ایران پرسمان

آخرين مطالب

سرمقاله همشهری/ آشفتگی در راهبرد واشنگتن جهان ما

سرمقاله همشهری/ آشفتگی در راهبرد واشنگتن
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - همشهری / «آشفتگی در راهبرد واشنگتن» عنوان یادداشت روز در روزنامه همشهری به قلم ثمانه اکوان است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:
اختلافات ریشه‌دار درون ساختار سیاسی ایالات متحده، به‌ویژه در سطح عالی‌ترین نهادهای تصمیم‌ساز آن، موجب شده است سیاست خارجی این کشور- خاصه در قبال جمهوری اسلامی ایران - گرفتار تشتت و چندپارگی آشکاری شود؛ چنان‌که هر تصمیمی بیش از آنکه حاصل عقل جمعی باشد، برآیندی از کشمکش‌های جناحی و رودررویی ‌ درونی است.
در یکی از جلسات اخیر در کاخ سفید که با حضور ترامپ، مقامات امنیتی و مسئولان دستگاه دیپلماسی آمریکا برگزار شد، این اختلافات بار دیگر عیان شد. رئیس‌جمهور ایالات متحده، دونالد ترامپ، مایل بود شخصاً زمام امور مربوط به پرونده ایران را در دست گیرد و تصمیم‌سازی مستقیم کند.
 تیم سیاست خارجی او اکنون در 2‌شاخه متضاد تعریف می‌شود: بخشی متشکل از چهره‌هایی چون ترامپ، جی‌دی ونس و ویتکاف که با دیدگاهی میانه‌رو نسبت به ایران به گفت‌وگو گرایش دارند و در سوی دیگر، جناحی تندرو شامل وزیر دفاع و وزیر خارجه آمریکا که نه‌تنها از مذاکره گریزانند، بلکه گزینه نظامی- و به‌ویژه حمله به مراکز هسته‌ای ایران- را در دستور کار دارند.
این ساختار متزلزل در حال‌گذار و دگرگونی است و با فشارهای فزاینده‌ای که از سوی لابی‌های صهیونیستی و جریان‌های افراطی بر جناح میانه‌رو وارد می‌شود، احتمال تغییرات بیشتر در آینده‌ای نه‌چندان دور، دور از ذهن نیست.
بازار
در این میان، خود ترامپ نیز نه با ادبیاتی دیپلماتیک که با نوساناتی مداوم میان تهدید و تطمیع، عرصه مذاکره را بیش از پیش مبهم و غیرقابل پیش‌بینی ساخته است؛ چنان‌که در برخی موارد، سخنانی به زبان می‌آورد که با اصول ایران هم‌راستا می‌نماید، اما همزمان با ابزار تحریم و فشار، مسیر گفت‌وگو را مسدود می‌سازد.
سردرگمی در رویکرد آمریکا به غنی‌سازی اورانیوم به‌مثابه یکی از کلیدی‌ترین موضوعات مورد اختلاف، خود را به وضوح به میز مذاکرات نیز تحمیل کرده است. هنوز روشن نیست واشنگتن خواهان کنترل غنی‌سازی در سطحی محدود است یا حذف کامل آن را هدف قرار داده. این تردید راهبردی، نه‌تنها موجب بی‌اعتمادی متقابل شده، بلکه از سوی ایران نیز با بی‌میلی به معامله بر سر دستاوردهای علمی و فناورانه پاسخ داده شده است؛ دستاوردهایی که امروز جزو مؤلفه‌های قدرت ملی جمهوری اسلامی محسوب می‌شوند و نه‌چندان قابل مصالحه.
اگر از چشم‌اندازی ژئوپلیتیکی به رفتارهای آمریکا بنگریم، درخواهیم یافت که واشنگتن بیش از هر زمان دیگر نیازمند شکاف انداختن میان ایران، روسیه و چین است. آنگاه که در جداسازی مسکو از پکن ناکام ماند و مذاکرات مربوط به جنگ اوکراین نیز دستاوردی در پی نداشت، امیدش را به تهران معطوف کرد. اما واقعیت آن است که این بار ایالات متحده است که به توافق نیازمندتر است، نه جمهوری اسلامی؛ با این حال، حاضر نیست بهای این توافق را با به‌رسمیت شناختن حقوق ملت ایران بپردازد.
امروز درون محافل تصمیم‌ساز آمریکا، 2 نگرش در قبال ایران در تقابلند: گروهی که خواهان حل‌وفصل تدریجی مسائل، ابتدا از موضوع هسته‌ای و سپس مسائل منطقه‌ای و موشکی‌ هستند و طیف دیگری که بر توافقی جامع و فراگیر - در همان گام نخست- تأکید دارند. هر دو رویکرد اما، مادام که از موضع تحکم و بی‌اعتمادی راهبری شوند، راه به بن‌بست خواهند برد.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1247665/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

حکمت/ احترام به معلم

گردشگری/ گران‌ترین خانه تهران اینجاست!

ویدیویی شگفت انگیز از مقایسه ی زمین، خورشید و چند سیاهچاله ی کلان‌جرمِ شناخته شده!

فعالیت آتشفشانی شدید روی قمر مشتری

ماه و مشتری بر فراز یکی از قدیمی‌ترین دریاچه‌های اروپا

شعر خوانی زیبای باران نیکراه

شعری زیبا از هوشنگ ابتهاج

نمی شود یک شب بخوابی!

چگونه آثار داستایفسکی را بخوانیم؟

شعری دلنشین روی سنگ قبر!

شعری از سجاد حیدری، شرکت‌کنندۀ فصل چهارم سرزمین شعر

اطلاعیه شماره 6 ستاد انتخابات کشور درباره انتخابات شوراها

نماینده ولی فقیه در سپاه: تغییر فرمانده کل سپاه کذب و دروغ پردازی است

علی لاریجانی: برای ارزیابی در مورد مذاکرات زود است

امیر قطر با رئیس امارات دیدار کرد

رهبر اپوزیسیون ترکیه هدف حمله قرار گرفت

لایه‌های پنهانی شخصیت ترامپ لو رفت

خط و نشان وزیر جنگ اسرائیل: 7 برابر پاسخ می‌دهیم

تأمین حداکثری زیرساخت‌ها اولویت مخابرات است

پاندایی که عاشق برگ قرمز است

دره زمرد بین روستاهای اسکوگار و ویک در ایسلند

پارک ملی جنگلی مانگشان در حومه پکن

اسکناس های ایرانی از کجا الهام گرفته اند؟

گوناگون/ چرا لب‌ بعضی ماهی‌ها اینقدر بزرگ است؟

غار کارده در خراسان رضوی

سقوط هواپیمای کوچک در کالیفرنیا

نمایی از جزیره زیبای لورتو در ایتالیا

نظر توریست استرالیایی درباره خطر چاق شدن در ایران

این مرد بیش از 600 بار به خود زهر مار تزریق کرد!

چت بات های هوش مصنوعی مزاحم کاربران می شوند!

روایتی از زندگی نماینده مسلمان کنگره آمریکا در بازار کتاب

توجیه وزیر افراطی صهیونیست برای ادامه جنگ غزه به‌جای آزادی اسرا

مشکل توقف عرضه آرد مرتفع شد

گوناگون/ نبرد یک گوریل با 100 انسان، برنده کدام است؟

نحوه فیلمبرداری سکانس معروف فیلم تایتانیک

داستان ضرب المثل «پشت دست را داغ کردن»

حضور خانواده شهدای خدمت و جمعی از اعضای دولت شهید رئیسی در محل سقوط بالگرد

دریادار سیاری: نمی‌توانیم با تجهیزات فعلی مقابل تهدیدات آینده بایستیم

تقریظ متفاوت رهبر انقلاب بر یک کتاب؛ زیارت قبول عزیز نویسنده

تحقیقات اسرائیل درمورد فرار یگان گولانی در حمله 7 اکتبر

هند آب را به روی پاکستان بست

سقوط مشاور امنیت ملی‌ای که شدیدا به دنبال حمله به ایران بود

بلیت پرواز تهران - مشهد در آستانه ولادت امام رضا(ع)

فرود اضطراری هواپیما در زمین گلف بازیکنان را شوکه کرد

تعویض سفره‌های عقد حرم امام رضا(ع)

شخصیت های کارتون شکرستان اگه واقعی بودن

استتار این نوع مانتیس یکی از شاهکارهای طبیعت است

افشای 11 حقه شعبده بازی

رگولاتور سلامت روده کشف شد

مسئولان سازمان حج با آرمانهای امام راحل تجدید میثاق کردند