پای تاجیکها بعد از پایتخت به چابهار باز شد
سیاست روز
بزرگنمايي:
ایران پرسمان - فارس/ بندر چابهار به دلیل موقعیت راهبردی و دستیابی به آبهای آزاد بین المللی در تبادلات تجاری کشورهای حوزه خلیج فارس و حاشیه اقیانوس هند (آیورا) با کشورهای آسیای میانه گنج پنهان ایران است که تاجیکها را به سرمایهگذاری در آن واداشته است.
چابهار به عنوان یک شاهراه مهم ترانزیتی بین شرق-غرب و شمال-جنوب با اهمیت ژئوپلیتیکی و اقتصادی برجسته، برای آینده اقتصادی ایران و منطقه حائز اهمیت است.
در دهه اخیر موضوع بندر چابهار، در ارتباط با گسترش توانمندیهای منطقه غرب آسیا و اقتصاد شرق به وفور مطرح شدهاست.طبق نظر کارشناسان، چابهار گنج دستنخورده ایران برای تجارت و ترانزیت کالا است.
در سالهای اخیر، مزایا و فرصتهای آن نادیده گرفتهشدهاند و اقدامات درخوری برای تجاریسازی این بندر صورت نگرفتهاست.بنادر استراتژیک جنوب ایران بهخصوص بندر اقیانوسی چابهار، دروازهای برای دسترسی کشورهای محصور در خشکی افغانستان و آسیای مرکزی به آبهای آزاد است.
مدیرکل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان قاسم عسکرینسب امروز (17 اردیبهشت) عنوان کرده که شماری از سرمایهگذاران تاجیکستانی ضمن آشنایی با ظرفیتهای چابهار، آمادگی خود را برای سرمایهگذاری در بخشهای مختلف این بندر راهبردی اعلام کردند.
بازار ![]()
عسکرینسب با اشاره به برگزاری نشستی با یک هیئت از سرمایهگذاران تاجیکستانی افزود: در این نشست فرصت های سرمایه گذاری در بندر شهید بهشتی چابهار مورد بررسی قرار گرفت و درباره زمینههای همکاری مشترک در حوزههای حمل و نقل دریایی، لجستیک، ترانزیت و زیرساختهای بندری تبادل نظر شد.
در سفر رئیسجمهور و هیئت همراه به تاجیکستان در سال 1403، وزیر راهوشهرسازی از اولین تفاهمنامه درباره تسهیل سرمایهگذاری طرف تاجیک در چابهار به عنوان پروژهها و سایتهای لجستیک برای این کشور خبر داده بود و از نیاز این کشورِ محصور در خشکی برای گسترش تجارت خارجی خود از طریق آبهای آزاد، پرده برداشته بود.چابهار بهدلیل قرار گرفتن در ساحل دریای عمان و فاصله کوتاه آن با مسیر تردد کشتیهای خارج از تنگه هرمز و مرزهای افغانستان و پاکستان، فرصتی بیبدیل برای سرمایهگذاری در حوزه های مختلف بهویژه پتروشیمی، فولاد و پالایشگاه است.
به گفته عسکرینسب، با توجه به فراهم شدن زیرساختها، سرمایهگذاریهای کلان دولت و تاکید رهبر معظم انقلاب بر توسعه سواحل مَکُّران، بندر چابهار به یکی از مراکز مهم اقتصادی کشور تبدیل شده به طوری که هم اینک آماده سرمایهگذاری از سوی بخش خصوصی داخلی و خارجی است و آینده درخشانی را برای سیستان و بلوچستان و استانهای شرقی نوید میدهد.
بندر چابهار با داشتن منطقه آزاد و 2 بندر بزرگ شهید کلانتری و شهید بهشتی پس از تکمیل مرحله نخست و افزایش ظرفیت تخلیه و بارگیری بندر شهید بهشتی به 8.5 میلیون تن در سال، مزیتها و فرصتهای سرمایهگذاری فراوانی را برای فعالان اقتصادی بخش خصوصی داخلی و خارجی فراهم کرده است.
کریم محمدی، کارشناس ترانزیت و کریدورهای بینالمللی در گفتوگو با خبرگزاری فارس عنوان کرد تقویت و توسعه تنها بندر اقیانوسی کشور یعنی چابهار، گره گشای حضور ایران در کریدور شمال-جنوب و شرق-غرب خواهد بود و تاکید کرد با توسعه سواحل جنوبی کشور و پسکرانهی ریلی آن با مشارکت بخش غیردولتی، دست برتر در جنگ کریدوری غرب آسیا در اختیار ایران قرار خواهد گرفت.
لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1249069/