ایران پرسمان

آخرين مطالب

جعفرزاده: ناترازی تدبیر نشود، نارضایتی به بار می‌آورد سیاست روز

جعفرزاده: ناترازی تدبیر نشود، نارضایتی به بار می‌آورد
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - نامه نیوز / جعفرزاده ایمن آبادی گفت: اینکه مسئولی تمام تقصیر ناترازی را متوجه جامعه کند و بگوید «مردم درست مصرف نمی کند»، هدفش فقط پاک کردن صورت مسئله و رفع تکلیف است ضمن آنکه این حرف او باعث ناراحتی و دلخوری عمومی می شود.
در جوامع امروزی، انرژی، یکی از مهم‌ترین و در عین حال چالش‌برانگیزترین موضوعات محسوب می‌شود؛ چراکه اقتصاد، تولید و بهبود معیشت، حول انرژی شکل می‌گیرد. در کشور ما به تصور اینکه سرشار از منابع نفت و گاز هستیم، به سایر ملزومات استفاده از آن توجه چندانی نشد و به‌طور کلی در بخش برق، گاز و آب شاهد برنامه‌ریزی درستی در تولید، توزیع انتقال و مصرف نبوده‌ایم و امروز ناترازی را در هر سه بخش شاهدیم. تاخیرهای مکرر موجب شده که فاصله تولید و مصرف به اندازه میلیاردها دلار شود که در توان دولت‌ها آن هم در شرایط تحریم نیست. از سوی دیگر در یک دهه اخیر عملکرد دولت‌ها در مواجهه با اجرای پروژه‌ها توسط بخش خصوصی که ریشه در پرداخت یارانه‌های سنگین به بخش انرژی دارد، راه را بر توسعه سد کرده است.
امروز هم اگرچه کارشناسان ادامه روند کنونی را تا یک دهه دیگر غیر ممکن می‌دانند و دولت تا حدود زیادی برای ورود بخش خصوصی امتیاز قائل می‌شود، اما ظاهرا حتی صندوق توسعه ملی و بانک‌ها هم توانایی حمایت مالی از ابر پروژه‌های گاز، برق و آب را ندارند. در چنین شرایطی بهترین راهکار اجرای پروژه‌های بهینه‌سازی توسط بخش خصوصی است؛ چراکه آمارهای پژوهشی نشان از اتلاف بسیار بالای انرژی در بخش‌های مختلف دارند که ساختمان‌ها در صدر این لیست قرار می‌گیرند؛ به‌گونه‌ای‌که 55درصد کل اتلاف گاز و 61درصد اتلاف برق کشور متعلق به صنعت ساختمان است و البته صنایع هم از این حیف و میل مبرا نیستند. حال سئوال این است که دولت برای رفع ناترازی‌ها باید چه اقدامات عملی انجام دهد و تأخیر در اتخاذ تصمیمات مهم چه تبعاتی را به دنبال خواهد داشت؟
بازار
غلامعلی جعفرزاده ایمن آبادی در گفت‌وگو با نامه نیوز درباره راهکار دولت برای عبور از ناترازی آب و برق در فصل تابستان گفت: مردم خوب به این واقعیت اشراف دارند که موضوع ناترازی آب و انرژی محدود به یک سال اخیر نیست و این دولت مشکلات کوتاهی دولت های گذشته در اجرای مگا پروژه های حوزه انرژی را به ارث برده است، آن هم در مقطعی که کشور زیر فشارهای سخت تحریمی قرار دارد.
وی با اشاره به کسری 30 هزار مگاواتی برق افزود: هرچند تأمین این میزان ناترازی ظرف یک یا دو سال امکان ندارد اما کم کاری دولت های گذشته و شرایط سخت تحریمی نیز توجیهی برای دولت آقای پزشکیان نمی شود که بخواهد اقدامات لازم را در حد توان، منابع و امکاناتش انجام ندهد. معتقدم در همین 9 ماه از آغاز کار دولت چهاردهم، وزیر نیرو آن طور که انتظار بود با برنامه عمل نکرد. او می توانست طوری مسائل را پیش ببرد که در سال نخست مردم با این همه چالش در حوزه انرژی برق مواجه نشود.
این کارشناس مسائل اقتصادی و سیاسی اظهار کرد: دولت باید در قالب برنامه های کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت چند اقدام اساسی انجام دهد. در کوتاه مدت علاوه بر تغییر ساعات کاری، می توان به اصلاح قانون نیز پرداخت چون براساس قانون فعلی مساجد و مدارس از پرداخت هزینه قبض آب و برق معاف هستند، حال آنکه از همین جا باید به اصلاح الگوهای مصرف اقدام و جامعه را به سمت صرفه جویی و مصرف بهینه هدایت کرد.
وی افزود: در دین اسلام اسراف نهی شده است بنابراین مساجد می توانند در این حوزه پیشرو باشند و براساس آموزه های دینی مردم را به رعایت این موضوع مهم توجه دهند اما قانونگذاری اشتباه توجه به آموزه های دینی را در این مورد کمرنگ کرد. مدارس نیز با آموزش صحیح دانش آموزان می توانند نقش مهمی را برای اصلاح فرهنگ استفاده از انرژی و آب ایفا کنند اما متأسفانه بعضا مشاهده می شود چون هزینه قبض برق مجانی است، در ساعات تعطیلی مدارس نیز برق ها روشن می مانند.
این نماینده ادوار مجلس با اشاره به حرکت صنایع به استفاده از خرید ژنراتور بیان کرد: در میان مدت، دولت می تواند با درنظر گرفتن مشوق هایی جامعه را به سمت استفاده از انرژی های پاک سوق دهد که خوشبختانه این کار را از خودش آغاز کرد؛ آقای رئیس جمهور ادارات را موظف کرد برای تأمین انرژی مورد نیاز خود از پنل های خورشیدی استفاده کنند. اگر تلاش بیشتری روی این موضوع انجام شود و در قالب همکاری مردم و دولتمردان می توان از شرایط بحرانی در ناترازی برق عبور کرد.
وی با بیان اینکه دستگاه های دولت برای صرفه جویی برق و آب و استفاده از ابتکارات جدید همچون انرژی خورشیدی پیشرو باشند، افزود: مردم اگر ببینند که دولت فقط دستور می دهد و خودش هیچ اقدامی نمی کند، همراهی نشان نخواهند داد. در مصرف آب نیز همین موضوع صادق است که دولت باید ادارات را مکلف کند تا سیستم شیرالات آب خود را براساس بهینه سازی مصرف هوشمندسازی کند.
جعفرزاده گفت: در بلند مدت نیز باید براساس آمایش سرزمینی صنایع و کشاورزی را انجام داد. متأسفانه شاهد هستیم که صنایع آب‌بر مثل فولاد و پتروشیمی در مرکز کشور احداث شدند که علاوه بر ضربه و آسیب به بخش کشاورزی، خطر فرونشست زمین هر روز بیشتر می شود. ضمن آنکه کاشت محصولات کشاورزی در هر منطقه باید براساس شرایط تأمین آب باشد. در مجموع باید در سبک اداره کشور و زندگی‌ باید اصلاحات جدی انجام دهیم تا نسل بعد هم بتواند در این کشور زندگی کند. این موضوع فقط به مردم محدود نمی شود بلکه دولت به مراتب وظایف سنگین تری بر عهده دارد.
وی با بیان اینکه وظیفه دولت کاهش مشکلات مردم است، افزود: دولت باید طوری حرکت کند که مردم ببینند و احساس کنند برای حل مشکلات ناترازی برق و انرژی برنامه های عملیاتی وجود دارد. اینکه مسئولی تمام تقصیر ناترازی را متوجه جامعه کند و بگوید «مردم درست مصرف نمی کند»، هدفش فقط پاک کردن صورت مسئله و رفع تکلیف است ضمن آنکه این حرف او باعث ناراحتی و دلخوری عمومی می شود. اگر تدبیر اساسی انجام ندهد، افزایش نارضایتی عمومی اتفاق خواهد افتاد.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1248717/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

زمان آغاز پیش‌فروش بلیت‌ قطارهای مسافری خرداد

خبر خوش وزیر کار برای مستمری‌بگیران تامین اجتماعی

دیدار وزرای خارجه ایران و قطر در دوحه

اظهارات سفیر آمریکا در سرزمین‌های اشغالی علیه برنامه هسته‌ای ایران

روزنامه ترکیه از توافق پنهان دولت آنکارا و پ.ک.ک خبر داد

کرملین: روسیه پیشنهاد آتش‌بس 30 روزه را بررسی می‌کند

دارو هم کالای لاکچری شد؟

کدام خلیج؟ کدام فارس؟

جریان‏‌شناسی اصول‏گرایان و لیدرهایشان

«پوست‌اندازیِ سعودی‌ها»؛ رپرتاژ مجله بریتانیایی برای بن‌سلمان

مرگ نظریه پرداز قدرت نرم

نتانیاهو در بن‌بست؛ تحلیل «کارشناسان اسرائیلی» از مذاکرات ایران و آمریکا

تصمیم با داده غلط، آتش زیر خاکستر نارضایتی را شعله‌ور می‌کند

مالک شریعتی، نماینده مجلس: 15 میلیارد دلار ارز در خانه‌های مردم است

تستِ عایق بندیِ صدای کف با دستگاه لگدزن

روش جالب پرورش قارچ بر روی تنه درختان

آشنا بشیم با نیاگارای ایران

مرز بین حادثه و معجزه؛ واکنش راننده تریلی پس از فرار میلیمتری از تصادف هولناک!

گوناگون/ آب زمین از کجا آمده است؟ شهاب‌سنگی در قطب جنوب راز را فاش کرد!

آیا می‌دانستید، آب در یک دمای خاص می‌تواند همزمان بجوشد و یخ بزند!

بزرگترین مرال نر جنگل‌های هیرکانی شکار دوربین شد

غول خزنده در آمازون؛ آناکوندای عظیم‌الجثه دیده شد

پارک ملی آتشفشان تنوریو در کاستاریکا

نبرد سهمگین قاتل دریا با فوک بی دفاع

هوش مصنوعی پیام مقتول را به قاتلش رساند

واکنش عراقچی به سخنان اخیر ویتکاف

پیشنهاد خرازی برای تشکیل مجمع گفت‌وگوی منطقه‌ای به‌عنوان راه‌حل کلیدی کاهش تنش‌ها

عیادت سیدحسن خمینی از آیت‌الله نوری همدانی

پیشنهاد موسویان برای حل اختلاف ایران و آمریکا بر سر غنی‌سازی

سیاستمدار صهیونیست: اسرائیل در جهان منزوی است

نخست‌وزیر پاکستان: در جنگ با هند پیروز شدیم

از زیرزمین تا بالای سر دشمن

برای تندروها اهمیت ندارد مردم چقدر تحت فشار هستند!

شمایل راست سنتی و نماد محافظه‌کاری

پایان بورس 20 اردیبهشت 1404؛ فشار بازار سهام افتاد!

نماینده مجلس:‌ دو پتروپالایشگاهی که در دولت قبل قرار بود ساخته شود پیشرفت خاصی نداشت

از ونزوئلا تا تهران؛ وقتی نفت داریم ولی برق نداریم!

ارزشمندترین شرکت‌های جهان در ماه مه 2025

اتفاق جالبی که برای بانک‌های پر مصرف روی داد

بابک زنجانی وارد می شود؛ نفت، خودرو، ریل و...

رمزارزهای غیرمجاز و فرسودگی شبکه؛ دلایل دیگر بحران برق از زبان نماینده مجلس

صدور مجوز ورود و توزیع بنزین سوپر صادر شد

ماهیِ تُن باله آبی درحال شکار

صحنه مهیج شکار خرگوش توسط عقاب

نمایش خیره‌کننده رقص عاشقانه آنهینگای نر در طبیعت

رفتار عجیب کلاغ‌ها؛ شیرجه به میان مورچه‌ها برای «درمان»

چرا هانیبال از روم متنفر بود؟ جنبه‌ای از نفرت و انتقام در تاریخ باستان

تصاویری از مراحل آماده‌سازی کیک 380 متری تولد امام رضا

آبشار آب سفید، عروس آبشارهای ایران

می‌دانستید صدای نقارۀ حرم امام رضا(ع) معنی خاصی دارد؟