ایران پرسمان

آخرين مطالب

احتمال برخورد زباله فضایی به یک انسان چقدر است؟ اقتصاد روز

احتمال برخورد زباله فضایی به یک انسان چقدر است؟
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - خبرآنلاین / کارشناسان می‌گویند بازگشت زباله‌های فضایی به جو زمین می‌تواند ظرف 10 سال آینده به طور میانگین به حدود 15 شیء در روز افزایش یابد.
فضا به طور فزاینده‌ای با خطر افزایش آلایندگی بواسطه پراکندگی زباله‌ها روبرو است و کارشناسان زنگ خطر را در این خصوص به صدا درآورده‌اند.
به نقل از یورونیوز، آژانس فضایی اروپا در گزارشی اعلام کرد که سال گذشته حدود 1200 قطعه از بقایای راکت‌ها و ماهواره‌ها به زمین بازگشتند. در حالی که 54 هزار قطعه زباله فضایی بزرگتر از 10 سانتی‌متر همچنان به دور سیاره شناور هستند، این سازمان می‌افزاید که «تعداد و اندازه» آنها حتی در حال افزایش است.
تعداد دیگری از کارشناسان تخمین می‌زنند که نرخ بازگشت این اجسام ظرف ده سال به 15 مورد در روز خواهد رسید.
دلایل این پیش‌بینی شامل افزایش پرتاب‌های ماهواره‌ای، به‌ویژه توسط اسپیس‌ایکس و چین، و همچنین افزایش فعالیت‌های خورشیدی است که سرعت اجسام فضایی را کاهش داده و باعث می‌شود سریعتر سقوط کرده و از مدار خارج شوند.
آژانس فضایی اروپا به یورونیوز گفت: «اثر آبشاری برخورد زباله‌های فضایی، که به «سندروم کسلر» معروف است، باعث تولید زباله‌های بیشتر و افزایش ریسک برخوردهای بعدی می‌شود. به همین دلیل، آژانس فضایی اروپا تأکید می‌کند که حذف فعال اشیای بزرگ و غیرقابل استفاده از متراکم‌ترین مدارها برای تثبیت جمعیت زباله‌ها ضروری است.
فرانسه، آلوده‌کننده‌ترین کشور اروپایی
بنا بر گزارش‌ها، فرانسه با داشتن 533 قطعه زباله و بدنه راکت پراکنده در مدار و همچنین 105 ماهواره فعال، تنها کشور اروپایی است که بالاترین خطر مداری را ایجاد می‌کند.
این داده‌ها بر اساس «امتیاز ریسک فضایی» است که توسط شرکت هوافضای یویجین و با تحلیل داده‌های Space-Track.org و N2yo.com تهیه شده است.
سخنگوی این شرکت هشدار داده که وقوع یک «آبشار زباله» می‌تواند نسل‌ها دسترسی ما به مدار را غیرممکن کند و هرچه بزرگراه‌های مداری شلوغ‌تر شوند، نحوه مدیریت اروپا در فضا تعیین‌کننده حفظ این حوزه حیاتی خواهد بود.
فرانسه با وجود این وضعیت، دستورالعمل‌های کاهش زباله فضایی سازمان ملل را اجرا کرده و قوانینی مانند «قانون عملیات فضایی» را به تصویب رسانده که فعالیت‌های فضایی مسئولانه و راهبردهای کاهش زباله را الزامی می‌کند.
این کشور همچنین در تدوین استانداردهای بین‌المللی و نظارت بر برخوردها و مدیریت ریسک در سطح اروپا نقش فعالی دارد.
بریتانیا صرفاً به این دلیل که بزرگترین ناوگان ماهواره‌ای قاره (658 ماهواره) را در اختیار دارد، در رتبه دوم قرار می‌گیرد. تولید زباله توسط این کشور در واقع بسیار کم است و تنها یک قطعه زباله از این کشور در مدار وجود دارد.
بنا به این گزارش، آژانس فضایی اروپا نیز با داشتن 95 ماهواره و تنها 27 قطعه زباله، «مدیریت پسماند مداری خوبی» را به نمایش گذاشته است.
امنیت فضایی با دستورالعمل‌های فعلی دست‌نیافتنی است
آژانس فضایی اروپا نیز برنامه‌هایی مانند «ابتکار فضای پاک» و مأموریت ClearSpace-1 را برای توسعه فناوری‌های حذف زباله و مدیریت پایدار فضا اجرا کرده است.
با این حال، این آژانس هشدار می‌دهد که سطح فعلی پایبندی به دستورالعمل‌های کاهش زباله برای دستیابی به محیط فضایی پایدار کافی نیست و همکاری جهانی و رعایت دستورالعمل‌ها برای رسیدن به هدف «صفر زباله» تا سال 2030 ضروری است.
همزمان، یک سخنگوی آژانس فضایی اروپا به یورونیوز گفت که خطر زباله‌های فضایی برای انسان‌ها ناچیز است.
او افزود: «خطر سالانه آسیب دیدن یک فرد توسط زباله‌های فضایی کمتر از یک در 100 میلیارد است. در عوض، احتمال برخورد صاعقه با یک فرد حدود 65 هزار بار بیشتر است.»
بسیاری از اجسام فضایی هنگامی که به زمین بازمی‌گردند، به دلیل فشار اتمسفر و سرعت‌ بالای سقوط می‌سوزند و به قطعات کوچکتر متلاشی می‌شوند.
آژانس فضایی اروپا می‌گوید: «قطعات زباله فضایی که سالم به زمین می‌رسند، تنها در موارد بسیار نادری باعث خسارت شده‌اند.»
چرا حذف زباله‌های فضایی اینقدر دشوار است؟
آژانس فضایی اروپا می‌گوید که «هدف قرار دادن این قطعات کوچک بسیار دشوار است.» حذف فعال زباله شامل عملیات پیچیده‌ای مانند نزدیک شدن و گرفتن اجسام در حال چرخش (معلق) در فضا است.
کارشناسان آژانس فضایی اروپا همچنین می‌افزایند: «مالکیت زباله‌های فضایی یک مانع قانونی قابل توجه است.»
به گفته کارشناسان: «طبق معاهده فضای ماورای جو، مالکیت اجسام فضایی، حتی اگر دیگر عملیاتی نباشند، به کشور پرتاب‌کننده تعلق دارد. این موضوع فرآیند حذف را پیچیده می‌کند.»
آژانس فضایی اروپا اعلام کرد که قصد دارد از طریق «رویکرد زباله صفر» خود تا سال 2030، تولید زباله را محدود کند، با این حال هشدار داد که «دستیابی به این هدف نیازمند همکاری جهانی و پایبندی به دستورالعمل‌ها است.»

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1249487/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سیاست مذاکراتی جدید آمریکا؛ به مرگ بگیر تا به تب راضی شود/ صحبت‌های ویتکاف جنجالی شد

تسویه حساب دفتری نیازمندان شهر به حساب امام رضا(ع)

وقتی شتر اعصاب نداره!

گزارشی از پیام رهبر انقلاب به همایش یکصدمین سالگرد تاسیس حوزه علمیه

عمان: دور چهارم مذاکرات ایران و آمریکا یکشنبه در مسقط برگزار می شود

ویتکاف: موضع ما درباره ایران نداشتن غنی‌سازی است

مدودف: عملیات نظامی روسیه در اوکراین ابدی نیست

پیش بینی قیمت طلا و سکه 20 اردیبهشت 1404

تغییرات عجیب یک سد در عمان

مراحل آماده‌سازی کیک 380 متری تولد امام رضا(ع)

دوربین مخفی جالب در حرم امام رضا(ع)

مریخ، ثبت شده توسط Curiosity

امواج گرانشی زیبا

این درخت کهن منم

تو شبی تنگ در آغوشم کش!

توصیف ترامپ از سوی الیاس نادران؛ صادق‌ترین رئیس جمهور آمریکا

دانشجوی ایرانی پس از 40 روز بازداشت، تصمیم به ترک آمریکا گرفت

نماینده ترامپ: ایران نه می‌تواند غنی‌سازی کند، نه سانتریفیوژ داشته باشد

کاخ سفید: ترامپ هنوز تصمیمی برای تغییر نام «خلیج فارس» نگرفته است

آلمان، اوکراین را نا اُمید کرد

شرط عجیب اسراییل برای صدور مجوز ورود کمک‌های غذایی به غزه

لاپید: نتانیاهو باید ترس از یمنی‌ها را کنار بگذارد

رالی بیت کوین به اوج؛ هدف بعدی 105 هزار دلار؟

تلاش دو زن قصاب برای قطع پای دزد مسلح با ساتور!

عشق یعنی که دَمی بشنوی از نامِ رضا (ع)...

عدس گرانشی را ببینید

روایت اسماعیل آذر از عجیب‌ترین نامه بی نقطه ادبیات فارسی

ویتکاف برای مذاکره با ایران راهی عمان می‌شود

پوتین: مصر شریک کلیدی ما در آفریقا است

فرمانده مقاومت در حمله اسرائیل به شهادت رسید

رویترز: آمریکا و اروپا در حال نهایی‌سازی پیشنهاد آتش‌بس 30 روزه بین اوکراین و روسیه هستند

آلمان، اوکراین را نا اُُمید کرد

اکونومیست: پوتین چه می‌خواهد؟

وزیر صمت: صنعت و تولید در اولویت تامین انرژی و برق است

جانباز 70درصد «حاج حسن خیری» به مقام والای شهادت نائل آمد

مشاهده غول خزنده در آمازون

عراقچی به پاپ جدید پیام داد

نوبخت: گفته بودیم اگر توافق نشود، سال 1404 نرخ ارز به 110 هزار تومان می‌رسد

حمله به نظامیان پاکستان در وزیرستان 9 کشته برجای گذاشت

ارتش پاکستان: پاسخ به هند قطعی و در زمان مشخص از سمت ما خواهد بود

احتمال حذف اسرائیل از معادله توافق هسته‌ای واشنگتن-ریاض

20 هزار موتور فرسوده در تهران با موتور برقی جایگزین می‌شوند

تفاوت عجیب صدای حیوانات و ظاهرشان!

سردترین سیاره ی شناخته شده کشف شد

ز دور باش حوادث دلم

کارشناس ضدانقلاب، «خلیج فارس» را هم فروخت!

دستیار پوتین: روسیه دنبال ازسرگیری صادرات گاز به اروپا است

ارتش یمن: به فرودگاه بن‌گوریون حمله موشکی کردیم

چراغ سبز ترامپ به خزانه‌داری آمریکا برای کاهش تعرفه چین

سفیر روسیه تحریم‌های جدید لندن را «بی‌اثر» خواند