ایران پرسمان

آخرين مطالب

هانی‌زاده: مسائل منطقه هم در مذاکرات ایران و آمریکا در دستور کار قرار خواهد گرفت جهان ما

هانی‌زاده: مسائل منطقه هم در مذاکرات ایران و آمریکا در دستور کار قرار خواهد گرفت
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - نامه نیوز / یک تحلیلگر مسائل سیاست خارجی گفت: یکی از پروژه‌هایی که آمریکا تمایل دارد اجرایی کند، انتقال گاز ایران و سایر کشورهای خلیج فارس به اروپاست؛ پروژه‌ای که می‌تواند جایگزین گاز روسیه شود.
روند مذاکرات ایران و آمریکا مثبت ارزیابی می‌شود و بسیاری بر این باورند که دونالد ترامپ عزم راسخی دارد که آمریکا را از هر گونه تنش دور کند و با ایران به نتیجه برسد اما آیا واقعا چنین است؟
حسن هانی‌زاده، تحلیلگر مسائل سیاست خارجی، درباره این موضوع به «نامه‌نیوز» گفت: «سه دور مذاکره غیرمستقیم میان ایران و آمریکا در مسقطِ عمان و رمِ ایتالیا برگزار شد که هر دو هیئت ایرانی و آمریکایی آن را مثبت ارزیابی کردند. اگرچه آقای ویتکاف در سخنان خود دچار تناقض‌هایی بود، اما نشان داد که قصد دارد به یک توافق جامع با ایران دست یابد در این مذاکرات، بیشتر به مسائل کلی و چارچوب‌های اصلی پرداخته شد و قرار است کمیته‌های فنی و سیاسی در سطوح پایین‌تر تشکیل شده و مذاکرات جزئی‌تر را ادامه دهند. هرچند مسیر مذاکرات پرپیچ‌وخم خواهد بود، به نظر می‌رسد موضوعات منطقه‌ای نیز در دستور کار قرار خواهد گرفت. در حالی که مذاکرات روند مثبتی را طی می‌کند، برخی بازیگران خارجی تلاش می‌کنند تا این روند را تخریب کنند. برای مثال، دیدار رئیس موساد و وزیر امور راهبردی اسرائیل با ویتکاف و طرح این درخواست که به ایران امتیاز ندهید، در همین راستاست».
بازار
او ادامه داد: «پیش از آغاز دور اول مذاکرات، بنیامین نتانیاهو با وجود خطر تعقیب قضایی از سوی دادگاه لاهه، به آمریکا سفر کرد تا دونالد ترامپ را از دادن امتیاز به ایران منصرف کند، اما ترامپ واکنشی مثبت به او نشان نداد. در واقع، ترامپ به دنبال توافق با ایران است و به همین دلیل وزیر خارجه وقت خود، روبیو را که فردی یهودی و نزدیک به لابی‌های صهیونیستی است، از روند مذاکرات کنار گذاشت و مسئولیت را به ویتکاف سپرد».
این تحلیلگر مسائل سیاست خارجی همچنین بیان کرد: «ترامپ به مسائل جهانی از منظر اقتصادی و تجاری نگاه می‌کند و در پی کاهش هزینه‌های نظامی آمریکا در منطقه است. شکست‌های آمریکا در همراهی با رژیم صهیونیستی، هزینه‌های سنگینی برای این کشور داشته و ترامپ اکنون به دنبال بازسازی اقتصاد آمریکاست. در همین راستا، ایلان ماسک نیز اعلام کرده که قصد دارد در صورت به نتیجه‌رسیدن مذاکرات، هزار میلیارد دلار در ایران سرمایه‌گذاری کند که عمدتا در بخش نفت، گاز و معادن ایران است. یکی از پروژه‌هایی که آمریکا تمایل دارد اجرایی کند، انتقال گاز ایران و سایر کشورهای خلیج فارس به اروپاست؛ پروژه‌ای که می‌تواند جایگزین گاز روسیه شود و مسیر مستقیم صادرات انرژی از منطقه خلیج فارس به اروپا را فراهم آورد. این موضوع موجب نگرانی روسیه شده است، چرا که در صورت تحقق آن، نقش مسکو در بازار انرژی اروپا کاهش خواهد یافت. البته ایران اطمینان داده است که روابطش با آمریکا به کاهش روابط با روسیه منجر نخواهد شد».
هانی‌زاده در پایان گفت: «ایران پیش از ورود به مذاکرات چند شرط اساسی مطرح کرده است. نخست، موضوع غنی‌سازی هسته‌ای است که ایران بر حفظ آن تأکید دارد، اگرچه ممکن است درباره سقف آن مذاکره صورت گیرد، اما کنار گذاشتن کامل آن غیرقابل قبول است. دوم، توان نظامی ایران است که به‌عنوان خط قرمز مطرح شده است و سوم، حمایت ایران از فلسطین است. در هر حال مذاکرات اگر به نتیجه برسد باید این شروط در نتیجه آن تضمین شده باشد».

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1246791/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

روز کم رمق بازار سکه و دلار

رئیس اتحادیه کباب: چلوکباب‌های زیر 100 هزار تومان سرطان‌زاست

راهکار ناب استاد فاطمی‌نیا برای گره‌گشایی از زندگی!

جدال نفسگیر مار و آفتاب‌پرست برای شکار یکدیگر

سفری جسورانه به دنیایی ورای اندرونی

ظریف: کشورهای منطقه به این نتیجه رسیدند که امنیت خریداری شده برای آن‌ها امنیت نمی‌شود

واکنش پسر ترامپ به تلاش‌های نئوکان‌ها برای به شکست کشاندن مذاکرات ایران و آمریکا

اظهارات علیرضا افتخاری درخصوص احمدی‌نژاد

ترامپ همسر کامالا هریس را از موزه هولوکاست اخراج کرد

حمله با خودرو به دانش‌آموزان در ژاپن

سرمقاله شرق/ سنت‌های سیئه

سرمقاله جوان/ تیغی علیه انحراف چراغی برای نسل‌ها

پول‌های بلوکه‌شده ایران چقدر است؟

قیمت گوشی سقوط کرد

افزایش 40 درصدی هزینه‌های اجاره‌ نشینی

دانه‌ خوردن پرنده از نمای نزدیک

نبرد نفس‌گیر کفتار و گراز وحشی

ظریف: مذاکره تهدید نیست؛ ترامپ می‌گوید ایرانی‌ها سر کری را کلاه گذاشتند

رئیس ستاد ارتش اسرائیل: چالش‌های بزرگی در مقابل ما قرار دارد

رئیس رژیم صهیونیستی: رئیس شاباک شکست فاحشی در هفتم اکتبر داشت

خداحافظی ایران خودرو با فرانسوی ها؛ ایکاپ منحل شده است؟

ابطال کارت سوخت خودروهای فاقد بیمه شخص ثالث از ابتدای خرداد

آمادگی شرکت بیمه دی برای پرداخت خسارت به بیمه گزاران بندر شهید رجایی/ بررسی و پرداخت خسارت در کمتر از 48 ساعت

لحظه هولناک ریزش دیوار روی سر یک پدر و دو دخترش!

یکی از بزرگترین حلزون های روی زمین

نانولوله‌های تک‌جداره، شارژ سریع را به واقعیت تبدیل کردند

صحبت های دلنشین دکتر انوشه

خرازی: کشورهای منطقه در حال متنوع کردن وابستگی خود هستند

موج جدید حمله نئوکان‌های واشنگتن به ویتکاف

سرمقاله جام جم/ منافع ملی، خط قرمز است

آرام ماندن در مواجهه با استرس

تغییرات زیبای فصل ها در یک لوکیشن

تولید نسل جدید پانسمان‌ با ترکیب کورکومین و نانولوله‌های کربنی

احمدیان و وانگ‌یی دیدار کردند؛ تاکید چین به حق ایران جهت استفاده صلح‌آمیز از انرژی هسته‌ای

عیادت نماینده ویژه رهبر انقلاب از مصدومان حادثه بندر شهید رجایی

سرمقاله همشهری/ نمی‌دانند چرا و چگونه؟

سکوت سنگین در بازار خودرو؛ قیمت‌ها در سراشیبی

نامگذاری معابر به نام شهدا، راهی برای ترویج فرهنگ ایثار

تاکید مدیر کل بنیاد مازندران بر ترویج فرهنگ جهاد، ایثار و شهادت

استتار فوق العاده این موجود عجیب

بلوط هِلم کنار دریاچه کومو در ایتالیا

درباره «برادران کارامازوف»

حسین شریعتمداری: مگر برجامی وجود دارد که مکانیسم ماشه آن قابل اجرا باشد؟!

ترامپ: با امضای توافق منابع با اوکراین سود زیادی می‌بریم

کانال اروپایی مذاکرات هسته‌ای؟

سرمقاله کیهان/ به‌جای گنده‌گویی بدهی خود را تسویه کنید!

وضعیت عجیب قیمت شکر؛ تحولات بازار کالاهای اساسی

تَنگِ شگفت انگیز چله بوچیر

اهمیت امانتداری

هانی‌زاده: مسائل منطقه هم در مذاکرات ایران و آمریکا در دستور کار قرار خواهد گرفت