ایران پرسمان

آخرين مطالب

فعال اصلاح‌طلب: پزشکیان خودش کابینه را ترمیم کند تا مجلس غافلگیر شود سیاست روز

فعال اصلاح‌طلب: پزشکیان خودش کابینه را ترمیم کند تا مجلس غافلگیر شود
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - خبرآنلاین / یک فعال سیاسی می گوید که جبهه پایداری، دو سه ماه بعد از تشکیل کابینه دنبال استیضاح وزرا بود اما با تذکر به‌جای رهبری دست نگه داشت. مجلسی ها استیضاح‌های دیگری را کلید زده‌اند و می‌خواهند دومین و سومین وزیر کابینه مسعود پزشکیان را برکنار کنند. فرزانه صادق مالواجرد وزیر راه و شهرسازی و عباس علی‌آبادی وزیر نیرو دومین و سومین هدف آنها هستند. اما تحرکات علیه وزیر زن جدی‌تر است.
آن هم در شرایطی که هنوز یک سال از تصدی وزارت اعضای کابینه نگذشته است. با این حال یک فعال سیاسی می‌گوید تندروهای مجلس دنبال آن بودند که دو ماه پس از آغاز به کار دولت، استیضاح وزرای پزشکیان را کلید بزنند.
غلامعلی رجایی، فعال سیاسی به خبرآنلاین می‌گوید: با تذکر بجای رهبری ـ مبنی بر اینکه هیچ وزیری در دو یا سه ماه نمی‌تواند برنامه‌ای ارائه دهد یا خودش را نشان دهد ـ مقداری دست نگه داشتند.
این فعال سیاسی با بیان اینکه پایداری‌چی‌ها دست از سر دولت بر نمی دارند، می‌گوید: آنها اراده دارند که امسال دو سه وزیر کابینه را برکنار کنند.
مشروح گفتگوی خبرآنلاین با غلامعلی رجایی، فعال سیاسی اصلاح طلب را در ادامه می‌خوانید؛
****
* بعد از گذشت 9 ماه از آغاز به کار کابینه آقای پزشکیان، شاهد آن هستیم که طیفی از نمایندگان مجلس به‌دنبال دومین و سومین استیضاح هستند. تا چه اندازه این موضوع را سیاسی می‌دانید و تا چه حد از نظر شما جنبه فنی دارد؟
من فکر می‌کنم ـ و قبلاً هم گفته بودم ـ که آقای پزشکیان و تیم اصلی همراه ایشان باید خودشان به فکر ترمیم کابینه باشند. امسال قطعاً سالی است که این اتفاق از سوی مجلس رخ خواهد داد؛ چه‌بسا اگر این ترمیم از طرف خودشان انجام شود، نوعی پیش‌دستی محسوب می‌شود و مجلس را نیز غافلگیر خواهد کرد.
اما من مطمئن هستم که امسال برنامه‌ی استیضاح دو یا سه وزیر در دستور کار اعضای جبهه پایداری قرار دارد. پایداری‌چی‌ها در ابتدا به کابینه رأیی ناپلئونی دادند؛ آن هم به‌دلیل توصیه‌های آقای پزشکیان و خرج کردن از اعتبار رهبری. در حرکتی بی‌سابقه، به همه اعضای دولت و کابینه رأی اعتماد دادند، اما بعضی‌ها از همان ابتدا رضایت و اطمینان لازم را نداشتند. حالا می‌خواهند از خجالتشان دربیایند، و به‌نظر من، حداقل دو تا سه وزیر در برنامه استیضاحشان خواهند بود. الان هم که بهانه‌ی بندرعباس پیش آمده است.
البته، به‌نظر من از همان ابتدا هم انتخاب خانم صادق، انتخاب درستی نبود. اگر بحث انتخاب وزیر زن مطرح بود، بهتر بود برای وزارتخانه‌ای مثل بهداشت یا وزارتخانه‌های مشابه، وزیر زن انتخاب می‌شد. البته من به‌هیچ‌وجه موافق نیستم که بحث جنسیت مطرح شود، اما آقای پزشکیان می‌توانست برای وزارتخانه‌هایی مثل علوم، آموزش‌وپرورش، بهداشت یا میراث فرهنگی وزیر زن معرفی کند. اما وزارت راه ـ که خودش چند وزارتخانه در یک وزارتخانه است ـ به‌نظر من جای درستی برای واگذاری به یک خانم جوان که تجربه وزارت نداشته مناسب نبود.
جبهه پایداری می‌خواست از ماه دوم استیضاح را کلید بزند اما رهبری نگذاشت
* ایشان قبلاً معاون وزیر بودند ...
کار پرزحمت و پرترددی است؛ جاده، راه، کشتی، دریا و مسائل مرتبط با آن‌ها، هر کدام گردش‌هایی دارند که مدیریت‌شان ساده نیست. این‌ها با چهار تا کار ستادی مثل آموزش‌وپرورش برای خانم‌ها قابل‌مقایسه نیست؛ آن‌جا این مشکلات وجود ندارد. یا مثلاً وزیری که بخواهد به چند دانشگاه سر بزند و جابه‌جا شود، چنین چالش‌هایی را تجربه نمی‌کند.
من فکر می‌کنم بافت وزارتخانه‌ها برای افرادی که به‌کار گرفته می‌شوند، یکسان نیست. مثلاً فرض کنید شما وزارتخانه‌ای آرام‌تر از وزارت دادگستری -که رابط دولت و قوه قضاییه است - پیدا نمی‌کنید. یا مثلاً وزارت دفاع، وزارتخانه‌ای است که کمتر درگیر چالش‌های روزمره و سیاسی است. به همین دلیل است که این وزارتخانه‌ها همیشه بالای دویست‌ رأی آورده‌اند. در تاریخ سابقه ندارد که در رأی اعتماد، این وزارتخانه‌ها رأی نیاورده باشند. این‌ها وزارتخانه‌های کم‌چالش‌تری هستند، در حالی‌که برخی دیگر، مثل وزارت راه، وزارتخانه‌هایی با تنوع کاری بالا و چالش‌های فراوان‌اند.
اما این به آن معنا نیست که جبهه پایداری دست از سر دولت برمی دارد؛ چون دولت پیشنهادی مجلس فعلی، دولت آقای جلیلی بود که در نهایت در انتخابات شکست خورد. طبیعتاً این‌ها می‌خواهند از اختیارات‌شان هم استفاده کنند. من مطلعم که در ماه دوم آغاز به کار دولت، قصد داشتند برخی از وزرا را استیضاح کنند، اما رهبری گفته بودند که هیچ وزیری در دو ماه نمی‌تواند عملکرد خود را نشان دهد. همین باعث شد که موضوع را به تعویق بیندازند، که حالا دیگر به این مقطع زمانی رسیده است.
* یعنی از مهر پارسال؟
من شنیدم که از ماه دوم یا سوم دولت، بحث استیضاح برخی وزرا مطرح بود، اما با تذکر رهبری ـ مبنی بر اینکه هیچ وزیری در دو یا سه ماه نمی‌تواند برنامه‌ای ارائه دهد یا خودش را نشان دهد ـ مقداری دست نگه داشتند تا این موضوع به الان برسد.
هر دو استیضاح رای می‌آورند
*پس قاعدتا با این اوصاف این دوتا استیضاح [را سیاسی می‌دانید ]؟
اگر اتفاق خاصی پیش نیاید، رأی می‌آورد. به‌ نظر من، هر دو استیضاح می‌شوند.
*هر دو؟
بله، دقیقاً. برای همین است که می‌گویم خود دولت باید ارزیابی داشته باشد و پیش از آن‌که در این مسائل وارد چاله‌ مجلس شود، خودش دست به ترمیم بزند.
*کدام وزارتخانه‌ها باید ترمیم شوند؟
حالا من در حال حاضر ارزیابی دقیقی از عملکرد دولت ندارم، اما مثلاً درباره استاندارها، بحث شش یا هفت نفر از آن‌ها مطرح است که عدم کارایی‌شان مشخص شده است. من روزهای گذشته پیش آقای خاتمی بودم، از من پرسید که آیا این خبر درست است؟ گفتم بله، کاملاً درست است.
واقعاً چه نیازی هست که یک استاندار یک سال کامل در مسئولیت بماند؟ در بعضی از استان‌ها، در همان دو یا سه ماه اول مشخص شد که این افراد به‌درد این کار نمی‌خورند. دولت باید سریع‌تر اقدام کند و آن‌ها را تغییر دهد.
قالیباف مانع عمده ای برای پزشکیان نیست
* بحثی که شما اشاره کردید، این بود که این‌ها دنبال جلیلی بودند، اما در انتخابات رأی نیاوردند. طبیعتاً بخشی از این‌ها و به‌خصوص بخشی از مجلس، مقابل رئیس‌جمهور خواهند ایستاد و دنبال استیضاح وزرا هستند. اما حالا رقیب دیگری هم برای آقای پزشکیان وجود داشت؛ آقای قالیباف. طیف آقای قالیباف در مجلس را چطور ارزیابی می‌کنید؟
من فکر نمی‌کنم آقای قالیباف در این قضیه نقش عمده‌ای داشته باشد، اما چون اکثریت مجلس با پایداری است، قاعدتاً هماهنگ خواهند شد. البته آن‌ها ممکن است با حاکمیت خود را تطبیق دهند تا با بدنه مجلس هماهنگ شوند، اما به‌طور کلی، اگر اتفاقی بیفتد، مجلس ناچار است که طرف اکثریت مجلس را بگیرد. اکثریت مجلس اکنون یا پایداری‌چی‌ها هستند یا تحت تاثیر آن‌ها قرار دارند. به همین دلیل، من قالیباف را مانع عمده‌ای برای آقای پزشکیان نمی‌بینم.
برای دولت از سوی اکثریت مجلس حالا حالاها گردوخاک بلند می شود
* خیلی‌ها معتقدند که در مورد استیضاح آقای همتی، آقای قالیباف عقب‌نشینی کرد یا حداقل سکوت کرد و این برای پایداری‌چی‌ها مجال استیضاح را فراهم کرد.
نمی‌توانم قضاوت کنم که بگویم این‌طور بوده است یا نه. من به‌طور نزدیک با قضیه در ارتباط نبودم که بدانم آیا آقای قالیباف می‌تواند جلوی این استیضاح‌ها را بگیرد یا نه. اما شما هم می‌دانید که رئیس مجلس تا یک حدی می‌تواند جلوی مجلس بایستد؛ مثلاً با اعلام وصول نکردن، دیر اعلام وصول کردن یا حتی توصیه کردن که موضوع عقب بیفتد. اما در نهایت در بعضی مواقع مجبور به تسلیم می‌شود چون این موضوع به اکثریت مجلس بستگی دارد. و از سوی اکثریت مجلس حالا حالاها برای دولت گردوخاک بلند می‌شود. دوره ماه عسل دولت با مجلس تمام شده است.
*و فکر می ‌ کنید در آینده این استیضاح ‌ ها هم بیشتر شود؟
من فکر می‌کنم امسال بین دو تا سه نفر در این برنامه باشند.
به پیج اینستاگرامی «آخرین خبر» بپیوندید

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1247638/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تأمین حداکثری زیرساخت‌ها اولویت مخابرات است

پاندایی که عاشق برگ قرمز است

دره زمرد بین روستاهای اسکوگار و ویک در ایسلند

پارک ملی جنگلی مانگشان در حومه پکن

اسکناس های ایرانی از کجا الهام گرفته اند؟

گوناگون/ چرا لب‌ بعضی ماهی‌ها اینقدر بزرگ است؟

غار کارده در خراسان رضوی

سقوط هواپیمای کوچک در کالیفرنیا

نمایی از جزیره زیبای لورتو در ایتالیا

نظر توریست استرالیایی درباره خطر چاق شدن در ایران

این مرد بیش از 600 بار به خود زهر مار تزریق کرد!

چت بات های هوش مصنوعی مزاحم کاربران می شوند!

روایتی از زندگی نماینده مسلمان کنگره آمریکا در بازار کتاب

توجیه وزیر افراطی صهیونیست برای ادامه جنگ غزه به‌جای آزادی اسرا

مشکل توقف عرضه آرد مرتفع شد

گوناگون/ نبرد یک گوریل با 100 انسان، برنده کدام است؟

نحوه فیلمبرداری سکانس معروف فیلم تایتانیک

داستان ضرب المثل «پشت دست را داغ کردن»

حضور خانواده شهدای خدمت و جمعی از اعضای دولت شهید رئیسی در محل سقوط بالگرد

دریادار سیاری: نمی‌توانیم با تجهیزات فعلی مقابل تهدیدات آینده بایستیم

تقریظ متفاوت رهبر انقلاب بر یک کتاب؛ زیارت قبول عزیز نویسنده

تحقیقات اسرائیل درمورد فرار یگان گولانی در حمله 7 اکتبر

هند آب را به روی پاکستان بست

سقوط مشاور امنیت ملی‌ای که شدیدا به دنبال حمله به ایران بود

بلیت پرواز تهران - مشهد در آستانه ولادت امام رضا(ع)

فرود اضطراری هواپیما در زمین گلف بازیکنان را شوکه کرد

تعویض سفره‌های عقد حرم امام رضا(ع)

شخصیت های کارتون شکرستان اگه واقعی بودن

استتار این نوع مانتیس یکی از شاهکارهای طبیعت است

افشای 11 حقه شعبده بازی

رگولاتور سلامت روده کشف شد

مسئولان سازمان حج با آرمانهای امام راحل تجدید میثاق کردند

روحانی از سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران بازدید کرد

یمن: فرودگاه بن گوریون را با یک موشک بالستیک مافوق صوت هدف قرار دادیم

جلسه عالی‌ترین فرماندهان یمنی بعد از حمله به «بن‌گوریون»

مصوبه واردات خودروهای نو و کارکرده به گمرکات ابلاغ شد

سهم 30 درصدی قاچاق از بازار نساجی و پوشاک کشور

بازدید معاون تعاون و امور اجتماعی بنیاد از مرکز مشاوره ویژه ایثارگران

سرقت موتورسیکلت توسط یک گاو!

لحظه وحشتناک برخورد یک خودرو با فروشگاه تعمیرات موبایل

مدارس تاریخی آبادان در انتظار مرمت؛ کاشی‌های 80 ساله در آستانه تخریب

سیستم جالب ضدهواپیما ربایی که توسط ایرباس ثبت اختراع شده است

جزئیات سفر عراقچی به اسلام آباد

برگزاری اجلاسیه خبرگان در قم؛ علت اعلام شد

هشدار صریح رئیس دادگاه محاکمه منافقین به فرانسوی‌ها

نتایج حمله موشکی یمن به فرودگاه بن گوریون از زبان «یحیی سریع»

وزیر جنگ رژیم صهیونیستی، یمن را تهدید کرد

موج لغو پروازهای بین‌المللی به مقصد اراضی اشغالی

سرمقاله اطلاعات/ رویکرد چند جانبه؛ الزامی برای به فرجام رسیدن مذاکرات هسته ای

وعده ثبت‌نام وام ودیعه در ابهامِ نبود سقف اجاره‌بها