ایران پرسمان

آخرين مطالب

وعده ساخت 150 هزار مسکن کارگری اقتصاد روز

وعده ساخت 150 هزار مسکن کارگری
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - تسنیم /در حالی معاون وزیر راه از تخصیص 5400هکتار زمین برای ساخت مسکن کارگری در قالب طرح صنعت‌شهرها خبر داده که فعالان کارگری از اجرای ناقص این وعده‌ها و مشکلات عمده‌ای که هنوز در تأمین مسکن برای کارگران وجود دارد، انتقاد دارند.
مسئله تأمین مسکن برای کارگران همواره یکی از دغدغه‌های اصلی جامعه کارگری بوده است. طی سال‌های گذشته دولت‌ها و مسئولان وعده‌های مختلفی در این زمینه داده‌اند، اما هنوز بسیاری از کارگران با مشکلات عدیده‌ای در تأمین مسکن مواجه هستند.
همزمان با هفته کارگر، اظهارات معاون وزیر راه و شهرسازی درباره طرح صنعت‌شهرها و تخصیص اراضی برای ساخت واحدهای مسکونی جدید، بار دیگر این سؤال را به میان می‌آورد که آیا این وعده‌ها واقعاً به مرحله اجرا خواهند رسید یا همچنان به سرنوشت وعده‌های پیشین دچار خواهند شد.
مدیرعامل سازمان ملی زمین و مسکن با بیان این‌که باید نیازهای ابتدایی کارگران قشر شریف کشور برآورده شوند که از این مطالبات موضوع مسکن است، اظهار کرد: 5400 هکتار زمین با ظرفیت ساخت نزدیک به ١5 هزار واحد مسکونی برای کارگران و کارکنان بخش صنعت در قالب طرح صنعت‌شهرها اختصاص یافته است.
بازار
وی ادامه داد:‌در راستای لزوم به کارگیری حداکثری ظرفیت‌های تولیدی، وزارت راه و شهرسازی با همکاری سازمان ملی زمین و مسکن و با در نظر داشتن توانمندی‌های موجود برای ساخت مسکن کارگران و کارمندان حوزه صنعت کشور این طرح را اجرا کرده است.
وی با یادآوری این‌که در اجرای طرح صنعت‌شهرها تاکنون 36 تفاهم‌نامه در ١٢ استان با واحدهای صنعتی و معدنی کشور امضا شده است، افزود: تامین مسکن کارگران سهم عمده و مهمی از طرح‌های مسکن اجتماعی را به خود اختصاص می‌دهد؛ تخصیص زمین و همکاری جهت احداث واحدهای مسکونی در قالب شهرک‌های مسکونی با استفاده از ظرفیت مالی و اجرایی شرکت‌های صنعتی و معدنی انجام می‌گیرد.
نبیان بیان کرد: در برنامه اجرایی سال جاری ادارات کل راه و شهرسازی استان‌ها 8 پروژه دیگر با روش صنعت‌شهرها در 5 استان پیش‌بینی شده که از طریق آن بیش از یک‌هزار هکتار با جمعیت پذیری ٢6 هزار واحد به مجموع اراضی تخصیص داده شده به طرح صنعت‌شهر افزوده خواهد شد.
این در حالی است که سمیه گلپور، رئیس کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران ایران چندی قبل درباره مسکن گارگری گفته بود: دولت موظف است که مسکن را به‌عنوان یکی از حقوق اساسی کارگران تأمین کند.در حالی‌که قوانین موجود به‌صراحت کارفرمایان را مکلف به تأمین مسکن کارگران کرده‌اند، هنوز شاهد اجرای ناقص این قوانین و عدم پاسخ‌گویی نهادهای مسئول هستیم.
وی با اشاره به ماده 149 قانون کار و سایر قوانین حمایتی، یادآور شد: پس از سال‌ها از تصویب قوانین مربوط به مسکن کارگری، هنوز هم این قوانین اجرا نمی‌شود. به‌ویژه سال گذشته، حتی با وجود افزایش 35 درصدی حداقل دستمزد، حق مسکن کارگران ثابت باقی ماند و هیچ پیشرفتی در این زمینه مشاهده نمی‌شود.
وی تصریح کرد: در شرایطی که تورم بی‌سابقه‌ای در سبد معیشت مردم ایجاد شده است، وضعیت مسکن به مراتب بحرانی‌تر شده و کارگران با مشکلات جدی در تأمین مسکن خود مواجه هستند.
وعده‌هایی بدون پشتوانه اجرایی؟
سمیه گلپور، رئیس کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران ایران، با اشاره به اصل 31 قانون اساسی که حق داشتن مسکن را برای همه ایرانیان تضمین می‌کند، می‌گوید: دولت موظف به حمایت از کارگران در این زمینه است. وی همچنین به ماده 149 قانون کار اشاره کرد که کارفرمایان را موظف به تأمین مسکن برای کارگران می‌کند و ماده 153 این قانون نیز بر تسهیلات مسکن تأکید دارد و تخلف از آن را جرم می‌داند. قوانین موجود به‌طور کامل نیازهای مسکن کارگری را پوشش می‌دهد و نیازی به تصویب قوانین جدید نیست.
وی با اشاره به مشکلات مسکن کارگری گفت: از زمان انقلاب اسلامی، مسکن به‌عنوان یک نیاز اساسی در اولویت بوده، اما قوانین مربوطه به‌درستی اجرا نشده‌اند. بیش از 70 درصد حقوق کارگران صرف تأمین مسکن می‌شود و حق مسکن کارگری در سال‌های اخیر تغییرات قابل‌توجهی نداشته است.
وی تأکید کرد: با افزایش تورم، مشکلات مسکن کارگران شدیدتر شده و دولت و شورای عالی کار در این زمینه کوتاهی کرده‌اند. او خواستار تعیین فوری حق مسکن برای سال‌های 1403 و 1404 شد. این حق قانونی کارگران است و عدم افزایش آن در شرایط کنونی، ظلم بزرگی به جامعه کارگری محسوب می‌شود. باید توجه داشت که 900هزار تومان به‌عنوان هزینه مایحتاج اولیه زندگی، مانند نان و لبنیات، هم نیست و به‌هیچ‌وجه کفاف تأمین مسکن کارگران را نمی‌دهد.
به گزارش تسنیم، طی سال‌های اخیر مسئولان مربوطه وعده‌های مختلفی را برای تامین مسکن کارگران داده‌اند که آخرین نمونه آن اظهارات مدیرعامل سازمان ملی زمین و مسکن است. به گفته وی، تاکنون 36 تفاهمنامه در این رابطه امضا شده، اما هنوز مشخص نیست چند تفاهمنامه به مرحله اجرا رسیده است؟ سئوالی که مدیرعامل سازمان ملی زمین و مسکن نیاز است به آن پاسخ دهد.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1247264/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

اعطای تسهیلات تا سقف 4 میلیارد تومان به مشاغل خانگی

نجات گوسفندها از غرق شدن در سواحل یمن

نجات معجزه‌آسای سرنشینان هواپیمای سقوط کرده در تالاب تمساح‌ها

هوش مصنوعی با شبیه‌سازی ضربان قلب ابزارهای تشخیص «جعل عمیق» را دور می‌زند!

بخشی از کتاب/ تواضع درباره خرد خاموش بشر

روسیه: ایران طبق ان‌پی‌تی حق غنی‌سازی دارد

چین و روسیه در آسمان به جنگ آمریکا می‌روند

انصارالله: آمریکا افسار اسرائیل را در سوریه باز گذاشته است

زندگی یا نمایش زندگی!؟

صدای پیامک ها بلندتر از قانون

مشاغل غیر رسمی حدود 57 درصد بازار کار ایران را تشکیل می‌دهد

کارشناس انرژی دلایل ناترازی بنزین را شرح داد

محل مسابقه ماشین های آفرودی در صحرای عربستان

منطقه‌ای در مصر که مردمش اعتقاد دارند محل زندگی جن‌هاست!

جشن بزرگ 50 هزارنفری محفلی ها ولادت حضرت معصومه(س)

چند شات از رعدوبرق های امروز در خمام

حشره ای که برای پنهان شدن تبدیل به گل می‌شود!

نحوه ی تخریب ساختمان در ژاپن

کاندیدای جدید سیاره نهم منظومه شمسی کشف شد

نامه جلال به امام خمینی(ره) از سرزمین وحی

انتصاب سجاد سلطان‌زاده به عنوان رئیس امور سیاست خارجی و بین‌الملل در دولت

افشاگری عبدالرضا داوری علیه فواد ایزدی

حمایت فرزند رئیس جمهور از تدریس با زبان ترکی در‌ مدارس!

مشاور رئیس‌جمهور: نقدپذیری ستون فقرات دولت چهاردهم است

تدارک رژیم صهیونیستی برای حمله گسترده به سوریه

سفر نتانیاهو به آذربایجان به تعویق افتاد

از فشار تا گفت‌وگو

رونمایی از پشت پرده زندگی شخصی پوتین

چشمان بسته گمرک

ماجرای آتش‌سوزی تاریخی در اسرائیل

بانک‌هایی که چوب لای چرخ پرداخت تسهیلات قانونی می‌گذارند؛ دادگاهی می‌شوند

حراج شمش طلای مرکز مبادله فردا برگزار می‌شود

رد درخواست متقاضیان پروانه کسب بدون اعلام دلیل، جرم است

تعویق در پرداخت وام ودیعه مسکن؛ تا شنبه امکان ثبت‌نام وجود ندارد

نان گران می‌شود؟

صدای جویدن غذای یک بچه سنجاب

کرم دریایی عجیبی که «جیغ» می‌زند!

حمل بطری های خالی با ماشین

تخلیه کشتی و حمل کانتینرها در بندر گوانگژوی چین مبتنی بر فناوری 5G

انتقال همه داروها به بدن با یک کپسول!

شعرخوانی زیبا از رشید کاکاوند

علت احتمالی تعویق دور چهارم مذکرات از زبان عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس

معاون بندر شهید رجایی: هیچ ماده منفجره‌ای در بندر شهید رجایی نگهداری نمی‌شود

بقائی: روز جهانی آزادی مطبوعات یادآور شجاعت فعالان رسانه‌ای غزه است

حمله هوایی اسرائیل به منطقه شیخ الزاید در شمال نوار غزه

ترامپ هزینه‌های دفاعی را بالا برد، اما بهداشت را کاهش داد

ادامه حملات هوایی رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان

کشته شدن 2 نظامی صهیونیست در رفح

مصوباتی که در دولت رئیسی، پوچ از آب در آمد!

بابک زنجانی در راه جاده مخصوص