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - ایرنا /یافته‌های جدید دانشمندان نشان می‌دهد که دایناسورها قبل از برخورد یک سیارک با زمین رو به انقراض نبودند و شرایط نامناسب برای تبدیل‌شدن آن‌ها به فسیل و لایه‌های سنگی پنهان اواخر دوره کرتاسه باعث شده آن‌ها یا حفظ نشوند یا نتوان آن‌ها را به‌راحتی پیدا کرد.
به گزارش گروه علمی ایرنا از وبگاه لایو ساینس، دانشمندان می‌گویند که وقتی یک سیارک به زمین برخورد کرد و دایناسورها را از بین برد، آن‌ها رو به زوال نبودند.
پژوهشگران با بررسی نزدیک به 18 میلیون سال شواهد فسیلی نتیجه گرفتند این فکر که قبل از برخورد سیارک به زمین در 66 میلیون سال پیش، تنوع دایناسورها رو به کاهش بود، احتمالاً بر اساس داده‌های فسیلی اشتباه بوده است.
بازار


از مدت‌ها پیش، اکتشافات فسیلی نشان داده که تعداد و تنوع دایناسورها قبل از برخورد سیارک با زمین در پایان دوره کرتاسه کاهش یافته بود؛ بر این اساس، پیش از این، برخی از پژوهشگران بر این باور بودند که دایناسورها حتی قبل از برخورد فاجعه‌بار یک سنگ فضایی با زمین نیز در مسیر انقراض بودند.
در هر صورت، از مدت‌ها پیش، این موضوع محل مناقشه بوده است و سایر پژوهشگران استدلال می‌کردند که تنوع دایناسورها در زمان نابودی‌شان مشکلی نداشت.
اکنون یافته‌های جدید که در کِرِنت بایالاجی/ زیست‌شناسی کنونی (Current Biology) منتشر شده، نشان می‌دهد که نتیجه‌گیری درباره نادر بودن دایناسورها قبل از انقراض، ممکن است صرفاً به دلیل کمبود فسیل‌های مربوط به آن دوره باشد.


دانشمندان، سوابق مربوط به حدود 8 هزار فسیل از آمریکای شمالی را که مربوط به عصر کامپانین (83.6 میلیون تا 72.1 میلیون سال پیش) و عصر ماستریختین (72.1 میلیون تا 66 میلیون سال پیش) بود، با تمرکز بر چهار خانواده آنکیلوسوروس (مارمولک خمیده)، سراتوپسید (شاخ‌چهرگان)، هادروسارید (اردک‌منقاران) و تیرانوسارید (دایناسورهای گوشتخوار بزرگ) مطالعه کردند.
تجزیه‌وتحلیل آن‌ها نشان داد که تنوع دایناسورها حدود 76 میلیون سال پیش به اوج خود رسید، سپس تا زمانی که برخورد سیارک با زمین، دایناسورهای غیر پرنده را از بین برد، کاهش یافت. این روند در 6 میلیون سال قبل از انقراض جمعی دایناسورها، با کاهش تعداد فسیل‌های هر چهار خانواده یادشده در سوابق زمین‌شناسی، آشکارتر بود.
با این حال، پژوهشگران دریافتند هیچ نشانه‌ای از شرایط محیطی یا عوامل دیگری که این کاهش تنوع دایناسورها را توضیح دهد، وجود ندارد. بر اساس مدل‌های طراحی‌شده توسط پژوهشگران، همه خانواده‌های دایناسورها گسترده و عادی بودند؛ بنابراین غیر از وقوع یک رویداد فاجعه‌بار مانند برخورد سیارک به زمین دلیل خاص دیگری برای انقراض آن‌ها وجود نداشت.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1239322/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

پیش بینی قیمت طلا و سکه 20 اردیبهشت 1404

تغییرات عجیب یک سد در عمان

مراحل آماده‌سازی کیک 380 متری تولد امام رضا(ع)

دوربین مخفی جالب در حرم امام رضا(ع)

مریخ، ثبت شده توسط Curiosity

امواج گرانشی زیبا

این درخت کهن منم

تو شبی تنگ در آغوشم کش!

توصیف ترامپ از سوی الیاس نادران؛ صادق‌ترین رئیس جمهور آمریکا

دانشجوی ایرانی پس از 40 روز بازداشت، تصمیم به ترک آمریکا گرفت

نماینده ترامپ: ایران نه می‌تواند غنی‌سازی کند، نه سانتریفیوژ داشته باشد

کاخ سفید: ترامپ هنوز تصمیمی برای تغییر نام «خلیج فارس» نگرفته است

آلمان، اوکراین را نا اُمید کرد

شرط عجیب اسراییل برای صدور مجوز ورود کمک‌های غذایی به غزه

لاپید: نتانیاهو باید ترس از یمنی‌ها را کنار بگذارد

رالی بیت کوین به اوج؛ هدف بعدی 105 هزار دلار؟

تلاش دو زن قصاب برای قطع پای دزد مسلح با ساتور!

عشق یعنی که دَمی بشنوی از نامِ رضا (ع)...

عدس گرانشی را ببینید

روایت اسماعیل آذر از عجیب‌ترین نامه بی نقطه ادبیات فارسی

ویتکاف برای مذاکره با ایران راهی عمان می‌شود

پوتین: مصر شریک کلیدی ما در آفریقا است

فرمانده مقاومت در حمله اسرائیل به شهادت رسید

رویترز: آمریکا و اروپا در حال نهایی‌سازی پیشنهاد آتش‌بس 30 روزه بین اوکراین و روسیه هستند

آلمان، اوکراین را نا اُُمید کرد

اکونومیست: پوتین چه می‌خواهد؟

وزیر صمت: صنعت و تولید در اولویت تامین انرژی و برق است

جانباز 70درصد «حاج حسن خیری» به مقام والای شهادت نائل آمد

مشاهده غول خزنده در آمازون

عراقچی به پاپ جدید پیام داد

نوبخت: گفته بودیم اگر توافق نشود، سال 1404 نرخ ارز به 110 هزار تومان می‌رسد

حمله به نظامیان پاکستان در وزیرستان 9 کشته برجای گذاشت

ارتش پاکستان: پاسخ به هند قطعی و در زمان مشخص از سمت ما خواهد بود

احتمال حذف اسرائیل از معادله توافق هسته‌ای واشنگتن-ریاض

20 هزار موتور فرسوده در تهران با موتور برقی جایگزین می‌شوند

تفاوت عجیب صدای حیوانات و ظاهرشان!

سردترین سیاره ی شناخته شده کشف شد

ز دور باش حوادث دلم

کارشناس ضدانقلاب، «خلیج فارس» را هم فروخت!

دستیار پوتین: روسیه دنبال ازسرگیری صادرات گاز به اروپا است

ارتش یمن: به فرودگاه بن‌گوریون حمله موشکی کردیم

چراغ سبز ترامپ به خزانه‌داری آمریکا برای کاهش تعرفه چین

سفیر روسیه تحریم‌های جدید لندن را «بی‌اثر» خواند

صدا، دوربین، سیگار، حرکت!

الاغ هم‌ قیمت پراید شد

نمایش زیبای دلفین ها بر روی موج ها در فلوریدا

تولید اکسیژن توسط یک گیاه در زیر آب

کارمندان «مایکروسافت» حق ندارند از «دیپ‌سیک» استفاده کنند

شبا نذاره غصه و تنهایی مزاحمت شه!

جدیدترین خبر درباره معرفی وزیر اقتصاد به مجلس