ایران پرسمان

آخرين مطالب

رسوایی جدید وزیر دفاع آمریکا در انتشار اطلاعات حساس اقتصاد روز

رسوایی جدید وزیر دفاع آمریکا در انتشار اطلاعات حساس
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - ایسنا / منابع آگاه می‌گویند، وزیر دفاع آمریکا اطلاعات حساس مربوط به حملات نظامی را نه از طریق کانال‌های رسمی، بلکه از طریق اپلیکیشن پیام‌رسان شخصی خود و در گروه‌هایی خانوادگی در سیگنال منتشر کرده است.
«پیت هگست» وزیر دفاع ایالات متحده بیش از آنچه پیش‌تر افشا شده بود، از اپلیکیشن پیام‌رسان سیگنال برای انجام امور رسمی در وزارت دفاع استفاده کرده است. به گفته منابع آگاه، او دست‌کم در 12 گروه چت مجزا در سیگنال فعالیت داشته است.
بازار


در یک مورد، هگست در همین پیام‌رسان به دستیاران خود دستور داده که اطلاعات مربوط به یک عملیات نظامی در حال وقوع را به دولت‌های خارجی اطلاع دهند. به گفته 2 منبع آگاه، او از پیام‌رسان سیگنال برای هماهنگی در زمینه برنامه‌های سفر خارجی، برنامه‌های رسانه‌ای، زمان‌بندی جلسات و سایر اطلاعات حساس استفاده کرده است.
به گزارش وال‌استریت ژورنال، بسیاری از این گروه‌ها توسط شخص هگست و از طریق خط تلفن غیرامن در دفتر کارش در پنتاگون یا تلفن همراه شخصی‌اش ایجاد شده‌اند.
به گفته منابع، برخی از پیام‌های هگست توسط دستیار نظامی‌اش، «ریکی بوریا» در گروه‌های سیگنال منتشر می‌شده است. بوریا حتی در ماه مارس اطلاعات مربوط به حمله قریب‌الوقوع آمریکا به مواضع نیروهای ارتش یمن را در گروهی که شامل همسر، برادر و وکیل خصوصی وزیر دفاع بود، منتشر کرده است.

پیت هگست
این گزارش می‌افزاید که استفاده گسترده هگست از این پیام‌رسان در وظایف روزمره‌اش و نقش ریکی بوریا در انتشار این اطلاعات، تاکنون فاش نشده بود. وزارت دفاع آمریکا و بوریا از پاسخ به درخواست رسانه‌ها برای اظهارنظر در این‌باره خودداری کرده‌اند.
«استیون استبینز» بازرس کل موقت پنتاگون ماه گذشته اعلام کرده بود که درباره استفاده هگست از اپلیکیشن سیگنال تحقیقاتی را آغاز کرده است. این تحقیقات پس از گزارشی از مجله آتلانتیک صورت گرفت که فاش کرده بود هگست در گروهی شامل مقامات ارشد دولت، اطلاعاتی درباره حمله به یمن منتشر کرده است. اکنون مشخص شده که اطلاعات مشابهی نیز در گروهی خصوصی شامل اعضای خانواده‌اش به اشتراک گذاشته شده است.

ایران پرسمان

هگست و «دونالد ترامپ» در نشست کابینه هگست در سایر گروه‌ها نیز دیدگاه‌هایش درباره مسائل پرسنلی، برنامه‌های بودجه‌ای پنتاگون و جزئیاتی از بحث‌های امنیت ملی دولت را منتشر کرده است. به گفته منابع، پیام‌هایی که به دستیاران او اجازه می‌داد اطلاعات عملیات نظامی را با متحدان در میان بگذارند، از جمله حساس‌ترین پیام‌های او بوده‌اند.
او به‌جای استفاده از شبکه گسترده ارتباطی پنتاگون، ترجیح داده از سیگنال برای مدیریت امور روزانه وزارت دفاع استفاده کند. او در این گروه‌ها اعضای تیم امنیتی، کارکنان دفتر خود و معاونش، و همچنین مسئولان روابط عمومی را نیز اضافه کرده بود.
دستیاران او برای دسترسی به پیام‌ها، مجبور بودند از میز کار خود دور شوند و به مناطقی در ساختمان پنتاگون بروند که در آن‌جا سیگنال تلفن همراه وجود داشته باشد، چراکه پوشش تلفن در این ساختمان ضعیف است.
هرچند در دولت‌های پیشین نیز از اپلیکیشن‌های پیام‌رسان غیررسمی استفاده می‌شده، اما کارشناسان هشدار می‌دهند که استفاده از اپلیکیشن‌هایی مانند سیگنال برای اشتراک اطلاعات حساس می‌تواند آن‌ها را در معرض خطر قرار دهد.
«مارک پلیمروپولوس» افسر ارشد پیشین اطلاعاتی آمریکا در این‌باره به وال‌استریت ژورنال گفت: «استفاده از تلفن‌های شخصی و اپلیکیشن‌های تجاری خطراتی ایجاد می‌کند که غیرضروری است. دولت سیگنال را یک بستر غیرمحرمانه می‌داند و این یک طبقه‌بندی درست است.»
به گفته منابع آگاه، در برخی موارد پیام‌های ارسال‌شده توسط هگست ناپدید شده‌اند و ثبت رسمی نشده‌اند؛ اقدامی که ممکن است نقض قوانین مربوط به حفظ اسناد دولتی تلقی شود.
یک دستورالعمل صادرشده از سوی پنتاگون در سال 2023 استفاده از برخی اپلیکیشن‌های غیررسمی مانند سیگنال را برای امور رسمی محدود کرده و تأکید می‌کند که پیام‌رسان‌های غیرحکومتی نباید برای انتقال اطلاعات حساس مورد استفاده قرار گیرند، حتی اگر این اطلاعات در رده‌بندی اطلاعات محرمانه گنجانده نشوند.

ایران پرسمان

«مایک والتز» مشاور امنیت ملی اخراجی ترامپ در این دستور آمده است: «کارکنان وزارت دفاع نباید برای انجام امور رسمی از حساب‌های شخصی، ایمیل‌های غیراداری یا اپلیکیشن‌های پیام‌رسانی غیردولتی استفاده کنند، مگر آن‌که این پلتفرم‌ها از سوی دولت یا پیمانکاران رسمی مجاز اعلام شده باشند.»
هنوز مشخص نیست که از زمان صدور این دستور، آیا سیگنال به‌طور رسمی برای استفاده مقامات پنتاگون تأیید شده یا نه.
«ارام گاوور» معاون آموزشی دانشکده حقوق دانشگاه جورج واشنگتن و استاد حقوق امنیت ملی در این دانشگاه گفت: «یادداشت داخلی پنتاگون به‌تنهایی نمی‌تواند به‌طور قطعی درباره قانونی‌بودن استفاده پیت هگست از اپلیکیشن سیگنال روی دستگاه شخصی برای انتقال اطلاعات غیرعلنی و غیرطبقه‌بندی‌شده وزارت دفاع تعیین‌کننده باشد.»
در همین حال، «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا اخیراً اعلام کرد که قصد دارد «مایک والتز» مشاور امنیت ملی خود را از سمت فعلی‌اش کنار بگذارد. والتز که به‌دلیل نقش داشتن در ماجرای جنجالی استفاده از سیگنال، جایگاه خود در کاخ سفید را تضعیف‌شده می‌بیند، قرار است به‌عنوان سفیر جدید آمریکا در سازمان ملل معرفی شود. انتظار می‌رود او در جریان جلسه تأیید صلاحیت خود در سنا، درباره استفاده خودش و وزیر دفاع از این اپلیکیشن رمزنگاری‌شده با پرسش‌هایی مواجه شود.
بر اساس گزارشی که مجله آتلانتیک منتشر کرده، هگست در گروهی در اپلیکیشن سیگنال که اعضای ارشد دولت در آن حضور داشتند، اطلاعاتی بسیار حساس درباره زمان دقیق استفاده از جنگنده‌های «اف-18»، پهپادهای «ام‌کیو-9» و موشک‌های کروز «تاماهاک» در حمله 15 مارس به یمن را به اشتراک گذاشته بود. این گروه توسط والتز ایجاد شده بود.
با این حال، ترامپ روز یکشنبه در مصاحبه با برنامه شبکه «ان‌بی‌سی» گفت که موقعیت شغلی هگست «کاملاً محفوظ» است و قصدی برای تغییر وزیر دفاع ندارد. او مدعی شد: «پیت عالی است. کارش را فوق‌العاده انجام می‌دهد.»

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1248405/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تورم ترکیه در پایین‌ترین سطح سه سال اخیر قرار گرفت

تشدید بحران مسکن با تراکم فروشی؛ کلانشهرها جایی برای نفس کشیدن ندارند

مدیرعامل بیمه دی: بیمه هوشمند با کارکنان خلاق و با دانش، محقق می شود

«از همه جای ایران» با نوای امیر برومند

سرلشکر باقری: سازمان بسیج سازندگی نقش تعیین‌کننده‌ای در توسعه کشور ایفاء کرده است

حسین‌ زاده: دولت چهاردهم تسهیلگر خواسته‌های مردم است

توافق پارلمان اروپا و چین برای لغو کامل محدودیت‌ تبادلات

«مرتس» در دومین دور رأی‌گیری صدراعظم آلمان شد

کمیته‌های مقاومت فلسطین در مورد حمله رژیم صهیونیستی به یمن بیانیه دادند

کنایه‌های عراقچی به ترامپ

قالیباف قربانی انتقام تندروها می شود؟

چشم‏‌های سـوخته کارگران بندر

عضو شورای شهر: از توان بانوان در ناوگان حمل و نقل عمومی استفاده شود

قیمت عمده فروشی انواع میوه و صیفی اعلام شد

نخستین گواهی سپرده خودرو به زودی در بورس رونمایی می‌شود

رشد قابل توجه 37 درصدی تقاضای مصرف برق در کشور

طبیعت زیبای سد لفور در البرز

بیمار «ایلان ماسک» در یوتیوب ویدئو ساخت

صحبت های شنیدنی دکتر انوشه

انتصاب «جانشین فرمانده» و «معاون هماهنگ کننده» نیروی هوایی ارتش

دیدار «خطیب زاده» با دستیار رئیس‌جمهور آذربایجان

مخفیگاه 21 تریلیون دلاری آمریکا مخصوص ثروتمندان

لاوروف: تقریباً تمام اروپا علیه روسیه می‌جنگند و از زلنسکی حمایت می‌کنند

انقلاب خورشیدی؟

شماره جدید ماهنامه «شاهد یاران»؛ یادمان «مرد هزارسنگر» سردار شهید سیدمحمد صنیع خانی

سه خصلت مومن

اقدام دانشمندان برای بررسی میزان‌آلودگی ماهواره ها

«سیاه‌چاله» منتشر شد

اعتراف وزیر جنگ سابق اسرائیل به موفقیت ایران در وعده صادق

تبادل 410 اسیر جنگی میان روسیه و اوکراین

نتایج یک نظرسنجی: احتمال وقوع جنگ جهانی سوم در 5 تا 10 سال آینده

اولین واکنش انصارالله یمن به حمله رژیم صهیونیستی به فرودگاه صنعا

انتقاد نخست‌وزیر مجارستان از طرح عضویت اوکراین در اتحادیه اروپا

کاهش 20 درصدی مقامات عالی رتبه ارتش آمریکا

پشت پرده انتقاد مقامات روسی از هندوانه‌های ایرانی چه بود؟

هشدار وزیر ارتباطات از شکل‌گیری بازار زیرزمینی رمزارزها

گوناگون/ مشهورترین مجسمۀ مصر باستان شبیه کیست؟

مونتاژ موشک ماه ناسا به رغم تلاش ترامپ برای لغو برنامه آن

پیام تسلیت حاجی میرزایی در پی شهادت محیط‌بان گلستانی

واکنش منفی بازارهای سهام آلمان به شکست مرتس در انتخابات

حمله رژیم صهیونیستی به فرودگاه صنعا

واکنش حماس به اظهارات ترامپ

قطع سرمایه‌گذاری صندوق نروژ در شرکت‌های حامی رژیم صهیونیستی

تبادل 205 اسیر بین روسیه و اوکراین

افشای دو طرح رژیم صهیونیستی درباره غزه

مقاومت فلسطین، پهپاد اسرائیلی را سرنگون کرد

برداشت از خودپرداز هم پولی شد!

حکمت/ خردمند کیست؟

روش جدیدی برای قابل اعتمادتر شدن مدل‌های هوش مصنوعی در موقعیت‌های حساس

برگزیدگان جایزه «پولیتزر» معرفی شدند