ایران پرسمان

آخرين مطالب

نتانیاهو منزوی می شود جهان ما

نتانیاهو منزوی می شود
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - ایران /متن پیش رو در ایران منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
در آستانه سفر منطقه‌ای دونالد ترامپ به خاورمیانه، رسانه‌های اسرائیلی از رابطه نه چندان خوب رئیس‌جمهوری آمریکا و بنیامین نتانیاهو گزارش می‌دهند. مقامات صهیونیستی از تصمیمات این روزهای ترامپ بویژه آتش‌بس با یمن غافلگیر شده‌اند.
دونالد ترامپ رئیس‌ جمهوری ایالات متحده آمریکا از نخست‌وزیر اسرائیل، بنیامین نتانیاهو، ناامید شده است. این را روزنامه «اسرائیل هیوم» به نقل از دو «منبع ارشد نزدیک به رئیس‌ جمهوری» گزارش داده است.
به گزارش این روزنامه عبری‌زبان، ترامپ در گفت‌وگوهای پشت درهای بسته گفته است که قصد دارد اهداف خود در خاورمیانه را بدون منتظر ماندن برای اسرائیل، پیش ببرد.
خبرنگار اسرائیل هیوم که سال گذشته در مارالاگو با ترامپ مصاحبه کرده بود، می‌نویسد: «در خصوص توافق با عربستان سعودی، ترامپ می‌خواهد که اسرائیل بخش مرکزی این توافق باشد، اما «نتانیاهو در اتخاذ تصمیمات لازم تأخیر می‌کند»، سال گذشته به گفته منابع آمریکایی، ترامپ از نتانیاهو و حلقه نزدیکان او به‌خاطر آنچه که آن را تلاشی برای سوق دادن کاخ سفید به اقدام نظامی علیه برنامه هسته‌ای ایران می‌داند، دلخور شده است.»
مقامات اسرائیلی از اعلام آتش‌بس ایالات متحده با یمن در این هفته، و همچنین از آغاز مذاکرات هسته‌ای آمریکا و ایران در ماه آوریل، غافلگیر شدند.
پس از اعلام آتش‌بس با یمن، نتانیاهو و وزیران ارشد کابینه‌اش در بیانیه‌های اخیر خود تأکید کرده‌اند که اسرائیل «می‌تواند خودش از خودش دفاع کند.»
اسرائیل هیوم همچنین به نقل از منابع دیگری نوشت: «تنها در صورتی که معامله تبادل اسرا با حماس محقق شود، احتمالاً دونالد ترامپ، طی سفر خود به خاورمیانه به اسرائیل نیز سفر کند.» در همین رابطه روزنامه یدیعوت آحارونوت هم نوشت: وزیر دفاع آمریکا لغو سفر خود به اسرائیل را به بهانه پیوستن به هیأت دونالد ترامپ در سفر به خاورمیانه، به مقامات تل آویو اعلام کرد. ترامپ پیشتر گفته بود که قصد ندارد در پایان سفر هفته آینده‌اش به عربستان سعودی، قطر و امارات به اراضی اشغالی برود.
در همین حال الجزیره به نقل از رادیو ارتش اسرائیل گزارش داد: افراد نزدیک به ترامپ به وزیر امور استراتژیک اسرائیل، ران درمر، اطلاع داده‌اند که رئیس ‌جمهوری آمریکا تصمیم گرفته ارتباط خود را با نتانیاهو قطع کند. افراد نزدیک به ترامپ به درمر گفته‌اند که نتانیاهو دارد رئیس ‌جمهوری آمریکا را بازی می‌دهد.
بر اساس این گزارش، افراد نزدیک به ترامپ به درمر گفته‌اند که رئیس‌ جمهوری از هیچ چیزی بیشتر از این بدش نمی‌آید که‌ فردی به نظر برسد که به بازی گرفته شده است.
الجزیره به نقل از یک مقام اسرائیلی گزارش داده است که وزیر درمر با تکبر با مقامات بلندپایه جمهوری‌خواه درباره اینکه ترامپ باید چه کاری انجام دهد، صحبت کرده است. گفت‌وگوی متکبرانه همیشگی درمر با مقامات بلندپایه جمهوری‌خواه نتیجه‌ای نداشته است.
بازار
روزنامه هاآرتص هم در گزارشی نوشت: طبیعتاً، نگرانی اصلی نتانیاهو ایران است. او بر این باور است که برنامه هسته‌ای تهران بزرگ‌ترین تهدید بلندمدت علیه اسرائیل محسوب می‌شود. نتانیاهو بخش زیادی از پرستیژ خود در داخل و خارج از اسرائیل را با بهره‌گیری از هر وسیله ممکن بر پایه تصویری از خود به‌عنوان مبارز علیه این تهدید بنا نهاده است. ترامپ که روز چهارشنبه حتی در موضوع حیاتی ادامه غنی‌سازی اورانیوم توسط ایران نیز موضع مشخصی اتخاذ نکرد، به‌نظر می‌رسد که در آستانه کشیدن فرش از زیر پای نخست‌وزیر است. از یک سو، نتانیاهو ده‌ها بار ادعا کرده اگر لازم باشد، اسرائیل به‌تنهایی علیه برنامه هسته‌ای ایران اقدام خواهد کرد. اما از سوی دیگر، چه کسی جرأت دارد با ترامپ دربیفتد؟ این دوران اوباما و بایدن نیست که نتانیاهو بارها در صورتشان تف انداخت، و آنان به‌جای سر جای خود نشاندن او به‌خاطر ناسپاسی‌اش، خود را متقاعد کردند که فقط باران بوده است.
این روزنامه عبری در تحلیل دیگری نوشت: نخست‌وزیر نتانیاهو روز سه‌شنبه از سوی «آمریکا اول» دوباره شگفت‌زده شد. دونالد ترامپ در یک برنامه تلویزیونی اعلام کرد که حملات آمریکا به یمن را در ازای وعده آنها به «عدم حمله به کشتی‌ها» در دریای سرخ متوقف کرده است. تل‌آویو از اعلام اینکه ایالات متحده حملات خود را متوقف می‌کند بدون اینکه اسرائیل را در این توافق گنجانده باشد، به‌شدت بهت‌زده شد، بویژه زمانی که اسرائیل بهای اقتصادی سنگینی از لغو پروازها به تنها فرودگاه بین‌المللی خود می‌پردازد.
هاآرتص همچنین می‌نویسد: ترامپ در حالی برای دومین دوره ریاست ‌جمهوری‌اش وارد کاخ سفید شد که «دل‌چرکینی عمیقی» نسبت به نتانیاهو در دل داشت. در جریان رقابت‌های انتخاباتی، هر دو طرف این احساسات را کنار گذاشتند. نتانیاهو همه سرمایه سیاسی‌اش را روی ترامپ گذاشت تا رابطه‌ای بهبود‌یافته بسازد، اما با او همیشه اوضاع به بیراهه می‌رود و اکنون به‌نظر می‌رسد که رئیس‌ جمهوری صرفاً از اینکه انگشتی در دماغ او فرو کند، لذت می‌برد.
این رسانه عبری می‌افزاید: «افشاگری واشنگتن پست درباره اخراج مایک والتز مشاور امنیت ملی ایالات متحده از سوی ترامپ نباید دست‌کم گرفته شود. او به دلیل گفت‌وگوهای غیررسمی و پشت‌پرده‌اش با نتانیاهو برکنار شد، گفت‌وگوهایی که نتانیاهو در آنها برای اقدام نظامی علیه ایران فشار وارد می‌کرد.
این تماس‌ها به آغاز دوره دوم ترامپ بازمی‌گشت، حتی پیش از اولین دیدار او با نتانیاهو. ترامپ حتی در دوره اول نیز دریافته بود که بی‌بی دروغ می‌گوید، او را بازی می‌دهد و اعتبار اقداماتش را به نفع خود مصادره می‌کند. حالا به‌نظر می‌رسد که این سناریو دوباره در حال تکرار است. اما حالا نتیجه این است که اسرائیل از مذاکرات با تهران کنار گذاشته شده وتنها نقشی فرعی دارد، یعنی نادیده گرفته می‌شود.
به نوشته هاآرتص، بیشتر خواسته‌هایی که اسرائیل می‌خواهد آمریکا در هر توافقی با ایران بگنجاند، برآورده نخواهند شد. اگر رئیس ‌جمهوری مستقر در کاخ سفید دموکرات بود، اکنون شاهد حضور نتانیاهو در کنگره و انتقاد او از رئیس ‌جمهوری آمریکا در برابر نمایندگانش می‌بودیم. اما اکنون سکوت اختیار کرده، مانند برگی در باد می‌لرزد و منتظر است تا ببیند ترامپ در مورد مسائل مربوط به خود و اسرائیل چه تصمیمی خواهد گرفت.
این روزنامه می‌نویسد: ترامپ روز سه‌شنبه در کنفرانس خبری با مارک کارنی، نخست‌وزیر کانادا اعلام کرد که قبل از سفرش به خاورمیانه یک اعلامیه مهم خواهد داشت. در اسرائیل، هیچ‌کس هیچ سرنخی از آنچه او می‌خواهد ندارد.
تل آویو نگران است که این اعلامیه در مورد توافق‌های اولیه با ایران در مورد یک توافق هسته‌ای باشد. این امر برای اسرائیل ناامیدکننده است زیرا در جریان مذاکرات با ایران قرار ندارد. ترامپ و استیو ویتکاف فرستاده‌اش در خاورمیانه هیچ قصدی ندارند که نتانیاهو و ران درمر وزیر امور استراتژیک او، آنها را با جزئیاتی که ممکن است باعث لکه‌دار شدن توافق شود، خسته کنند.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1249888/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

زمان آغاز پیش‌فروش بلیت‌ قطارهای مسافری خرداد

خبر خوش وزیر کار برای مستمری‌بگیران تامین اجتماعی

دیدار وزرای خارجه ایران و قطر در دوحه

اظهارات سفیر آمریکا در سرزمین‌های اشغالی علیه برنامه هسته‌ای ایران

روزنامه ترکیه از توافق پنهان دولت آنکارا و پ.ک.ک خبر داد

کرملین: روسیه پیشنهاد آتش‌بس 30 روزه را بررسی می‌کند

دارو هم کالای لاکچری شد؟

کدام خلیج؟ کدام فارس؟

جریان‏‌شناسی اصول‏گرایان و لیدرهایشان

«پوست‌اندازیِ سعودی‌ها»؛ رپرتاژ مجله بریتانیایی برای بن‌سلمان

مرگ نظریه پرداز قدرت نرم

نتانیاهو در بن‌بست؛ تحلیل «کارشناسان اسرائیلی» از مذاکرات ایران و آمریکا

تصمیم با داده غلط، آتش زیر خاکستر نارضایتی را شعله‌ور می‌کند

مالک شریعتی، نماینده مجلس: 15 میلیارد دلار ارز در خانه‌های مردم است

تستِ عایق بندیِ صدای کف با دستگاه لگدزن

روش جالب پرورش قارچ بر روی تنه درختان

آشنا بشیم با نیاگارای ایران

مرز بین حادثه و معجزه؛ واکنش راننده تریلی پس از فرار میلیمتری از تصادف هولناک!

گوناگون/ آب زمین از کجا آمده است؟ شهاب‌سنگی در قطب جنوب راز را فاش کرد!

آیا می‌دانستید، آب در یک دمای خاص می‌تواند همزمان بجوشد و یخ بزند!

بزرگترین مرال نر جنگل‌های هیرکانی شکار دوربین شد

غول خزنده در آمازون؛ آناکوندای عظیم‌الجثه دیده شد

پارک ملی آتشفشان تنوریو در کاستاریکا

نبرد سهمگین قاتل دریا با فوک بی دفاع

هوش مصنوعی پیام مقتول را به قاتلش رساند

واکنش عراقچی به سخنان اخیر ویتکاف

پیشنهاد خرازی برای تشکیل مجمع گفت‌وگوی منطقه‌ای به‌عنوان راه‌حل کلیدی کاهش تنش‌ها

عیادت سیدحسن خمینی از آیت‌الله نوری همدانی

پیشنهاد موسویان برای حل اختلاف ایران و آمریکا بر سر غنی‌سازی

سیاستمدار صهیونیست: اسرائیل در جهان منزوی است

نخست‌وزیر پاکستان: در جنگ با هند پیروز شدیم

از زیرزمین تا بالای سر دشمن

برای تندروها اهمیت ندارد مردم چقدر تحت فشار هستند!

شمایل راست سنتی و نماد محافظه‌کاری

پایان بورس 20 اردیبهشت 1404؛ فشار بازار سهام افتاد!

نماینده مجلس:‌ دو پتروپالایشگاهی که در دولت قبل قرار بود ساخته شود پیشرفت خاصی نداشت

از ونزوئلا تا تهران؛ وقتی نفت داریم ولی برق نداریم!

ارزشمندترین شرکت‌های جهان در ماه مه 2025

اتفاق جالبی که برای بانک‌های پر مصرف روی داد

بابک زنجانی وارد می شود؛ نفت، خودرو، ریل و...

رمزارزهای غیرمجاز و فرسودگی شبکه؛ دلایل دیگر بحران برق از زبان نماینده مجلس

صدور مجوز ورود و توزیع بنزین سوپر صادر شد

ماهیِ تُن باله آبی درحال شکار

صحنه مهیج شکار خرگوش توسط عقاب

نمایش خیره‌کننده رقص عاشقانه آنهینگای نر در طبیعت

رفتار عجیب کلاغ‌ها؛ شیرجه به میان مورچه‌ها برای «درمان»

چرا هانیبال از روم متنفر بود؟ جنبه‌ای از نفرت و انتقام در تاریخ باستان

تصاویری از مراحل آماده‌سازی کیک 380 متری تولد امام رضا

آبشار آب سفید، عروس آبشارهای ایران

می‌دانستید صدای نقارۀ حرم امام رضا(ع) معنی خاصی دارد؟