ایران پرسمان

آخرين مطالب

افت و خیز طرح کالابرگ اقتصاد روز

افت و خیز طرح کالابرگ
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - اعتماد /متن پیش رو در اعتماد منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
ندا جعفری| یکی از طرح‌های راهبردی دولت سیزدهم برای تامین امنیت غذایی خانوارها، تخصیص یارانه به اقشار کم‌درآمد بود. هدف دولت از ارایه این سبد غذایی تقویت تغذیه خانواده‌ها و حمایت از خانواده‌های کم‌درآمد و ضعیف جامعه بود.
با افزایش نرخ تورم و پاسخگو نبودن یارانه 300 هزار تومانی برای دهک‌های چهارم تا نهم و بخشی از دهک دهم تا یارانه 400 هزار تومانی دهک‌های اول تا سوم، دولت سیزدهم در طرح‌هایی جدید با اختصاص یارانه‌های ویژه سعی در کمک به تامین کالری روزانه کودکان زیر 6 سال و زنان باردار و شیرده کرد. ضمن اینکه کالابرگ الکترونیکی را نیز فعال کرد، اما شیوه پرداخت یارانه در دولت سیزدهم این‌گونه بود که خانوارهای هر دهک یا یارانه نقدی را دریافت می‌کردند یا با انصراف از دریافت یارانه نقدی، کالابرگ الکترونیک برای آنها شارژ می‌شد که سبد غذایی تعریف شده برای این طرح 11 قلم کالای اساسی با خرید میزان مشخص از هر یک بود و در نهایت این طرح در دولت چهاردهم اجرایی شد. این موفقیت نتیجه همکاری مناسب نهادهای مرتبط، از جمله وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و اصناف مختلف بود که توانستند بستر مناسبی برای استفاده شهروندان از کالابرگ فراهم کنند.
در مرحله اول 55 میلیون نفر از فروشگاه‌ها خرید داشتند
آن‌گونه که مرجان دبیری، سخنگوی طرح کالابرگ الکترونیک روز گذشته در گفت‌وگو با یکی از رسانه‌ها اعلام کرده است؛ مرحله اول و دوم شارژ کالابرگ اسفند ماه 1403 و برای دهک‌های درآمدی اول تا هفتم در دولت چهاردهم انجام شده است، فاز اول، حمایتی بوده و شامل افراد تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی و سازمان بهزیستی می‌شد و فاز دوم، دهک‌های اول تا سوم (1 تا 3) درآمدی را شامل می‌شد که به ازای هر نفر 500 هزار تومان شارژ شده است و فاز سوم هم به ازای هر نفر 350 هزار تومان تعلق گرفت که اشخاص می‌توانستند با مراجعه به فروشگاه‌های خرد، عمده و زنجیره‌ای خرید خودشان را انجام دهند.
به گفته دبیری در مرحله اول 55 میلیون نفر از فروشگاه‌ها خرید داشتند و در مرحله دوم که شنبه 13 اردیبهشت آغاز شد، 57 میلیون نفر از این اعتبار استفاده کردند و از جمعیت 85 میلیون نفری ایران از دهک یک تا 7 درآمدی مشمول خرید اعتباری کالاهای اساسی شدند.هیچ مشکلی هم در تامین کالا و اعتبار وجود نداشته است و شهروندان می‌توانند تا پایان خرداد ماه سال 1404 خرید کنند. 11 قلم کالای اساسی حبوبات، برنج، روغن ، گوشت قرمز و گوشت مرغ در لیست کالایی کالابرگ‌ها قرار دارند و هیچ اصراری در نوع خرید خانوار از این 11 قلم کالای اساسی وجود ندارد،اما توصیه برای خرید 3 نوع کالاست و آن چیزی که در کالابرگ برای مردم در نظر گرفتیم اعتبار است، پولی رد و بدل نمی‌شود و اعتبار برای کد ملی افراد شارژ می‌شود.
هرگونه لینک ارسالی جز کانال وزارت کار، جعلی است
سخنگوی طرح کالابرگ درباره اجرای مرحله سوم طرح کالابرگ الکترونیک گفته است: هنوز تصمیم‌گیری درخصوص مرحله سوم اجرای کالابرگ الکترونیک نشده است؛ در صورتی که قرار به شارژ یا پرداخت مرحله سوم باشد، حتما در این زمینه از طریق کانال وزارت کار و رسانه‌های رسمی اطلاع‌رسانی خواهد شد، در غیر این صورت هرگونه لینک ارسالی، فاقد اعتبار بوده و جعلی است. برای دریافت کالابرگ، لازم است سرپرستان خانوار اطلاعات بانکی خود را در سامانه حمایت اجتماعی به‌روز کرده باشند.
در صورتی که شماره شبای معتبر و فعال ثبت شده باشد، تخصیص کالابرگ اردیبهشت 1404 بدون نیاز به مراجعه حضوری انجام می‌شود.
بر اساس این گزارش، دولت در تلاش است تا شرایط را برای تداوم این طرح در آینده فراهم کند و مشمولانی که تاکنون از این اعتبار استفاده نکرده‌اند نیز می‌توانند تا پایان اردیبهشت ماه 1404 از آن بهره ببرند، بدون اینکه نگران از دست رفتن اعتبار خود باشند.
میانگین تورم طی 7 سال اخیر معادل 42 درصد بوده است
وحید شقاقی شهری، اقتصاددان و استاد دانشگاه در مورد این طرح به «اعتماد» گفت: اقتصاد ایران از منظر تورمی با شرایط پیچیده و خطیری مواجه شده است به‌طوری‌که طولانی‌ترین دوره تورمی بالا را طی یکصد سال اخیر شاهد بودیم و از سال 1397 تا 1403 یعنی 7 سال به صورت پی در پی و پشت سر هم تورم‌های بالا بر اقتصاد ایران تحمیل شد که در هیچ دوره تاریخی ایران سابقه نداشته است. این اقتصاددان تصریح کرد: طبق آمار بانک مرکزی میانگین تورم طی 7 سال اخیر معادل 42 درصد بوده است. در ضمن افق روشنی هم برای مهار تورم فعلا نمی‌توان تصور کرد به گونه‌ای که برای سال جاری در سناریوی خوش‌بینانه تورم حدود 35 درصد خواهد شد.
دولت دخالتی در معیشت مردم نداشته باشد شرایط وخیم‌تر می‌شود
او ادامه داد: این درحالی است که متوسط رشد حقوق و دستمزدها برای کارمندان دولت حدود 20 درصد و برای کارگران هم زیر 30 درصد بوده است و اثر انباشتگی تورم برای 7 سال و نبود افق مهار تورم برای سال‌های پیش رو موجب شده به‌شدت از سهم طبقه متوسط کاسته شود به‌طوری‌که سهم طبقه متوسط از حدود 75 درصد اوایل دهه 90 به زیر 55 درصد در سال‌های اخیر رسیده و بالعکس سهم طبقه فقیر به بیش از 30 درصد افزایش یافته است.
شقاقی شهری خاطرنشان کرد: هم‌اکنون شرایط به گونه‌ای شده که این میزان از فقر در جامعه تقریبا بی‌سابقه است و اگر دولت دخالتی در معیشت مردم نداشته باشد، شرایط وخیم‌تر می‌شود. بنابراین ضرورت دارد دولت در اقتصاد دخالت کند.
الزام بر شناسایی درست جامعه هدف
این کارشناس اقتصادی گفت: ضرورت دارد تا رشد دستمزدها و ارایه تسهیلات و امکانات رفاهی حداقلی خانوارها از بین نرود تا تقاضا افت نکند و شرایط رکودی تشدید نشود تا با انباشت بیشتر موجودی انبارها مواجه نشویم. او گفت: ضمن آنکه تبعات این موضوع هزینه‌های سلامتی و سوءتغذیه مردم را نیز به دنبال دارد و بحران‌های اقتصادی و اجتماعی ایجاد می‌کند، لذا بنده با اصل پرداخت کالابرگ موافقم. فقط سازوکار این طرح باید خوب دیده شود.
شقاقی شهری تصریح کرد: اولا جامعه هدف درست شناسایی شود، ثانیا تامین اقلام کالابرگ بسیار کلیدی و حایز اهمیت است و ‌باید با بنگاه‌های تولیدی برای تامین این اقلام مذاکره کرد و هماهنگی کامل صورت گیرد. نیازسنجی و تقاضاسنجی مهم است تا کمبود رخ ندهد. او افزود: تامین منابع مالی این طرح نیز باید از کانال کاهش هزینه‌های اضافی و اصلاح بودجه و طراحی نظامات بازتوزیع ثروت تامین شود. دولت در صورت اقتدار و احاطه بر اقتصاد می‌تواند جلوی حیف و میل سنگین بخش‌هایی از اقتصاد از جمله انرژی و دارو و ارز را بگیرد و منابع لازم را برای این طرح تدارک ببیند.
بازار

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1248942/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

رئیس دیوان محاسبات: به دنبال مچ‌گیری نیستیم

کتاب «اینجا بدون تو» به قلم همسر شهید مدافع حرم محمد بلباسی رونمایی شد

دیدار معاون فرهنگی و آموزشی بنیاد و مدیرکل بنیاد مازندران با جانبازان نخاعی

توصیه امام رضا علیه السلام به شیعیان

دفاع حمید رسایی از ارسال پیامک حجاب

کاتن: ترامپ خواستار توافق قوی با ایران است

ترامپ: به توافقی تجاری با بریتانیا دست یافتیم

پارلمان اوکراین توافق معدنی با آمریکا را بدون رای مخالف تصویب کرد

وزیر دفاع پاکستان: آمریکا مانع از کاهش تنش بین هند و پاکستان می‌شود

رهبر انصارالله: مسئولیت جنایت قرن در غزه بر عهده کشورهای عربی است

هشدار پاکستان به هند؛ خطر جنگ هسته ای نزدیک است

اثر جنگ هند و پاکستان بر اقتصاد ایران

حکمت/ لحظه شادی واقعی

کشف جدید فضایی؛ زمین در محاصره تکه‌های مخفی ماه

دو خط کتاب/ بیچارگان

محافل عبری: گسترش حملات اسرائیل در غزه یعنی مرگ اسرا

نماینده روس ها در سازمان ملل: آمریکا تمایل به یافتن راه‌حل جنگ روسیه با اوکراین دارد

کتاب «اینجا بدون تو» به قلم محبوبه بلباسی، همسر شهید مدافع حرم محمد بلباسی رونمایی شد

لحظه جالب باز شدن قفل ضریح آقا امام رضا علیه السلام

چند تا رعد و برق خفن ببینیم!

گل‌هایی که بهشتی شدند...

واکنش جالب بچه خرس ها در هنگام ترس

تصویر سازی برای آیه ٢45 قرآن کریم

پاسخ شاعرانه امام رضا(ع) به آیت‌الله حق شناس!

تبدیل گرمای بدن به برق با مهندسی فضای خالی اتمی

اشتباه است فکر کنیم افراد فوق مدرن با داستان زندگی نمی‌کنند

ماجرای آدم ربایانی که به راحتی پناهندگی گرفتند!

گفتگو با سخنگوی کمیسیون انرژی: پیامک مردم را برای مسئولین ارسال می‌کنم!

توئیت وزیر خارجه هند پس از دیدار عراقچی

رسانه ترکیه ای: ترامپ از اردوغان خواست در اوکراین میانجیگری کند

ابراز نگرانی شدید فرانسه از افزایش تنش ها میان هند و پاکستان

هشدار پاکستان نسبت به احتمال درگیری بزرگ با هند

گفتگو با سخنگوی کمیسیون انرژی: ثابت کردن فساد دشوار است؛ در برخوردها مصلحت وجود دارد؟

وزیر نیرو: قطعی های برق خانگی از شنبه حداکثر دو ساعت است

رئیس اتحادیه خواربار: حبوبات را دپو کردند و قطره‌چکانی به بازار فرستادند تا قیمت بالا برود

بانک‌ها مجاز به خرید شمش طلا شدند

راه آهن رویایی لرستان

استوری/ سلام امام رضا(ع) من آشنام امام رضا

هوای مه آلود و زیبا در دریاچه چورت

گوناگون/ از مرو تا نیشابور؛ امام رضا (ع) و تثبیت عقلانیت علوی

تصاویری از تهیه کیک ولادت امام رضا(ع) همزمان با سالروز میلاد حضرت

قدرت یک شیر نر در به زانو انداختن یک فیل

ساحل زیبای اورگان در آمریکا

سنگر ماهیگیر در بوداپست

ترامپ سانتریفیوژهای تأسیسات هسته‌ای ایران را تهدید کرد

جهانگیری: شوخی با روح جمعی ایرانیان خواب‌های سیاسی را به‌هم می‌ریزد

فرمانده نهاجا: جنگنده‌های ایران به موشک‌های دور ایستا مجهز شده‌اند

یادداشت زیدآبادی درباره ترامپ

واکنش روحانی به استفاده رئیس جمهور آمریکا از واژه جعلی به جای خلیج فارس در سال 1396

ابراز نگرانی شدید مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا از تنش میان هند و پاکستان