ایران پرسمان

آخرين مطالب

استاد مطالعات خاورمیانه دانشگاه تل‌آویو: اسرائیل در باتلاق سوریه گرفتار خواهد شد سیاست روز

استاد مطالعات خاورمیانه دانشگاه تل‌آویو: اسرائیل در باتلاق سوریه گرفتار خواهد شد
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - ایرنا / ایال زایسر، استاد مطالعات خاورمیانه دانشگاه تل‌آویو در مقاله‌ای ماجراجویی اسرائیل در سوریه در حمایت از طایفه دروزی‌های سوری را با جنگ 1982 این رژیم در لبنان با ادعای نجات مسیحیان قیاس کرد و نوشت اسرائیل مانند قضیه لبنان در باتلاق سوریه نیز گرفتار خواهد شد.
 ایال زایسر، استاد رشته مطالعات خاورمیانه دانشگاه تل‌آویو امروز در مقاله‌ای به ماجراجویی رژیم صهیونیستی در سوریه در حمایت از دروزی‌های جنوب سوریه پرداخت و هشدار داد عبرت نگرفتن از ماجرای جنگ 1982 با لبنان در این روند منجر به گرفتاری این رژیم در باتلاق سوریه خواهد شد.
بر اساس این گزارش، ایال زایسر، با تصریح بر اینکه یکی از اهداف اعلام‌شده رژیم صهیونیستی در جنگ 1982 در لبنان نجات مسیحیان این کشور از قتل‌عام به دست همسایگان مسلمانشان بود، نوشت: اسرائیل پس از چهار دهه گرفتاری در لبنان هنوز نتوانسته کار این کشور را یکسره کند و حتی از این وضعیت خود عبرت نگرفته است.
وی افزود: درگیر شدن دوباره در جنگ‌هایی که به اسرائیل ربطی ندارد، ما را تا گردن در باتلاق فرو خواهد برد، و راه جهنم را برای نیروی نظامی ارتش باز خواهد کرد.
استاد دانشگاه تل‌آویو همچنین اعتراف کرد که رژیم صهیونیستی در ماه ژوئن 1982 (خرداد 1361) در واکنش به جنگ داخلی لبنان و با ادعای پاسخ به درخواست مسیحیان لبنان برای کمک، بلافاصله جنگ با این کشور را آغاز کرد. اما خیلی زود مشخص شد که مسیحیان کمکی نخواسته بودند و به آنها نیازی نداشتند و حتی حاضر نشدند علیه دشمنان خود و (رژیم) اسرائیل بجنگند.
بازار
زایسر نوشت: این اقدام اسرائیل، ما را در یک جنگ تمام‌عیار در لبنان گرفتار کرد و در نهایت به ضرر خودمان تمام شد. وی همچنین افزود: اسرائیل سازمان آزادی‌بخش فلسطین را بیرون کرد، اما با اقدام و جنگ اشتباه خود در لبنان، شکل‌گیری و تأسیس سازمان حزب الله را رقم زد.
با این وجود، سوریه نیز چندان در کلیات با آنچه گذشت تفاوتی ندارد، کشوری با قومیت‌های مختلف که در طول تاریخ با یکدیگر در تنش بودند، هرچند این روند بعد از سقوط بشار اسد، رئیس جمهور سابق سوریه سمت و سوی دیگری به خود گرفته است.
وی با اذعان به اینکه جنگ داخلی و چند قومیتی کنونی در کشور سوریه، هیچ تفاوتی با جنگ داخلی لبنان در 1982 ندارد، گفت: تحولات در سوریه با عملکرد احمد الشرع (الجولانی)، رئیس حکومت موقت غیر قابل پیش‌بینی است. او روزی دولتمردی میانه‌رو است که با غربی‌ها و حتی اسرائیلی‌ها رفتار خوبی دارد ولی روزی دیگر به سرعت تغییر رویکرد می‌دهد و به عنوان رهبر شورشیان جهادی که از جبش القاعده و داعش الهام گرفته است، علیه اقلیت‌های سوری اقدام می‌کند.
زایسر نوشت: در شرایط کنونی، الجولانی ممکن است به دنبال تبدیل سوریه به یک دولت اسلام‌گرا باشد، یا این احتمال وجود دارد که او یک رهبر ضعیف باشد که کنترلی بر دوستان جهادی خود که وی را در دمشق به قدرت رساندند، ندارد. این احتمال نیز وجود دارد که او در راستای تثبیت کنترل خود بر کشور سوریه، حاضر باشد بهایی را که «قابل تحمل» می‌داند، بپردازد و به هوادارانش اجازه دهد شورش کنند و از همه مهم‌تر، خون اقلیت‌های کشور، یعنی علوی‌ها، و همچنین مسیحیان و دروزی‌ها را بریزند.
استاد اسرائیلی در ادامه به وضعیت طایفه دروزی‌های سوریه پرداخت و نوشت: (رژیم) اسرائیل در شرایط کنونی سوریه تلاش می‌کند از دروزی‌ها حمایت کند، اما واقعیت امر آن است که رهبران آنها هرگز چنین درخواستی از ما نکرده‌اند، آنها مطلقا از ما درخواست کمک نکرده‌اند، زیرا ایمان دارند که این درخواست کمک چهره آنها را در میان افکار عمومی سوریه لکه‌دار خواهد کرد. آنها همچنان همانگونه که در دوره بشار اسد شاهد آن بودیم، تاکید می‌کنند که شهروندانی سوری و وفادر به کشور خویش هستند.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1250296/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

مرحله سوم کالابرگ الکترونیک میان زمین و هوا

حدود 2.8 میلیون مسکن خالی و 3 میلیون مستاجر در کشور داریم

دیدار نماینده ولی‌فقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران با فرمانده مرکز مقاومت بسیج

خروشان ترین آبشار اروپا

این ابرهای زیبا را ببینید

پزشکیان: مهمترین مشکل کشور در زمینه محیط زیست، فقدان یک برنامه جامع است

رئیس‌جمهور در گرامیداشت هفته هلال احمر: باید فریادرس یکدیگر باشیم

سرمقاله اطلاعات/ مذاکرات در آن سوی خلیج تاریخی فارس

رکورد 50 ساله تولید نیروگاه‌های حرارتی شکسته شد

نماینده مجلس: بانک مرکزی تسهیلات ساخت مسکن را متناسب با تورم افزایش دهد

صحنه نماز خواندن یکی از فرماندهان شهید حشد الشعبی در میدان نبرد

حکمت/ از زبان برحذر باشید

حمله قلبی با یک تراشه ردیابی می‌شود

اجرای پروژه 6 میلیون پوندی برای کاهش هزینه برق مراکز داده هوش مصنوعی

دیدار نخست وزیر ازبکستان با رئیس‌جمهور

رئیس شورای راهبردی روابط خارجی با سران حماس در قطر دیدار کرد

آسوشیتدپرس: ویتکاف مقامات اسرائیل را در جریان مذاکرات هسته‌ای با ایران قرار می‌دهد

محسن رضایی:‌ نیروهای مسلح در آمادگی کامل هستند

چین درباره مذاکرات اوکراین نظر داد

سنت‌شکنی الجزایر برای شرکت در نشست مهم سران عرب

شیخ نعیم قاسم امشب سخنرانی می‌کند

ترامپ: چه خبرهای بزرگی؛ اسیری که تصور می شد مُرده آزاد خواهد شد

بن‌گویر: جنگ را نباید متوقف کنیم

سرمقاله صبح نو/ تفاوت آمریکای پشت میز مذاکره

قیمت 4 قلم کالای اساسی تعیین شد

کاهش ساعات ادارات در جبران ناترازی برق

جاری شدن سیل پس از بارندگی در اسپانیا

استاد دینانی: چرا باید نماز بخوانیم؟

استقبال مخاطبان ترک‌ زبان از کتب ایرانی

آیت‌الله جوادی آملی با آیت‌الله سیستانی دیدار کرد

باهنر: اوایل نگران بودم پزشکیان استعفا کند اما...

گزارش صداوسیما از سفر عارف به آذربایجان شرقی

روایت روحانی از سانسور نامه مخالفت امام با قائم‌مقامی منتظری

نظر عضو مجلس خبرگان درخصوص تصمیم نظام برای مذاکره با آمریکا

گزارشی از تناقض‌گویی شبکه‌های بیگانه همزمان با دور چهارم مذاکرات ایران و آمریکا

کنایه روزنامه صهیونیست به نتانیاهو درباره ناتوانی او در آزادسازی اسرا

انگلیس ماکت‌های تسلیحاتی به اوکراین فرستاد

نتانیاهو: تشکیل کشور فلسطین تنها یک بازی سیاسی است

هشدار یک سازمان امدادرسانی از وضعیت غزه؛ کودکانی که از فرط گرسنگی نای گریه کردن ندارند

توافق هسته‌ای روسیه و ویتنام برای ساخت نیروگاه‌

گوترش نقش صلح‌سازی عمان را ستود

بارزانی: از تصمیم پ.ک.ک برای انحلال و گذاشتن سلاح‌ها بر روی زمین حمایت می‌کنیم

پکن از پیشنهاد از سرگیری مذاکرات با اوکراین استقبال می‌کند

رئیس‌جمهور لبنان: سلاح باید فقط در اختیار دولت باشد

تعداد شهدای غزه به 52 هزار و 862 نفر رسید

سرمقاله فرهیختگان/ علوم‌انسانی در حوزۀ سرآمد و پیشرو

توافقی که به سود آمریکا بود اما برای اسرائیل نه

سرمقاله وطن امروز/ در دنیای چمبرلین‌ها تو چرچیل باش

آغاز انتقال سهمیه سوخت به کارت های بانکی از مردادماه

گوناگون/ راز فرار از آلکاتراز؛ شکست‌ناپذیر یا قابل‌نفوذ؟