ایران پرسمان

آخرين مطالب

پیشنهاد خرازی برای تشکیل مجمع گفت‌وگوی منطقه‌ای به‌عنوان راه‌حل کلیدی کاهش تنش‌ها جهان ما

پیشنهاد خرازی برای تشکیل مجمع گفت‌وگوی منطقه‌ای به‌عنوان راه‌حل کلیدی کاهش تنش‌ها
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - ایسنا / سید کمال خرازی در چهارمین نشست گفت‌وگوهای ایرانی-عربی در دوحه با عنوان «روابط مستحکم و منافع متقابل»، بر ضرورت همبستگی منطقه‌ای برای مقابله با چالش‌های مشترک تأکید و تصریح کرد: امنیت جمعی امری وارداتی نیست؛ بلکه باید از درون و بدون دخالت خارجی ایجاد گردد.
رئیس شورای راهبردی روابط خارجی عصر امروز در آیین افتتاحیه چهارمین نشست گفت‌وگوهای ایرانی-عربی که به ابتکار مشترک و مشارکت شورا و مرکز مطالعات الجزیره برگزار می‌شود، با اشاره به جنایات رژیم صهیونیستی در غزه، هشدار داد که رژیم صهیونیستی با حمایت غرب، نه‌تنها به کشتار سیستماتیک فلسطینیان ادامه می‌دهد، بلکه با تحریم غذا و دارو، از قحطی به عنوان سلاح جنگی استفاده می‌کند.
خرازی همچنین به توسعه‌طلبی سرزمینی رژیم صهیونیستی براساس شعار دیرینه «از نیل تا فرات» اشاره کرد و گفت تصرف خاک سوریه و لبنان با هدف تجزیه آن کشورها، نشانه‌های اجرای چنین سیاستی است و کشورهای منطقه باید در برابر چنین سیاستی ایستادگی کنند.
رئیس شورای راهبردی روابط خارجی دیپلماسی کنشگر و تشکیل مجمع گفت‌وگوی منطقه‌ای را راه‌حل کلیدی برای کاهش تنش‌ها دانست و از کشورهای عربی خواست تا برای آتش‌بس فوری و پیگرد حقوقی جنایات جنگی رژیم صهیونیستی، تلاش‌های خود را یکپارچه کنند.
خرازی در بخش دیگری از این سخنرانی که به موضوعات اقتصادی تمرکز داشت، بر همکاری‌های مکمل در حوزه‌های انرژی، محیط زیست، حمل‌ونقل و گردشگری تأکید و پیشنهاد کرد کشورهای منطقه به جای رقابت، از ظرفیت‌های یکدیگر در قالب همکاری مشترک برای توسعه پایدار، استفاده کنند.
وی در پایان، یادآور شد: ایران همواره دست دوستی خود را به سوی همسایگان دراز کرده است و اظهار داشت: آینده منطقه باید بر پایه احترام متقابل و منافع مشترک ساخته شود.
چهارمین نشست گفت‌وگوهای ایرانی-عربی با حضور مقامات و کارشناسان ایرانی و عربی تا 22 اردیبهشت در دوحه ادامه دارد.
بازار
آنچه در ادامه می‌آید، متن کامل این سخنرانی است:
بسم الله الرحمن الرحیم
عالیجنابان، همکاران عزیر، خانم‌ها و آقایان
اینجانب مفتخرم که در این جمع فرهیخته سخن گفته، دیدگاه‌های خود را درباره تحولات عمده‌ منطقه، ارائه ‌نمایم. ابتدا بر خود لازم می‌دانم از مهمان‌نوازی گرم دولت و مردم قطر و تدابیر موسسه مطالعات الجزیره در برگزاری این نشست سپاسگزاری نمایم و امیدوارم گفت‌وگوها و تبادلات ما در این نشست، در جهت تحقق عنوان نشست یعنی اصل «روابط مستحکم و منافع متقابل» باشد.
عالیجنابان،
شکوفایی یک منطقه، پیش از هر چیز، مستلزم تعهد جمعی اعضای آن منطقه به صلح و ثبات است و آینده‌ هر منطقه باید به دست کشورهای آن منطقه، براساس احترام متقابل، برابری حاکمیتی، و احساس مسئولیت مشترک تحقق یابد، زیرا امنیت جمعی امری وارداتی نیست؛ بلکه باید از درون و بدون دخالت خارجی ایجاد گردد.
جمهوری اسلامی ایران از ایجاد بسترهای فراگیر و پایدار برای گفت‌وگو میان کشورهای منطقه جهت توسعه صلح و ثبات و شکوفایی حمایت می‌کند. ما بر دیپلماسی فعال و حل‌وفصل مسالمت‌آمیز اختلافات تأکید داریم. از نظر ما همسایگان رقیب نیستند، بلکه شرکای اصلی ما در دستیابی به آینده‌ای صلح‌آمیزند. ایران آماده گفت‌وگوهای دوجانبه و چندجانبه است تا شفافیت و اعتماد را تقویت کند و سوءتفاهم‌ها را کاهش دهد. در این راستا، بر اهمیت ایجاد مجمع گفت‌وگوی منطقه‌ای که قطعنامه 598 شورای امنیت سازمان ملل بر عهده دبیرکل گذاشته است، تأکید می‌نمایم.
همکاران عزیز،
در حوزه اقتصادی، ایران چشم‌اندازی برای پیشرفت منطقه دارد که مبتنی بر همکاری جمعی و توسعه مشترک است. منطقه ما، با منابع طبیعی فراوان، جمعیتی جوان و پویا، و برخوردار از موقعیت جغرافیایی واقع شده بین شرق و غرب، ظرفیت بالایی دارد، اما این ظرفیت به دلیل تنش‌های ژئوپلیتیکی و سیاست‌های اقتصادی ناهماهنگ، عمدتاً بلااستفاده مانده است.
ایران از اقتصادهای مکمل در منطقه به جای اقتصادهای رقیب حمایت می‌کند و از پیشنهادهایی که تجارت درون ‌منطقه‌ای و سرمایه‌گذاری در حوزه‌هایی چون انرژی، حمل‌ونقل، لجستیک، و گردشگری را تقویت کند، استقبال می‌نماید. تنوع‌بخشی به اقتصاد منطقه، هدف مشترکی است که تنها از طریق همکاری می‌توان به دست آید.
در بخش انرژی به طور خاص، فرصت‌های زیادی در منطقه برای همکاری وجود دارد، نه‌تنها در زمینه نفت و گاز، بلکه همچنین در بهره‌وری انرژی و توسعه فناوری‌های نوین و تجدیدپذیر. با هم‌راستایی سیاست‌هایمان می‌توانیم نقش منطقه را در امنیت انرژی جهانی تقویت کنیم.
خانم‌ها و آقایان،
پیوندهای فرهنگی، سنگ‌بنای همبستگی منطقه‌ای است. تاریخ مشترک، زبان‌های نزدیک به هم، و سنت‌های غنی هنری و فرهنگی، تنوع و در عبن حال، وحدت ما را نشان می‌دهند. تبادل فرهنگی ابزاری مؤثر برای تفاهم، درک متقابل، و انسجام اجتماعی است.
همکاری علمی و فناورانه، حوزه مهم دیگری از منافع مشترک است. ایران آماده است تجربیات خود را به اشتراک گذاشته و از دستاوردهای همسایگان خود بیاموزد. دیپلماسی علمی ابزار ظرفیت‌سازی و اعتمادسازی است. ما پیشنهاد می‌کنیم که مراکز تحقیقاتی مشترک، همکاری‌های بین دانشگاهی، و سازوکارهای تبادل داده بین کشورهای منطقه ایجاد شود.
عالیجنابان،
منطقه ما با چالش‌های عمیق و فوری مواجه است و مهم‌ترین آن‌ فاجعه انسانی جاری در نوار غزه است. رژیم اشغالگر با تسلیحات دریافتی از غرب، جنایات خود علیه مردم فلسطین را ادامه می‌دهد و روزانه غیرنظامیان، از جمله کودکان، زنان و سالمندان را به‌طور سیستماتیک به قتل می‌رساند و یا با جلوگیری از ورود آب و غذا به غزه از قحطی، همچون یک سلاح جنگی استفاده می‌کند.
اقدامات رژیم اسراییل در منطقه تنها محدود به اشغال نظامی غزه نیست؛ رژیم صهیونیستی به دنبال گسترش سرزمینی خود وتحقق شعار «از نیل تا فرات» است، و با حملات و تجاوز خود به لبنان و سوریه، قصد تجزیه آن کشورها را دارد. از سوی دیگر، یمن نیز، به دلیل حمایت از فلسطین، مورد حملات مکرر اسرائیل قرار دارد و زیربنای غیرنظامی آن ویران شده است.
در برابر این بحران‌ها، چاره‌ای جز تقویت همبستگی و هماهنگی منطقه‌ای وجود ندارد. کشورهای منطقه باید تلاش‌های دیپلماتیک خود را یکپارچه کرده، خواستار آتش‌بس فوری شده، سازوکارهای حقوقی بین‌المللی را برای مقابله با جنایات جنگی رژیم اسراییل به کار گیرند.
همچنین، باید بسترهای مشترکی برای کمک‌های بشردوستانه و صندوقی جهت کمک به آوارگان، و بازسازی مناطق جنگ‌زده تاسیس شود. تنها با اقدام جمعی می‌توان به صلح، عدالت، و توسعه دست یافت.
در پایان، تاکید می‌کنم که جمهوری اسلامی ایران بر تعهد خود در راستای ایجاد منطقه‌ای باثبات، شکوفا، و مقاوم پایدار است. رویکرد ما مبتنی بر احترام به حاکمیت دیگران، و همکاری برای منافع متقابل است. برخورد با چالش‌های پیچیده، نیازمند اتحاد، اعتماد و کار مشترک‌ می‌باشد.
بیایید نه به عنوان بازیگران متفرق، بلکه به عنوان همسایگانی متحد، آینده‌ای را بر پایه همکاری بنا کنیم. ایران دست دوستی خود را دراز می‌کند و همه شرکای منطقه‌ای را به پیوستن به این مسیر دعوت می‌نماید.
از توجه شما سپاسگزارم

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1249964/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

زمان آغاز پیش‌فروش بلیت‌ قطارهای مسافری خرداد

خبر خوش وزیر کار برای مستمری‌بگیران تامین اجتماعی

دیدار وزرای خارجه ایران و قطر در دوحه

اظهارات سفیر آمریکا در سرزمین‌های اشغالی علیه برنامه هسته‌ای ایران

روزنامه ترکیه از توافق پنهان دولت آنکارا و پ.ک.ک خبر داد

کرملین: روسیه پیشنهاد آتش‌بس 30 روزه را بررسی می‌کند

دارو هم کالای لاکچری شد؟

کدام خلیج؟ کدام فارس؟

جریان‏‌شناسی اصول‏گرایان و لیدرهایشان

«پوست‌اندازیِ سعودی‌ها»؛ رپرتاژ مجله بریتانیایی برای بن‌سلمان

مرگ نظریه پرداز قدرت نرم

نتانیاهو در بن‌بست؛ تحلیل «کارشناسان اسرائیلی» از مذاکرات ایران و آمریکا

تصمیم با داده غلط، آتش زیر خاکستر نارضایتی را شعله‌ور می‌کند

مالک شریعتی، نماینده مجلس: 15 میلیارد دلار ارز در خانه‌های مردم است

تستِ عایق بندیِ صدای کف با دستگاه لگدزن

روش جالب پرورش قارچ بر روی تنه درختان

آشنا بشیم با نیاگارای ایران

مرز بین حادثه و معجزه؛ واکنش راننده تریلی پس از فرار میلیمتری از تصادف هولناک!

گوناگون/ آب زمین از کجا آمده است؟ شهاب‌سنگی در قطب جنوب راز را فاش کرد!

آیا می‌دانستید، آب در یک دمای خاص می‌تواند همزمان بجوشد و یخ بزند!

بزرگترین مرال نر جنگل‌های هیرکانی شکار دوربین شد

غول خزنده در آمازون؛ آناکوندای عظیم‌الجثه دیده شد

پارک ملی آتشفشان تنوریو در کاستاریکا

نبرد سهمگین قاتل دریا با فوک بی دفاع

هوش مصنوعی پیام مقتول را به قاتلش رساند

واکنش عراقچی به سخنان اخیر ویتکاف

پیشنهاد خرازی برای تشکیل مجمع گفت‌وگوی منطقه‌ای به‌عنوان راه‌حل کلیدی کاهش تنش‌ها

عیادت سیدحسن خمینی از آیت‌الله نوری همدانی

پیشنهاد موسویان برای حل اختلاف ایران و آمریکا بر سر غنی‌سازی

سیاستمدار صهیونیست: اسرائیل در جهان منزوی است

نخست‌وزیر پاکستان: در جنگ با هند پیروز شدیم

از زیرزمین تا بالای سر دشمن

برای تندروها اهمیت ندارد مردم چقدر تحت فشار هستند!

شمایل راست سنتی و نماد محافظه‌کاری

پایان بورس 20 اردیبهشت 1404؛ فشار بازار سهام افتاد!

نماینده مجلس:‌ دو پتروپالایشگاهی که در دولت قبل قرار بود ساخته شود پیشرفت خاصی نداشت

از ونزوئلا تا تهران؛ وقتی نفت داریم ولی برق نداریم!

ارزشمندترین شرکت‌های جهان در ماه مه 2025

اتفاق جالبی که برای بانک‌های پر مصرف روی داد

بابک زنجانی وارد می شود؛ نفت، خودرو، ریل و...

رمزارزهای غیرمجاز و فرسودگی شبکه؛ دلایل دیگر بحران برق از زبان نماینده مجلس

صدور مجوز ورود و توزیع بنزین سوپر صادر شد

ماهیِ تُن باله آبی درحال شکار

صحنه مهیج شکار خرگوش توسط عقاب

نمایش خیره‌کننده رقص عاشقانه آنهینگای نر در طبیعت

رفتار عجیب کلاغ‌ها؛ شیرجه به میان مورچه‌ها برای «درمان»

چرا هانیبال از روم متنفر بود؟ جنبه‌ای از نفرت و انتقام در تاریخ باستان

تصاویری از مراحل آماده‌سازی کیک 380 متری تولد امام رضا

آبشار آب سفید، عروس آبشارهای ایران

می‌دانستید صدای نقارۀ حرم امام رضا(ع) معنی خاصی دارد؟