ایران پرسمان

آخرين مطالب

گوناگون/ گنجینه تاریخی که دزدی از آب درآمد! اقتصاد روز

گوناگون/ گنجینه تاریخی که دزدی از آب درآمد!
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - ایسنا /یک نسخه نادر از کتاب حقوقی دوران چوسان با عنوان «دائم‌یونگیول» (قانون بزرگ مینگ) که در سال 2016 در کره جنوبی به‌عنوان گنجینه ملی به ثبت رسیده بود، به دلیل مشخص‌شدن سرقتی بودن، از فهرست آثار فرهنگی واجد ارزش ملی حذف شد، اقدامی که برای نخستین‌بار در تاریخ حفاظت میراث فرهنگی این کشور صورت می‌گیرد.
سازمان میراث فرهنگی کره جنوبی در روزنامه رسمی دولت اعلام کرد که ثبت کتاب «قانون بزرگ مینگ» به‌عنوان یک گنجینه ملی لغو شده است؛ اقدامی بی‌سابقه که به دنبال افشای سرقتی بودن این نسخه تاریخی انجام شد.
طبق اعلام مقامات، این لغو ثبت در پی صدور حکم مجرمیت و اجرای مجازات برای فردی صورت گرفته که این اثر را با اطلاعات نادرست به‌عنوان میراث خانوادگی معرفی کرده بود.
این کتاب که در حدود سال 1389 میلادی، در دوران سلسله مینگ چین به چاپ رسیده، یکی از متون بنیادی در شکل‌گیری قانون جزایی دوران چوسان در کره بود. نسخه‌ای که به عنوان گنجینه معرفی شد، تنها نسخه باقی‌مانده شناخته‌شده از این اثر محسوب می‌شد.
اهمیت تاریخی این کتاب زمانی برجسته شد که صاحب یک موزه خصوصی در استان گیونگ‌سانگ شمالی ادعا کرد که این نسخه از نسلی به نسل دیگر در خانواده‌اش نگهداری شده و برای ثبت آن به عنوان گنجینه اقدام کرد.
اما تنها چهار ماه پس از دریافت عنوان «گنجینه»، این کتاب در مرکز یک پرونده جنایی قرار گرفت.
به گزارش روزنامه کره جونگ‌آنگ دیلی، در نوامبر 2016، طی یک عملیات ویژه برای مقابله با قاچاق میراث فرهنگی، مقامات کشف کردند که این کتاب در واقع یک اثر سرقتی بوده است. تحقیقات پلیس نشان داد که مالک موزه در سال 2012، این کتاب را به قیمت 15 میلیون وون (حدود 11 هزار دلار) از یک دلال آثار سرقتی خریداری کرده بود.
گفته می‌شود که مالک موزه به این دلال وعده داده بود در صورت دریافت عنوان گنجینه، 10 میلیون وون دیگر نیز پرداخت کند، اما پس از تحقق این وعده، از پرداخت مبلغ اضافی خودداری کرد. در پی این اقدام، دلال احساس خیانت کرده و راز سرقتی بودن کتاب را فاش کرد.
در سال 2022، دادگاه مالک موزه را به اتهام نقض قانون حفاظت و بهره‌برداری از میراث فرهنگی به سه سال زندان محکوم کرد.
طبق اعلام سازمان میراث فرهنگی کره جنوبی، مالکان اصلی این کتاب، نوادگان خاندان «ریو» در شهر گیونگ‌جو بوده‌اند که آن را از سال 1878 در مدرسه کنفوسیوسی «یوک‌شین‌دانگ» نگهداری می‌کردند.
در سال 1998، خانواده ریو به مقامات محلی اطلاع دادند که 81 اثر فرهنگی از جمله نسخه کتاب «قانون بزرگ مینگ» و تابلو چوبی مدرسه مفقود شده‌اند. این سرقت در سال 2011 به‌طور رسمی به سازمان میراث فرهنگی گزارش شد.
با این حال، سازمان مربوطه هنگام دریافت درخواست ثبت گنجینه، متوجه نشد که نسخه ارائه‌شده همان نسخه سرقت‌شده‌ است.
با وجود حذف این اثر از فهرست گنجینه‌ها، مقامات تأکید کردند که ارزش فرهنگی و تاریخی کتاب از بین نرفته است. در صورتی که مشخص شود مالکیت کتاب به فرد یا نهاد قانونی بازگشته، امکان ثبت دوباره آن به عنوان گنجینه وجود دارد.
سازمان میراث فرهنگی خاطرنشان کرد که اگرچه روند ثبت این اثر اشتباه بوده، اما خود کتاب همچنان از لحاظ تاریخی و فرهنگی دارای ارزش بالاست و در صورت طی شدن روند قانونی جدید، می‌تواند بار دیگر به فهرست گنجینه‌های کشور بازگردد.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1246483/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

بریکس دلار را دور زد

ایران به بزرگترین اقتصاد جنوب شرق آسیا وصل شد

فتاح: باید بساط قراردادهای کوتاه مدت با کارگران برچیده شود

اشکِ نمکی زمین

شکار بی‌رحمانه گاومیش در حال زایمان توسط گله شیر و خوردن خودش و توله‌اش!

فیلمی نفس‌گیر از جشن شیر ماده با دهانی پر از خون بعد از شکار گاومیش غول‌پیکر!

ستاره های آسمان در حال اجرای کنسرت

داستانک/ مرد فلج

جزئیات پروژه راه‌آهن چابهار-زاهدان از قول فرمانده کل سپاه

تحلیل زیدآبادی از تغییر رویکرد در روابط آمریکا و ویتنام پس از جنگ

افشای جزئیات دیدار ترامپ و زلنسکی در واتیکان

هشدار تند ترامپ: اوکراین به‌زودی درهم‌ خواهد شکست

امارات مدعی کشف و مصادره محموله مهمات نظامی برای ارتش سودان شد

خارطوم: امارات در کشتار مردم سودان دست دارد

الشیبانی: سوریه جدید تهدیدی برای اسرائیل نیست

سود بازرگانی انواع لاستیک سواری 20 درصد شد

سرمایه گذاری در طرح های دونگی با پیش‌بینی سود تا 45 درصد

تبدیل ارس به هاب لجستیک با اتصال به ریل

آئین تکریم و معارفه فرمانده مرکز مقاومت بسیج بنیاد شهید و امور ایثارگران برگزار شد

عنکبوت عجیب آبی

حکمت/ از کوتاهى کردن بپرهیزید که آن موجب سرزنش است

تصویری با زوم بالا از سطح سیاره ی مریخ

دل عاشق به پیغامی بسازد!

وزیر دفاع: رفت‌وآمدهای دیپلماتیک به قطر، امارات، کویت و عربستان ادامه می‌یابد

رسانه آمریکایی: مذاکره با ایران فرصتی جدی برای ترامپ است

نقل قول والتز از ترامپ درباره مذاکرات با ایران: بدون این که جایی بمباران شود به نتیجه‌ای دست پیدا می‌کنیم

افتتاح کنسولگری ایران در شهر وان

طاقت خانواده‌های زندانیان اسرائیلی طاق شد

نظر جالب آمریکایی‌ها درباره اهداف جنجالی ترامپ

«جنبلاط» برای پایان درگیری‌ها در سوریه پادرمیانی کرد

آتش‌سوزی گسترده در قدس اشغالی؛ تخلیه ساکنان کوه‌های اورشلیم

واکنش روسیه به تهدید زلنسکی علیه رژه روز پیروزی

سازمان هواپیمایی کشوری با افزایش غیرمنطقی نرخ بلیت در ایام مناسبتی برخورد می‌کند

برافراشتن پرچم عقیله العرب حضرت زینب(س) در حرمین کاظمین

مقام شفاعت حضرت معصومه سلام الله علیها

نسل چهارم الکترودهای سخت‌پوشی نانوساختار در اختیار صنایع کشور قرار گرفت

برنامه «متا» برای آوردن هوش مصنوعی به چت‌های واتس‌اپ بدون نقض حریم خصوصی

جلالی که در میقات آرام گرفت

آیت‌الله جنتی: متولیان امر بدون اغماض با هرگونه قصور درخصوص حادثه بندر شهید رجایی برخورد کنند

سفر رئیس‌جمهور به استان زنجان در آینده نزدیک

«صدیقی» خطیب نماز جمعه این هفته تهران شد

امیر نصیرزاده: اقتدار دریایی ایران در راستای ایجاد صلح در خلیج فارس است

هشدار گروه مسلح دروزی در سوریه به کابینه الجولانی

شهادت 35 فلسطینی دیگر در غزه/ شمار شهدا به 52 هزار و 400 نفر رسید

روایت رسوایی آمریکا در دریای سرخ/ شلیک یمن به قلب ترومن

آزمایش محرمانه آمریکا؛ «عقاب سیاه» آمد

کارنامه ضعیف تحقق درآمدهای مولدسازی در سال 1403

دامداران: نرخ شیر بوی زیان می‌دهد

زندگی بزرگان/ راز تابوت یک شهید در جبهه

هر وقت حرم میرم