ایران پرسمان

آخرين مطالب

سرمقاله ایران/ خلیج فارس؛ هویت تاریخی ایران و راه‌های پاسداری از این نام اصیل تحلیل روز

سرمقاله ایران/ خلیج فارس؛ هویت تاریخی ایران و راه‌های پاسداری از این نام اصیل
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - ایران / «خلیج فارس؛ هویت تاریخی ایران و راه‌های پاسداری از این نام اصیل» عنوان یادداشت روز در روزنامه ایران به قلم علی‌اکبر ولایتی
 است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:
خلیج فارس، این آبراه استراتژیک و تاریخی، بار دیگر در کانون توجه جهانی قرار گرفته است؛ چرا که برخی مدعیان با تحریف و استفاده از نام‌های جعلی، تلاش دارند اصالت این نام کهن را زیر سؤال ببرند. حال آنکه نام خلیج فارس به عنوان نامی بر بخش مهمی از پیکره ایران، نه فقط در طول تاریخ در میان ایرانیان که در میان مردم دیگر کشورهای دور و نزدیک نیز به همین نام شناخته می‌شده است.
جز آنکه در آثار هرودوت (484ـ425 پیش از میلاد)، کتِسیاس (445ـ380 پ.م)، گِزِنفون (430ـ352 پ.م) و استرابون (63پ.م ـ 24 م) و نیز متون جغرافیایی اروپایی مکرراً به نام «خلیج فارس» از جمله به‌صورت یونانی «سینوس پرسیکوس» اشاره شده است. داریوش کبیر در کتیبه مشهور خود که در سال 1856 میلادی از سوی «فردینالد دلس پس» کشف شد نیز به صراحت از «دریایی که از پارس می‌آید» یاد می‌کند و این سندی است بر حاکمیت و پیوند ناگسستنی این منطقه با ایران.
بر این اساس در دوره‌های پادشاهی هخامنشی، اشکانی و ساسانی و در امتداد تاریخ ایران، نظم و امنیت ایرانی بر سراسر پهنه آبی خلیج پارس و جزایر آن حاکم بوده است. نام خلیج فارس همچنین در آثار دانشمندان مسلمان نیز آمده است.
بازار
با چنین پیشینه تاریخی، حتی اشغال هرمز و بندر «گمبرون» (بندرعباس) به دست پرتغالی‌ها نیز نتوانست این بخش از جان و تن ایران را برای مدت طولانی در دست بیگانگان قرار دهد. در قرن 15 میلادی و در دوران پادشاهی شاه‌ عباس صفوی، ایران تنها کشوری بود که استعمارگران را به تمامی بیرون کرد و خلیج ‌فارس را از اشغالگران بازپس گرفت. که این نام ماندگار و جاودان نمی‌ماند، مگر با پایمردی و سلحشوری دلاوران غیور ایرانی در میادین جنگ در خشکی و دریا.
پس از آن، اگرچه از زمان کریمخان تا میانه دوران قاجار مرز ایران از حاشیه جنوبی خلیج ‌فارس (بحرین و کویت، …) و مکران (شمال سواحل خلیج ‌فارس) تا «تفلیس» و «دربند» در سواحل شرقی خزر گسترده بود، اما حاکمیت ایران در سال‌های پیش و پس از انقلاب، کشورهای جنوب خلیج فارس را بی‌چشم‌داشتی حمایت کرد. همچنان که در مقابل تغییر نام خلیج فارس به یک نام جعلی که در عرف بین‌الملل جایی ندارد و ناقض تمامیت ارضی ایران است؛ با تمام قوا ایستاد و خواهد ایستاد.
امروز در برابر موج جدید تحریف نام خلیج فارس، انتظار می‌رود دولت محترم با بهره‌گیری از ظرفیت‌های فرهنگی، رسانه‌ای و تبلیغی، بیش از پیش به اعتلای هویت ایرانی اسلامی و اثبات حقانیت تاریخی ایران بر این آبراه بپردازد. یکی از راهکارهای مؤثر، انتقال رویدادهای مهم و شناخته‌شده فرهنگی به جنوب کشور و سواحل خلیج فارس است؛ اقدامی که می‌تواند نام خلیج فارس را در جهان برجسته‌تر کند. بویژه برگزاری جشنواره‌هایی چون جشنواره جهانی فیلم فجر در این منطقه، نه‌تنها پیوند فرهنگ و تاریخ را تقویت می‌کند، بلکه پژواک نام خلیج فارس را در جهان طنین‌انداز خواهد ساخت. در نهایت اینکه پاسداشت نام خلیج فارس تنها یک مطالبه ملی نیست، بلکه وظیفه‌ای تاریخی و فرهنگی است که با هم‌افزایی نهادهای دولتی، هنری و اجتماعی می‌توان آن را به بهترین شکل محقق ساخت.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1249104/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

گفتگوی با سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس در مورد ناترازی گسترده انرژی و فساد در قراردادها

طرح مجلس برای بازنشستگی با 70 سال سن و 10 سال سابقه

ادامه صادرات نفت در بالاترین سطح با وجود تحریم‌ها

سنگ ماهی؛ سمی‌ترین ماهی جهان و استاد استتار

صخره کیسلوا در روسیه

سخنرانی حجت الاسلام کاشانی درباره مقام امام رضا (ع)

خواندن چند بیت شعر امام رضایی توسط خادمان امام رضا (ع)

دستگاه برش گوشت!

بازآموزی مغز، امید تازه‌ای برای مبتلایان به درد مزمن رقم می‌زند

کتابی در حوزه خط مشی‌گذاری عمومی منتشر شد

اظهارات دبیر شورای عالی امنیت ملی درخصوص مذاکرات؛ آنچه تغییر کرد شرایط بود نه تغییر موضع نظام اسلامی

ریختن پارچ آب یخ بر سر خلبانان توسط فرمانده نیروی هوایی ارتش

جایشانکار در دیدار عراقچی: هند قصد تشدید تنش با پاکستان را ندارد

سرلشکر باقری در بازدید از آخرین دستاوردهای وزارت دفاع: تجهیزات دفاعی ایران متناسب با نبردهای روز دنیاست

عراقچی در دیدار همتای هندی: همکاری اقتصادی ما خوب است اما به گونه‌ای که انتظار داریم نیست

مجید تفرشی: ترامپ در اندازه‌ای نیست که بخواهد با تاریخ بجنگد

روایت عکاس جنگ درباره تجربه عکاسی از شهید چمران

حملات گسترده اسرائیل به جنوب لبنان

پوتین: روابط چین و روسیه علیه هیچکس نیست

جولانی خواستار دیدار با دونالد ترامپ شد

راز غیبت مرموز ملانیا ترامپ در کاخ سفید فاش شد!

سرمقاله جوان/ چرا حوزه به قم آمد؟

وزیر کار: دریافت تسهیلات برای مشاغل خانگی آسان تر می‌شود

پزشکیان: اتصال شرکت‌های نفت، گاز و پتروشیمی به دانشگاه‌ها یک رویداد برد-برد است

سکه صعودی شد؛ ورود دلار به کانال 83 هزار تومان

مولودی خوانی زیبایی از سید مجید بنی فاطمه

تغذیه شیر در زیمبابوه‌‌

آرامش بی‌نظیر یک پرنده کوچک روی دست یک انسان

زوم های شگفت انگیز

بازدید سرلشکر باقری از آخرین دستاوردهای سازمان صنایع دفاع وزارت دفاع

رسایی: همانطور که دریا با پوزه سگ نجس نمی‌شود، نام خلیج فارس هم با اراده ترامپ تغییر نمی‌کند

انتقاد نماینده اسبق مجلس از انتصاب صالحی امیری؛ یک شخص امنیتی را وزیر میراث فرهنگی کرده‌اند

«خلیج فارس» به روایت اسناد آمریکایی

نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه‌ها: شهید رئیسی فساد ستیز بود و از هیچ تخلفی گذر نمی‌کرد

اعطای نشان فداکاری به خانواده‌های پنج شهید ارتش

تمجید ترامپ از مقاومت یمن، اسرائیلی ها را عصبانی کرد

هند و پاکستان چرا می‌جنگند؟

ارتش پاکستان: 25 پهپاد ساخت اسرائیل را ساقط کردیم

ابراز نگرانی رئیس مجمع عمومی سازمان ملل از تشدید تنش‌های هند و پاکستان

سقوط بالگرد در شمال هند با 5 کشته و 2 زخمی

سرمقاله شرق/ با وعده‌های دروغ چه باید کرد؟

طلای جهانی دوباره افزایشی شد

جهش بیت‌کوین به 99 هزار دلار؛ سقف تاریخی جدید در راه است؟

شفق قطبی زیبا و چشم‌نواز در نروژ

تعویض پرچم گنبد مطهر آستان رضوی، در آستانه سالروز ولادت حضرت رضا علیه‌السلام

ماجرای زرتشتی‌ای که هرسال به زیارت امام رضا(ع) می‌رفت

خاطره‌ خادمان امام رضا (ع) از معجزاتی که مشاهده کردند

آبشار چالاچوخور دومولی در استان اردبیل

شاید سیارک «وستا» تکه‌ای از یک سیاره منظومه شمسی باشد

اولین کتابی که در غرفه آثار رهبر انقلاب به فروش رفت چه کتابی بود؟